Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-10-24

Comentarii: 43, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-10-23 21:22:44

INSTITUTUL OVIDIU SINCAI O INSTITUTIE PARAZITARA PE BANII STATULUI

INSTITUTUL OVIDIU SINCAI O INSTITUTIE PARAZITARA PE BANII STATULUI
Coruptia in Romania a devenit o institutie de stat.caci ce am putea spune cand partide ca PSD si PNL organizeaza Institute de studii politice in favoarea acestor partide dar pe banii bugetului roman.
Sa vedem cu ce se ocupa Institutul Sincai si ce a facut el pentru social-democratia romaneasca.
In loc sa se ocupe de non-reforma in PSD si care va duce la anihilarea social-democratiei,asa numitul institute Ovidiu Sincai gaseste de cuviinta o atitudine politicianista criticand politica externa promovata de Presedintele Basescu.
In acest moment PSD ne apare ca un partid cripto-comunist,promovand vechile metehne bolsevice,in timp ce dl.Iliescu serbeaza ca si in 1948 (data asa numitei unificari a comunismului cu social democratia) asa zisa zi glorioasa,la fel cat de glorioasa a fost si furarea alegerilor din 1946.ca si suprimarea violenta a partidelor istorice
Mnemofobia totalitara,subliniaza Tismaneanu se prelungeste in amnezia cultivata de atatia dintre profitorii post-comunismului.
De fapt,atunci ca si acuma in PSD aplica perceptele staliniste puse in practica de Jdanov,dupa teoria salamului,respectiv lichidarea -pe felii- a sistemului pluralist si instaurarea dictaturii partidului unic.

Ordinul lui Stalin,spune Tismaneanu, era limpede si a fost urmat intocmai in toate -democratiile populare-: social-democratia trebuia emasculata prin absorbtia aripii colaborationiste in partidul comunist.
Una dintre marturiile cele mai importante pe subiect este cartea -Stanga in Romania, 1832-1948 - tentativa de sinucidere sau asasinat-, a regretatului Vladimir Krasnosselski, sociolog de marca si fost secretar al lui Titel Petrescu.

De fapt,dupa Internationala 3-a,social democratia facea parte din alta familie politica si spirituala,fiind atasati idealurilor reformiste si parlamentarismului, ostili revolutionarismului nihilist.De aceia comunistii,ca si in prezent au pus in practica un plan de distrugere,compromitere si intimidare si chiar de umilire,asa cum se intampla in orezent cu dl.Geoana sau Grupul de la Cluj. Pentru leninisti, scria Arthur Koestler, nu e suficient sa-si invinga adversarul. Ei vor sa-l faca demn de dispret. La Congresul din 1948, botezat Congresul I al PMR, au fost utilizati cativa renegati socialdemocrati (Lothar si Eugenia Radaceanu, Theodor Iordachescu, Stefan Voitec, Barbu Solomon, Misa Levin) pentru a crea iluzia unei reale reconcilieri istorice intre comunisti si socialisti. In fapt, era vorba de capitularea oportunista a echipei Radaceanu-Voitec,asa cum s-a procedat acum cu PSDR-ul dlui Atanasiu.

De fapt,acesta este crezul politica al dlui Iliescu si Nastase,persoane care au fost in mijlocul istoriei de mistificare a social-democratiei romanesti.
Dece sa credem,mai ales dupa mineriade,furtul revolutiei,atitudinea de confiscare a social-democratiei,atata cat exista actualmente in PSD ca Iliescu si ai sai sustinatori s-au schimbat.

Criza actuala din PSD este rezultatul evolutiei acestui asa zis partid.
Infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului,a conservatorismului taranesc sau al pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,in prezent nu mai este capabil de restructurare.

Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali.

In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor,funciarmente anticomunisti).

Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor.
In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.

Liderul carismatic.Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul).
In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac.

In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.

Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata.
Aici poate dl.Vanghele care cu aprobarea conducerii PSD s-a adresat Yoghinilor lui Bivolaru,si poate cu ajutorul MISA sa faca integrarea in absolut a partidului si mai ales a dlui Nastase si Iliescu.

Acest rationament ne duce la divizarea PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu vor fi mai multi.

Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp.




Socrate
2008-10-23 21:25:24

Sa nu uitam ca PDL este a doua jumatate a FSN, altoita cu Stolojan et. comp..

Implicit, domnul Varzaru ne indeamna sa votam PNL.

Arogantu'
2008-10-23 21:30:59

Cataline - OK, m-ai lamurit cine este PSD ! De parca n-as fi stiut ...

Pe cind o compunere in care sa explici cine ( de fapt CE ) este PD-L ?

Alegatorii ti-ar fi recunoscatori !

Printre injuraturi, fireste !

Constantin Timoc
2008-10-23 21:44:50

Doctrina democratiei representative 1/2


Doctrina democratiei representative 1/2

Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda

www.ConstantinTimoc.com

Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin <<incercare si eroare<< din cauza ca statul este un sistem complex. Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica pare sa fie ea, trebuie sa fi fost experimentata un timp indelungat pana ce se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.

Statul este un sistem teoretic complex, deci, relatiile dintre scop si mijloc, atat in structura cat si in functia statului, nu se pot determinata cu precizie; mai mult, nici legatura dintre dintre cauza si efect, in performanta statului, nu se poate cunoaste cu certitudine.

O doctrina este un principiu empiric dedus din exemple istorice care descrie o structura de organizare si o procedura de functionare a unui stat pentru a obtine o performanta cat mai apropiata de un scop propus, de obicei intr-un preambul al unei constitutii. Deci, constitutia unui stat organizat eficient este compusa dintr-o colectie de doctrine.

Alegerile indirecte ale conducatorilor unei tari (alegerea parlamentarilor pe liste de partid si faptul ca prim-ministrul nu este ales prin vot popular) incalca unul din principiile fundamentale de organizare a unui sitem de guvernamat democratic -- doctrina democratiei reprezentative. In legatura cu aceasta procedura de alegere, Aristotel a scris acum 2500 de ani urmatoarele:

<<Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi [pe liste] prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa lor<<.

Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea <<Despre Spiritul Legilor<< al francezului Montesquieu (1748) a fost una din surselor lor principale de inspiratie. Iata cun defineste Montesquieu doctrina democratiei reprezentative:

<<Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el insusi reprezentantii<<.

Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un parlament mai ineficient decat cel de acum, tot Montesquieu scrie:

<<Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasta el nu are decat sa se calauzeasca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci foarte capabil sa aleaga un comandant de oaste. El stie ca un judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la tribunalul sau si ca nimeni nu l-a dovedit vinovat de coruptie: aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator<<.

Constitutia americana, ratificata in 1788, a respectat doctrina democratiei reprezentative numai in alegerea deputatilor (reprezentantilor) pentru ca acestia au fost si inca mai sunt alesi prin vot uninominal pe colegii electorale (districte). Este important de mentionat ca procedura de alegere a parlamentarilor (congressmen) este stabilita prin constitutie (nu prin lege, asa cum este in Romania) pentru ca parlamentul (congresul) sa poata modifica aceasta procedura numai dupa dezbateri indelungate -- prin amendamente constitutionale.

Doctrina democratiei reprezentative nu a fost respectata in constitutia americana originala (ratificata in 1788) in cazul procedurii de alegere a senatorilor pentru ca acestia erau numiti de legislativul fiecarui stat (nu erau alesi prin vot popular). Dupa mai mult de 100 de ani, legiuitorii americani au ajuns la concluzia ca, pentru a elimina actele grave de coruptie care apareau frecvent in numirea senatorilor, si procedura de alegere a senatorilor trebuie sa respecte doctrina democratiei reprezentative; aceasta a fost implementata in constitutie printr-un amendament (numarul 17, in 1913). Doctrina democratiei reprezentative este aplicata nu numai in constitutia federala ci si in alegerea conducatorilor la nivel statal, judetean (county) si local. Doctrina democratiei reprezentative, in cuvintele lui Jefferson (presedinte 1801-1808), este mentionata in felul urmator:

<<Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor<<.

(continua cu 2/2)

Constantin Timoc
2008-10-23 21:46:21

Doctrina democratiei representative, 2/2

Doctrina democratiei representative, 2/2

Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University

Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda

www.ConstantinTimoc.com

Constitutia Romaniei este deficitara pentru ca nu contine o procedura de alegere a parlamentarilor, aceasta fiind stipulata prin lege iar legea poate fi modificata tocmai de cei ce sunt afectati de felul cum se fac alegerile.

Cu toate ca legea votului uninominal este un pas important inspre respectarea doctrinei democratiei reprezentative in sistemul de guvernamat din Romania, o deficienta a aceastei legi este faptul ca nu toti parlamentarii vor fi alesi direct de catre popor pentru a reprezenta interesele acestuia in Parlament.

Acest lucru se intampla din cauza ca, in conformitatea cu legile in vigoare, pentru a intra in parlament un partid trebuie sa treaca un prag electoral de 5%. Dezavantajul major al existentei pragului electoral in legile actuale este ca populatia unor colegii electorale nu va fi reprezentata de candidatii care au castigat in acele colegii ci de alte persoane care au ajuns parlamentari prin redistribuire. Cu toate ca introducerea pragului electoral in procedura de alegeri pare sa fie logica daca o privim din punctul de vedere a faptului ca acesata a fost introdus pentru a reduce numarul de pardide din Parlament si astfel, cred propunatorii acestui prag, ca se vor forma mai usor coalitii parlamentare Chiar daca acesta justificare a pragului electoral ar fi corecta, faptul ca exista posibiliatea ca populatia unui colegiu sa nu fie reprezentata de un candidat care a castigat in acel colegiu, incalca doctrina democratiei reprezentative.

O solutie a acesti probleme, inspirata din sistemul american, este eliminarea pragului electoral (in constitutia americana nu sunt prevazute praguri electorale&not;). In felu acesta, interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezente in Parlament de candidatul ales in acel colegiu, nu de o alta persoana; astfel, s-ar respecta in mare masura doctrina democratiei reprezentative.

O alta deficienta majora a procedurii de alegere a parlamentarilor este atat durata de numai 30 de zile a campaniei electorale cat si faptul ca data alegerilor nu este stabilta prin constitutie ci este lasata la dispozitia legislativului si a guvernului sa stabileasca acest lucru. Aceasta deficienta in legile noastre este cauza principala a mentinerii incumbentilor la putere pentru ca alegatorii nu au la dispozitie timpul necesar de a cunoaste suficient de bine candidatii.

Daca am organiza lucrurile dupa sistemul american, atunci ar trebui sa nu limitam durata campaniei electorale si sa fixam data alegerilor printr-un amendament la constitutie. In felul acesta alegatorii vor avea timp sa-si cunoasca pe o perioada mult mai indelungata (1 sau 2 ani) candidatii si sa-l aleaga pe ce mai bun si astfel vor aparea multi oameni noi in Parlament pentru ca o campanie electorala intr-un colegiu se va putea face extrem de eficient din <<usa-n usa>> fara a fi nevoie de afise, bannere, reclame-TV, etc. Este foarte bine cunoscut (in advertising, <<the media is the message>>) faptul ca o propaganda electorala din usa-n usa, daca aceasta se poate face, este mai eficienta decat cea facut numai cu reclame.

Inca o problema legata de alegerea parlamentarilor consta in numirea de catre conducerea fiecarui partid a candidatilor sai in loc ca acestia sa fie selectionati printr-un sistem competitiv de catre o parte din electorat.

Inspirandune din procedura de selectie a candidatilor in sistemul american, o campanie electorala va avea loc in doua faze. In prima faza, intr-un colegiu electoral, din fiecare partid vor concura mai multe persoane pentru ca unul dintre acestia sa fie ales candidatul partidului (nominalizat) de catre membrii partidului din colegiu (la americani aceasta faza se numeste <<primary<<). Dezbaterile dintre concurenti vor fi publice, durata acestei faze este nelimitata si nominalizarea candidatului se face cu circa 3-4 luni inainte de data alegerilor. In a doua faza, numai persoana nominalizata va continua campania electorala. Astfel, din fiecare partid se va selectiona in vazul tuturor alegatorilor, fara interventia conducatorilor partidului, cel mai competitiv candidat intr-un colegiu. Experienta americana arata ca o asemena procedura respecta doctrina democratiei reprezentative prin faptul ca interesele populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezentate in Parlament de oameni mult mai capabili decat cei numit de conducerea partidului.

Referitor la impartirea tarii in colegii electorale, pentru a evita coruptia care apare cand <<cine-mparte, parte-s face<<, aceasta impartire poate fi facuta dupa modelul american unde legislativul fiecarui stat isi imparte statul sau in colegii electorale (districte). Deci, aplicand acest model la noi, consiliul judetean al fiecarui judet ar trebui sa imparta judetul sau in colegii electorale, nu parlamentul sau guvernul, cum a fost de data aceasta.

In legatura cu numarul de tururi de scrutin, in sistemul american, se foloseste procedura de alegere intr-un singur tur de scrutin pentru ca aceasta este mult mai simpla decat cea in doua tururi si nu incalca doctrina democratiei reprezentative in care interesele majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu sunt reprezentate de catre candidatul care castiga alegerilor. Trebuie precizat, ca numai in cazul in care sunt doi candidati, majoritatea voturilor inseamna mai mult de jumatate din numarul total de voturi iar cand sunt mai mult de doi, atunci majoritatea inseamna numarul cel mai mare de voturi.

Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi sesiza Curtea Constitutionala si voi propune in Parlament legi si amendamente la Constitutie pentru a respecta doctrina democratiei reprezentative:

(a) Eliminarea pragului electoral
(b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
(c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
(d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
(e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in Constitutie

* * *
Pasadena, California
23 octombrie 2008

Arogantu'
2008-10-23 21:46:59

Don Costache - las-o dracu' de teorie ! Baga ceva pe PRAFTICA ! ndc

La 2008-10-23 21:44:50, Constantin Timoc a scris:

>

> Doctrina democratiei representative 1/2
>
> Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
> Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA,
> Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.ConstantinTimoc.com
>
> Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri
> de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin
> <<incercare si eroare<< din cauza ca statul este un sistem complex.
> Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica
> pare sa fie ea, trebuie sa fi fost experimentata un timp indelungat
> pana ce se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.
>
> Statul este un sistem teoretic complex, deci, relatiile dintre scop si
> mijloc, atat in structura cat si in functia statului, nu se pot
> determinata cu precizie; mai mult, nici legatura dintre dintre cauza
> si efect, in performanta statului, nu se poate cunoaste cu
> certitudine.
>
> O doctrina este un principiu empiric dedus din exemple istorice care
> descrie o structura de organizare si o procedura de functionare a
> unui stat pentru a obtine o performanta cat mai apropiata de un scop
> propus, de obicei intr-un preambul al unei constitutii. Deci,
> constitutia unui stat organizat eficient este compusa dintr-o
> colectie de doctrine.
>
> Alegerile indirecte ale conducatorilor unei tari (alegerea
> parlamentarilor pe liste de partid si faptul ca prim-ministrul nu
> este ales prin vot popular) incalca unul din principiile fundamentale
> de organizare a unui sitem de guvernamat democratic -- doctrina
> democratiei reprezentative. In legatura cu aceasta procedura de
> alegere, Aristotel a scris acum 2500 de ani urmatoarele:
>
> <<Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi [pe
> liste] prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie
> ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa
> lor<<.
>
> Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea <<Despre
> Spiritul Legilor<< al francezului Montesquieu (1748) a fost una din
> surselor lor principale de inspiratie. Iata cun defineste
> Montesquieu doctrina democratiei reprezentative:
>
> <<Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot
> ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa
> faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt
> imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un
> principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el
> insusi reprezentantii<<.
>
> Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un
> parlament mai ineficient decat cel de acum, tot Montesquieu scrie:
>
> <<Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le
> incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasta el nu are decat
> sa se calauzeasca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte
> evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in
> razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci
> foarte capabil sa aleaga un comandant de oaste. El stie ca un
> judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la
> tribunalul sau si ca nimeni nu l-a dovedit vinovat de coruptie:
> aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator<<.
>
> Constitutia americana, ratificata in 1788, a respectat doctrina
> democratiei reprezentative numai in alegerea deputatilor
> (reprezentantilor) pentru ca acestia au fost si inca mai sunt alesi
> prin vot uninominal pe colegii electorale (districte). Este
> important de mentionat ca procedura de alegere a parlamentarilor
> (congressmen) este stabilita prin constitutie (nu prin lege, asa cum
> este in Romania) pentru ca parlamentul (congresul) sa poata modifica
> aceasta procedura numai dupa dezbateri indelungate -- prin
> amendamente constitutionale.
>
> Doctrina democratiei reprezentative nu a fost respectata in
> constitutia americana originala (ratificata in 1788) in cazul
> procedurii de alegere a senatorilor pentru ca acestia erau numiti de
> legislativul fiecarui stat (nu erau alesi prin vot popular). Dupa
> mai mult de 100 de ani, legiuitorii americani au ajuns la concluzia
> ca, pentru a elimina actele grave de coruptie care apareau frecvent
> in numirea senatorilor, si procedura de alegere a senatorilor
> trebuie sa respecte doctrina democratiei reprezentative; aceasta a
> fost implementata in constitutie printr-un amendament (numarul 17, in
> 1913). Doctrina democratiei reprezentative este aplicata nu numai in
> constitutia federala ci si in alegerea conducatorilor la nivel
> statal, judetean (county) si local. Doctrina democratiei
> reprezentative, in cuvintele lui Jefferson (presedinte 1801-1808),
> este mentionata in felul urmator:
>
> <<Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre
> conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor<<.
>
> (continua cu 2/2)
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-23 21:56:26

Bre ziaristule, prea repede uitasi ca PSD+PD-L=FSN=PCR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prea repede uitasi!!!!!!!!!!!!!!!!!

gili
2008-10-23 22:44:54

Vericule ai dreptate , da ce fc io ?...

Ca-s pus intr-o situatie mai mult decit imposibila .
Astia de la penelei au pus la mine in circumscriptie un neispravit pe care nu poci in ruptul capului sa-l votez . Ma rog la deputati , ca a senatori nu stiu .
Acuma io votam cu taranistii , da nu mai sunt .
Cu pesedicii si mai ales cu pedelicii nu se poa , o sa-mi caza mina ...
E , cum dracu sa ies din asa situatie ?!

Danny
2008-10-24 01:18:57

Re: Bre ziaristule, prea repede uitasi ca PSD+PD-L=FSN=PCR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

La 2008-10-23 21:56:26, Ho Ciu Tzi a scris:

> Prea repede uitasi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deocamdata nu trebuie sa uitam de pnlsd !

Danny
2008-10-24 01:21:42

Don Costache - las-o dracu' de teorie ! Baga ceva pe PRAFTICA !


Cum ar fi niscaiva laude la adresa guvernului ?

Danny
2008-10-24 01:26:13

Re: Cataline - OK, m-ai lamurit cine este PSD ! De parca n-as fi stiut ...

La 2008-10-23 21:30:59, Arogantu' a scris:

> Pe cind o compunere in care sa explici cine ( de fapt CE ) este PD-L
> ?
Alegatorii ti-ar fi recunoscatori !

Printre injuraturi, fireste ! La adresa coalitiei PNLSD !


Danny
2008-10-24 01:36:38

Re: Cataline - OK, m-ai lamurit cine este PSD ! De parca n-as fi stiut ...

La 2008-10-23 21:30:59, Arogantu' a scris:

> Pe cind o compunere in care sa explici cine ( de fapt CE ) este PD-L
> ?
>
> Alegatorii ti-ar fi recunoscatori !
>
> Printre injuraturi, fireste !
>
>

Constantin Timoc
2008-10-24 07:49:35

Ca parlamentar, voi implemeta teoria asa cum e scris in 2/2

La 2008-10-23 21:44:50, Constantin Timoc a scris:

>
> Doctrina democratiei representative 1/2
>
> Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
> Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA,
> Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.ConstantinTimoc.com
>
> Avantajele sau dezavantajele unei forme de guvernamat (sau proceduri
> de alegere) se determina dupa o indelungata experienta istorica prin
> <<incercare si eroare<< din cauza ca statul este un sistem complex.
> Orice propunere in domeniul organizarii statului, oricat de logica
> pare sa fie ea, trebuie sa fi fost experimentata un timp indelungat
> pana ce se pot vedea avantajele si dezavantajele acesteia.
>
> Statul este un sistem teoretic complex, deci, relatiile dintre scop si
> mijloc, atat in structura cat si in functia statului, nu se pot
> determinata cu precizie; mai mult, nici legatura dintre dintre cauza
> si efect, in performanta statului, nu se poate cunoaste cu
> certitudine.
>
> O doctrina este un principiu empiric dedus din exemple istorice care
> descrie o structura de organizare si o procedura de functionare a
> unui stat pentru a obtine o performanta cat mai apropiata de un scop
> propus, de obicei intr-un preambul al unei constitutii. Deci,
> constitutia unui stat organizat eficient este compusa dintr-o
> colectie de doctrine.
>
> Alegerile indirecte ale conducatorilor unei tari (alegerea
> parlamentarilor pe liste de partid si faptul ca prim-ministrul nu
> este ales prin vot popular) incalca unul din principiile fundamentale
> de organizare a unui sitem de guvernamat democratic -- doctrina
> democratiei reprezentative. In legatura cu aceasta procedura de
> alegere, Aristotel a scris acum 2500 de ani urmatoarele:
>
> <<Si in alegerea conducatorilor, a alege dintre candidatii alesi [pe
> liste] prezinta un pericol: caci daca unii vor sa se coalizeze, fie
> ei si in numar mediu, intotdeuna alegerile se vor face dupa vointa
> lor<<.
>
> Autorii constitutiei americane mentioneaza ca lucrarea <<Despre
> Spiritul Legilor<< al francezului Montesquieu (1748) a fost una din
> surselor lor principale de inspiratie. Iata cun defineste
> Montesquieu doctrina democratiei reprezentative:
>
> <<Poporul care detine puterea suprema trebuie sa faca el insusi tot
> ceea ce poate indeplini el bine; iar ceea ce nu poate, trebuie sa
> faca prin reprezentantii imputerniciti de el. Acestia insa nu sunt
> imputernicitii sai daca nu-i desemneaza el insusi; asa ca un
> principiu fundamental al democratiei este ca poporul sa-si aleaga el
> insusi reprezentantii<<.
>
> Pentru cei ce se tem ca alegerile uninominale vor rezulta intr-un
> parlament mai ineficient decat cel de acum, tot Montesquieu scrie:
>
> <<Poporul se pricepe de minune sa aleaga pe cei carora trebuie sa le
> incredinteze o parte din puterea sa. Pentru aceasta el nu are decat
> sa se calauzeasca dupa lucruri care nu le poate ignora si dupa fapte
> evidente. El stie foarte bine ca cutare barbat a fost adesea in
> razboi si ca acolo a avut cutare sau cutare izbanzi: el este deci
> foarte capabil sa aleaga un comandant de oaste. El stie ca un
> judecator este zelos, ca multi oameni pleaca multumiti de la
> tribunalul sau si ca nimeni nu l-a dovedit vinovat de coruptie:
> aceasta ii este de ajuns sa aleaga un bun conducator<<.
>
> Constitutia americana, ratificata in 1788, a respectat doctrina
> democratiei reprezentative numai in alegerea deputatilor
> (reprezentantilor) pentru ca acestia au fost si inca mai sunt alesi
> prin vot uninominal pe colegii electorale (districte). Este
> important de mentionat ca procedura de alegere a parlamentarilor
> (congressmen) este stabilita prin constitutie (nu prin lege, asa cum
> este in Romania) pentru ca parlamentul (congresul) sa poata modifica
> aceasta procedura numai dupa dezbateri indelungate -- prin
> amendamente constitutionale.
>
> Doctrina democratiei reprezentative nu a fost respectata in
> constitutia americana originala (ratificata in 1788) in cazul
> procedurii de alegere a senatorilor pentru ca acestia erau numiti de
> legislativul fiecarui stat (nu erau alesi prin vot popular). Dupa
> mai mult de 100 de ani, legiuitorii americani au ajuns la concluzia
> ca, pentru a elimina actele grave de coruptie care apareau frecvent
> in numirea senatorilor, si procedura de alegere a senatorilor
> trebuie sa respecte doctrina democratiei reprezentative; aceasta a
> fost implementata in constitutie printr-un amendament (numarul 17, in
> 1913). Doctrina democratiei reprezentative este aplicata nu numai in
> constitutia federala ci si in alegerea conducatorilor la nivel
> statal, judetean (county) si local. Doctrina democratiei
> reprezentative, in cuvintele lui Jefferson (presedinte 1801-1808),
> este mentionata in felul urmator:
>
> <<Un stat este cu atat mai democrat cu cat mai multi dintre
> conducatorii acestuia sunt alesi direct de catre popor<<.
>
> (continua cu 2/2)
>

vladut
2008-10-24 09:42:13

Re: Ca parlamentar, voi implemeta teoria asa cum e scris in 2/2


Draga Mr. Timoc, felicitari pt gandurile bune, modul de campanie si program pol, dar eu zic sa bagi capul sunb apa rece si sa te trezesti .... singur in parlament nu reprezinti nici macar marja de eroare ..... deci despre ce vb ?

Stefan Caliga
2008-10-24 10:39:08

"Noi cu cine votam?"...

Intrebarea este in stil "Nenea Iancu".
Dar este de actualitate...
In decembrie 1989, atunci cand romanul buimac era gata sa imbratiseseze orice fel de program politic (dar fara comun isti !), laboratoarele sau Laboratorul pentru situatii de urgenta au (a) elaborat o Platforma-program care ridica la rang de principiu dreptul la libera exprimare, afiliere politica etc.
Ceea ce a urmat, stim.
Astazi, dupa aproape doua decenii, ne gasim exact in aceiasi situatie sau, ma rog, aproape aceiasi.
Promisiunile au tot curs... vreme de doua decenii.
Rezultatele sunt palide, dezamagirile... pe masura.
Nenea Iancu este printre noi.

MarianDaniel
2008-10-24 11:01:04

Atentie, oameni buni ai Romaniei!

Toate televiziunile si cotidienele aservite aliantei PSD-PNL-PC sunt in stare de orice pentru manipularea opiniei publice si masluirea adevarului. Uitati-va cum posturile Realitatea TV, Antenele, TVR, cotidienele Gandul, Gardianul, Cotidianul, Ziua, Jurnalul National sau Adevarul dau cu frenezie in PDL si Traian Basescu din disperarea sistemului mafiot care se clatina. Tonomatele sunt pline de fise si orice atac este bine platit din banii furati prin FNI, Rompetrol sau Grivco. PSD si anexele sale PNL si PC vor sa va faca sa platiti impozite de pana la 40% iar cota unica sa devina istorie. Ce sa mai spunem de statul de drept care este deja istorie. Mergeti la vot si alegeti pe cei care credeti ca va pot ajuta la satisfacerea dezideratelor dvs de a avea viata pe care o meritati intr-o tara europeana!

Arogantu'
2008-10-24 11:15:42

Re: Ca parlamentar, voi implemeta teoria asa cum e scris in 2/2

(a) Eliminarea pragului electoral
(b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
(c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
(d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
(e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in Constitutie

Sa le luam pe rind, monser - ca la moara.

Vorbind de eliminarea pragului electoral - o fi bine, n-o fi ?
Sa vedem ratiunile introducerii lui, de acord ?
Una singura: evitarea farimitarii excesive a Parlamentului - in conditiile existentei prea multor partidulete.
Ai idee cit ar putea dura constituirea unei majoritati in aceste conditii ?

Ridicarea restrictiei de durata a campaniei electorale este, de asemenea, nesustenabila, chiar daca, in prezent, se desfasoara o campanie furibunda ... fara ca sa fi inceput oficial !
Pe durata campaniei oficiale - autoritatile centrale si locale "au dezlegare" legala sa consume fondurile pentru amenajarea sectiilor de votare, pentru tiparirea si afisarea listelor de alegatori la fiecare sectie etc.

Cit priveste impartirea colegiilor de catre judete - aici nu faci decit sa suprapui mecanic sistemul american - unde STATELE au alte caracteristici decit judetele romanesti - peste organizarea din Romania. Ceea ce, sa ma ierti, este o prostie.

Daca vei ajunge sa militezi in Parlament in sprijinul ideilor expuse mai sus - va fi in urma unor alegeri organizate INTR-UN SINGUR TUR DE SCRUTIN !
Case closed.

Ideea includerii procedurii alegerilor in Constitutie n-ar fi rea. Cu o conditie: sa fie aplicabila in cadrul actualelor reglementari electorale romanesti.
Este clar ca DATA nu va putea fi inclusa atita timp cit pe durata unei legislaturi vor avea loc alegeri partiale ori de cite ori trebuie inlocuit un parlamentar.
Este clar, de asemenea, ca nici procedura nu poate fi inclusa in "Constitutie" atita vreme cit ea este asa cum este - greoaie si confuza si - mai ales - in perpetua schimbare.
S-ar putea face acest lucru in conditiile regindirii din temelii a "Constitutiei" - ai idee cit ar putea dura aceasta operatie in conditiile unui Parlament mai pestrit ca un papagal ?

Prin urmare - vorbind serios - chiar ca ar trebui ceva mai mult decit ventilarea unor principii teoretice fara legatura reala cu situatia din Romania.
S-auzim de bine !

Socrate
2008-10-24 11:16:24

Pardon, Mariane * Re: Atentie, oameni buni ai Romaniei!

Media este 90 % portocalie - PDL-ista. Dau mai cu mila in PSD-PC doar pentru ca se spera o alianta PSD-PDL, mishculata de agentul portocaliu sub acoperire Geoana. Ce o sa zici daca se va face alianta asta ? O sa incepi sa lauzi PSD-PC, sau PSD-ului ii va fi rezervat rolul PNL-ului in alianta , de incasator de suturi si ciuca a batailor. Daca observi, si PSD-ul si PDL-ul dau ca la fasole in PNL, dar nu prea se ataca reciproc (sau daca da, de ochii lumii ).

La 2008-10-24 11:01:04, MarianDaniel a scris:

> Toate televiziunile si cotidienele aservite aliantei PSD-PNL-PC sunt
> in stare de orice pentru manipularea opiniei publice si masluirea
> adevarului. Uitati-va cum posturile Realitatea TV, Antenele, TVR,
> cotidienele Gandul, Gardianul, Cotidianul, Ziua, Jurnalul National
> sau Adevarul dau cu frenezie in PDL si Traian Basescu din disperarea
> sistemului mafiot care se clatina. Tonomatele sunt pline de fise si
> orice atac este bine platit din banii furati prin FNI, Rompetrol sau
> Grivco. PSD si anexele sale PNL si PC vor sa va faca sa platiti
> impozite de pana la 40% iar cota unica sa devina istorie. Ce sa mai
> spunem de statul de drept care este deja istorie. Mergeti la vot si
> alegeti pe cei care credeti ca va pot ajuta la satisfacerea
> dezideratelor dvs de a avea viata pe care o meritati intr-o tara
> europeana!
>

Socrate
2008-10-24 12:35:58

Zau daca stiu * Re: Sa nu uitam ca PDL este a doua jumatate a FSN, altoita cu Stolojan et. comp..

La 2008-10-23 21:25:24, Socrate a scris:

> Implicit, domnul Varzaru ne indeamna sa votam PNL.
>

Mona G.
2008-10-24 13:05:19

PSD

Asa este!De ce nu au reusit tinerii din PSD sa se dezbare de Iliescu,Nastase& si chiar au inceput sa le coipeze obiceiurile?De ce nu au reusit sa faca un adevarat partid social democrat si au ramas intrun partid al ultraimbogatitilor prin coruptie si hotie?Concluzia-sunt ca ei!Pt.cei care tot spun de PD:da,provine din FSN dar in 1992 s-au rupt de FSN,deci,nicio asemanare cu PSD!Si asta se vede cu ochiul liber!Deci,"ciocul mic"!

Ho Ciu Tzi
2008-10-24 13:30:05

Re: PSD=PD-L=FSN=PCR!!!!!!

La 2008-10-24 13:05:19, Mona G. a scris:

> Asa este!De ce nu au reusit tinerii din PSD sa se dezbare de
> Iliescu,Nastase& si chiar au inceput sa le coipeze obiceiurile?De ce
> nu au reusit sa faca un adevarat partid social democrat si au ramas
> intrun partid al ultraimbogatitilor prin coruptie si
> hotie?Concluzia-sunt ca ei!Pt.cei care tot spun de PD:da,provine din
> FSN dar in 1992 s-au rupt de FSN,deci,nicio asemanare cu PSD!Si asta
> se vede cu ochiul liber!Deci,"ciocul mic"!
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-24 13:34:42

Re: Bre ziaristule, prea repede uitasi ca PSD+PD-L=FSN=PCR!!!!!!!!!!!!!! / Ca de obicei, te supara

adevarul si o dai ''cotita''!!!!!


La 2008-10-24 01:18:57, Danny a scris:

> La 2008-10-23 21:56:26, Ho Ciu Tzi a scris:
>
> > Prea repede uitasi!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
> Deocamdata nu trebuie sa uitam de pnlsd !
>
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-24 13:38:37

Re: Cataline - OK, m-ai lamurit cine este PSD ! De parca n-as fi stiut .../ Corect.

La 2008-10-24 01:26:13, Danny a scris:


Alegatorii ti-ar fi recunoscatori !

Printre injuraturi, fireste ! La adresa PD-L !
>
>
>
>

Ghita Bizonu'
2008-10-24 13:53:25

Varza mai esti Varzare !!

Pai nu se lauda PD ca el este unicu si adevaratu FSN ?
Si stii care este sigla lui?!

Ghita Bizonu'
2008-10-24 13:56:16

Re: ma $$$$ pe copta aia unica !!

a interesat max 200.000 . Care ori fac importuri opri is ambuscati prin rfonctii banoase in legatura cu bugeteu fie el de stat fie local.
Si daca se dorea sa fie ajutata economia se putea marsa la impozitele platite de intreprinderi....


La 2008-10-24 11:01:04, MarianDaniel a scris:

> Toate televiziunile si cotidienele aservite aliantei PSD-PNL-PC sunt
> in stare de orice pentru manipularea opiniei publice si masluirea
> adevarului. Uitati-va cum posturile Realitatea TV, Antenele, TVR,
> cotidienele Gandul, Gardianul, Cotidianul, Ziua, Jurnalul National
> sau Adevarul dau cu frenezie in PDL si Traian Basescu din disperarea
> sistemului mafiot care se clatina. Tonomatele sunt pline de fise si
> orice atac este bine platit din banii furati prin FNI, Rompetrol sau
> Grivco. PSD si anexele sale PNL si PC vor sa va faca sa platiti
> impozite de pana la 40% iar cota unica sa devina istorie. Ce sa mai
> spunem de statul de drept care este deja istorie. Mergeti la vot si
> alegeti pe cei care credeti ca va pot ajuta la satisfacerea
> dezideratelor dvs de a avea viata pe care o meritati intr-o tara
> europeana!
>

Arogantu'
2008-10-24 14:01:56

Tanti - eu nu-ti zic "ciocu' mic", dimpotriva ! Dar stii ce sigla are ? SIGLA FSN ! ndc


La 2008-10-24 13:05:19, Mona G. a scris:

> Asa este!De ce nu au reusit tinerii din PSD sa se dezbare de
> Iliescu,Nastase& si chiar au inceput sa le coipeze obiceiurile?De ce
> nu au reusit sa faca un adevarat partid social democrat si au ramas
> intrun partid al ultraimbogatitilor prin coruptie si
> hotie?Concluzia-sunt ca ei!Pt.cei care tot spun de PD:da,provine din
> FSN dar in 1992 s-au rupt de FSN,deci,nicio asemanare cu PSD!Si asta
> se vede cu ochiul liber!Deci,"ciocul mic"!
>

Ghita Bizonu'
2008-10-24 14:02:02

Re: dle Timoc matale esti intoate mintle proprii sau in mintile altuia?

(adica nitel alienat - cf Tudor Musatescu, unul in toate mintile altuia)
Scuze insa devii cam plictisotor.
Pai in I ul rand matale se pare ca nu stii decat de Amerlocia. Scuze da nu suntem Amerlocia (ma rog ne-ar placea ... da mi-ar placea si cu Jolie ...)
In al 2lea rand problemel is nitel cam altele nu Constituia hamelocana. Paraua. Bistaru care va sa zica.
In al 3lea - cine te va vota ? Pe cine vei reprezenta si cum le vei apara interesele ?care interese ?!
ca tot zisesi hAmerlocia - se alege in State cumva un congresman care sa reprezinte cetatanii USA traitori din varii motive in Levant ?! si carele sa fie sa zicem domiciliat in Tripoli?
Pai vezi ?!
Muricanii e in toate mintile lor.



La 2008-10-23 21:46:21, Constantin Timoc a scris:

> Doctrina democratiei representative, 2/2
>
> Constantin Timoc, M.S.E.E. & C.S., 1972, Columbia University
>
> Candidat independent la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA,
> Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.ConstantinTimoc.com
>
> Constitutia Romaniei este deficitara pentru ca nu contine o procedura
> de alegere a parlamentarilor, aceasta fiind stipulata prin lege iar
> legea poate fi modificata tocmai de cei ce sunt afectati de felul cum
> se fac alegerile.
>
> Cu toate ca legea votului uninominal este un pas important inspre
> respectarea doctrinei democratiei reprezentative in sistemul de
> guvernamat din Romania, o deficienta a aceastei legi este faptul ca
> nu toti parlamentarii vor fi alesi direct de catre popor pentru a
> reprezenta interesele acestuia in Parlament.
>
> Acest lucru se intampla din cauza ca, in conformitatea cu legile in
> vigoare, pentru a intra in parlament un partid trebuie sa treaca un
> prag electoral de 5%. Dezavantajul major al existentei pragului
> electoral in legile actuale este ca populatia unor colegii electorale
> nu va fi reprezentata de candidatii care au castigat in acele colegii
> ci de alte persoane care au ajuns parlamentari prin redistribuire. Cu
> toate ca introducerea pragului electoral in procedura de alegeri pare
> sa fie logica daca o privim din punctul de vedere a faptului ca
> acesata a fost introdus pentru a reduce numarul de pardide din
> Parlament si astfel, cred propunatorii acestui prag, ca se vor
> forma mai usor coalitii parlamentare Chiar daca acesta justificare a
> pragului electoral ar fi corecta, faptul ca exista posibiliatea ca
> populatia unui colegiu sa nu fie reprezentata de un candidat care a
> castigat in acel colegiu, incalca doctrina democratiei
> reprezentative.
>
> O solutie a acesti probleme, inspirata din sistemul american, este
> eliminarea pragului electoral (in constitutia americana nu sunt
> prevazute praguri electorale&not;). In felu acesta, interesele
> populatiei din fiecare colegiu vor fi reprezente in Parlament de
> candidatul ales in acel colegiu, nu de o alta persoana; astfel, s-ar
> respecta in mare masura doctrina democratiei reprezentative.
>
> O alta deficienta majora a procedurii de alegere a parlamentarilor
> este atat durata de numai 30 de zile a campaniei electorale cat si
> faptul ca data alegerilor nu este stabilta prin constitutie ci este
> lasata la dispozitia legislativului si a guvernului sa stabileasca
> acest lucru. Aceasta deficienta in legile noastre este cauza
> principala a mentinerii incumbentilor la putere pentru ca alegatorii
> nu au la dispozitie timpul necesar de a cunoaste suficient de bine
> candidatii.
>
> Daca am organiza lucrurile dupa sistemul american, atunci ar trebui
> sa nu limitam durata campaniei electorale si sa fixam data alegerilor
> printr-un amendament la constitutie. In felul acesta alegatorii vor
> avea timp sa-si cunoasca pe o perioada mult mai indelungata (1 sau 2
> ani) candidatii si sa-l aleaga pe ce mai bun si astfel vor aparea
> multi oameni noi in Parlament pentru ca o campanie electorala intr-un
> colegiu se va putea face extrem de eficient din <<usa-n usa>> fara a
> fi nevoie de afise, bannere, reclame-TV, etc. Este foarte bine
> cunoscut (in advertising, <<the media is the message>>) faptul ca o
> propaganda electorala din usa-n usa, daca aceasta se poate face,
> este mai eficienta decat cea facut numai cu reclame.
>
> Inca o problema legata de alegerea parlamentarilor consta in numirea
> de catre conducerea fiecarui partid a candidatilor sai in loc ca
> acestia sa fie selectionati printr-un sistem competitiv de catre o
> parte din electorat.
>
> Inspirandune din procedura de selectie a candidatilor in sistemul
> american, o campanie electorala va avea loc in doua faze. In prima
> faza, intr-un colegiu electoral, din fiecare partid vor concura mai
> multe persoane pentru ca unul dintre acestia sa fie ales candidatul
> partidului (nominalizat) de catre membrii partidului din colegiu (la
> americani aceasta faza se numeste <<primary<<). Dezbaterile dintre
> concurenti vor fi publice, durata acestei faze este nelimitata si
> nominalizarea candidatului se face cu circa 3-4 luni inainte de data
> alegerilor. In a doua faza, numai persoana nominalizata va continua
> campania electorala. Astfel, din fiecare partid se va selectiona in
> vazul tuturor alegatorilor, fara interventia conducatorilor
> partidului, cel mai competitiv candidat intr-un colegiu. Experienta
> americana arata ca o asemena procedura respecta doctrina democratiei
> reprezentative prin faptul ca interesele populatiei din fiecare
> colegiu vor fi reprezentate in Parlament de oameni mult mai capabili
> decat cei numit de conducerea partidului.
>
> Referitor la impartirea tarii in colegii electorale, pentru a evita
> coruptia care apare cand <<cine-mparte, parte-s face<<, aceasta
> impartire poate fi facuta dupa modelul american unde legislativul
> fiecarui stat isi imparte statul sau in colegii electorale
> (districte). Deci, aplicand acest model la noi, consiliul judetean
> al fiecarui judet ar trebui sa imparta judetul sau in colegii
> electorale, nu parlamentul sau guvernul, cum a fost de data aceasta.
>
> In legatura cu numarul de tururi de scrutin, in sistemul american, se
> foloseste procedura de alegere intr-un singur tur de scrutin pentru
> ca aceasta este mult mai simpla decat cea in doua tururi si nu
> incalca doctrina democratiei reprezentative in care interesele
> majoritatii alegatorilor dintr-un colegiu sunt reprezentate de catre
> candidatul care castiga alegerilor. Trebuie precizat, ca numai in
> cazul in care sunt doi candidati, majoritatea voturilor inseamna mai
> mult de jumatate din numarul total de voturi iar cand sunt mai mult de
> doi, atunci majoritatea inseamna numarul cel mai mare de voturi.
>
> Ca parlamentar, in ianuarie 2009, voi sesiza Curtea Constitutionala si
> voi propune in Parlament legi si amendamente la Constitutie pentru a
> respecta doctrina democratiei reprezentative:
>
> (a) Eliminarea pragului electoral
> (b) Ridicarea restrictiei de durata a campanie electorale
> (c) Impartirea in colegii electorale sa fie facuta de fiecare judet
> (d) Alegeri cu un singur tur de scrutin
> (e) Amendament pentru a include procedura si data alegerilor in
> Constitutie
>
> * * *
> Pasadena, California
> 23 octombrie 2008
>
>

Atamild
2008-10-24 14:07:39

Am si eu ceva, cineva zicea, din gura-mi graia, ce frumos canta! tipic si liriC:-)

Can-ta-n an-ti-ca-me-ra
Mar-su-i Pre-sa-li-be-ra :-)
Ze-ce zia-risti din ze-ce
Au scris un arti-col rece ;-)

Mai mult nu spun, caci inca mai tusesc.

www.trilulilu.ro/waven99/5bf216e61fb893

matilda

rosu ovidiu
2008-10-24 16:07:30

Nu a fost nici o tranzitie de la comunism la democratie dupa 1989

Iliescu ion si toata haita comunist-securist-ceausista s-au folosit de militie ,de securitatea ceaussita , de armata "populara"sa -i asasineze pe acei care in dorinta lor de libertate si de eliberaee de sub comunism au iesit in strada un au cerut ,Jos Comunismul si Moarte Comunistilor, nu numai lui ceausescu nicolae.
Si pentru ca dupa mintea criminal iliist-comunsit-PSD-ta puterea intr-un stat capitalist se acapareaza prin bani exterm de multi au finalizat in mod barbar jaful tipic ceausisto-comunist din avutul statului roman.
Am o rugaminte la voi,aflati daca este adevarat ca iliescu ion a fost condamnat la HAGA,asa cum un domn Bratescu din SUA afirma pe alte forumuri romanesti.Daca este asa este o enorm de mare bucurie pentru intreaga Romanie,asta inseamna ca la randul lui si PSD-ul mafiot comunist al unui condamnat la HAGA este la fel de penal ca si liderul lui criminal international comunist.
Iat a aici postarea d-lui Bratescu :

de SAVI BRATESCU_ONU(Vizitator), vineri, 24 octombrie 2008 - 14:34

ONU,UE,tribunalul penal de la haga,pres,CARLA DEL PONTE,l-au CONDAMNAT ,pe :ION ILIESCU,fost sef stat,singur ,auto numit,de gasca lui de infractori,notorii,MEDIOCRII,PROSTI,prostii prostilor?COCOTATI IN FRUNTEA TARII,acolo unde i-si au locul numai oameniisfinti ai nemuli roman -dac,ajuns sef,prin frauda,alegeri masacrate,falsificate,bagate in urne noaprea la [Citeste] ora 0 "zero",cand poporul roman dac cinstit dormea,le-au fraudat cu basculantele in toate circumscriptiile electorale din BUCURESTI ,si din toata ROMANIA,cat si pt CRIMELE DI MINERIADE,la 20 de ani PUSCARIE,cu executare imediata.JUSTITIA ROMANA?PROCURATUR,procurorul general al romaniei,d-na LAURA KOVESI,generalul militar DAN VOINE,politia militara,jandarmeria,sant INVITATE,in 3 zile,zi si noapte,sa FINALIZEZE,si pponunte SENTINTA DEFINITIVA,pronuntata in ROMANIA.DUPA 3 ZILE ION ILIESCU,v-a fi EXTRADAT,si auduat ?LA tribunalul penal international de la haga.asa sa ne ajute DUMNEZEU.

Alex.Pandrea
2008-10-24 18:00:14

Re: Dle Timoc nu va lasati intimidat de echipa PNL care doar injura

La 2008-10-23 21:46:21, Constantin Timoc a scris:


Eu insa-mi sunt adesea victima acestei bande care fac parte din PNL-tineret sub conducerea Clubului studentesc liberal(a unuia Jicman).
Am scris o postare pe aceasta tema si scrie si in Cotidianu.
Acesti indivizi care fac parte din lumpenul liberal nu posteaza decat un rand si asteapta ca cineva sa posteze ceva pentru a incepe cu insulte,injuraturi.Nu au educatie,folosesc doar 500 cuvinte in vovabularul lor de Ferentari.

Nu tineti seama de acestia,nu le mai raspundeti,nu au leac.Se presupune ca sunt platiti.

sa vedeti ce patesc eu cu ei.

Arogantu'
2008-10-24 18:16:59

Mos Tagirtza - in limba romana se zice si se scrie "eu INSUMI" ! Sfertodoct analfabet ! ndc

La 2008-10-24 18:00:14, Alex.Pandrea a scris:

> La 2008-10-23 21:46:21, Constantin Timoc a scris:
>
>
> Eu insa-mi sunt adesea victima acestei bande care fac parte din
> PNL-tineret sub conducerea Clubului studentesc liberal(a unuia
> Jicman).
> Am scris o postare pe aceasta tema si scrie si in Cotidianu.
> Acesti indivizi care fac parte din lumpenul liberal nu posteaza decat
> un rand si asteapta ca cineva sa posteze ceva pentru a incepe cu
> insulte,injuraturi.Nu au educatie,folosesc doar 500 cuvinte in
> vovabularul lor de Ferentari.
>
> Nu tineti seama de acestia,nu le mai raspundeti,nu au leac.Se
> presupune ca sunt platiti.
>
> sa vedeti ce patesc eu cu ei.
>

Alex.Pandrea
2008-10-24 18:20:31

Re: Constantin Timoc

La 2008-10-23 21:46:21, Constantin Timoc a scris:

deschideti linkul pentru a citi articolul din Contidianu

http://www.cotidianul.ro/ordin_de_zi_in_pnl_liberali_ocupati_forumurile-23428.html

Adrian v.D.
2008-10-24 18:22:21

Unde esti tu Gili?!

Te rog ca pe viitor sa ma scutesti de intrebarile tale obsesive gen<care e diferenta intre psdei si pdlei>ca nu stiu ,nu ma intereseaza,nu-i votez si o repet de fiecare data,dar inca nu poti retine.Fac apel la bunul simt de care dai dovada si poate asa voi rezolva si aceasta problema.

Citeste in RL de azi la <Politica><cazul Olteanu>si demisia domnului Sorin Iliesu din PNL ptr.ca Bogdan Olteanu a blocat Legea Lustratiei timp de doi ani....!Omule,pe mine nu ma intereseaza doar anumiti <criminali>ci toti criminalii si potentatii care-si bat joc de Romania si implicit de toti cetatenii acestei tari.

Shadow
2008-10-24 18:32:08

Re: Tanti - mona iar are probleme cu realitatea

> > Asa este!De ce nu au reusit tinerii din PSD sa se dezbare de
> > Iliescu,Nastase& si chiar au inceput sa le coipeze obiceiurile?De ce
> > nu au reusit sa faca un adevarat partid social democrat si au ramas
> > intrun partid al ultraimbogatitilor prin coruptie si
> > hotie?Concluzia-sunt ca ei!Pt.cei care tot spun de PD:da,provine din
> > FSN dar in 1992 s-au rupt de FSN,deci,nicio asemanare cu PSD!Si asta
> > se vede cu ochiul liber!Deci,"ciocul mic"!

Cat despre "ciocuri" ce sa mai vorbim.
De ce nu au reusit "tinerii din pd" sa se dezbare de securitii lor (multi multi veniti in valuri de la partidul "asemanator" si "asimilat" al lui magureanu. Pt ca sunt asemeni lor. De ce nu sut acesti tineri in stare sa isi "exprime" o doctrina? Pt ca isi copiaza "liderii" fara doctrina doar cu "interese". PD provine si din psd asa cum provine si din "jumatatea" de securisti de "bine" ai psd asimilati de la magureanu. Ca pd este aidoma psd se vede cu ochiul liber de la modul in care isi "propaga" "copilasii" in politica ca si dupa "voturile interne" care l-ar "inverzi si pe ceausescu ca procente.

Ca pd nu stie ce e aia economie se vede si mai bine prin legea propusa de ei si votata alaturi de psd si prm + tampitii liberali.
Deci nu "ciocul mic" tanti mona ci c"ciocul cat mai mare" ca asta este unica voastra competenta.

Shadow
2008-10-24 18:36:08

Re: Unde esti tu Gili?! fals Adrian

> Te rog ca pe viitor sa ma scutesti de intrebarile tale obsesive
> gen<care e diferenta intre psdei si pdlei>ca nu stiu ,nu ma
> intereseaza,nu-i votez si o repet de fiecare data,dar inca nu poti
> retine.Fac apel la bunul simt de care dai dovada si poate asa voi
> rezolva si aceasta problema.
>
> Citeste in RL de azi la <Politica><cazul Olteanu>si demisia domnului
> Sorin Iliesu din PNL ptr.ca Bogdan Olteanu a blocat Legea Lustratiei
> timp de doi ani....!Omule,pe mine nu ma intereseaza doar anumiti
> <criminali>ci toti criminalii si potentatii care-si bat joc de
> Romania si implicit de toti cetatenii acestei tari.

Taman olteanu a dat si el "stire" si se poate gasi si stenograma sedintei in care pnl-ul a introdus pe ordinea de zi legea si cei care au votat contra introcuceri ei pe ordinea de zi au fos psd si pdl. Asa-i ca asta nu-ti zic aia de la RL? Oare de ce? Sa nu fi stiut ei oare? Sau manipularea este "buna" atunci cand vine pe "axa"?

Shadow
2008-10-24 18:44:27

Re: Constantin Timoc nea nelu aberezi cu spor

> http://www.cotidianul.ro/ordin_de_zi_in_pnl_liberali_ocupati_forumurile-23428.html

Iar suferi de mania persecutiei. lasand la o parte asemanarea din ce in ce mai "flagranta" cu creatorul "lumpenului" in politica (razvan teodorescu) ai vrea ca cei de la pnl sa nu aibe dreptul sa se exprime(de ce ei nu ar avea voie dar dta da?). Eventual sa nu aibe drept nici la campanie electorala. Dta cu "kilometricele" scrisuri care te caracterizeaza nu aduci niciodata argumente ci doar enunti "axiome"(ma indoiesc ca sti care e diferenta). Intamplator te vad de multa vreme intretinanda propaganda basita (basista pardon). Si tot "intamplator" dta esti membru pdl(ai recunoscut si arhiva ziua e martora). Tot intamplator "postezi primul" pe forumuri (aceeasi picatura chinezeasca searbada si fara argumentatie care de multe ori nici nu-ti apartine). Deci esti un "raspandac" de profesie. Daca adaug si "studiile" la care faci referire destul de frecvent concluzia ca dta esti platit sa manipulezi e evidenta. Este doar subliniata si de faptul ca "hotul striga hotii".

Socrate
2008-10-24 19:04:00

Adrian * Re: Unde esti tu Gili?!

Dupa pierdera razboiului, in Germania in care traiesti acum, a existat vreo lege a lustratiei ? A doua intrebare, in calitate de cetatean UE, in Franta dupa al cel de al doilea razboi mondial, a existat vreo lege a lustratiei pentru colaborationisti ? A treia intrebare ; cat a durat in Franta vanatoarea de colaborationisti ? A patra intrebare: numele de Hans Speidel iti spune ceva, ? sau numele Gelhlen ?


La 2008-10-24 18:22:21, Adrian v.D. a scris:

> Te rog ca pe viitor sa ma scutesti de intrebarile tale obsesive
> gen<care e diferenta intre psdei si pdlei>ca nu stiu ,nu ma
> intereseaza,nu-i votez si o repet de fiecare data,dar inca nu poti
> retine.Fac apel la bunul simt de care dai dovada si poate asa voi
> rezolva si aceasta problema.
>
> Citeste in RL de azi la <Politica><cazul Olteanu>si demisia domnului
> Sorin Iliesu din PNL ptr.ca Bogdan Olteanu a blocat Legea Lustratiei
> timp de doi ani....!Omule,pe mine nu ma intereseaza doar anumiti
> <criminali>ci toti criminalii si potentatii care-si bat joc de
> Romania si implicit de toti cetatenii acestei tari.
>

Adrian v.D.
2008-10-24 19:13:12

Re: Unde esti tu Gili?! fals Adrian/iar m-ai dat <gata>,Shadow

La 2008-10-24 18:36:08, Shadow a scris:

> > Te rog ca pe viitor sa ma scutesti de intrebarile tale obsesive
> > gen<care e diferenta intre psdei si pdlei>ca nu stiu ,nu ma
> > intereseaza,nu-i votez si o repet de fiecare data,dar inca nu poti
> > retine.Fac apel la bunul simt de care dai dovada si poate asa voi
> > rezolva si aceasta problema.
> >
> > Citeste in RL de azi la <Politica><cazul Olteanu>si demisia domnului
> > Sorin Iliesu din PNL ptr.ca Bogdan Olteanu a blocat Legea Lustratiei
> > timp de doi ani....!Omule,pe mine nu ma intereseaza doar anumiti
> > <criminali>ci toti criminalii si potentatii care-si bat joc de
> > Romania si implicit de toti cetatenii acestei tari.
>
> Taman olteanu a dat si el "stire" si se poate gasi si stenograma
> sedintei in care pnl-ul a introdus pe ordinea de zi legea si cei care
> au votat contra introcuceri ei pe ordinea de zi au fos psd si pdl.
> Asa-i ca asta nu-ti zic aia de la RL? Oare de ce? Sa nu fi stiut ei
> oare? Sau manipularea este "buna" atunci cand vine pe "axa"?
--------------
Sa inteleg din cele ce scrii tu ca Sorin Iliesu si-a dat demisia de <prost>ce este?!Domnul Iliesu este vicepresedintele Societatatii Civice,eu cred ca el stie ce face,de ce face si de implicatiile gestului lui.Tu ai citit ce spune domnul Iliesu?Acuzatiile lui sunt destul de dure,clare,fara echivoc.El nu spune-nici n-ar avea argumente-ca pd-leii sau psdeii sau altii sunt mai corecti decat pnleii.....el spune ca la PNL.domnul Olteanu a blocat acea lege timp de mai multi ani(si argumenteaza,<de frica rudelor lui,din cc,pcr,etc!)Ce bine ar fi daca cat mai multi ar aprecia un Tismaneanu,care s-a distantat credibil de tot neamul lui criminal comunist.Altii sunt neo-comunisti,chiar si azi,chiar daca n-au avut neamuri in pcr(!),cei multi nu se dezic de trecutul criminal al lor sau al rudelor.Asta face diferenta.
>

Adrian v.D.
2008-10-24 19:27:17

Arogantu'
2008-10-24 20:05:03

Re: Unde esti tu Gili?! - Monser - RL inca nu este etalon de deontologie jurnalistica !

Inca n-am vazut acolo niste dehontologi care sa explice in ce fel exhibitiile lui PUTZAPIEVICI ajuta la promovarea Romaniei !
Its a long way to Tiperary - it's a long way to TRUE !

La 2008-10-24 18:22:21, Adrian v.D. a scris:

> Te rog ca pe viitor sa ma scutesti de intrebarile tale obsesive
> gen<care e diferenta intre psdei si pdlei>ca nu stiu ,nu ma
> intereseaza,nu-i votez si o repet de fiecare data,dar inca nu poti
> retine.Fac apel la bunul simt de care dai dovada si poate asa voi
> rezolva si aceasta problema.
>
> Citeste in RL de azi la <Politica><cazul Olteanu>si demisia domnului
> Sorin Iliesu din PNL ptr.ca Bogdan Olteanu a blocat Legea Lustratiei
> timp de doi ani....!Omule,pe mine nu ma intereseaza doar anumiti
> <criminali>ci toti criminalii si potentatii care-si bat joc de
> Romania si implicit de toti cetatenii acestei tari.
>

Shadow
2008-10-24 21:08:54

Re: Unde esti tu Gili?! fals Adrian/iar m-ai dat <gata>, Adrian

> Sa inteleg din cele ce scrii tu ca Sorin Iliesu si-a dat demisia de
> <prost>ce este?!Domnul Iliesu este vicepresedintele Societatatii
> Civice,eu cred ca el stie ce face,de ce face si de implicatiile
> gestului lui.Tu ai citit ce spune domnul Iliesu?Acuzatiile lui sunt
> destul de dure,clare,fara echivoc.El nu spune-nici n-ar avea
> argumente-ca pd-leii sau psdeii sau altii sunt mai corecti decat
> pnleii.....el spune ca la PNL.domnul Olteanu a blocat acea lege timp
> de mai multi ani(si argumenteaza,<de frica rudelor lui,din
> cc,pcr,etc!)Ce bine ar fi daca cat mai multi ar aprecia un
> Tismaneanu,care s-a distantat credibil de tot neamul lui criminal
> comunist.Altii sunt neo-comunisti,chiar si azi,chiar daca n-au avut
> neamuri in pcr(!),cei multi nu se dezic de trecutul criminal al lor
> sau al rudelor.Asta face diferenta.

Nu nu ti-am cerut sa intelegi asta si nici nu am vrut sa te "dau gata". Dar ma bucur ca am reusit. Dl Iliesiu este si dansul in campanie. In campania "sotzietatii tzivile". Legea respectiva nu poate fi facuta ca o "vanatoare de vrajitoare". Cand insa o aducea cineva in ordinea de zi se gaseau suficienti opozanti sa aprobe. Daca dansul stia ca olteanu este un cripto comunist pe motiv de "matusa, bunica, etc"(care e non argument) de ce i-a trebuit dl-ui Iliesiu 2 ani din 2006 pana azi ca sa-si dea demisia?

Iar tismaneanu sa avem pardon. Nu si-a renegat decat "nitel" taticul fara sa spuna lucruri urate despre el. Intre timp insa a incercat sa modifice istoria inventand o gramada de victime ale comunismului ca fiind sustinatori al acestuia. In raportul sau de 600 de pagini acuza aberant pe unul ca parintele Staniloaie de "colaborationism". Cand in realitate colaborator de nadejde al partidului era el insusi "copilul lui taica'su") care pana la "plecarea in SUA" a colaborat in jurnalistica romaneasca si a sustinut regimul.
Uite cine s-a gasit sa condamne comunismul in Romania. Si cu grija sa nu cumva vre-o adevarata victima sa se faca auzita sau sa faca parte din comisia sa. Las ca si-a ales cativa adevarati colaboratori ai regimului criminal. Ciocoii zilelor noastre.

PS. Mai adaug ca una din concluziile raportului este ca in realitate "poporul roman" este de vina pt instaurarea comunismului generalizand cu "ambitie" o "vina comuna" care scapa de responsabilitate pe cei asemeni lui(prietenii ai sai).

Shadow
2008-10-24 21:23:13

Re: Si in plus nea nelu

Ca vad ca zilele trecute m-ai trimis la "meseria de baza"(trebuie sa recunosc ca nu am avut "sansa" de a cunoaste meseria de brigadier, vad ca matale o sti bine). Nu ar fi mai bine sa "cati" matale chiar si la varsta destul de inaintata pe care o "posezi" sa ai o meserie inainte de a da sfaturi la altii? Ca "meseria" de manipulator pe forumuri este "temporara". Zilier adica. Si e tare prost platita.

A nevoia de "tatuc" te "motiveaza". Ei atunci ramai la "meseria asta de baza" daca iti face placere.

Socrate
2008-10-24 21:28:08


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01099 sec.