Ziua Logo
  Nr. 4390 de sambata, 15 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-15
Stefan Caliga din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 92.80.53...)
2008-11-14 23:59
Avem ce meritam

Daca la inceputurile din anii '90 mai aveam totusi o speranta ca romanul stie din instinct si din bun-simt cum sa voteze, astazi ma numar printre pesimisti.
O mare speranta s-a nascut in noiembrie 1996. Dincolo de mormant Corneliu Coposu si toti cei ce murisera prin inchisori sau in Marea Inchisoare din Romania comunista participau tacut la bucuria noastra imensa. Au plans mai apoi... cei ramasi, prea batrani, prea firavi n-au putut lupta cu "lupii tineri". Acei "lupi' s-au dovedit cotarle de maidan.
Astazi avem ce meritam: bere, mititei si (un imens!) balci...
Nu-i asa ca-i minunata Romanica noastra?

Arogantu' din Bordurenii Asfaltaci ot Norway REPUBLIC (apud NUTZY ). (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2008-11-15 12:03
Re: Avem ce meritam - Te contrazici !

Ceea ce avem este, incontestabil, mai putin decit ceea ce meritam !

La 2008-11-14 23:59:39, Stefan Caliga a scris:

> Daca la inceputurile din anii '90 mai aveam totusi o speranta ca
> romanul stie din instinct si din bun-simt cum sa voteze, astazi ma
> numar printre pesimisti.
> O mare speranta s-a nascut in noiembrie 1996. Dincolo de mormant
> Corneliu Coposu si toti cei ce murisera prin inchisori sau in Marea
> Inchisoare din Romania comunista participau tacut la bucuria noastra
> imensa. Au plans mai apoi... cei ramasi, prea batrani, prea firavi
> n-au putut lupta cu "lupii tineri". Acei "lupi' s-au dovedit cotarle
> de maidan.
> Astazi avem ce meritam: bere, mititei si (un imens!) balci...
> Nu-i asa ca-i minunata Romanica noastra?
>
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-11-15 13:17
Suntem ceea ce suntem ...

La 2008-11-14 23:59:39, Stefan Caliga a scris:

> Daca la inceputurile din anii '90 mai aveam totusi o speranta ca
> romanul stie din instinct si din bun-simt cum sa voteze, astazi ma
> numar printre pesimisti.

Acum s-au complicat si s-au amestecat atat de rau lucrurile (nu mai vorbim de "legitimare" din punct de vedere "democratic" !) ca chiar nu stiu daca se mai poate face ceva in timpul vietii noastre ...

> O mare speranta s-a nascut in noiembrie 1996. Dincolo de mormant
> Corneliu Coposu si toti cei ce murisera prin inchisori sau in Marea
> Inchisoare din Romania comunista participau tacut la bucuria noastra
> imensa. Au plans mai apoi... cei ramasi, prea batrani, prea firavi
> n-au putut lupta cu "lupii tineri". Acei "lupi' s-au dovedit cotarle
> de maidan.

Au fost impanati la greu cu securisti "anti-orice", care i-au facut varza pe fondul si a unei incompetente tipic romanesti (gura ce era de mult prea multi !). Primul a fost PNT-ul care a incercat sa reziste si vedem bine ce a patit in timp ce "vajnicul" PNL a "stiut" sa-si "negocieze" existenta ! De fapt securistii aveau nevoie de el ca aducea a ceva ce se agrea de la centru pe cand PNT-ul era ceva anacronic in contextul globalizarii ...

> Astazi avem ce meritam: bere, mititei si (un imens!) balci...
> Nu-i asa ca-i minunata Romanica noastra?

Ati uitat ceea ce este cel mai important: "institutiile" de spalat creiere in vederea "globalizarii" nostre, actiune la care contribuie atat statul cat si "sectorul privat" !!! Toti actioneaza ca unul urmand niste directive mai "tari" ca cele invechite ale KGB-ului. De altfel la noi antiselectia care s-a facut in decursul timpului prin urmarirea directivelor KGB-ului face mult mai usoara activitatea "capitalista" de spalare acreierelor.

P.S. Ce spuneti de intreprinderile din Bucuresti care pe motiv de "amplasare prea centrala" au fost de fapt tocate si date la fier vechi ? Eventuala relocare a lor se va face in cel mai bun caz imprejurul Bucurestiului (unde putini muncitori calificati vor putea ajunge, folosindu-se in loc tarani mai rau ca pe vremea lui Ceausescu !!!) si cu o capacitate de cel mult 25% din ce a fost ...

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.247...)
2008-11-15 19:16
Re: Suntem ceea ce suntem ...

Iar spui prostii pe-aici Liviu.
Regula nr1 a economiei de piata e rentabilitatea. De exemplu rentabilitatea capitalurilor propri ar fi cea mai importanta pentru mine. Ma rog, daca stii ce inseamna asta. Ca la scoala nu prea te invata de indicatorul asta. Te invata altii care nu au nicio aplicabilitate. Hai sa sarim peste subiectul preferat tie - dezastrul din scoala romaneasca, ca in loc de 15 ore pe zi, un elev face DOAR 7.

Dar Rentabilitatea Capitalurilor pr e mult mai mare daca o fabrica e la marginea unui oras decat in centrul sau. Si nu stiu cate petrochimii avem in centur New York-ului. E o explicatie atat de simpla(incat nici nu trebuie sa ai scoala) ca sa realizezi ca e mult mai rentabil sa ai o fabrica la periferie decat in centru.
Si crezi ca daca tie ti-ar fi lene sa te duci pana la marginea orasului sa lucrezi acolo, crezi ca toti sintem ca tine? Si de cum ai ajuns tu la rezultatul asta de 25%? Ai facut niste calcule? sau cum?

PS : Pacat ca Turbomecanica e in Militari si ca nu e la Unirea. Iar daca Ar[echimul il construiau in centrul Pitestiului...ce bine era acum...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-11-15 23:33
Octaviene ...

Octaviane, Turbomecanica a scapat din motive pe care tu nu poti inca sa le intelegi, in timp ce fabrici situate mai la periferie decat ea s-au "relocat" ridicandu-se in locul lor cartiere rezidentiale. Cum ar veni smecherii au castigat de 3 ori: o data cand au luat fabricile pe nimic recuperand banii sau chiar iesind in castig pe fierul vechi pe care l-au trimis in Turcia, a doua oara cand au valorificat terenul de sub ele si a treia oara cand au pastrat tot ceea ce era mai rentabil (vad ca la rentabilitate te tii tare dar nu stii nici acum ce este o matrice ortogonala !) in sensul ca trimitand tot ce au luat pe nimic la fier vechi ieseau in pierdere !!!

In rest esti la fel de crud ca si pana acum cu observatia ca ai inceput sa compari merele cu perele. Daca ai de gand sa te tii de capul meu si mai ales sa scrii ca as fi scris eu cine stie ce bazaconii iti trec tie prin creierasul tau spalat gata si parfumat imi pare rau sa te anunt ca te voi trata ca atare. De Turbomecanica stii si tu ca ai tot mers la Pitesti cu masina pe autostrada dar nu stiu daca esti capabil sa mai enumeri macar inca 3 intreprinderi din Bucuresti ! Cu rentabilitatea lucrurile stau mult mai complicat decat ai reusit tu sa intelegi pe hartie in cele 7 ore pe care le-ai facut pe saptamana ... Dar ai toata viata in fata sa recuperezi si sa incerci macar sa mai innegresti un pic creierasul ! Daca-l si mai incretesti atunci vei vedea si mai bine lucrurile ... Dar daca o tii tot intr-o spalatura atunci nu poti ajunge mai departe decat ai reusit sa ajungi. Succes !!!

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.247...)
2008-11-16 11:43
Re: Suntem ceea ce suntem ...

Liviu, repet , tu cred ca nu intelegi nimic. Asta e problema alorca care invata la scoala pe de rost ca niste roboti crezand ca le foloseste la ceva. Ma rog, note poate ca aveai mari.
N-a zis nimeni ca acele companii au fost vandute ok. Problema insa nu e ca s-au mutat in alta parte sau ca le-au vandut la fier vechi. Problema e ca au fost vandute pe preturi mult mai mici decat valoarea lor. Adica daca tu ai oferi un pret corect pe Biofarm, Prefabricate sau Vulcan(ca parca ma intrebai de alte companii mari) te asigur eu ca daca ai vinde-o la fier vechi ai iesi pe pierdere.
Exceptand situatile de criza , companiile profitabile(cum e si cazul celor de mai sus) au un P/BV supraunitar. Ori pretul fierului (daca ar fi valorificat la fier vechi) ar fi mult mai mic decat BV.
Deci asta e ideea. Companiile respectiva au fost vandute pentru a deveni unii bogati fara a face nimic. Bineinteles - datorita statului corupt. Au fost vandute fara licitatii si la preturi ridicole. Asta a fost problema.
Dar ma rog, vad ca tu alte probleme ai gasit. Ca de ce au mutat o companie din centrul unui oras la periferie. Macar asta trebuia sa fi invatat si tu la scoala : ca o fabrica mai la periferie e mai rentabila decat una din centru si ca poluarea nu e chiar atat de sanatoasa.

Nu Liviu, de rentabilitate nu am invatat la scoala. Totusi, pentru cultura ta, rentabilitatea nu e deloc acelasi lucru cu profitabilitatea.
Cu matricea aia vad ca mi-ai spus raspunsul. Habar n-aveam. Ti-am zis, eu olimpic am fost in generala. Mai pe clasa a 9-a mi-am dat searama ca nu ma ajuta la nimic. Doar sa iau BAC-ul si admiterea la o facultate.

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.247...)
2008-11-16 11:45
Re: Suntem ceea ce suntem ...

Si apropos, acum stau in Bucuresti.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.132...)
2008-11-16 15:00
Re: Suntem ceea ce suntem ...

La 2008-11-16 11:45:40, octaaa a scris:

> Si apropos, acum stau in Bucuresti.
>
Da, este ceva daca invartind cunostintele despre rentabilitate si profitabilitate reusesti sa platesti chiria sau rata la casa !!!

Spre stiinta ta insa o fabrica ca UMEB de exemplu (care construia motoare electrice) era mai putin poluanta decat fac unii acum chiar si prin asa numitele "biznisuri" de "servicii" ... Ca sa nu mai vorbim ca nu era nici periculoasa, "firmele" care intind acum cabluri pe stalpi fiind de departe mai periculoase !!! Acum sigur ca daca ai in minte ca termen de comparatie Arpechim (care spre stiinta ta este un combinat chimic si nu o fabrica !) nu poti sa faci mai mult decat scrii ...

Ramane deci cum am stabilit. Usurel de tot cu pianina pe scari !!!

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 79.118.247...)
2008-11-16 16:28
Re: Suntem ceea ce suntem ...

Nu platesc nici rata si nici chirie.
Repet, nu e rentabil sa ai o societate in centrul unui mare oras. Si cred ca orice om normal la minte poate intelege asta. SI tu intelegi, dar preferi sa ramai pe pozitii. Esti foarte orgolios.
In orice mare oras dezvoltat, vei vedea ca in centru nu sint fabrici sau combinate chimice(cum zici tu, ma rog petrochimice dc vbim de Arpechim). In cenrtu vei vedea societati care activeaza pe segmentul de servicii : banci, cabinete de avocatura, licee, scoli, cabinete medicale, agentii de brokeraj, etc.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigmele 11 septembrie 2001 (6329 afisari)
 Euro-recesiunea (2381 afisari)
 Scandal la Criminalistica (2262 afisari)
 Garantat de Mafia (2093 afisari)
 Intelegerile Budapestei cu Kremlinul (2040 afisari)
 Cum s-a relaxat Sarah Palin dupa infrangerea suferita in alegerile din 4 noiembrie (3192 afisari)
 Fotografii seminud cu frumoasele de la Hollywood, intr-o colectie cu parfumul anilor '40 (1893 afisari)
 Obama sustine un plan de pace pentru Orientul Mijlociu care prevede revenirea Israelului la granitele din 1967 (1874 afisari)
 Un templu neolitic din Turcia ar putea fi locul de nastere al civilizatiei (1617 afisari)
 Reteaua eticheta: Grupare specializata in inlocuirea codurilor de bare, anihilata de politisti (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.