Ziua Logo
  Nr. 4399 de miercuri, 26 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Sanatate

2008-11-26
Mihaela Carlan (...@yahoo.com, IP: 213.233.103...)
2008-11-25 23:47
Thalia, Thalia...

Moasa comunala, zici. :) Nu-i bai. Numai ca:

1. Din nou ti-a scapat nota usor glumeata, in pofida seriozitatii problemei, pentru ca am preferat asa decat sa-i numesc ,,lipsiti de simtire" pe cei carora nu le ma pasa cum arata si infuleca cate un pui sau un cozonac odata. Indemnul ,,dati vina pe tiroida !" oferea doar o scuza hilara.

2. Din nefericire eu chiar nu mai pot spune ,,am glanda". Si ca orice om care a suferit de o boala care l-a dus pe masa de operatie, inainte de asta am citit tratate, fara exagerare. In plus, am avut norocul unui cuplu de medici fara cusur - sotii Alina si Mircea Ghemigean, diagnostician si chirurg, de la Institutul ICParhon din Bucuresti. Cu care am tinut legatura, ultima discutie avand-o cu o zi inainte de a publica articolul. N-au dorit sa fie citati, pentru ca articolul nu s-a vrut un interviu tehnic, ci un material care sa nasca intrebari al caror raspuns se afla la endocrinologi pe care mi-am sfatuit cititorii sa-i viziteze.

3. Mai aveam o informatie, pe care n-am dat-o de teama de a nu ,,inspira" gresit pe cei care sunt dispusi sa incerce orice ca sa slabeasca. Se pare ca hormonii de substitutie ,ce reprezinta componenta activa din eutyrox sau novotiral , medicamente recomandate hipotiroidienilor, sunt mai nou folositi de persoane care nu au probleme cu tiroida, doar pentru a induce hipertiroidie, care are ca efect scaderea in greutate.

Asadar, care e problema Thalia? Ti-ai fi dorit mai mult decat statistici care sa te puna pe ganduri, semne si simptome care sa te ajute sa-ti dai seama daca s-a declansat boala, ori alimente care pot asigura necesarul de iod, a carui carenta e printre cauzele primare ale bolii? Daca da, iti stau la dispozitie cu raspunsuri din partea unor profesori doctori docenti pe care ma oblig sa-i chestionez pentru a te ajuta.

Nu uita ca , desi nu suntem revista medicala, respectam informatia si informam, daca nu complet, macar corect. Cu speranta ca suntem de oarecare ajutor, iti doresc sanatate :)

Cu ganduri bune,

M

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-11-25 23:56
Mihaielo

Thalia ie sucarita ca-i grasa si acum face a spea-cura si cind face cura ie si mai nervoasa, si nefasta-mea-i nervoasa vinerea ca tine post, da si io, cind tine ia post desi postu nu-i chiar asa negru. I-am tot zis sa tina mai bine post lunea ca oricum toata lumea-i nervoasa, de ce draq tocma la sf. de saptamina, zi si tu?

Si Thalia mai ie nervoasa ca stie ca dupa ce slabeste vine Jojo si iar o ia de la cap.

Tu nu te lasa, da-i mai departe cu sfaturi, sfaturili sunt intotdeauna bune, auzi da la tiroida ce vin merge, ala rosu la temperatura camerei sau ala alb un pic racit?

Thalia din Big Apple (...@aol.com, IP: 70.19.21...)
2008-11-26 02:59
Hai, rromane!

La 2008-11-25 23:56:24, neamtu tiganu a scris:

[crap deleted]

geaba, tigane, poti sa fluturi si un tramvai, ca d-na Mihaela numai mie imi raspunde. Io mi-s favorita d-nei diriginte! sic-sic tuturor care vreti sa-i intrati in gratii!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Kim Cattrall, goala la 52 de ani (2817 afisari)
 Frati de sange (2324 afisari)
 Felix va scumpi bautura, tigarile si taxiul (2007 afisari)
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (II) (1349 afisari)
 Eutanasiati-i si pe ei (1283 afisari)
 Topul vedetelor cu cele mai urate silicoane (2906 afisari)
 Pentru ca le tremura pamantul sub picioare si pentru ca se apropie Ziua Marii Uniri, comunistii lui Voronin ataca Romania (2563 afisari)
 O noua forma de ciuma ameninta omenirea! (2495 afisari)
 Rusia se teme ca barbatii chinezi vor veni in curand sa-si caute partenere de viata pe teritoriul sau  (1896 afisari)
 Sacrilegiu intr-o biserica din Rusia: Icoana cu Stalin, cel mai mare criminal al lumii (1830 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.