Ziua Logo
  Nr. 4367 de luni, 20 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-10-20

Comentarii: 43, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-10-19 21:42:21

INTRE ASA ZISA DREAPTA CINSTITA A DLUI ILIESCU SI ADEVARATA DREAPTA

INTRE ASA ZISA DREAPTA CINSTITA A DLUI ILIESCU SI ADEVARATA DREAPTA
Multi chemati,putin veniti.Asa spune Biblia si in politica romaneasca electoratul este invitat sa se adreseze dreptei,pentru ca numai o adevarata dreapta are un program si politicienii care pot scoate Romania din lunga si nesfarsita tranzitie pe care a manufacturat-o PSD,prin dl.Iliescu si Nastase.
Dar cine reprezinta de dreapta in Romania,ce partide si personalitati au aceasta misiune de a scoate Romnaia din lunga tranzitie,o perioada tinuata in-adins,pentru ca viata politica si sociala de la noi sa se afle mereu intr-o pacla,mediu in care au aparut miliardarii de carton,s-a polarizat societatea,500 de miliardari avand mai mult decat 10 milioane de romani.
Daca simtul politic al romanilor,instinctul lor va reusi,dreapta romaneasca in frunte cu PD-L si dl Basescu promite sfarsitul lungii perioade de tranzitie.
Va dispare suportul pentru criptocomunisti,vor dispare baronii si oligarhii si pentru prima data politica va deveni,ceea ce trebuie sa devina,arta conducerii spre bunastarea poporului.
Intrarea PD-L la guvernare cu o majoritate de peste 50% va insemna terminarea perioadei de tranzitie in Romania si sfarsitul clasei politice de tranzitir cu tarele sale criptocomuniste,dictatoriale sau coruptie
In ultimele zile, viitorul PD-L a fost in top si o rea prevestire a aparut pentru cei 322.Ceea ce pare hazliu mi s-a parut doar explozia de bucurie la sediul PNL care cica ar fi ramas singurii liberali si singurii reprezentanti ai dreptei,extaziati de dl.Orban cu talentul sau de artist(chitara) si Vosganian(pian).
Este adevarat,ca dl.Iliescu,in deradere sau cu interes a numit PNL,dreapta cinstita.Adica cinstita cat lucreaza sub directivele lui Hrebenciuc,caci altfel iar este satanizat PNL.
Daca PNL-ul lui Tariceanu si grupul oligarh petro-liberal rad asa de usor si nu cugeta la evenimentul produs,se pare ca ne aflam in fata unei naivitati de partid si realmente nu este intamplator acel 13% luat in alegeri si,cum spunea dl.Tariceanu cu acea ocazie,ca,traieste cea mai fericita zi.
Si mai ales gruparea Tariceanu nu ar trebui sa uite proverbul inaintasilor nostri, Ante mortem nemo beatus,si sa fie mai sobri.
Dar sa lasam naivitatea liberala sa-si traiasca clipa si sa vedem cum privesc analistii seriosi de tipul dlui Teodorescu sau Parvulescu.
-In primul rand analistii considera ca nasii PD-L vor avea pentru prima data sansa de a castiiga viitoarele alegeri cu peste 50% in timp ce in structura politica a Romaniei nu exista nici o posibilitate de a contrabalansa aceasta inteligenta miscare a dreptei romanesi.
Cu cine sa faca ceva similar PSD,cu verzii sau un asa numit partid socialist,cu vesnicul parazit PC care din nou si-a gasit gazda sau PNL cu AP si prezidentiabilul lor Emil Constantinescu ?
Politologul Cristian Parvulescu, presedinte al Asociatiei "Pro Democratia", sustine ca sansele PDL, de a obtine un procent de aproximativ 50%, la alegerile parlamentare din 2008, sunt foarte mari,si ca aceasta unire s-a facut din nevoia de majoritate.
-Cei care cred ca cineva se rusineaza cand se pronunta mereu partid prezidential, care sa il sustina pe Traian Basescu, care sa inregistreze un scor foarte mare ,isi dau seama acuma daca nu chiar ei au incitat la asa ceva.
Bogdan Teodorescu, profesor de marketing politic la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative ne arata ca afilierea la Popularii Europeni vor da partidului prezidental mai multa forta eventual prin chemarea la guvernare si a UDMR(colegii de la grupul popular) si atunci insasi modificarile constitutiei vor sta in puterea PDL si a presedintelui Basescu.
PD-L va avea prin aceasta unire cu o aripa liberala o mai mare vizibilitate si sa nu uitam ca doar PSD a mai avut in trecut un staff de partid si o organizare similara cu a PD-L si oameni de talia lui Stolojan,Flutur,Blaga etc.
-Se ofera electoratului posibilitatea de a se obisnui, intr-un an, cu noul partid, considera politologul Cristian Parvulescu. Bogdan Teodorescu, intareste aceasta idee.
-Aproape in unanimitate observatorii neutri sustin ca PD-L va fi o formatiune politica fara un rival puternic iar fostele valori ale aliantei DA calcate in picioare de cativa oligarhi liberali isi vor arata forta electorala.
-Polarizarea clasei politice,asa cum este in UE,se va petrece,prin uninominalul impus de Presedintele Basescu, in favoarea PD-L si PSD si spre disperarea partidelor care s-au vrut de nisa sau ca partide balama si care nu vor mai juca nici un rol pentru ca nimeni nu va avea nevoie de ele.Abia atunci se va crea ceea ce spunea dl.Stolojan,se va crea masa critica pentru ca liberalii desamagiti sa navaleasca in noua formatie centrist-liberala.
-Colaborarile dintre PSD si PNL sunt de suprafata si de scurta durata. Daca va exista o polarizare, in viitor, va fi pe schema PD-L versus PSD sau PD-L versus PNL(fara Tariceanu), in functie de cat vor obtine democrat-liberalii si social-democratii", considera Teodorescu
Deci,cine nu ia astazi in serios lovitura puternica politica,a dlui Presedinte si a prietenilor sai,cine crede ca notiunea de partid prezidential este doar o insulta,se inseala amarnic si daca nu ma cred sa astepte alegerile generale pentru a se convinge.

moroianu
2008-10-19 22:06:01

"Votul uninominal pur" ca remediu universal...


Mai ai si alte gogosi de vanzare, monser?

Gotcu
2008-10-19 22:41:49

Domnule Mihalcescu....

Ai scris un articol(???) foarte slab. Mai fa exercitii ! Nu inteleg cum te-au publicat...

Danny
2008-10-19 23:18:44

Re: Domnule Mihalcescu....

La 2008-10-19 22:41:49, Gotcu a scris:

> Ai scris un articol(???) foarte slab. Mai fa exercitii ! Nu inteleg
> cum te-au publicat...

D-le Gotcu, scuza-ma, dar n-am inteles. Esti mataluta vreun profesor de la facultatea de jurnalistica? Sau vreun ziarist cunoscut? Faptul ca nu seamana cu un articol de la gazeta de perete BOB de la SMT nu inseamna ca articolul este slab. Sau faptul ca n-ai priceput ce vrea sa spuna, nici atit.
Mai degraba cred ca te-a deranjat faptul ca n-a adus osanale "tovarasilor" din umbra si reprezentantilor lor guvernagii.

Danny
2008-10-19 23:19:57

Re: "Votul uninominal pur" ca remediu universal...

La 2008-10-19 22:06:01, moroianu a scris:

>
> Mai ai si alte gogosi de vanzare, monser?

Altul care n-a priceput nimic.

Alex.Pandrea
2008-10-19 23:28:25

Dle Horia MIHALCESCU aveti dreptate

Dle Horia MIHALCESCU aveti dreptate

Postatorii tonomate au o idee fixa.Cine nu este cu noi,mai bine zis cu patronii nostri(Felix,tariceanu,Hrebenciuc etc) este iimpotriva noastra.

Ca un adevarat formator de opinie,dl. Horia MIHALCESCU pune insa accentul pe cea mai dureroasa rana a electoratului romanesc,care se lasa sedus de candidati fara program,viitorii somnorosi din Parlament,manati doar de gandul capatuelii.itata cat de bine ii caracterizeaza.

Candidatii sunt ezitanti, tipologia lor sfideaza logica bunului simt. Iar cand ma gandesc la promisiunea reformarii clasei politice, imi vine sa rad.
Vom vedea evoluand personaje de-a dreptul interlope, profesorasi ratati, mari infractori, femei isterice, tinerei cu lovele de la babaci, securisti mai tineri sau mai batrani, cantautori, ziaristi inganatori, fosti generali de toate speciile. O lume pestrita pana la confuzie totala.
In mintea acestor asa-zisi politicieni se invalmasesc ganduri de preamarire, socoteli contabile, vise reprimate de o viata, sperante vinovate. Si aproape toti, fara exceptie, isi fac socoteala pe care si Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu si-au facut-o inainte de a pierde sever tot ce au avut sau au: rezultatul alegerilor este dependent invariabil de banii pe care ii arunca in electorat.
Daca principala tarie a candidatilor consta in ce le dam oamenilor(galeti,pixuri,agende) prestatia acestor candidati nu mai are nici o importanta.Pentru ca de fapt eui insulta electoratul considerand ca acesta nu are simt politic si cedeaza doar la cateva daruri.
In loc de figuri vii, de personaje, de oferte concrete si credibile, electoratul se va bucura la galeti si brichete rosii, portocalii, galbene s.a.m.d., nediferentiind nimic din candidati si ofertele lor,spune autorul.
De fapt singura arma si calitate a asa numitilor candidati consta in spaga electorala,pentru ca ei asa apreciaza ca poate fi cucerit electoratul.
In privinta partidelor,pe buna dreptate autorul constata ca pentru a ajunge la un astfel de guvern, partidele, in loc sa fie preocupate de constructia electorala, au ca principala preocupare negocierile intre ele.

Rezultatul guvernarii va consta in maestria de a negocia a lui felix sau Hrebenciuc cu Tariceanu si Olteanu.Acum este clar ca un gfuvern marioneta ca guvernul Tariceanu nu mai poate rezista mai mult de cateva saptamani fara sa faca implozie sau fara sa pulverizeze PNL

Trebue sa multumim autorului ca stie sa vorbeasca in limbajuk romanilor si poate sa destepte constiinte.
Deja dl.Tariceanu trimite scrisori pensionarilor,odata cu talonul de pensie iar contracandidatii sai merg cu dubita cu salamuri pe la casele cetatenilor din Buftea.Dl.mazarea a intensificat pomana cu pui aducatori de voturi si care l-au facut primar,iar dl.Geoana ca si Oprescu cu soseaua suspendata promite 25000 euro pentru romanii repatriati,roman in cosmos si reactor atomic in Ardeal,pe langa 2000 km cale autostrada si un milion de locuinte.pacat ca nu da si soti fetelor batrane sau viagra pensionarilor de peste 80 de ani.

Acesta este grupul celor 322 care vor sa fie realesi.Cu un sistem muninominal numai cu numele,oligarhii se orienteaza iar pentru a pacali saracimea oamenilor din sate si mahalale.

Va multumim domnile Horia MIHALCESCU pentru maniera simpla si precisa cu care prezentati fenomenul in fata opiniei publice.

....
2008-10-20 02:03:01

una peste alta...

PDL nu va guverna in veci.
Asa ca grohaielile, chelalaielile, zvarcolirile pupacilor, tonomatilor betivului si a satrei lui, au doar darul sa ne distreze.

Danny
2008-10-20 02:13:44

Re: una peste alta...

La 2008-10-20 02:03:01, .... a scris:

> PDL nu va guverna in veci.
> Asa ca grohaielile, chelalaielile, zvarcolirile pupacilor, tonomatilor
> betivului si a satrei lui, au doar darul sa ne distreze.


Asa, amaritule, fa-ti singur curaj, ca peste doua saptamini nu-ti mai auzim glasciorul. Sau, mai stii, dupa caracterul pe care-l ai s-ar putea sa te auzim (sub alt nume) strigind " traiasca PDL-ul !"

....
2008-10-20 02:19:19

Re: una peste alta...

Ce spun se va intampla. Speri degeaba vierme.
Ce-o sa mai guitati...ha ha ha!

Mache
2008-10-20 04:34:45

Re: "Votul uninominal pur" ca remediu universal...

La 2008-10-19 22:06:01, moroianu a scris:

>
> Mai ai si alte gogosi de vanzare, monser?
>
Asa-i mon cher:)

Trebuia doar sa completezi ca remediul universal e justitialismul lui Peron pus cu adevarat in valoare de Putin, Presupun ca asta-i "democratia" care te atrage cu adevarat...Nu-i asa, ca alegerea directa a reprezentantilor e ceva demodat si profund depasit de ultimele descoperiri ale savatilor sovietici si libieni?

....
2008-10-20 05:13:58

Re: "Votul uninominal pur" ca remediu universal...

Dobitocule mache, esenta democratiei este reprezentativitatea. In imbeccilitatea si limbismul tau de animal mancator de rahat, nu pori intelege ca asa zisul vot uninominal direct, e o porcarie. Taci si rama.

DanBruma
2008-10-20 08:08:25

Ca mamaliga explodeaza asta e cert

Cand zic mamaliga zic bineinteles PNL. Banda de mamaligari in frunte cu mamaligarul sef Tariceanu al Agentiilor a ajuns sa lupte impotriva unei mariri de salarii de 50%. Daca nu o reusi sa o contracareze poate supraliciteaza cu un 60%. Pe Ceausescu l-au dat jos Agenturili pe Mamaligarul gogoman il fac "varza" Agentiili :)

gili
2008-10-20 08:47:51

Daca ie orden cu placere ...

De cind ma aflu in treaba pe acest forum m-am abtinut sa intreb de ce unele din mesajele trimise de mine sunt sterse de ctre cenzori , chit ca nu contineau expresii injurioase , antisemite , xenofobe si alte alea ...
Da sa spui despre un articol , in speta cel de fata , ca este numai bun de gazeta de perete a pedelicilor si sa te trezesti cu mesajul sters mi se pare peste poate . In zelul lor pro pedelici redactorii acestui jurnal l-au transformat intr-o fituica de cartier pe care in curind nu o s-o mai citesca nimeni .
Fara indoiala bibiloilor ca nici prin cap nu va trece ca dupa alegeri , cind nu o sa mai fie nevoie de voi , domnul Vintu o sa reduca drastic componenta redactiei si nu o sa mai arunce parale cu lopata intr-un mijloc de propaganda neolositor , n'asa ?
Si nici la gazeta asta de perete a pedelicilor nu o sa mai fiti ...
Doamne fereste sa mai si pierdeti alegerile dupa cum se preconizeaza .

ARP
2008-10-20 09:39:15

PDL nu va intra la guvernare

Guvernul viitor va fi unul PSD-PNL-UDMR...
Nimic nou sub soare.
Spre bucuria imbecililor agresivi si profesorilor de open schlitz mari iubitori de "reprezentativitate" abstracta si speriati de persoane concrete (mai ales daca e vorba de romani).

PSD+PNL=LOVE=ceea ce stie si autorul articolului dar nu o spune.

Politica romaneasca actuala tine sa demonstreze ca in dezbinare e puterea si prietesugul cu dusmanii.

gili
2008-10-20 09:47:59

Nu se poate ARP-ule ...

Daca pedelicii nu intra la guvernare ie groasa rau de tot .
Prema ie ca nu mai pot astepta pe bara inca un ciclu electoral .
Iote vezi talica , d'aia si-au si scos de la statute ca nu ie voie cu pesedeii . Acuma ie voie ...
A doua ie ca daca nu intra la govern nici Excelenta Sa nu mai pupa Cotroceni , n'asa ?
Aaaaaa , pai trebusoarele aiste-s grave , grave rau de tot .
Se poate lasa cu , Doamne fereste , oarece alergaturi si batatorii de drumuri pe la cele noi DNA-uri sau cum dracu l-o mai zice , pentru pedelici .
Nu , nu ie cazul sa ne facem griji ca nu or sa umple puscariile . Numa asa de ochii prostimii pe la cele tevereuri , ca si acuma , alergatul hotilor cu camarele de luat ... vederea natarailor , n'asa ?
Da chestia asta te slabeste , te poti trezi in primavara galbin ca turta de ceara , si ... si far de buna parte din paralele sferetisite cu greu si naduseala .
D'aia zic , ie musai ... Ie musai sa intre , n'asa ?

gili
2008-10-20 10:04:32

In ruptul capului nu pot pricepe cum de-si inchipuie unii natarai ...

Ca prin sistemul de vot , fie el si uninominal , se poate curati clasa politica ?!
De ceva vreme se tot bate apa in piua cu sistemul asta de vot . Mai toate tarile ispravite membre ale Iuropei nu folossc sisteme uninominale pentru simplul motiv ca le-au folosit si au ajuns la o porcarie si mai mare in alegerea riprizintantilor , n'asa ? ( ia sa vezi la noi ce o sa fie ... )
Orice am face VOTUL REPREZINTA CEL MAI PROST CRITERIU DE SELECTIE A VALORILOR .
Dar FAR DE VOT NU SE POA DEMACRATIE , n'asa ?
Deci mergem la vot ...
Dar sa umblam cu gura cascata si sa visam ca daca adoptam sistemul uninominal , fie el si pur , o sa ne procopsim cu Soarele si Luna de pe cer in organismele alese ale statului , mi se pare peste poate .
Iata bunaoara primarii sunt alesi UNINOMINAL ... PUR , n'asa ?
E , poate careva , inclusiv ... scriitorul de articole precum cel de fata , sa-mi faca si mie o demonstratie , un desen ceva , ca sa pricep si io de ce ar fi uninominalul asta pur panaceul universal ?
Sau bagam la inaintare pretexte ca iote , daca am pune-o de un astfel de vot o sa rupem cuiul , dar ie musai sa aminam alegerile de acuma ?
Pai de ce sa le aminam ?!
Ca pedelicii nu pot sa iasa primii si nu vor pupa govern ?
Pai atuncea oricine poate cere schimbarea datei alegerilor numai si numai pentru faptul ca la data stabilita dinsii nu pot scoate un rezultat care sa le fie multamitor , n'asa ?

ARP
2008-10-20 10:16:44

Re: PDL nu va intra la guvernare

Multumesc pentru demonstratia impecabila.
Demonstratie perfecta ca prostii isi merita soarta. :))

Hantzy
2008-10-20 10:27:24

Editorial coafat cu sarmalute!

In ciclul primar invatasem ca o compunere are mai multe parti: introducerea, cuprinsul, incluzand si intriga, iar in final, deznodamantul. De obicei, introducerea ar trebui sa prezinte succint cadrul, fondul expunerii. Cum un articol jurnalistic este pana la urma, tot o compunere, ar trebui sa fie supus oarecum acelorasi criterii. Insa in acest caz, autorul lungeste introducerea in detrimentul celorlalte parti. Simplitatea lingvistica ar fi trebuit dublata dimensional, creand coeziune si expresivitate. Insa,prin repetarea obsesiva a aceleiasi idei pe mai bine de 75 la suta din editorial, jurnalistul aluneca in derizoriu. Verdicitatea ideii dumnealui n-o contest insa!
Ceea ce ramane foarte discutabil e modul prin care <uninominalul pur> ar aduce in fata electoratului personajul si mesajul, voalat altfel de banii aruncati pe geam, in capul acestora. Pentru ca acest sistem de vot implica, in primul rand, putere financiara. Chiar si pentru a te face cunoscut ca persoana publica sau prin mesajul oferit, e nevoie de bani si timp. Si de un management electoral pe care doar potentatii financiari si-l pot permite. Exista si in acest caz o problema, anume ca multi, poate prea multi dintre electori, considera succesul financiar al unora drept motivul pauperizarii lor. Desi polarizarea capitalului este raul necesar al oricarei economii ce se doreste libera, e foarte probabil ca tocmai acest lucru sa fie amndat de electorat. Nu insa si consecvent, in sensul ca nu toti <capitalistii> vor fi considerati <oligarhi>, ci, in functie de simpatii, dar mai ales de interese, doar unii. Devine evident, de ce discursul politic e mai ales demagogic, indreptat cu ostentatie spre demolarea adversarului, prin orice mijloace, inclusiv forumistice, si mai putin spre transmiterea mesajului propriu, tocmai pentru ca nu exista sau nu se deosebeste cu nimic de mesajul celuilalt. Tocmai aceasta deficienta se va incerca a fi contrabalansata de galeata sau bricheta colorata, sau de sarmaua oferita pe cartonul cu insemnele electorale.
Insa, asa cum scriam mai devreme, toate costa bani. Bani, de care toti candidatii au nevoie. astfel ca ascunderea sponsorului devine problema principala, mai ales pentru partidele populiste, care isi cauta sustinatorii in masa mare a electoratului, adica cea saraca. Discursul acestora va fi preponderent demagogic si nihilist, atacand mai ales grupurile de interese ale adversarilor, folosind invariabil termeni argotici, precum petro-dolari sau tonomate. Nesimtirea acestora nu cunoaste limite, acuzand adversarii tocmai de defectele prin care s-au facut ei insisi notorii. Nu va fi uitata nici demonizarea resurselor financiare ale adversarilor, carora le vor ramane astfel doua variante: fie pomenile electorale, fie speranta ca cei ce inteleg fenomenul politic, nesanctionandu-i astfel suportul economic, vor veni destul de multi la vot, incat partidul sa reuseasca a le apara interesele. Intr-o democratie incipienta, unde mesajul politic este denaturat in felul descris de editorialist, acestia sunt insa cei mai putini. Caci un mesaj coerent are si el nevoie, pentru a fi inteles, de un public educat politic.
E ceea ce, de fapt, n-avem!

Hantzy
2008-10-20 10:30:30

Mache

La 2008-10-20 04:34:45, Mache a scris:

> La 2008-10-19 22:06:01, moroianu a scris:
>
> >
> > Mai ai si alte gogosi de vanzare, monser?
> >
> Asa-i mon cher:)
>
> Trebuia doar sa completezi ca remediul universal e justitialismul lui
> Peron pus cu adevarat in valoare de Putin, Presupun ca asta-i
> "democratia" care te atrage cu adevarat...Nu-i asa, ca alegerea
> directa a reprezentantilor e ceva demodat si profund depasit de
> ultimele descoperiri ale savatilor sovietici si libieni?
>
************************
Cu toata simpatia pentru clarviziunea dumitale, raman uimit ca n-ai intrezarit si o alta varianta, sa-i zicem intermediara. Interlocutorul tau nu mi-a dat nicicand impresia ca ar fi fanul unui haiducism politic, deci varianta Peron cu aplicare putinista pica din start.
Dumneata spui ceva de votul direct, insa am senzatia ca-ti scapa semantica legata de acest cuvant. Direct inseamna ca te duci mata cu stamplia si buletinul de vot in cabina, iar nu sa-l trimiti pe unul la MAN, sa-ti aleaga el alesul. Banuiesc insa ca esti sustinator al multdisputatei variante propusa de presedinte la referendumul de acum un an. Daca asa este, cum poti sustine perfectiunea unui sistem care, folosit pentru prezidentiale, ne-a obligat sa alegem in 2000 intre Iliescu si CVT, iar in 2004 intre doi fosti comunisti?
Si mai mult inca, daca ne uitam la raportul final din 2004, rezulta ca aproape jumatate dintre alegatori au votat impotriva actualului lider, iar peste 17 procente dintre cei ce l-au votat, au avut in primul tur o alta optiune. Sa zicem ca nu l-au votat <cu ambele maini>! Pentru o functie prin excelenta executiva, insa varianta este cea buna, eliminand echivocul unei duble decizii.
Pentru o munca de elaborare a cadrului legislativ mi se pare insa prea putin, intrucat exista riscul, ca extinzand acest sistem la nivel national, peste o treime dintre alegatori sa ramana nereprezentati.
Nici actualul sistem nu ma multumeste. As fi preferat urmatoarea varianta: intr-o circumscriptie se aleg spre exemplu 6 parlamentari. Fiecare partid are dreptul sa-si numeasca oricati candidati doreste, insa alegatirul poate pune stampila doar pe un nume. Primii sase sa mearga in Parlament. Asa ca pot merge, de exemplu, 3 de la partidul X, 2 de la Y si unul de la Z. In acest mod, cel putin 3 sferturi dintre alegatori ar fi reprezentati, iar datorita numarului mare de alesi in fiecare circumscriptie, ar fi fost si indeplinita si reprezentativitatea proportionala, cel putin in tolerante admisibile. Nu sunteti de acord?!

Mona G.
2008-10-20 10:40:14

Articol

Nu vor amana alegerile si nu vor face o lege a votului uninominal in doua tururi de scrutin!De ce?Atat PNL cat si PSD+PC se tem!Ati uitat sa spuneti ca intra in hora si lideri de sindicat(Matei Bratianu la Constanta din partea PSD;altul care o ia pe urmele lui Mitrea!) si fii ai unor ziaristi(Mircea Stanescu-fiul lui Sorin Rosca Stanescu-tot din partea PSD si tot la Constanta!).Abia acum inteleg de ce SRS era abonatul permanent al Antenelor.Sper ca romanii sa aleaga nu pt. bani sau cadouri electorale!

YOGHINUL
2008-10-20 10:41:40

98% Day

Election Day: I say is the &#8216;98% Day&#8217; when low level people(98% of population) has the power to put in charge average politicians who create stagnant societies. Low level people are like the animals, they look only for food and asylum.

Socrate
2008-10-20 10:48:28

Daca nu stim sa votam, noi, alegatorii vom pierde alegerile.

Politicienii oricum castiga ( unii dintre ei )

Elena-Elly
2008-10-20 11:31:51

Iar va zbeguitzi?

Asa faceatzi tumbe si in 2004. Iar rezultatul s-a vazut.
Alti lupi, aceiash haita!
Pana n-o sa-i scoatetzi din guvern pe toti care depashesc 40 de ani, o sa avetzi acelash rezultat.
Pana acum ati ales numai shmecherii si escroci. Poate va trezitzi si nu mai comfudantzi shmecheria cu destaptaciunea!

PS. Incepetzi cu condamnarea lui Ilici si gasca lui de criminali!

Shadow
2008-10-20 12:33:38

Re: Articol ai uitat de croitoru

> Nu vor amana alegerile si nu vor face o lege a votului uninominal in
> doua tururi de scrutin!De ce?Atat PNL cat si PSD+PC se tem!Ati uitat
> sa spuneti ca intra in hora si lideri de sindicat(Matei Bratianu la
> Constanta din partea PSD;altul care o ia pe urmele lui Mitrea!) si
> fii ai unor ziaristi(Mircea Stanescu-fiul lui Sorin Rosca
> Stanescu-tot din partea PSD si tot la Constanta!).Abia acum inteleg
> de ce SRS era abonatul permanent al Antenelor.Sper ca romanii sa
> aleaga nu pt. bani sau cadouri electorale!

Si mizeria adusa de el in legislatie via biroul politic pdlar

Ghita Bizonu'
2008-10-20 12:33:43

Re: gili fii sigur ca a daca mai ramane Morar la DNA a 2 a zi dupa ce Providentialu nu

mai e prezidel este ADUS la DNA cu intreaga famelie.....

Stefan Caliga
2008-10-20 12:36:13

Cetateanul tumentat - editia 2008

Batranul Caragiale este mai actual ca oricand...
Publicatii, cotidiene cu tiraje mari si mici, emisiuni tv (despre cele audio... ce sa mai vorbim!), ma rog, intregul cor din Romanica noastra dulce, eterna si trista, se intrec sa proslaveasca/denigreze oameni in perioada care a mai ramas pana la marele moment....
Daca citesti, asculti sau urmaresti video ai senzatia ca intri in contact cu eroii timpurilor noastre.
Te intrebi, filosofic, in barba: Eroi sau Lichele?
Defect cantarul, parsiv negustorul. Negustorul de tip modern, pietarul ce vinde legume muncite de altii, cumparate la pret de nimic si vandute ca marfuri exotice.
Asa cum pe piata noastra - cea de toate zilele - cumperi praz scump si banane ieftine, la fel iti este prezentat cortegiu de candidati.
Toti sunt frumosi, destepti, merituosi si, mai ales, Smecheri. Da, smecheri cu majuscula. Pacalesc babe si mosi - eternii si consecventii votanti - tinerei cu cas la gura ademeniti cu vorbe si imagini despre succesul in viata prin furtisag...
Toti ne cheama la vot. Ca sa ne mai smechereasca razand inca patru ani.
C-asa-i romanu`, vorba cantecului....

Ghita Bizonu'
2008-10-20 12:39:07

Re: Mona si rtu crezi ca in 2 tururi Nuti va avea mai multe succesuri ?

La 2008-10-20 10:40:14, Mona G. a scris:

> Nu vor amana alegerile si nu vor face o lege a votului uninominal in
> doua tururi de scrutin!De ce?Atat PNL cat si PSD+PC se tem!Ati uitat
> sa spuneti ca intra in hora si lideri de sindicat(Matei Bratianu la
> Constanta din partea PSD;altul care o ia pe urmele lui Mitrea!) si
> fii ai unor ziaristi(Mircea Stanescu-fiul lui Sorin Rosca
> Stanescu-tot din partea PSD si tot la Constanta!).Abia acum inteleg
> de ce SRS era abonatul permanent al Antenelor.Sper ca romanii sa
> aleaga nu pt. bani sau cadouri electorale!
>

alwis46
2008-10-20 12:52:06

Ciorovaiala pe pielea ursului din padure.

Ca se va vota pe liste, ca se va vota in sistem uninominal, pur sau impur, nici unul dintre partide nu va castiga alegerile ci, se poate spune si asa, toate le vor pierde dat fiind ca majoritatea absoluta de care este nevoie pentru a forma un guvern de o singura culoare este o tinta imposibil de atins pentru oricare dintre competitori.
Singura posibilitate de a accede la guvernare va fi aceea a trocului.
Nu promisiunile electorale catre electorat vor asigura vreunui partid castigul sperat, tinta guvernarii va fi atinsa doar de promisiunile care se vor face pe durata trocului intre partide.
Unii vor mai ceda cate ceva, altii vor mai da un pic mai mult de la ei in cadrul acestui troc iar aparitia unei surprinzatoare aliante politice nu va mai mira decat pe cei care acum au inceput deja sa vanda pielea ursului din padure sau o vad ca si intinsa la capul canapelei din sufrageria de partid.
Toata aceasta dare cu presupusul nu este altceva decat un fel de auto-incurajare, pana la urma totul se va rezolva pe baza unor combinatii, permutari si aranjamente de sapte luate cate trei, PSD, PD-L, PNL, PRM, UDMR, PNG si PC fiind elementele supuse calculului probabilitatilor.
Ordinea in care am postat respectivele partide este aceea care va fi, parerea mea,
conforma scorurilor obtinute de respectivele formatiuni politice.
In definitiv, scena politica a fost, este si va fi locul in care aliatul de astazi iti va fi cel mai mare dusman maine cum la fel de bine dusmanul pe care l-ai avut ani de zile sa ti-l faci aliat pentru ca de fapt nu interesul general ci interesul de gasca sau acela personal este motorul care face sa functioneze partidele sau sa motiveze politicianul.

ARP
2008-10-20 13:57:47

Re: PDL nu va intra la guvernare

D-le Bizonu, aveti si dvs o bucurie in viata pe langa pensie. Presedintele la DNA. De parca despre asta era vorba.

Probabil ati putea sa va bucurati in aceeasi masura daca in urma jocurilor politice necesare datorita fragmentarii ar ajunge marko bella presedintele Romaniei. Numai sa nu fie Basescu. Parca va vad 'pupat p-ta dependentei" cu budapestanul.

Dvs. nu demonstrati decat acelasi entuziasm tembel pe care il manifestau concetatenii mei in 90.

E interesant ca orice tentativa de a lamuri efectele pe care le-ar avea o varianta sau alta, starneste o isterie legata de "basecu' la dna".

Dar cum spuneam, prostii si incompetentii isi merita soarta mizera... se aplica tuturor (inclusiv dvs).

DanBruma
2008-10-20 14:11:11

Re: In ruptul capului ... daca votul insemna democratie se stia pana acum

Dupa cum bine ti-ai putut da seama, cand Ceausescu era votat 100% nu era democratie. Democratia e altceva. Democratia inseamna ca decizia politica este luata de catre popor. Dupa cum vezi in definitia asta nu se spune nimic despre vot.

La 2008-10-20 10:04:32, gili a scris:

> Ca prin sistemul de vot , fie el si uninominal , se poate curati
> clasa politica ?!

DanBruma
2008-10-20 14:15:50

Re: Daca nu stim sa votam...cum pierd alegatorii alegerile?

Ne explici mai pe larg?

La 2008-10-20 10:48:28, Socrate a scris:

> Politicienii oricum castiga ( unii dintre ei )

DanBruma
2008-10-20 14:19:23

Re: Cetateanul tumentat - editia 2008...ai de gand sa te imbeti de alegeri?

In ce e actual Caragiale? Iti spun eu. In faptul ca traia din descrierea smecheriei din Romanica. Smecher baiatu. In asta este el actual.

La 2008-10-20 12:36:13, Stefan Caliga a scris:

> Batranul Caragiale este mai actual ca oricand...

Mache
2008-10-20 14:22:04

Re: Mache

La 2008-10-20 10:30:30, Hantzy a scris:

> La 2008-10-20 04:34:45, Mache a scris:
>
> > La 2008-10-19 22:06:01, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > Mai ai si alte gogosi de vanzare, monser?
> > >
> > Asa-i mon cher:)
> >
> > Trebuia doar sa completezi ca remediul universal e justitialismul lui
> > Peron pus cu adevarat in valoare de Putin, Presupun ca asta-i
> > "democratia" care te atrage cu adevarat...Nu-i asa, ca alegerea
> > directa a reprezentantilor e ceva demodat si profund depasit de
> > ultimele descoperiri ale savatilor sovietici si libieni?
> >
> ************************
> Cu toata simpatia pentru clarviziunea dumitale, raman uimit ca n-ai
> intrezarit si o alta varianta, sa-i zicem intermediara.
> Interlocutorul tau nu mi-a dat nicicand impresia ca ar fi fanul unui
> haiducism politic, deci varianta Peron cu aplicare putinista pica din
> start.
> Dumneata spui ceva de votul direct, insa am senzatia ca-ti scapa
> semantica legata de acest cuvant. Direct inseamna ca te duci mata cu
> stamplia si buletinul de vot in cabina, iar nu sa-l trimiti pe unul
> la MAN, sa-ti aleaga el alesul. Banuiesc insa ca esti sustinator al
> multdisputatei variante propusa de presedinte la referendumul de acum
> un an.

Da. Cred ca era mai buna decat ce avem azi.

> Daca asa este, cum poti sustine perfectiunea unui sistem care,
> folosit pentru prezidentiale, ne-a obligat sa alegem in 2000 intre
> Iliescu si CVT, iar in 2004 intre doi fosti comunisti?

Din pacate in tara noastra au existat peste 4 milioane de membri PCR, iar comunismul a capatat una din cele mai dure forme ale sale din Europa - daca nu cea mai dura. E oarecum natural ca oamenii sa fie inca infectati bine merci de comunism, si sa nu considere ca alegerea unui comunist este in afara discutiei. Asta pentru ca se simt oarecum complici sau poate chiar responsabili.

Nu cred ca diferitele variante indirecte ii fac pe alegatori sa aleaga mai "bine". Ele doar altereaza adevarata optiune populara si lasa loc de manevre politicianiste.

> Si mai mult inca, daca ne uitam la raportul final din 2004, rezulta ca
> aproape jumatate dintre alegatori au votat impotriva actualului lider,
> iar peste 17 procente dintre cei ce l-au votat, au avut in primul tur
> o alta optiune. Sa zicem ca nu l-au votat <cu ambele maini>! Pentru o
> functie prin excelenta executiva, insa varianta este cea buna,
> eliminand echivocul unei duble decizii.

Corect. De ce insa alesii legislativului ar trebui alesi in mod indirect? Oare daca alegatorului i se rapeste posibilitatea legerii directe, va vota el mai intelept? Personal cred ca orice combinatii si scheme electorale elaborate lasa (sau maresc locul) loc fraudei.

Adica alegatorul este considerat potrivit pentru a-l alege direct pe seful statului, dar e totusi considerat inca necopt ca sa-l aleaga pe un parlamentar ce-l va reprezenta la sesiunile Camerei sau ale Senatului tragand la aghioase sau rezolvandu-si afacerile proprii?

> Pentru o munca de elaborare a cadrului legislativ mi se pare insa prea
> putin, intrucat exista riscul, ca extinzand acest sistem la nivel
> national, peste o treime dintre alegatori sa ramana nereprezentati.
> Nici actualul sistem nu ma multumeste. As fi preferat urmatoarea
> varianta: intr-o circumscriptie se aleg spre exemplu 6 parlamentari.
> Fiecare partid are dreptul sa-si numeasca oricati candidati doreste,
> insa alegatirul poate pune stampila doar pe un nume. Primii sase sa
> mearga in Parlament. Asa ca pot merge, de exemplu, 3 de la partidul
> X, 2 de la Y si unul de la Z. In acest mod, cel putin 3 sferturi
> dintre alegatori ar fi reprezentati, iar datorita numarului mare de
> alesi in fiecare circumscriptie, ar fi fost si indeplinita si
> reprezentativitatea proportionala, cel putin in tolerante admisibile.
> Nu sunteti de acord?!
>
Din nou personal cred ca alegerea directa, votarea persoanei si nu a partidului este calea cea dreapta. Chiar daca vor fi multe cicluri electorale pana cand alegatorii vor invata sa-i voteze pe cei care le apara cat de cat interesele, nu cred nici o clipa ca un om exclusiv dependent, sau in mare masura dependent de un partid politic va fi macar o clipa interesat de alegatorii sai...

Ghita Bizonu'
2008-10-20 14:55:13

Re: dle ARP

in primul rand nu sun pensionar.
In al doilea rand nu am neaparat o bucurie. Insa asa procedeaza insi precum Morar. Experienta de viata.
Plus.
Macro Beleauau nu va ajunge pres al Romaniei decat in romane (proaste) de politic fiction.
Apoi este incorect PSD+PNL=LOVE . "Iubirea" dintre ei e data de Baselu' care orin marele sau geniu combinagistic i-a pus in situatia sa faca din necesitate virtute. Si faptu ca nea Nelu l-a oprit pe primul Prostanac al tarii sa comita prostii monumetale.

Sa luam in calcul celelalte posibilitati.
PDL + PNL . F dorita de PDL. Insa mortala ptr PNL . Ma rog faca ii convigeti sa se autoimoleze in pta publica treaba PNL.
PDL + PSD . Aici se pun 2 intrebari :
1) in ce masura PSD ( faceti abstractie de Prostanac si ceata din Cluj) e dispus sa marseze?!
2) in ce masura votacii PDL is dispusi sa inghita alianta asta ?!

Si nu uitati : PDL vaneaza votaci de la ambele partide. Deci este periculos ptr amandoua.
Insa alianta PNL-PSD permite la ambele sa-si pastreze votacii . Insa s-ar putea ca multi PDListi sa nu suporte inca o tura pe margine ....
Si cu adaos la prezidel. PDL este cam Basescu si atat (ma rog si Nutele sale) . Insa , lasand la o parte politica , eu nu as dori sa am de-a face cu unu care mi-a facut ce a facut Base la liberali. Am conscut 2 care procedau exact asa. va asigur ca de la astai ma gandesc temeinic daca le cer macar un foc ptr o tigare...
timeo danaos ut donna ferentes ...

Asa ca soarta mizera se aplica si PDListilor din Vaslui. caci cu propria mana ...

La 2008-10-20 13:57:47, ARP a scris:

> D-le Bizonu, aveti si dvs o bucurie in viata pe langa pensie.
> Presedintele la DNA. De parca despre asta era vorba.
>
> Probabil ati putea sa va bucurati in aceeasi masura daca in urma
> jocurilor politice necesare datorita fragmentarii ar ajunge marko
> bella presedintele Romaniei. Numai sa nu fie Basescu. Parca va vad
> 'pupat p-ta dependentei" cu budapestanul.
>
> Dvs. nu demonstrati decat acelasi entuziasm tembel pe care il
> manifestau concetatenii mei in 90.
>
> E interesant ca orice tentativa de a lamuri efectele pe care le-ar
> avea o varianta sau alta, starneste o isterie legata de "basecu' la
> dna".
>
> Dar cum spuneam, prostii si incompetentii isi merita soarta mizera...
> se aplica tuturor (inclusiv dvs).
>

ARP
2008-10-20 16:27:50

Re: PDL nu va intra la guvernare

Din tot comentariul dvs nu am remarcat de cat doua lucruri. Anume absenta intrebarii "e bine pentru Romania?" precum si o remarcabila lipsa de intelegere a liberalismului precum si a efectelor lui.

Pana aici nu ati povestit decat daca e bine pentru Tariceanu sau nu.
Soarta dvs sau a pdl-istilor de Vaslui imi este in mod egal indiferenta. Ca si a penelistilor de pretudindeni.

Desigur aritmetica simpla ne arata ca fragmentarea politica duce la o putere exagerata a partidelor etnice si a votului in bloc.

Aceasta ne da singura constanta a ecuatiei guvernamentale romanesti UDMR.
Desigur Marko Bella nu va ajunge presedinte in Romania. Unul "articulate" si mimica de agent de vanzari "door to door" ar putea. Hussein Barack Obama o demonstreaza.Alte grupuri obisnuite a vota in bloc capata din ce in ce mai multa importanta devenind la randul constante ale ecuatiei guvernamentale. Ca de ex. pensionarii PSD-ului, sindicalistii de la stat, persoanele care de abia pot pricepe ca trebuie sa se spele :), etc.

5 partide romanesti isi disputa mai mult sau mai putin loial voturile romanilor. De cele mai multe ori ura profunda dintre personalitatile acestor partide hotarasc viitoarea politica de aliante.

Cu cine se va alia PSD-ul ca sa ajunga la guv? Dar PNL? Dar PDL?

Alianta DA a scos de la putere influenta maligna a unui Nastase. Un partid suficient de mare mai la dreapta PSD ar fi insemnat un pas inainte si bucurase o Romanie intreaga, o Romanie mai tanara si mai intreprinzatoare. O unificare si disparitia PD sub numele istoric de PNL mi se parea o sansa mai buna de reprezentare a intereselor pe termen lung ale romanilor. Dar nu, seniorii liberali cu petlite albastre nu puteau tolera una ca aceasta.

In schimb ce am obtinut?
Devierile de stanga ale PNL, cultivarea unui Ion Iliescu si reactivarea unui Petre Roman. Imigranti africani si asiatici "pentru suplinirea lipsei fortei de munca". 80 mld datorie externa. O viata politica in tandari. Scoli in limba tatara si wahabiti sa le predea Coranul. Unguri in pozitii cheie pentru a sustine strategia ungureasca de extindere in domeniul energetic. O armata nemultumita si la fel de prost dotata ca acum 4 ani. Un fals boom in domeniul imobiliar ce tocmai a facut bust. Spun ca e fals pentru ca i-a avantajat pe marii speculatori si prea putin pe micii intreprinzatori. SI romani indatorati peste putere ca sa-si cumpere automobile. O putere de influenta a presei si a intereselor speciale aka lobbies in decizia politica si in alegeri. Manipularea din ce in ce mai nerusinata prin presa si schimbarea opiniilor prin presa. Subliniez OPINII. Nu prin demonstratie si adevar ci prin manipulare si in functie de cine detine ziarul.

In rest acelasi numar de taxe cretine si in plus un atac statistic la buzunarul contribuabilului. Din 1000 de amenintari cu executarea silita cel putin 5% vor mai plati impozitul de doua ori deci atat in plus la dispozitia liberalilor.

In Vaslui sunt mai multe banci si institutii de credit decat crasme, si asta intr-un oras renumit mai ales prin numarul ultimelor. Liberalismul a invins si istoria s-a incheiat. Ba mai mult dupa cum povestea ziarul de fata nici omul nu mai evolueaza :))))))))

Nu ma mai obosesc. Desi ma repet, prostii isi merita mizeria. Si nu numai. Ci si distructia. Ca asta vine dupa marile realizari liberale. Stiti ca nenorocirea cu prostii e alta. Nu mor numai ei. Ii trag si pe altii dupa ei.

De ce erau romanii slabi si prost inarmati la Turtucaia? Cine era la putere si cine prim ministru. Marhele I.C. Bratianu. Desigur, s-a facut Romania mare ulterior, dar cu pretul unui milion morti din cauza prostilor ce purtau escrocii pe umerii lor. Apropos de cautat cu lumanarea realizari atat de mari ca ale actualului guvern.

Hantzy
2008-10-20 17:37:43

Re: Mache

La 2008-10-20 14:22:04, Mache a scris:

> La 2008-10-20 10:30:30, Hantzy a scris:
>
As fi preferat urmatoarea
> > varianta: intr-o circumscriptie se aleg spre exemplu 6 parlamentari.
> > Fiecare partid are dreptul sa-si numeasca oricati candidati doreste,
> > insa alegatirul poate pune stampila doar pe un nume. Primii sase sa
> > mearga in Parlament. Asa ca pot merge, de exemplu, 3 de la partidul
> > X, 2 de la Y si unul de la Z. In acest mod, cel putin 3 sferturi
> > dintre alegatori ar fi reprezentati, iar datorita numarului mare de
> > alesi in fiecare circumscriptie, ar fi fost si indeplinita si
> > reprezentativitatea proportionala, cel putin in tolerante admisibile.
> > Nu sunteti de acord?!
> >
> Din nou personal cred ca alegerea directa, votarea persoanei si nu a
> partidului este calea cea dreapta. Chiar daca vor fi multe cicluri
> electorale pana cand alegatorii vor invata sa-i voteze pe cei care le
> apara cat de cat interesele, nu cred nici o clipa ca un om exclusiv
> dependent, sau in mare masura dependent de un partid politic va fi
> macar o clipa interesat de alegatorii sai...
>
*****************

M-ai inteles gresit: eu propuneam votarea unui nume, adica a unui candidat, iar nu a unui partid. Adica mai in clar partidele isi pot propune candidatii dar nu sub forma de lista, facand astfel posibila alegerea exact a acelui candidat care intruneste cel mai bine optiunile fiecarui alegator, iar in final cei clasati pe primele locuri vor deveni parlamentari, indiferent cati vor fi de la un partid sau altul.
Nu e vorba ce electorat "necopt" ci de altceva: al doilea tur este "alegrea raului cel mic" si-i rapeste posibilitatea alegatorului de a alege pe cine doreste, intrucat pentru evitarea "canibalizarii" voturilor partidele isi vor pune cate un candidat in fiece circumscriptie. E tot un vot pe lista practic, dar cu un singur nume. Daca mie nu-mi place respectivul?! Iar in plus, candidatul unui partid va deveni astfel si mai subordonat sefului care il pune pe lista, eliminandu-i concurenta din interior, decat alegatorilor sai, care oricum n-au alta varianta. Asta deoarece inca 4-5 legislaturi romanii vor vota dupa culoarea politica, iar nu dupa meritele personale. Abia apoi ar putea prezenta varianta dumitale o optiune de luat in seama.

....
2008-10-20 18:43:29

Re: Iar va zbeguitzi?

Mai bine sa incepem cu Basila, ca el e la putere.

....
2008-10-20 18:51:49

Re: PDL nu va intra la guvernare

Bai caraghiosule, multumeste-i betivului de la Cotroceni pentru revenirea PSD, care era dupa alegeri mort si ingropat, multumeste-i pentru revenirea lui Iliescu si pentru toata mizeria facuta de acest gunoi uman in politica romaneasca. Ilici punea frana mersului catre civilizatie si normalitate, iar nemernicul asta securist a dat cu copita, dand Romania inapoi cu ani.

ARP
2008-10-20 19:14:12

Re: PDL nu va intra la guvernare

caraghioasa-i ma-ta tembelule ca te-o facut asa prost!

paraipan
2008-10-20 20:15:00

Ne explici mai pe larg?

La 2008-10-20 14:15:50, DanBruma a scris:

> Ne explici mai pe larg?
>
> La 2008-10-20 10:48:28, Socrate a scris:
>
> > Politicienii oricum castiga ( unii dintre ei )
>

Frumusetzea e sa spui totul intr-o fraza. Asta a incercat Socrate, si io zic c'a reusit. Bine, nu la nivelul, unui American ce a spus acu' vreo 30 de ani: "Daca alegerile intr-o Democratzie REPREZENTATIVA, ar conta, atunci ele ar fi .. interzise".
O confirmare eleganta a brutalei quote Staliniene: "It's not the People who vote that count, it's the People .... WHO COUNT the votes".
In urma alegerilor intr-o Demoncratzie Reprezentativa, vor "iesi" cine trebuie. Democratzia PARTICIPATIVA, este cu totul altceva, da' nimeni nici nu o mentzioneaza. Acolo'i pericolul major ca Vox Populi sa se auda si sa se si aplice.

paraipan
2008-10-20 20:32:18

Smecher baiatu. In asta este el actual !!?? Ba s'avem pardon .. Mon Cher!

La 2008-10-20 14:19:23, DanBruma a scris:

> In ce e actual Caragiale? Iti spun eu. In faptul ca traia din
> descrierea smecheriei din Romanica. Smecher baiatu. In asta este el
> actual.
>
> La 2008-10-20 12:36:13, Stefan Caliga a scris:
>
> > Batranul Caragiale este mai actual ca oricand...
>

In the 1990s, a local Japanese Journalist who had never heard of Caragiale, asked during the Romanian actor' press conference to be given the playwright E-mail address in order ti inquire about the sources which enabled him - Caragiale - to learn before everybody else did, the detalis about the politico-erotic scandal which made the headlines.
Caragiale'i contemporan pina si'n Japonia, dupa cum s'au exprimat gazdele:"Mr. Caragiale knows very well Japan's political life".

spaiu'
2008-10-20 20:44:55

Re: 98% Day

La 2008-10-20 10:41:40, YOGHINUL a scris:

> Election Day: I say is the &#8216;98% Day&#8217; when low level
> people(98% of population) has the power to put in charge average
> politicians who create stagnant societies. Low level people are like
> the animals, they look only for food and asylum.
>
>
>
Vrei adica sa ne spui ca ai habar de piramida lui Maslow?
Tu, un elevat spiritual?

OldPhil
2008-10-20 21:05:50

Re: Iar va zbeguitzi?

La 2008-10-20 18:43:29, .... a scris:

care putere mey prostovane? cind tarniceanu taie si spinzura si tot bolovan este cu tot cabinetul lui incopetent!

> Mai bine sa incepem cu Basila, ca el e la putere.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Lideri masoni "arsi intre coloane" (3088 afisari)
 Gruparea "Morosenilor" (2955 afisari)
 Piranhiile au ajuns defecte in Afganistan (2332 afisari)
 Felix-PC a facut trafic de influenta (1695 afisari)
 Dictatura militara - mai buna decat cacealmaua FSN? (1679 afisari)
 Ghici cine este sex simbolul care arata jalnic fara machiaj si haine scumpe? (3911 afisari)
 Presedintele Ungariei a refuzat sa ratifice acordul cu Statele Unite pentru intrarea in programul Visa Weiver (3499 afisari)
 O actrita porno este membra a organizatiei celor mai inteligenti oameni din lume (2570 afisari)
 Un barbat din Filipine traieste, de 55 de ani, cu fratele geaman in corpul sau (2340 afisari)
 Serviciile secrete ruse dezinformeaza: Anglia si Franta l-au impiedicat pe Stalin sa previna al Doilea Razboi Mondial (2073 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02039 sec.