|
|
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...) 2008-10-24 15:28 |
S'-avem pardon
| |
Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta nici c-am mai gustat.
Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi, muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte, fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate. | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.221...) 2008-10-24 19:18 |
Re: S'-avem pardon
| |
La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:
> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
> Un mic amanunt pentru Cezarica, Titel de la taverna "La Gigi" si
> ceilaNti care va chiombiti pe-acileasha : bai, fratilor ... si voi,
> muierilor, CARRRRNEAAAA ?, carnea dupa ce se frige, prajeshte,
> fierbe, trebuie lasata sa se "odihneasca" cel putin o jumatate de
> ora, acoperita; toate sucurile se vor intoarce in ea si nu se vor
> evapora. Asta-i marele secret al carnii preparate.
>
Iti place tie cu marar si de aia. Si mie imi place ;). Insa sosul cu ciuperci e bun si fara marar. Tocanita insa, de ciuperci, aia cu marar si cu rosii, cu ciupercutele taiate marunt de tot, pe care o poti manca si rece si este o delicatese. Aia. Aia nu are gust fara marar, nici nu se concepe fara. Eu gatesc din cand in cand mazare, care ne place cu mult marar. Ce mi e nu-mi place (chiar mi-e..., nu-mi place nici sa vad, sa aud, da sa mai si mananc..) insa sunt multi romani care mananca (si mama facea, ca ii placea lui tata) este creier de vaca. Ii trebuie neaparat marar si se numeste Creier a la greC:-),
Matilda | |
| |
2008-10-24 20:23 |
Re: S'-avem pardon
| |
La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:
> Sosul cu ciuperci este o porcarie daca nu i se adauga marar proaspat
> taiat marunt. In America mararul aproape ca nu exista. Timpitii astia
> habar nu au de existenta lui. De-abia-de-abia se strofoceste Contessa
> pe food-channel sa-l introduca; in schimb se gaseste cel mai oribil
> condiment : cylantro! Brrrr, mai mare scirbosenie ca porcaria asta
> nici c-am mai gustat.
>
Sfintia ta, cine face piata la minastire? Nu de alta, dar in orice raion de Aprozar din supermarket gasesti dill proaspat fresh uscat organic sau anorganic.
Cu cilantro ai pe jumatate rezon: nu prea merge pe gustul meu; cu o singura exceptie: mincare chicano fara de cilantro nu es egzista.
P.S.
Ma bucur sa citesc ca si tie iti plac the spicy shows de pe canalul fud. Problema mare pentru mine este ca de fiecare data mi se face foame si nevasta-mea nu mai pridideste cu gatitul. N oroc ca ii place.... | |
| |
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...) 2008-10-24 21:26 |
Re: S-avem pardon ... marar in ciuperci????
| |
La 2008-10-24 15:28:59, CALUGARU a scris:
> In America mararul aproape ca nu exista.
La noi in Phoenix se maninca marar destul, de clienti straini.
In lunile de iarna in alta parte noi gasim legaturi de marar cat un buchet de flori pentru @1.49 la un magazin pe jumatate organic numit Sprouts dar si la unu de profil mexican Food City.
Timp de trei luni zilnic se gasesc aceste legaturi imense pe care eu le separ si congelez sa am tot timpul anului marar proaspat si verde ca se pastreaza bine.
Frunzulitele de marar tocat le tzin in containere de platic iar tulpinile le pastrez asa cum sint lungi si le pun la fiert in oala cu sarmale sau alta mancare de varza!!!
Trebuie doar intrebat in magazin pe seful daca vrei ceva mai deosebit si ti-l comanda, asa-i la noi cel putin.
Eu maninc ciuperci decand ma stiu insa cu marar n-am auzit inca doar cu foarte mult patrunjel verde tocat fin. Cate case atitea obiceiuri!
Cilantro este folosit de o lume intreaga .... nu numai de mexicani ... toti asiaticii ca si africanii si sud americanii au in retetele lor aceasta mirodenie!!!
In ROmania a fost necunoscut ca si multe altele dar are o larga zona de folosinta mondiala!!!!!
Eu il folosesc in tot atitea locuri ca si marar sau patrunjel ... in linte scazuta, carne tocata de vita preparat ca o tocanitza!!!! fasole batuta si salata de fasole boabe uscate, desigur in retetele orientale/arabe si mexicane, etc.
Vorba intre noi Calugare, nici tu nu la manastire ai invatat ce se face cu friptura la cuptor dupa ce s-a terminat ca sa-si pastreze juice-urile!!!!! | |
| |
« Comentariu anterior
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|