ca numai romanca nu este cu busuioc in mamaliga si branza de capra, supa de morcovi condimentat cu "cumin" nu chimion ci semintele mai mari care pute foarte urit dar se foloseste in orient, chilli, coreandru sau cilantro si lamii verzi adica lime ... toate incrediente ca la bunica acasa??? poate unde ea s-a maritat langa Mediteraniana si acolo a vazut aceste bunatati. S-apoi prepelitele ma innebunesc, a vazut ea in natura pasari din astea??? sau in bucataria rudelor??? ca si milkshake ... au muls-o direct din Joiana.
Spun eu ce era la bunica mea in bucatarie in Maramures, intr-un sat maghiar, ea fiind prima doamna in localitate:
sare dar nu fina, zahar cristal si cuburi, piper negru si alb boabe, foi de dafin,
boia de ardei dulce, scortisoara si cuisoare, enibahar, batoane de vanilie, menta si flori de tei uscata pentru ceai dar si macese uscate, musetel, marar si patrunjel uscat si la vara proaspat, usturoi, ceapa, frunze si radacini de telina, mac pentru cozonac si cornuri cu nuci, alune din padure la fel pentru torturi, cacao, zahar vaniliat, cimbru extrem de mult, tarhon, leustean ca bunicul a suferit de cancer de prostata si doctorul i-a recomandat bai in leustean fiert, noi nu mancam deloc frunzele de leustean, lamii foarte rar ca si portocale doar de Craciun. Mai era ceva bicarbonat de sodiu si inca ceva praf alb pentru prajituri.
Aproape totul a fost cultivat de ea in gradina, aveam si Aloe in ghiveci!!! |