Ziua Logo
  Nr. 4389 de vineri, 14 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-14
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-11-13 21:27
DEMAGOGIA LUI CALIN:O ROMANIE MANDRA SI PROSPERACE

DEMAGOGIA LUI CALIN:O ROMANIE MANDRA SI PROSPERACE
Mare dilema pentru dl.Tariceanu.Ori dreapta cinstita(a la Iliescu-Felix) ori dreapta reala liberala cu PD-L.Cu puterea s-a terminat.Ea a expirat.PNL s-a facut de ras,si-a batut joc de ideologia Bratenilor.
Trebuie sa subliniem ca in ultimele zile si in urma ultimelor evenimente(pretinsul pol social Iliescu-Felix si cel pretins de dreapta Tariceanu-Constantinescu) o grea dilema s-a abatut pe capul conducerii PNL si mai ales a dlui Tariceanu.
Dl.Tariceanu poate are defecte caracteriale ca tot romanul dar nu putem spune ca nu este inteligent iar atmosfera in care a crescut a fost liberala iar in casa tatalui sau s-a pus bazele PNL dupa 1989.
Ultimele evenimente,trecand peste sloganurile propagandistice au dat de gandit acestui liberal si chiar lui dl.Olteanu a carei bunica il pregatea pentru nomenclatura comunista.
In ce directie sa mearga PNL mai ales dupa alegerile Parlamentare.
Oare dependenta de Patriciu mai este benefica in 2009-2012 si oare ideile acestuia croite in favoarea bussnisului sau nu va duce liberalismul in derizoriu.Sa fii aliat cu Iliescu-Mineriade aliat cu Felix cel ce castioga o paine,stiti unde, si gasca sa este de blazonul liberalului cu papion,crescut de mic ca liberal?

Valeriu Stoica: "Dinu Patriciu se va dispensa de Tariceanu daca nu-i va mai fi util"
Cine conduce astazi PNL,se intreba pe buna dreptate dl.Stoica, Patriciu sau Tariceanu?
O lupta intre doua viziuni. Viziunea Patriciu,o viziune oligarhica pentru politica care vede PNL ca pe un SRL atasat-remorca ,intereselor sale economice ,in timp ce viziunea dizidentilor si poate a unui Tariceanu desteptat este de a transforma PNL, intr-o formatiune viabila si apta de a deveni un mare partid de dreapta in Romania.

Dar cine conduce azi PNL, Tariceanu sau Patriciu,se intreaba dl.Stoica?
Liderul informal este, indiscutabil, Patriciu. Tariceanu este doar un instrument al lui Patriciu.
Dar Patriciu il poate prefera oricand pe Orban sau Antonescu,si dece nu Norica, lui Tariceanu, Tariceanu ar putea fi doar un element de conjunctura in actiunea lui Patriciu.
Sau dece nu nu ar corespunde politicii lui Patriciu Crin Antonescu?
Membrii PNL sint victimele unei sugestii in care li se sugereaza autoapararea in fata pericolelor care ar veni numai din exterior,de la Presedinte sau PD-L.
In loc sa vada care sint cauzele reale ale caderii PNL in sondaje,ei sunt dirijati a le vedea in afara PNL,oligarhii incurajand un peretuum atac asupra Presedintelui Basescu si PD-L,in viziunea oligarhului doar PSD fiind aliatul firesc al PNL.
Grupul dizidentilor il ataca dur pe dl.Tariceanu,acest –baiat de cartier-,cum il numeste dl.Stoica,care a distrus democratia interna de partid,traditionala in PNL,si a promovat interesele unor grupuri oligarhice.

Dl.Stolojan subliniaza ca lui Tariceanu ii cad mereu mastile in spatele carora s-a ascuns,inclusiv cea a –civilizatiei si elegantei-atunci cand spune textual despre Boureanu - tinarul cu mucii-n freza si baiatul de cartier .

Si continua dl.Stoica spune:am asistat cu tristete la folosirea unui limbaj suburban, ceea ce a dovedit ca sub spoiala unui baiat de salon se ascunde performanta lingvistica a unui -baiat de cartier-ceea ce denota ca, Dl.Tariceanu a suspendat democratia in PNL,mascand un profesionalism trucat,iar propunerea de retragere a trupelor din Irak a fost o demonstratie a lipsei de competenta in ceea ce priveste politica externa.

De altfel nici Olteanu,Orban,Antonescu,Hasoti,Norica ca si alti liberali din conducere, nu se ridica la inaltimea functiilor pe care le-au obtinut.

Grupul disident nu vede in conducerea Tariceanu (de fapt a triadei Tariceanu-Orban-Olteanu) garantia sustinerii principiilor liberale si numeste grupul acesta drept unul parazitar,grupul traind din cota electorala datorata tocmai celor exclusi din PNL.

Raluca Turcan declara ca solicitarea semnata de mai multi liberali, referitoare la revenirea in partid a celor exclusi de catre actuala conducere, "reprezinta o dovada certa a delimitarii liberalilor de Calin Popescu-Tariceanu si de grupul care il inconjoara".

Mai mult, Raluca Turcan considera ca orice forma de dialog cu Calin Popescu-Tariceanu sau sustinatorii sai este imposibila,acesta si grupul lui fiind numiti-groparii valorilor si principiilor liberale-

-Experimentul Patriciu-Tariceanu-Olteanu-,spune pe drept cuvant dl.Stoica,a esuat

Istoria disidentei si decaderii conducerii Tariceanu
- Iulie 2005: Calin Popescu Tariceanu renunta la demisie, desi anuntase anterior ca decizia sa este irevocabila, iar Delegatia Permanenta a PNL ii daduse mandat pentru anticipate.
-Decembrie 2005: Cristian Boureanu este suspendat din PNL pe termen de un an, pentru ca a deconspirat negocierile purtate cu PSD de Tariceanu&Co.pentru ca ulterior sa fie exclus din partid.
-Mai 2006: Stolojan reapare in prim-plan si spune ca este dezamagit ca l-a desemnat pe Tariceanu presedinte interimar la PNL,dupa ce anterior si Dl.Basescu afirmase acelasi lucru.Ulterior si Dl.Stolojan va fi exclus din partid
-Iulie 2006: Noua disidenti semneaza un protest public prin care denunta manevra privind retragerea trupelor din Irak. Ca urmare, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu sint avertizati public.Acest lucru a durat putin timp si,intregul lot este eliminat din PNL,urmati apoi de excluderea lui Mona Musca,Stolojan,radu F.Alexandru si multi altii,adica tocmai aceia care au adus PNL la putere
-Urmeaza apoi excluderi sistematice din PNL a tuturor acelora care sunt depistati ca opozanti,chiar daca este vorba de oameni de mare valoare(cum ar fi rectorul universitatii din Iasi)

In urma acestor greseli fundamentale dl.Tariceanu a ramas aproape singur,inconjurat,asa cum m-am mai exprimat odata –ca Isus intre talhari-

Acum,in al 12-lea ceas dl.Tariceanu mai are inca toleranta fostilor sai colegi din PD-L sa se schimbe sau sa mearga inainte cu ochii inchisi spre disparitia PNL.

Cei care formeaza dreapta reala a eschierului politic romanesc,cu rabdare mai pot astepta.
Dar foarte putin timp.


gili din romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.183...)
2008-11-13 21:40
Trei ... Si asta numa la un jurnal ... Asta-i exploatare crunta nene ...

Nu te lasa neispravitii deloc sa mai si pui o leaca capul pe perina ...
Da de ce nene ti-au marit asa norma ?
Sa stii ca sa fiu in locul lu matale io nu m-as lasa asa exploatat .

Danny (...@us.mahle.com, IP: 67.71.6...)
2008-11-14 02:09
Gili: Sa stii ca sa fiu in locul lu matale io nu m-as lasa asa exploatat

La 2008-11-13 21:27:02, Alex.Pandrea a scris:

Ba te lasi gilica, mai mult decit crezi. Azi esti de garda la Pandrea, La mine e ora 7:00 pm dar la tine este 2 noaptea ! Si mai zici de exploatare. Puteai sa astepti pina dimineata
De, n'or fi rublele ca euro, dar daca miros a petrol, merg si ele.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2008-11-14 12:57
Re: Amuzant pana la hohote de ras

Cica "dreapta reala" a pdl. Ultimul exemplu asa cum ne arata miruna fiind "obligativitatea firmelor private" de a "garanta" creditele angajatilor. Liberali de liberali si dreapta ireala la pdalaci. Argumentatia lipsa tipic pedalaca.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Criza mai rea decat razboaiele (3558 afisari)
 Alo? Gigi sunt! (2953 afisari)
 Impotriva Marelui Satan (2072 afisari)
 Salarii de baieti destepti (1664 afisari)
 Bancherii mor cu economia de gat (1156 afisari)
 Șase cazuri de hepatită de tip A au fost inregistrate la o grădiniță și la o școală din Vaslui (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01971 sec.