Ziua Logo
  Nr. 4382 de joi, 6 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-06
SerbanR (...@yahoo.com, IP: 92.80.238...)
2008-11-06 13:31
Pentru Ghita Bizonu

Bai idiotule bineinteles ca Cetatea Alba si Odesa sunt pamanturi grecesti, ca si Constanta si Mangalia.
Restul Ucrainei e pamant rusesc si polonez.
Cand o sa retrocedati voi Constanta si Mangalia grecilor si restul teritoriului albanezilor si o sa va mutati in Italia de unde ati venit, atunci si ucrainenii o sa cedeze Ucraina Rusiei si Poloniei.
Bai cretinilor, daca istoria voastra incepe odata cu ocuparea Daciei si Moesiei de catre Imperiul Roman. Voi aveti tot atat de mult in comun cu dacii cat au bulgarii. Albanezii pe de alta parte sunt urmasii dacilor care la sud de Dunare se numeau moesi. Daco-geto-moesii erau traci, iar albanezii sunt urmasii tracilor (care se numeau si iliri, ilirii si tracii fiind doua grupe de triburi vorbind aceeasi limba, fapt dovedit de asemanarea dintre cuvintele dacice din roma^na si cele din albaneza). Voi ca popor vorbitor de limba ROMANICA, NEO-LATINA nu sunteti urmasii tracilor, ci albanezii care au pastrat limba TRACA. Daca voi sunteti urmasii tracilor, ca traci romanizati, atunci si bulgarii sunt urmasii tracilor ca traci romanizati care mai apoi au fost slavizati. Oricum pentru aparitia poporului roma^n exista doua teorii: una ca poporul roma^n a aparut la cateva secole dupa romanizarea tracilor cand limba roma^na a incetat sa mai fie un dialect al latinei iar a doua teorie, acceptata azi de "istoricii" roma^ni si promovata in Istoria roma^nilor editata de Academia Roma^na (2001-2008), este aceea ca poporul roma^n s-a format abia dupa ce slavii au fost romanizati, adica in sec. 9-10. Ceea ce inseamna ca cei mai vechi locuitori ai Dobrogei, Deliormanului si restului Moesiei sunt grecii, care au locuit la sudul Dunarii cadrul Imperiului Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin) inainte de sec, 9-10 cand s-a format poporul roma^n. In sec. 6 limba greaca a inlocuit limba romana ca limba oficiala a Imperiului Roman de Rasarit/Bizantin, deci cei mai vechi locuitori ai Dobrogei si Deliormanului sunt grecii, functionari, militari, negustori sau alte categorii.
Personal prefer teoria ca poporul roma^n s-a format dupa romanizarea tracilor, dar nu imediat ci atunci cand a aparut limba rom^na, adica cateva secole mai tarziu dupa retragerea aureliana. Poporul roma^n s-a format atat in Dacia cat si in Moesia. Evident ca si ungurii au argumentul ca Transilvania a apartinut mai intai Regatului Ungar si abia apoi Romaniei, lasam la o parte formatiunile pre-statale ale lui Gelou, Glad si Menumorut care nu erau state independente. Rusii au si ei argumentul ca Moldova a apartinut intai unor state rusesti recunoscute ca independente si apoi Moldovei. Argumentul apartenentei initiale e la fel de puternic ca argumentul primei populatii care oricum in teritoriile romanesti a fost constituita din traci, adica stramosii albanezilor
Oricum situatia din Bucovina de nord e identica cu cea din Maramuresul de nord, Banatul sarbesc si Crisana ungureasca unde exista atat romani cat si ucraineni, respectiv sarbi, unguri autohtoni. Idiotii de "istorici" roma^ni care au renuntat la pretentiile teritoriale asupra Maramuresului de nord, Banatului sarbesc etc. nu vor sa renunte la pretentiile teritoriale asupra niciunui petec de pamant din Bucovina de nord cu toate ca acolo traiesc ucraineni autohtoni.
Idiotilor de "istorici" romani, aveti logica unuei tevi de esapament


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Un negru la Casa Alba (3400 afisari)
 Ne-au napadit spionii (3262 afisari)
 Moscova tine la secret documente despre Romania (2968 afisari)
 Vadim -Cristoiu la CNA (1478 afisari)
 Rusia pune rachetele pe Europa (1306 afisari)
 De ce a divortat Nicole Kidman de Tom Cruise (3303 afisari)
 La 43 de ani, Liz Hurley face senzatie pe plajele din India (2551 afisari)
 Kate Moss si-a scos picioarele de pensionara la cumparaturi! (2441 afisari)
 Berlusconi: Obama este "tanar, frumos si bronzat"! (Video) (2027 afisari)
 Vladimir Putin ar putea reveni la Kremlin in 2009, potrivit presei ruse (1877 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00738 sec.