Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-29
aurelia (...@yahoo.com, IP: 78.97.117...)
2008-11-30 10:17
opriti ciuma rosie

In sfarsit citesc, un editorial, analiza unui jurnalist care, pe de alta parte, daca i as spune ca potrivit mass mediei romanesti sunt un capsunar din Spania, nu cred ca ar fi de acord cu lucrul acesta. Sigur, nu are nici o legatura cu articolul de mai sus, dar eu ii multumesc pentru ce a scris, pentru ca ma priveste si pe mine.Suntem, eu cu sotul, plecati, de mai bine de 8 ani de zile. Avem aproape 30 de ani de casnicie si pentru copiii nostri ne am straduit sa le asiguram un trai decent si un viitor. Am reusit, in parte. Toti banii castigati i am trimis in tara sperand ca la un moment dat ne vom reintoarce chiar si la varsta pensionarii si vom apuca si noi o viata mai buna, fiindca in afara de bani, mai e nevoie si de schimbarea mentalitatii si a relatiilor intre oameni fie ei bogati sau saraci. Dar fiind acum pentru o vacanta scurta in tara cred ca mai avem de asteptat. Crunta deziluzie, dupa ce iti vezi de treaba si suporti si tolerezi atatea nedreptati . Nu vreau sa ma folosesc de acest spatiu si de permisiunea dvs. in a va insira problemele avute ca multi altii dintre romanii nostri - prin grija netarmurita a comunistilor am trait in frig, intuneric, frica, foame, mai stiti de cartele? dar am incercat sa ne vedem de treaba intotdeauna sa rabdam sa ne descurcam cinstit. In ziua de azi, consider, nu poti cere socoteala totusi celor care au uitat cum era, nemaivorbind de cei nascuti aproape sau dupa revolutia din decembrie 89. Teribil este insa faptil ca actualmente dupa zeci de ani de comunism se propaga in continuare cultul personalitatii egal cu coruptia dupa parerea mea. Multi inca au in sange umilinta amestecata cu perfidia nu cunosc toleranta decat platita nu traiesc cu privirea asupra lor insisi ci asupra altora, sa imite sa copieze adica sa fie la fel stimati tovarasi cum ziceau fostii tovarasi de partid care numai tovarasi de munca, nu erau. Ei bine eu vad ca si acum se perpetueaza aceasta stare de lucruri. Mai trist este ca oamenii deveniti autoritati politicieni nu construiesc relatii, domina inca de la comunisti acea atmosfera de sefie nu exista colaborare reala si seriozitate. si raspundere, responsabilitate.Traim in aparente mincinoase. Cand vin acasa sunt sfatuita - si acum dumnezeule - vezi cum vorbesti cu x vezi cum te imbraci daca iesi pe strada, trebuie sa dai bani la doctor daca ai nevoie, trebuie sa faci atentii la nu stiu ce birou daca vrei sa scoti o hartie,,, etc.
Ieri am depus documente pentru schimbare datorita expirarii a BI. Asteptand la rand aveam aproape de mine o batranica bolnava si necajita, vaduva de la tara. Imi spunea ca n are pensie desi a muncit toata viata pamantul, a muncit la colectiv cum se zicea odata, dar acu n are nici un ajutor fiindca doar daca ar fi facut cadouri ar fi rezolvat. Si mi a mai spus ceva care m a socat. Zice ea, maine trebuie sa votez ca altfel domnul primar se supara si daca ai nevoie de el nu te mai cunoaste ba chiar incepe sa te persecute. Asa ca domnule jurnalist nu va voi spune ca abia astept sa ma intorc in Spania ci vreau sa va marturisesc ca doream sa ma regasesc aici acasa sa ma simt in siguranta aparata de legi corecte sa uit de acel sa traiti si sa traiesc mai bine cum promisese presedintele - adica sa traim normal fiecare dupa cum poate si merita. Daca un politician nu da tonul constant la inteligenta toleranta si nu primeste toleranta constructiva oamenii nu se vor schimba mereu vor fi tabere dusmane nu doar tabere de idei. Dar cu o floare nu se face primavara si mai avem de asteptat ... caci totusi speranta moare ultima. Eu voi vota domnule ma intorc la munca apoi si imi voi vedea de ale mele ca pana acum.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-11-30 13:21
Stimata doamna !

Ati facut o radiografie (ca sa ma exprim si eu in limbajul nou, de lemn spre fier !!!) mai mult deca exacta a starii de lucruri si a deziluziei pe care o traim multi dintre noi, atat de aici din tara cat si plecati vremelnic in bejanie ! Pentru mine unul cel mai tragic este faptul ca oameni ca d-tra, care judeca atat de normal si chiar smerit as putea spune, in loc sa contribuie cu ceva aici in tara, in loc sa lupte cu mentaliatile de aici, este nevoita (cu toata familia !!!) sa-si duca viata in alta tara ! Daca d-tra veti contiunua sa munciti si sa va duceti viata in alta tara cum credeti ca aici, unde mizeria si imoralitatea se maresc, se va mai face vreodata primavara ?!!! Sigur ca speranta moara ultima dar mai trebuie sa o ajutam si noi ...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.