Ziua Logo
  Nr. 4402 de sambata, 29 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-29
knowbothsystems (...@yahoo.com, IP: 86.107.229...)
2008-11-29 19:59
" Ceausescu 2: " Sarbatoriti 1 Dec ! Aratati Steagul !".

Nu stie Ordonatorul de Ordine, inca, dece romanii nu sarbatoresc 1 Dec din toata inima, toti - fie ziua aceasta si pe ger.
Raspuns: Pentru ca abuzind de asta zi, se auto-sarbatoresc Capul Tarii , Oficialii ce se vor vazuti de public, aratindu-si ei public... 'realizarile".

Nu stie inca dece romanii nu-si arboreaza Steagul.
Raspuns: Pentru ca sint obligati ,,, sa o faca...prin strigare de catre prim om in stat, nu lasati in pace de chiar seful "statului unit', sa-si regaseasca ei toti, si fiecare, sufletul de roman....dar intr-o atmosfera nationala--- doar organizata din umbra, pentru romani, de catre acesti oficiali.

Sa-i spun eu metoda trezirii nationale de Ziua Nationala:

1. Alesii sa nu se arate ca la parada lor proprie. Sa lase 'realizarile romanilor' (armata, etc) sa se arate realizatorilor=romanilor, prezentate de sefii realozarilor )de armata, etc), sa afle asa, romanii...ce s-a mai facut bun, frumos, util-national, cu darile lor.

2. Alesii centrali (pentru capitala) si locali (pentru toata tara) doar sa puna din umbra- si pe ban putin, mai mult prin voluntariat al talentatilor, de petreceri nationale, pe gratis (doar micii si berea platibile):
cintaretii sa cinte in aer liber, Fanfara Armatei sa dea un concert in Piata ...vai...a Revolutiei (lor), eu ii zic frumos...ce este de secol.. Piata Palatului.

3. Statul, deci cei de pe scaunele statului = scaune publice ca sint platite public, el sa promoveze BUCURIA NATIONALA, prezentind public = in aer liber--- acolo e publicul.......pe eroii nationali ( dar nu cei comunisti!), pe marii artisti romani , oamenii de stiinta, de arta, inventatorii natiei -- multi morti pe alte meleaguri ca pe cele de acasa cresteau cei ca Pata-ci si Pres-tii ultimilor 18 ani.

(dar, in loc de Cultura Nationala----- lipsa si de Ziua Nationala............

Cultura ce trebuie invatata, de natie, ACUM-- ca sa se poata mindri cu ea si in final mindri romanul 'ca e roman'; Cultura ce nu e reinvatata acum, cum crede plictisitul de ea Pata-vici-----

{ cum 4 generatii de romani (copiii razboiului-parinti, copiii lor si acum nepotii si stranepotii lor) nu ne-am cunoscut CULTURA Nationala niciodata, cum nu ne-am cunoscut ISTORIA Nationala-- daca rusia si ai nostri rosi-albastri n-au vrut jumatate-de-secol,,,, pina azi)

... ICR-ul Pres. de onoare= Cel al tarii, prezentind lumii oita (romana?) si zvastica (germana) si nu o expozitie de Brincusi, nu un concert la Metropolitan cu un Radu Lupu, etc. etc.).

4. Iar in final, de Ziua Nationala, Presedintele tarii iesind (au ba, nu e obligatoriu), spre seara, sa ne arate tuturor romanilor.. pe sticla tv....ce frumos se poarta in numele natiei, cu invitatii oficiali, dar mai ales ce frumos asculta cu ei...un Concert ENESCU la Ateneul Roman== lacas de Cultura Nationala romaneasca!
Asa facind de 1 Dec, Pres. ne-ar da un exemplu (un inceput de exemplu) de civilizatie statala, dar mai ales un Exemplu de Model tinerilor.

Ca de presedinte- laudindu-se dimineata cu Armata sa, romanii sint satui de 63 ani ! Vor Armata aratata de Sefii Armatei, vor Oficialii "natiunii unite" privindla... ca si romanii cetateni.
Dar de Ziua Nationala vor Cultura Nationala, cea de calitate... o avem!.....(inceputa sa fie) aratata public(ului) sau.
(nu vor manelele lui x, tobele lui y, discursul lui z).

Doar Cultura Nationala, aratata Nationalilor ei, sa (inceapa sa) se mindreasca cu ea, in masa, numai aceea (re)naste Spiritul National !
Orice Discurs, Ordin, Chemare...ingroapa Spiritul National !
O demonstreaza zecile de ani, pline de acestea.

Oare intelege Pres. tarii ce am sugerat aici (sau se gindeste...Cum.?..Zi Nationala..... fara sine in fata, in frunte, fara Discursul sau, fara Ordinul sau "Arborati Steagul "..........Eu nu cred ca...intelege!
Ne arata deja ca intelege acestea, nu facea ce face de alti 4 ani ..in Palat Regal, dupa alti 4.5 ani-in Palat Primarie, dupa alti 4- ministru cdr-ist al transporturilor, dupa alti n ani- iliesc ministru secretar de stat (consilier de guvern, de PM) dar realizind startul drumului ' flotei la apa'.......

Daca Pres. nu intelege, sa ii spunem noi cetatenii, CE NU NE PLACE, ca si noi cetatenii trebuim respectati de Oficiali, nu doar invers- tacind si inghitind.noi.... Cit? Citi ani inca ?...Sint deja 63 ani !

Vrem sa renastem national, sa ne mindrim cu valori avute deja = sa ne mindrim ca sintem romani ! Nu sa inghitim subvalori-nascinde drept " specific nationala' doar ca ' sint noi'. Nou nu e totdeauna si bun-national !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Strategia Cotrocenilor (2543 afisari)
 Razboi intre spionii Romaniei (2491 afisari)
 Opriti ciuma rosie (2476 afisari)
 Cum a imbracat Bodnaras soldatul cu inca o izmana (2014 afisari)
 Exit-poll Felix pentru TVR (1583 afisari)
 Ea are cei mai frumosi sani din lume!  (6292 afisari)
 Un cosmonaut sovietic rupe tacerea cu privire la OZN-uri (4185 afisari)
 Trei politisti au batut cu salbaticie un soldat proaspat intors de pe frontul din Afganistan - VIDEO (3263 afisari)
 Carmen Electra mai provocatoare ca oricand... goala din nou pentru Playboy (2303 afisari)
 Exit-poll INSOMAR, ora 16.00: PSD - 37,8%, PD-L - 29,9%, PNL - 20,1% (1726 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.