Ziua Logo
  Nr. 4387 de miercuri, 12 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-12
crusho din Bucuresti (...@hotmail.com, IP: 84.232.160...)
2008-11-12 06:42
Basescu Traian si-a sters datoriile la banci

Este greu pentru multi sa accepte ca sunt prostiti de fata de un tradator national , culmea, presedinte ales.
POVESTEA PROSPERITATII FAMILIEI PRESEDINTELUI Presedintele Basescu a promovat pe cand era ministru al Transporturilor o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care familia sa scapa de returnarea unei datorii de circa 200.000 de dolari plus dobanzi catre Banca Agricola, obtinuta in mod preferential pe cand era parlamentar. Intre 1994 si 2001, cand a detinut diferite functii publice, omul politic Traian Basescu si familia sa au obtinut echivalentul a peste un milion de dolari din fondurile destinate Romaniei prin programul PHARE-UE pentru firmele lor.
Presedintele Basescu a promovat pe cand era ministru al Transporturilor o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care familia sa scapa de returnarea unei datorii de circa 200.000 USD plus dobanzi catre Banca Agricola, obtinuta in mod preferential pe cand era parlamentar.
In perioada in care a detinut diferite functii publice intre 1994 si 2001, omul politic Traian Basescu si familia sa au obtinut echivalentul a peste un milion de dolari din fondurile destinate Romaniei prin programul PHARE-UE pentru firmele lor. Povestea prosperitatii lui Basescu scoate la iveala un politician care nu prea are multe in comun cu principiile pe care le declama astazi. Conform contractului de credit nr. 10120 din 18 mai 1994, familia presedintelui Basescu a obtinut pentru firma SC Star Marine SRL un credit de la Banca Agricola, azi Raiffeisen, din surse ale BIRD-BERD, adica din fondurile oferite de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Suma imprumutata era de 158.000 USD, plus 41.375.000 lei, echivalentul a 39.500 USD. Interesant este faptul ca, potrivit contractului de credit obtinut de JN, echivalentul sumei de 39.500 USD a fost obtinut nu prin calcularea echivalentului sumei la data aprobarii imprumutului, ci "la cursul de la data intocmirii documentatiei". Adica unul mai mic, deoarece, pentru cei care isi aduc aminte, acum 14 ani valoarea dolarului american crestea in fiecare zi. Datorita acestei stratageme, familia presedintelui Basescu a fost avantajata din start de o banca de stat. Dar nu numai atat, deoarece firma de inghetata a presedintelui a obtinut si dobanzi preferentiale. O afacere dubioasa, care si mai apoi a avut multe episoade interesante si in dispretul legii. Familia Basescu a obtinut creditul din 1994 pentru achizitionarea unei linii tehnologice de fabricatie industriala a inghetatei de la firma italiana Technogel SA. La aceea vreme, in firma Star Maritime actionari erau Mircea, fratele, si Maria Basescu, sotia presedintelui. Firma Star Maritime s-a metamorfozat apoi sub diferite nume si intr-un final, cativa ani mai tarziu, il avea ca actionar si pe Traian Basescu.
SA PLATEASCA ROMANUL! Familia Basescu a obtinut creditul cu o dobanda preferentiala. 9% pentru dolari si 140% pentru lei. Fixa pe cinci ani. Dar chiar si acest beneficiu obtinut nu l-a multumit pe actualul presedinte. Intre timp, Banca Agricola ajunsese in faliment si ca atare familia Basescu s-a gandit ca poate profita. Zis si facut. In 1997, Basescu ajunge ministru al Transporturilor in Guvernul condus de Victor Ciorbea. Atunci a inceput, de fapt, ascensiunea politica a actualului presedinte. Dincolo de sabotarea permanenta a Executivului din care facea parte, Basescu si Partidul Democrat au incercat sa traga diverse beneficii. Au sarit ca arsi atunci cand Valerian Stan, seful Corpului de Control al Guvernului, a facut un raport referitor la vilele obtinute de membrii PD (fosti FSN) in cartierele de lux ale nomenclaturii rosii. Dar au incercat sa se imbogateasca si pe seama cadavrului Bancii Agricole. Ca atare, Basescu si PD pun la cale o ordonanta de urgenta, nr. 43 din 1997, prin care anulau returnarea creditelor de la Banca Agricola pentru un numar de persoane si firme, banii urmand sa fie trecuti la categoria pierderi. Bineinteles, actualul presedinte nu a uitat sa treaca printre beneficiari si firma fratelui si sotiei sale.

crusho din Bucuresti (...@hotmail.com, IP: 84.232.160...)
2008-11-12 06:43
-----------------------------------------------------------------------------------

DISPRET FATA DE CONSTITUTIE. La data de 10 iulie 1997, Basescu a fost cel care a inscris firma sotiei si fratelui sau printre cele care urmau sa scape de plata datoriilor catre Banca Agricola, statul urmand sa-si asume pierderea, evident, pe spinarea contribuabililor. Cam aceeasi schema ca si in cazul Bancorex, situatie in care contribuabilul a platit apoi nota de plata, una de altfel foarte piperata. Basescu a propus, Guvernul a aprobat, iar 200.000 USD plus dobanzile erau deja in buzunarul presedintelui. Problema a aparut un an mai tarziu, cand FMI si Banca Mondiala au reclamat aceste afaceri ilegale facute "pe sub masa Guvernului", asa cum ii place astazi presedintelui sa spuna, uitand, evident, ca a fost unul dintre cei care a prestat astfel de actiuni in beneficiul propriu. Dupa protestele organismelor financiare internationale, Guvernul a trebuit sa anuleze smecheria pusa la cale de Basescu. De altfel, in posesia JN se afla un document al Bancii Agricole, devenita intre timp Raiffeisen, prin care se confirma aprobarea ordonantei de urgenta amintite, dar si a alteia care facea trimitere la anularea datoriilor. Pentru a ascunde conflictul de interese in care se afla, in 1997, Basescu a cerut sa nu publice lista societatilor comerciale scapate de datorii in Monitorul Oficial. In acest caz, Basescu a incalcat Constitutia care prevede la articolul 107 ca se excepteaza de la publicare numai hotararile cu caracter militar.

AVANTAJUL POLITIC. Documentul semnat de directorul Ionel Ferastrau de la Banca Raiffeisen, fosta Agricola, la 12.11.2001, preciza ca datoriile restante ale firmei familiei Basescu au fost achitate in 1999 si confirma existenta ordonantei de guvern la care am facut referire. Per total, din afacerea pusa la cale, familia actualului presedinte a luat pana la urma creditul aproape gratis tinand cont de evolutia dobanzii si a evolutiei cursului de schimb. Daca in 1994 cursul de schimb era de 1.655 lei pentru un dolar, in 1998 acesta era la jumatate, 875 lei. De asemenea, in 1998-1999, dobanzile pentru creditele in lei ajungeau si la 250%, dar familia presedintelui obtinuse creditul cu doar 140%.


ACTELE VORBESC! Contractul de credit dintre Banca Agricola si firma familiei Basescu ● click pentru a mari imaginea
FUNCTIA POLITICA FACE AFACERILE. La 18 ianuarie 2000, Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor, declara in ziarul Curentul: "Si eu am 20% dintr-o firma de inghetata constituita printr-un credit PHARE de 1.000.000 de dolari". Era vorba despre firma inghetata unde era asociat impreuna cu fratele si sotia sa. Banii proveneau din fondurile UE puse la dispozitia Guvernului roman pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Intr-un cuvant, Basescu si-a folosit functia de membru al Executivului pentru a obtine bani acordati de Guvernul din care facea parte. O firma care isi schimbase numele de-a lungul anilor, asa cum am aratat anterior. La 3 martie 2000, cotidianul Evenimentul zilei scria ca firma familiei Basescu obtinuse un credit de 100 milioane de lei de la Banca Tiriac si ca la aceea vreme "incerca sa puna mana pe un credit PHARE de 50.000 de dolari pentru dezvoltare". Era perioada in care actualul presedinte era negociator in relatia cu Banca Mondiala, dar si cu BERD si cu alte organisme europene. Intr-o traducere libera, Basescu si-a folosit functia pentru a obtine avantaje materiale pentru afacerile sale private. De asemenea, ar mai trebui consemnat si faptul ca, in perioada in care Basescu era ministru al Transporturilor, aceasta era asociat si administrator al societatii comerciale Triton Company SA. Dar si asociat unic si administrator al MT Vega Transport SRL. Ambele firme se ocupau de transporturile maritime si de coasta, dar si de intretinerea, repararea si dezmembrarea navelor si transporturi terestre, rutiere si pe cai navigabile. Adica, tocmai domeniile pe care le administra Basescu si din calitate oficiala. Astfel, actualul presedinte a incalcat articolul 104 din Constitutie si s-a aflat in incompatibilitate. Mai mult, Basescu a folosit apartamentul de protocol care ii fusese repartizat din Bdul Aviatorilor nr. 57, Sector 1, Bucuresti, ca sediu pentru una dintre firmele sale, MT Vega Transport SRL, ceea ce era nu era legal.

Confirmari
Instanta a confirmat oficial acuzatiile aduse lui Traian Basescu. Un proces de calomnie a fost declansat de actualul presedinte dupa ce Valerian Stan, fostul sef al Corpului de Control al Guvernului Ciorbea, a vorbit despre creditul din 1994 si despre celelalte afaceri cel putin imorale ale acestuia. Iar instanta a decis ca Stan nu l-a calomniat pe Basescu. Morala povestii ar fi ca sa facem ce spune presedintele atat de frumos. Nu ce a facut si face.

paraipan (...@rogers.com, IP: 99.238.40...)
2008-11-12 06:50
Instanta a confirmat oficial acuzatiile aduse lui Traian Basescu

Pai daca instantza a confirmat, de ce nu'i la beci? l-a scos cineva d'acolo si l'a pus Prezidente de la Banana Republic of RO? Ceva recurs? Hai zi tot.

crusho din Bucuresti (...@hotmail.com, IP: 84.232.160...)
2008-11-12 06:55
Nu cred ca ai citit ce am postat cu secu tot aici

ca astfel se intelege mai usor

paraipan (...@rogers.com, IP: 99.238.40...)
2008-11-12 07:10
Evident ca n'am citit! Am scanat. Si scanner-ul a retzinut

La 2008-11-12 06:50:23, paraipan a scris:

> Pai daca instantza a confirmat, de ce nu'i la beci? l-a scos cineva
> d'acolo si l'a pus Prezidente de la Banana Republic of RO? Ceva
> recurs? Hai zi tot.
>
ca o instantza a Hustitziei Romanique a confirmat fraudele fiscale ale Basescului. Daca a furat, la beci cu el. De ce nu'i condamnat? Intreb doar, nu dau cu paru. Ori Hustitzia, .. Barbuleasca, ... Andonul, .. Nicoliciul, ... precis astia l'au scos .. dalb ca Obama.

akimotte din paiceatiuitat? (...@yahoo.ca, IP: 74.58.165...)
2008-11-12 07:51
Re: ------------------------------- FMI si Banca Mondiala au reclamat

crushco vine cumva de la mushco !
Zau ba nea peezdis dar cind imi zici de femei si ailalti banditi si bankeri mondiali... tu care esti un bulake de bulake... zau ca-mi vine sa-ti zic ceva !
S'apai Base a furat , zice-se, barcile alea de fo 10 ani....chiar nimeni n-a putut sa-l gajbeasca ?
Pai daca n-a putut.... n-a putut....tu ce crezi ?
Si eu cred c-a ciordit ceva, ca ma mai iau citeodata dupa timpiti ca tine, dar vorba Leanei...unde-i dovada ??



La 2008-11-12 06:43:41, crusho a scris:

> DISPRET FATA DE CONSTITUTIE. La data de 10 iulie 1997, Basescu a fost
> cel care a inscris firma sotiei si fratelui sau printre cele care
> urmau sa scape de plata datoriilor catre Banca Agricola, statul
> urmand sa-si asume pierderea, evident, pe spinarea contribuabililor.
> Cam aceeasi schema ca si in cazul Bancorex, situatie in care
> contribuabilul a platit apoi nota de plata, una de altfel foarte
> piperata. Basescu a propus, Guvernul a aprobat, iar 200.000 USD plus
> dobanzile erau deja in buzunarul presedintelui. Problema a aparut un
> an mai tarziu, cand FMI si Banca Mondiala au reclamat aceste afaceri
> ilegale facute "pe sub masa Guvernului", asa cum ii place astazi
> presedintelui sa spuna, uitand, evident, ca a fost unul dintre cei
> care a prestat astfel de actiuni in beneficiul propriu. Dupa
> protestele organismelor financiare internationale, Guvernul a trebuit
> sa anuleze smecheria pusa la cale de Basescu. De altfel, in posesia JN
> se afla un document al Bancii Agricole, devenita intre timp
> Raiffeisen, prin care se confirma aprobarea ordonantei de urgenta
> amintite, dar si a alteia care facea trimitere la anularea
> datoriilor. Pentru a ascunde conflictul de interese in care se afla,
> in 1997, Basescu a cerut sa nu publice lista societatilor comerciale
> scapate de datorii in Monitorul Oficial. In acest caz, Basescu a
> incalcat Constitutia care prevede la articolul 107 ca se excepteaza
> de la publicare numai hotararile cu caracter militar.
>
> AVANTAJUL POLITIC. Documentul semnat de directorul Ionel Ferastrau de
> la Banca Raiffeisen, fosta Agricola, la 12.11.2001, preciza ca
> datoriile restante ale firmei familiei Basescu au fost achitate in
> 1999 si confirma existenta ordonantei de guvern la care am facut
> referire. Per total, din afacerea pusa la cale, familia actualului
> presedinte a luat pana la urma creditul aproape gratis tinand cont de
> evolutia dobanzii si a evolutiei cursului de schimb. Daca in 1994
> cursul de schimb era de 1.655 lei pentru un dolar, in 1998 acesta era
> la jumatate, 875 lei. De asemenea, in 1998-1999, dobanzile pentru
> creditele in lei ajungeau si la 250%, dar familia presedintelui
> obtinuse creditul cu doar 140%.
>
>
> ACTELE VORBESC! Contractul de credit dintre Banca Agricola si firma
> familiei Basescu ● click pentru a mari imaginea
> FUNCTIA POLITICA FACE AFACERILE. La 18 ianuarie 2000, Traian Basescu,
> pe atunci ministru al Transporturilor, declara in ziarul Curentul:
> "Si eu am 20% dintr-o firma de inghetata constituita printr-un credit
> PHARE de 1.000.000 de dolari". Era vorba despre firma inghetata unde
> era asociat impreuna cu fratele si sotia sa. Banii proveneau din
> fondurile UE puse la dispozitia Guvernului roman pentru dezvoltarea
> intreprinderilor mici si mijlocii. Intr-un cuvant, Basescu si-a
> folosit functia de membru al Executivului pentru a obtine bani
> acordati de Guvernul din care facea parte. O firma care isi schimbase
> numele de-a lungul anilor, asa cum am aratat anterior. La 3 martie
> 2000, cotidianul Evenimentul zilei scria ca firma familiei Basescu
> obtinuse un credit de 100 milioane de lei de la Banca Tiriac si ca la
> aceea vreme "incerca sa puna mana pe un credit PHARE de 50.000 de
> dolari pentru dezvoltare". Era perioada in care actualul presedinte
> era negociator in relatia cu Banca Mondiala, dar si cu BERD si cu
> alte organisme europene. Intr-o traducere libera, Basescu si-a
> folosit functia pentru a obtine avantaje materiale pentru afacerile
> sale private. De asemenea, ar mai trebui consemnat si faptul ca, in
> perioada in care Basescu era ministru al Transporturilor, aceasta era
> asociat si administrator al societatii comerciale Triton Company SA.
> Dar si asociat unic si administrator al MT Vega Transport SRL. Ambele
> firme se ocupau de transporturile maritime si de coasta, dar si de
> intretinerea, repararea si dezmembrarea navelor si transporturi
> terestre, rutiere si pe cai navigabile. Adica, tocmai domeniile pe
> care le administra Basescu si din calitate oficiala. Astfel, actualul
> presedinte a incalcat articolul 104 din Constitutie si s-a aflat in
> incompatibilitate. Mai mult, Basescu a folosit apartamentul de
> protocol care ii fusese repartizat din Bdul Aviatorilor nr. 57,
> Sector 1, Bucuresti, ca sediu pentru una dintre firmele sale, MT Vega
> Transport SRL, ceea ce era nu era legal.
>
> Confirmari
> Instanta a confirmat oficial acuzatiile aduse lui Traian Basescu. Un
> proces de calomnie a fost declansat de actualul presedinte dupa ce
> Valerian Stan, fostul sef al Corpului de Control al Guvernului
> Ciorbea, a vorbit despre creditul din 1994 si despre celelalte
> afaceri cel putin imorale ale acestuia. Iar instanta a decis ca Stan
> nu l-a calomniat pe Basescu. Morala povestii ar fi ca sa facem ce
> spune presedintele atat de frumos. Nu ce a facut si face.
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura de stat (3798 afisari)
 Echipa noii lovituri de stat (3023 afisari)
 Piranha fara dinti (2744 afisari)
 Ucis in numele tatalui (2215 afisari)
 Mafia S.A. - cea mai mare firma europeana (1563 afisari)
 Doamnelor, nu va speriati! Domnilor, nu faceti ca ei! (VEZI FOTO) (3928 afisari)
 Susan Sarandon dixit: In plin orgasm, nu ma gandesc daca am prea multe sunci pe burta (3417 afisari)
 Intamplari in sauna ruseasca: Hrusciov a intretinut relatii neortodoxe cu presedintele Finlandei, iar Eltin a decis sa nu mai fie comunist (3367 afisari)
 Papusi din piele umana (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!) (2699 afisari)
 "Fight Club" pe bune: Brad Pitt a clacat si s-a facut baiat rau (2314 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00761 sec.