Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-10-24

Comentarii: 8, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ion Caramache
2008-10-24 05:11:15

???

funghi porcini = ciupercile porcini = ciuperci hribi
Pina la urma, care e care la ....tavernerie?

Vinul <<< Syrah (sau Shiraz, cum este mai cunoscut in "Lumea noua"). Aromele intense ale acestuia (fructe negre, vanilie, pudra de cacao si condimente) vor completa fericit mirosurile >>>
Pai asta-i vin ca ala cu corabioara facut de Stefanescu la cramele Recas.

Olga Khan
2008-10-24 05:35:09

"Pieptul de curcan, dezosat, se taie in doua si se pune pe gratar ..."

Ati vazut vre-odata un piept de curcan???
Nu, din cate citesc ... :-((((
Un piept de curcan este mult mai mare decat cea de pui, chiar si dezosat, o jumatate este mult prea groasa bucata pentru a fi pus pe gratar!!!!!
Asta nu-i reteta americana dar merge pentru un week end in ziar sa dezbatem.
Poate din jumatatea pieptului se taie felii si se pun pe gratar sau se fac snitele,
sau macinate pentru sarmale, perisoare si chiftele se mai folosesc!!!!! pe langa ca se pun intreg la cuptor, su umple piele care o acopera, ......
Nu ar fi idee rea nici pe gratar insa nu prea merge ca este mult mai uscata carne decat restul pasarilor si de asta se recomanda sauce de ciuperci din care lipseste smantana, ceea ce ii da acel gust de murit pentru!!!!
Eu si pe snitele pun sauce de ciuperci si pe oricare friptura, de pe gratar sau din tava sai fiarta in supa carnea numai ... langa orez alb.

Viorica Ianc
2008-10-24 08:27:53

funghi porcini


ciupercile porcinii nu sunt manatarcile noastre ? Ah, da, hribi.
Carnea de curcan este alba sau rosie ? Hi, hi, hi... Pofta Buna !

Olga Khan
2008-10-24 10:29:37

Re: funghi porcini

La 2008-10-24 08:27:53, Viorica Ianc a scris:

>
> ciupercile porcinii nu sunt manatarcile noastre ? Ah, da, hribi.
> Carnea de curcan este alba sau rosie ? Hi, hi, hi... Pofta Buna !
>

Da, Porcini sint Manatarcile sau Hribii din padurile romanesti vandute in Italia
:-)))) ca acolo nimeni nu merge la cules de ciuperci dupa o ploaie buna ...

Pieptul de curcan este carne alba exclusiv dar copanele sint carne rosie din pacate insa nu este asa de grasa si nu se maninca pielea sub nici o forma sau grasimile de pe pasare. Apartine mai mult in categoria de vanat dupa parerea mea umila curcanul ca are acel gust de salbatic care se pierde pe drum in cuptor sau sub ori ce forma este preparata. Are nevoie de ierburi aromatice sa devina carne divina!!!
Sauce Bearnaise (cu tarhon) o complimenteaza la maxim!!!!
de Thanksgiving nu lipseste de pe masa mea si nici Cranberry Sauce langa cartofi fierti, ca n-are rost sa-l imbogatesc cu unt si lapte cand am si sauce de ciuperci cu Cr&egrave;me Fraishe ..... la alegere.

http://www.afacerisighetene.ro/latest/retete-culinare.html

Daca nici acum nu ti-e foame ....

CALUGARU
2008-10-24 15:28:59

S'-avem pardon

Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta nici c-am mai gustat.

Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi, muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte, fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate.

Atamild
2008-10-24 19:18:11

Re: S'-avem pardon

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
> Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si
> ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi,
> muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte,
> fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de
> ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor
> evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate.
>
Iti place tie cu marar si de aia. Si mie imi place ;). Insa sosul cu ciuperci e bun si fara marar. Tocanita insa, de ciuperci, aia cu marar si cu rosii, cu ciupercutele taiate marunt de tot, pe care o poti manca si rece si este o delicatese. Aia. Aia nu are gust fara marar, nici nu se concepe fara. Eu gatesc din cand in cand mazare, care ne place cu mult marar. Ce mi e nu-mi place (chiar mi-e..., nu-mi place nici sa vad, sa aud, da sa mai si mananc..) insa sunt multi romani care mananca (si mama facea, ca ii placea lui tata) este creier de vaca. Ii trebuie neaparat marar si se numeste Creier a la greC:-),
Matilda

Ion Caramache
2008-10-24 20:23:25

Re: S'-avem pardon

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
Sfintia ta, cine face piata la minastire? Nu de alta, dar in orice raion de Aprozar din supermarket gasesti dill proaspat fresh uscat organic sau anorganic.
Cu cilantro ai pe jumatate rezon: nu prea merge pe gustul meu; cu o singura exceptie: mincare chicano fara de cilantro nu es egzista.
P.S.
Ma bucur sa citesc ca si tie iti plac the spicy shows de pe canalul fud. Problema mare pentru mine este ca de fiecare data mi se face foame si nevasta-mea nu mai pridideste cu gatitul. N oroc ca ii place....

Olga Khan
2008-10-24 21:26:11

Re: S-avem pardon ... marar in ciuperci????

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> In America mararul aproape ca nu exista.


La noi in Phoenix se maninca marar destul, de clienti straini.
In lunile de iarna in alta parte noi gasim legaturi de marar cat un buchet de flori pentru @1.49 la un magazin pe jumatate organic numit Sprouts dar si la unu de profil mexican Food City.
Timp de trei luni zilnic se gasesc aceste legaturi imense pe care eu le separ si congelez sa am tot timpul anului marar proaspat si verde ca se pastreaza bine.
Frunzulitele de marar tocat le tzin in containere de platic iar tulpinile le pastrez asa cum sint lungi si le pun la fiert in oala cu sarmale sau alta mancare de varza!!!
Trebuie doar intrebat in magazin pe seful daca vrei ceva mai deosebit si ti-l comanda, asa-i la noi cel putin.
Eu maninc ciuperci decand ma stiu insa cu marar n-am auzit inca doar cu foarte mult patrunjel verde tocat fin. Cate case atitea obiceiuri!

Cilantro este folosit de o lume intreaga .... nu numai de mexicani ... toti asiaticii ca si africanii si sud americanii au in retetele lor aceasta mirodenie!!!
In ROmania a fost necunoscut ca si multe altele dar are o larga zona de folosinta mondiala!!!!!
Eu il folosesc in tot atitea locuri ca si marar sau patrunjel ... in linte scazuta, carne tocata de vita preparat ca o tocanitza!!!! fasole batuta si salata de fasole boabe uscate, desigur in retetele orientale/arabe si mexicane, etc.
Vorba intre noi Calugare, nici tu nu la manastire ai invatat ce se face cu friptura la cuptor dupa ce s-a terminat ca sa-si pastreze juice-urile!!!!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00626 sec.