Ziua Logo
  Nr. 4398 de marti, 25 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-25

Comentarii: 8, forum INCHIS

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

danie1
2008-11-25 19:45:36

DESIGUR...

ei usturoi nu au mancat gura nu le miroase.domnilor magistrati corect este sa va platiti greselile (ABUZURILE). va dau eu un caz concret in care judecatorii au dat o sentinta flagranta impotriva legii si acum dosarul se afla la CEDO.

demetrius
2008-11-25 20:25:05

da, dar

impreuna cu magistratii... Ca pana la urma, tot ei sunt cei mai vinovati

Mihnea Apostol
2008-11-25 21:31:28

Adica vor sa ne spuna: "Statul suntem noi magistratii"

Acest corp profesional, format din indivizi dubiosi numiti in functii de criminalul Ion Ilici Iliescu si Traian Cel Mare in Dosare Penale, se cred mai presus de lege fiindca i-a lasat in pace pe cei doi mari puscariabili. Au format o casta privilegiata, cu o solidaritate mare intre ei, au santajat "Dalmatienii" din Parlament si au primit favoruri regesti - cele mai mari salarii de bugetari, cele mai mari pensii, criterii discriminatorii, etc.
Cand se afirma "Magistratii vor ca doar politicienii care au adoptat legi proaste sa raspunda pentru nenumaratele condamnari ale Romaniei la CEDO" sa ne raspunda cum identifica pe politicienii incriminati in titlu.

Tudor190
2008-11-25 22:57:01

Judecatorii

Biblia contine, ca un element de proeminenta narativa, Cartea Judecatorilor. Cartea corespunde etapei din istoria poporului evreu in care acesta era dominat politic de mici potentati locali, a caror autoritate consta, in principal, in dreptul de a emite sentinte judecatoresti. Profetul Samuel argumenteaza inflacarat, ne amintim, in contra tendintei poporului de a trece la predominanta puterii executive asupra celei judecatoresti, dar fara efect: Cartii Judecatorilor ii urmeaza Cartile Regilor.

De vreo doua sute de ani autoritatilor judecatoresti si executive li se adauga si cea legislativa. Norma democratica cere separatia si ECHILIBRUL celor trei puteri in stat. In Romania, care se afla intr-o perioada mai primitiva de dezvoltare a democratiei, detaliul cu echilibrul se prefera a fi ignorat. Astfel, asistam la o debalansare grosolana in favoarea puterii judecatoresti, care, spre deosebire de celelalte doua, nu intalneste nici un "feedback" normativ din partea societatii.

Predominanta Juridicului asupra Legislativului este clara: nu exista lege, oricat de limpede formulata, care sa nu poata fi rastalmacita in instante. Fara feedback normativ orice hotarare judecatoreasca definitiva, oricat de absurda, are valoare de lege si de precedent. Exemple sunt cu duiumul; ne vom opri doar la unul, din cauza gradului sau enorm de generalitate. Se spune ca legile restituirii proprietatii, Legea 112 si Legea 10, ar fi ambigue sau contradictorii: dimpotriva, ele sunt extrem de clare. Totusi sunt sute de mii, daca nu milioane, de procese prin care cumparatorilor pe Legea 112 li se contesta dreptul de proprietate legal dobandit, sub pretext de rea credinta, pentru ca si-au cumparat casele fara a se interesa de eventualele notificari de revendicare din partea fostilor proprietari. Dar, in conditiile Legii 112, cu notificare sau fara notificare, fostii proprietari tot nu puteau intra in posesia respectivelor imobile, decat daca ar fi locuit in ele, sau daca acestea erau libere (ei "beneficiaza de restituirea in natura, prin redobindirea dreptului de proprietate asupra apartamentelor in care locuiesc in calitate de chiriasi sau a celor care sint libere, iar pentru celelalte apartamente primesc despagubiri", conform art. 2 din Lege). Cu alte cuvinte, pentru a fi "de buna credinta", cumparatorii prin Legea 112 trebuiau sa anticipeze in 1995, cand si-au cumparat casa, ca in 2001 avea sa apara o Lege 10, care sa reglementeze diferit. Faptul ca s-au dat nenumarate sentinte prin care oamenii au fost nenorociti in virtutea acestei rastalmaciri absurde este rezultatul strict al imprejurarii ca Juridicul taie si spanzura, fara niciun fel de feedback normativ. Asa se ajunge la situatii absurde gen Parcul Bordei si nenumarate altele.

Cu Executivul are Juridicul ceva mai mult de furca, insa nu prea foarte. Sa ne referim doar la recentul caz al judecatoarei care face un accident auto sub influenta alcoolului, scapa basma curata, ba chiar sunt bagati la apa politistii, reprezentantii Executivului, care o prinsesera asupra faptului. Acum cativa ani, la Targu Mures, o situatie similara: o judecatoare este prinsa in flagrant de, practic, luare de mita, dar cazul este musamalizat la interventia deschisa a sefului de atunci al Curtii Supreme. Fara feedback normativ, Juridicul functioneaza dupa un singur principiu: corb la corb nu-si scoate ochii...

Exista un numar mare de judecatori in Sistem care isi fac datoria cu cinste, competenta si devotament. Suntem constienti de eforturile enorme pe care le fac acesti oameni, coplesiti de indatoririle de serviciu. Din pacate insa, Sistemul insusi conduce, in absenta feedback-ului, la aberatia ca Juridicul tinde sa devina Stat in Stat. (Victor Nitelea)

dorinteodor
2008-11-26 00:07:49

romanika sa ne traiasca......

evident ca judecatorii nu au absolut nici o scuza. ei stiu daca o prevedere legislativa este sau nu contrara sistemului legislativ european si daca au asa ceva, ei trebuie sa mearga la curtea constitutionala.

decizia curtii constitutionale poate si ea sa fie contrara legislatiei europene dar in acest caz avem niste vinovati clari care ar cam trebui sa fie puscariabili.........

Sanda Popescu
2008-11-26 12:18:22

HG-urile Guvernului au incurcat multe procese

prin mutarea de colo colo a imobilelor (case sau terenuri) intre Regii sau alti Administratori, dupa ce revendicarile erau deja castigate in INSTANTE !! Cate
H.G-uri nu au fost atacate de justitiabili pentru a intra in posesia proprietatilor
din administrarea acestora (RAAPPS, de exemplu), dupa ce erau mutate, iar
judecata trebuia sa urmeze imobilul, pentru a putea intra in posesia de fapt.

Ghita Bizonu'
2008-11-26 13:52:15

Si magistratii nic odata nicvodata nu au luat-o razna ?

adica nu au facut abstractie de legile existente si principiile de drept ca sa iasa ce doreau muschii lor (muschii lor dorind vile, Esperao acu 12 ani acu Passat) ?
Si pre urma cand se facu recurs general a fost conflict cu CEDO . ca CEDO nu le are cu recursul general, nu cu motivatia lui ....
Si acu magistratii vor sa scape de raspunderea materiala cand sunt acuzati de erori judiciare. care erori is erori pre naiba !! Is de mule ori de competenta DNA .
Da mucles, nu se poa !
xact ca aia prinsa beata la volan (mucles ! daca aia era sobra nu facea fitele alea ci sufla si daca era cazul intreba rau prevestitor : numele si gradul lu matale !)

Ghita Bizonu'
2008-11-26 13:54:31

Re: Judecatorea aia cu "sponsorizarile" a fost repusa in functie de Macovei

si aia de la Galati idem


« Sumar articole
Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (I) (2397 afisari)
 O idee vazduhista (2381 afisari)
 Felix calare pe Romaero (2157 afisari)
 Vaccin de scandal (2108 afisari)
 Bucurestiul va fi port la doua mari (1362 afisari)
 In centrul Bucurestilor: Pe afara salon de masaj, pe dinauntru bordel in toata regula (4104 afisari)
 Idila amoroasa a lui Tariceanu cu Ramona Badescu, subiect de barfa in presa din Italia  (3626 afisari)
 Adrian Mutu, prins de carabinieri cu un urmarit general in portbagaj (2879 afisari)
 Kim Cattrall, vedeta din "Sex and The City", pozeaza nud la 52 de ani (FOTO) (2453 afisari)
 Regina burlescului, Dita von Teese, pozeaza sexy pentru nemti (2394 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00648 sec.