Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-10-24
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2008-10-24 15:28
S'-avem pardon

Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta nici c-am mai gustat.

Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi, muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte, fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate.

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.221...)
2008-10-24 19:18
Re: S'-avem pardon

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
> Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si
> ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi,
> muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte,
> fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de
> ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor
> evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate.
>
Iti place tie cu marar si de aia. Si mie imi place ;). Insa sosul cu ciuperci e bun si fara marar. Tocanita insa, de ciuperci, aia cu marar si cu rosii, cu ciupercutele taiate marunt de tot, pe care o poti manca si rece si este o delicatese. Aia. Aia nu are gust fara marar, nici nu se concepe fara. Eu gatesc din cand in cand mazare, care ne place cu mult marar. Ce mi e nu-mi place (chiar mi-e..., nu-mi place nici sa vad, sa aud, da sa mai si mananc..) insa sunt multi romani care mananca (si mama facea, ca ii placea lui tata) este creier de vaca. Ii trebuie neaparat marar si se numeste Creier a la greC:-),
Matilda

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2008-10-24 20:23
Re: S'-avem pardon

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
Sfintia ta, cine face piata la minastire? Nu de alta, dar in orice raion de Aprozar din supermarket gasesti dill proaspat fresh uscat organic sau anorganic.
Cu cilantro ai pe jumatate rezon: nu prea merge pe gustul meu; cu o singura exceptie: mincare chicano fara de cilantro nu es egzista.
P.S.
Ma bucur sa citesc ca si tie iti plac the spicy shows de pe canalul fud. Problema mare pentru mine este ca de fiecare data mi se face foame si nevasta-mea nu mai pridideste cu gatitul. N oroc ca ii place....

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-10-24 21:26
Re: S-avem pardon ... marar in ciuperci????

La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:

> In America mararul aproape ca nu exista.


La noi in Phoenix se maninca marar destul, de clienti straini.
In lunile de iarna in alta parte noi gasim legaturi de marar cat un buchet de flori pentru @1.49 la un magazin pe jumatate organic numit Sprouts dar si la unu de profil mexican Food City.
Timp de trei luni zilnic se gasesc aceste legaturi imense pe care eu le separ si congelez sa am tot timpul anului marar proaspat si verde ca se pastreaza bine.
Frunzulitele de marar tocat le tzin in containere de platic iar tulpinile le pastrez asa cum sint lungi si le pun la fiert in oala cu sarmale sau alta mancare de varza!!!
Trebuie doar intrebat in magazin pe seful daca vrei ceva mai deosebit si ti-l comanda, asa-i la noi cel putin.
Eu maninc ciuperci decand ma stiu insa cu marar n-am auzit inca doar cu foarte mult patrunjel verde tocat fin. Cate case atitea obiceiuri!

Cilantro este folosit de o lume intreaga .... nu numai de mexicani ... toti asiaticii ca si africanii si sud americanii au in retetele lor aceasta mirodenie!!!
In ROmania a fost necunoscut ca si multe altele dar are o larga zona de folosinta mondiala!!!!!
Eu il folosesc in tot atitea locuri ca si marar sau patrunjel ... in linte scazuta, carne tocata de vita preparat ca o tocanitza!!!! fasole batuta si salata de fasole boabe uscate, desigur in retetele orientale/arabe si mexicane, etc.
Vorba intre noi Calugare, nici tu nu la manastire ai invatat ce se face cu friptura la cuptor dupa ce s-a terminat ca sa-si pastreze juice-urile!!!!!


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00656 sec.