Ziua Logo
  Nr. 4383 de vineri, 7 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-11-07

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Viorica Ianc
2008-11-06 22:23:30

mujdei de usturoi


daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare mirosul.

neamtu tiganu
2008-11-07 00:47:05

Adevarat

La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:

>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>
--------------------------
Dispare mirosu de busuioc... ca ce farmec mai are mujediu fara miros?

Olga Khan
2008-11-07 02:43:02

Re: mujdei de usturoi cu miros de busuioc???

La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:

>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>

Mie-mi seamana a "mort" mirosul de busuioc mai mult decat delicatese!!!
Dar daca sub pielea de pui de mai pune si umplutura cu busuioc, se prinde cu scobitori, iese si mai grozav si cu o salata verde sau de castraveti pe langa alte garnituri, merita incercat.
Dar de ce n-ar merge un pui intreg la cuptor bine condimentat si umplut, ca imediat e Thanksgiving si e party mare.

Thalia
2008-11-07 06:56:01

O reteta extraordinar de simpla

Articolul mi-a amintit de urmatoarea reteta care se executa in 2 timpi si 3 miscari:

Componente

-un pui intreg - se gasesc la supermarkete in RO. griller, frier, dupa preferinta; inutil sa mai recomand: se spala bine, se usuca in stergar
-sare si piper, dupa gust, cu care se "maseaza" puiul dupa toaleta de mai sus;
-doua lamii intepate cel putin de douazeci de ori cu cutitul, ca sa se scurga zeama.

Mod de preparare:

Puiul preparat v. supra se umple cu cele doua lamai si se baga la cuptor, desigur intr-o tava; nu recomand cele de silicon din pricina unor experiente neplacute.

Pofta buna! sosul de lamie e absolut DELICIOS.

Desigur, nimeni nu va opreste sa umpleti puiul si cu altele, ca ciuperci, patrunjel, stuffing , sau ce va mai poftesc papilele gustative, sau gasiti prin frigider si nu va indurati sa aruncati, dar e suficient sa-l umpleti doar cu cele doua lamii (bine intepate) si va promit ca o sa ma pomeniti cu recunostinta.

Thalia
2008-11-07 07:00:56

Re: mujdei de usturoi

La 2008-11-06 22:23:30, Viorica Ianc a scris:

>
> daca in mujdeiul de usturoi se pune busuioc verde tocat , dispare
> mirosul.
>


Multumesc, ai mai recomandat busuiocul in usturoi mai de mult, am incercat -chiar in "zdrobitoarea" de usturoi am pus si frunze de busuioc, merge de minune! Sa ai noroc pentru ca ai ne-ai invatat un lucru gustos.

Viorica Ianc
2008-11-07 07:56:32

mirosul de busuioc


Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de iarna folosim
mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si dupa un dus.
Si daca unii nu suporta mirosul ?
Mujdei la peste gras si salata de castraveti !
Mirosul de busuioc numai atunci cand am fost la biserica in copilarie cu Buna !
Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu cum se
asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului dus la
groapa .

Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.

Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.

Thalia
2008-11-07 17:25:18

Re: mirosul de busuioc

La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:

>
> Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de
> iarna folosim
> mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si
> dupa un dus.

Din pacate nu e doar o impresie. Mirosurile puternice ies si prin piele. Bucataria indo-pakistaneza cere mult curry, de aceea, in fine...

> Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu
> cum se
> asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului
> dus la
> groapa .

Prin sinestezie, cine stie ce amintiri ii trezeste busuiocul?
Eu pot sa mananc si o tona de piscoturi madeline, ca nu-mi evoca copilaria.


> Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.
>
> Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.

Multumesc, abia astept sa-l fac.
>
>

Olga Khan
2008-11-07 18:54:06

Re: mirosul de busuioc

La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:

"Nu stiu cum se asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga"


Viorica, cred ca fiecare din noi percepem mirosurile si gusturile altfel.
Eu sint foarte sensibila la foarte multe mirosuri din bucatarie si acele alimente nu pot sa le maninc. Mirosul laptelui in fierbere!!!!!!!!!!!! ma baga in groapa,
ceaiul negru, cumin oriental, carnea de porc are gust de manura pentru mine,
crizantema si crinul ... lesin. Am vazut in Elvetia o frunza folosita pe carne de culoare argintie si foarte paroasa, nu-i stiu numele, seamana cu urechea iepurelui, dar este folosit cu rozmaring pe fripturi .... de unde eu vin aceasta planta se foloseste exclusiv pe morminte!!!!

Olga Khan
2008-11-07 20:42:53

Gust de usturoi

Familia mea nu poate manca nici un fel de carne fara gust de usturoi!!!
Chiar si in restaurante cerem unt frecat cu usturoi pe friptura de vita sau orice mancam sau sauce de usturoi. Cumpar cu kilogramul usturoi.
N-am auzit niciodata ca un vin sa fie dezcalificat de usturoi.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Premierul condamnat (3374 afisari)
 Felix scuipa venin (2889 afisari)
 Obama suna adunarea (2096 afisari)
 Primul OZN pamantean (2024 afisari)
 Friptura de pui la cuptor (1723 afisari)
 Amenintat din toate partile, Obama il numeste vicepresedinte pe temutul "Rahmbo" si anunta prima sa conferinta de presa (2314 afisari)
 Vorbele lui Obama, create de un tanar iezuit de 27 de ani (2313 afisari)
 Kiev: Rusia incearca sa stramute granita cu Ucraina in stramtoarea Kerci (1774 afisari)
 Un candidat la parlamentare, mai tare decat legea: Un politist a suflat in fiola pentru ca asa a vrut Benedek Imre Sándor (VIDEO) (1419 afisari)
 Arnold Schwarzenegger in varianta iraniana (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00682 sec.