|
|
Comentarii: 9, forum ACTIV
Viorica Ianc 2008-11-06 22:23:30 |
mujdei de usturoi
| |
daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare mirosul. | |
| |
neamtu tiganu 2008-11-07 00:47:05 |
Adevarat
| |
La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:
>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>
--------------------------
Dispare mirosu de busuioc... ca ce farmec mai are mujediu fara miros? | |
| |
Olga Khan 2008-11-07 02:43:02 |
Re: mujdei de usturoi cu miros de busuioc???
| |
La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:
>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>
Mie-mi seamana a "mort" mirosul de busuioc mai mult decat delicatese!!!
Dar daca sub pielea de pui de mai pune si umplutura cu busuioc, se prinde cu scobitori, iese si mai grozav si cu o salata verde sau de castraveti pe langa alte garnituri, merita incercat.
Dar de ce n-ar merge un pui intreg la cuptor bine condimentat si umplut, ca imediat e Thanksgiving si e party mare. | |
| |
Thalia 2008-11-07 06:56:01 |
O reteta extraordinar de simpla
| |
Articolul mi-a amintit de urmatoarea reteta care se executa in 2 timpi si 3 miscari:
Componente
-un pui intreg - se gasesc la supermarkete in RO. griller, frier, dupa preferinta; inutil sa mai recomand: se spala bine, se usuca in stergar
-sare si piper, dupa gust, cu care se "maseaza" puiul dupa toaleta de mai sus;
-doua lamii intepate cel putin de douazeci de ori cu cutitul, ca sa se scurga zeama.
Mod de preparare:
Puiul preparat v. supra se umple cu cele doua lamai si se baga la cuptor, desigur intr-o tava; nu recomand cele de silicon din pricina unor experiente neplacute.
Pofta buna! sosul de lamie e absolut DELICIOS.
Desigur, nimeni nu va opreste sa umpleti puiul si cu altele, ca ciuperci, patrunjel, stuffing , sau ce va mai poftesc papilele gustative, sau gasiti prin frigider si nu va indurati sa aruncati, dar e suficient sa-l umpleti doar cu cele doua lamii (bine intepate) si va promit ca o sa ma pomeniti cu recunostinta. | |
| |
Thalia 2008-11-07 07:00:56 |
Re: mujdei de usturoi
| |
La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:
>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>
Multumesc, ai mai recomandat busuiocul in usturoi mai de mult, am incercat -chiar in "zdrobitoarea" de usturoi am pus si frunze de busuioc, merge de minune! Sa ai noroc pentru ca ai ne-ai invatat un lucru gustos. | |
| |
Viorica Ianc 2008-11-07 07:56:32 |
mirosul de busuioc
| |
Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de iarna folosim
mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si dupa un dus.
Si daca unii nu suporta mirosul ?
Mujdei la peste gras si salata de castraveti !
Mirosul de busuioc numai atunci cand am fost la biserica in copilarie cu Buna !
Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu cum se
asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului dus la
groapa .
Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.
Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.
| |
| |
Thalia 2008-11-07 17:25:18 |
Re: mirosul de busuioc
| |
La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:
>
> Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de
> iarna folosim
> mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si
> dupa un dus.
Din pacate nu e doar o impresie. Mirosurile puternice ies si prin piele. Bucataria indo-pakistaneza cere mult curry, de aceea, in fine...
> Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu
> cum se
> asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului
> dus la
> groapa .
Prin sinestezie, cine stie ce amintiri ii trezeste busuiocul?
Eu pot sa mananc si o tona de piscoturi madeline, ca nu-mi evoca copilaria.
> Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.
>
> Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.
Multumesc, abia astept sa-l fac.
>
>
| |
| |
Olga Khan 2008-11-07 18:54:06 |
Re: mirosul de busuioc
| |
La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:
"Nu stiu cum se asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga"
Viorica, cred ca fiecare din noi percepem mirosurile si gusturile altfel.
Eu sint foarte sensibila la foarte multe mirosuri din bucatarie si acele alimente nu pot sa le maninc. Mirosul laptelui in fierbere!!!!!!!!!!!! ma baga in groapa,
ceaiul negru, cumin oriental, carnea de porc are gust de manura pentru mine,
crizantema si crinul ... lesin. Am vazut in Elvetia o frunza folosita pe carne de culoare argintie si foarte paroasa, nu-i stiu numele, seamana cu urechea iepurelui, dar este folosit cu rozmaring pe fripturi .... de unde eu vin aceasta planta se foloseste exclusiv pe morminte!!!!
| |
| |
Olga Khan 2008-11-07 20:42:53 |
Gust de usturoi
| |
Familia mea nu poate manca nici un fel de carne fara gust de usturoi!!!
Chiar si in restaurante cerem unt frecat cu usturoi pe friptura de vita sau orice mancam sau sauce de usturoi. Cumpar cu kilogramul usturoi.
N-am auzit niciodata ca un vin sa fie dezcalificat de usturoi. | |
| |
« Sumar articole
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|