Ziua Logo
  Nr. 4361 de luni, 13 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-10-13
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-10-12 22:12
LIBERALII SI PIERDEREA SIMTULUI REALITATII

LIBERALII SI PIERDEREA SIMTULUI REALITATII

Luni de zile dl.Stolojan,Presedintele Tarii au atras atentia conducerii liberale ca merg pe un drum gresit.
Normal ar fi fost sa discute atunci,daca nu se puteau descurca singuri,si ar fi gasit urechi care sa-i asculte , ar fi obtinut sfaturi pentru a evita actuala degringolada.

In schimb,sfatuitorii de bine, au primit ce era mai rau,rabufniri de aroganta, insulte,trecerea insucceselor pe seama altora, demonizarea presedintelui tarii care i-a adus la putere si izolarea si expedierea in derizoriu al dlui Stolojan.
Imi amintesc advertismentul Presedintelui dat PNL:atentie la Stolojan.
In momentul de fata rasboiul este pierdut si putem spune ca dl. Tariceanu mai este la putere din motive conjucturale (intrarea in UE la 1 ianuarie 2007),oricand contractul PD/PNL poate, legal, duce la debarcarea sa.

Astfel o prevedere a protocolului spune ca postul de prim ministru va fi al acelui partid care are mai multi parlamentari.
Cei 30 de parlamentari in plus ai PNL s-au imputinat.

Masa critica de care vorbea dl.Stolojan,cred ca s-a constituit in PNL,avand in vedere ca deja peste 27 de parlamentari liberali ausustinut si au format o aripa liberala in PDL.

Nesustinut parlamentar,indiscutabil ca dl.Tariceanu va face apel la PRM si PSD,instinctul puterii devenind de necontrolat la unii lideri PNL si, aceasta nu de acuma ci,chiar de pe vremea dlui.Campeanu sau Quintus.Pentru un post de ministru,liderii liberali au uitat repede de liberalism si principii.Iar daca au facut-o atunci,dece nu ar face-o si azi,mai ales ca asa zisii seniori ii inspira si povatuiesc si azi pe dl.Tariceanu si ceilalti petroliberali.

Pe linie de partid situatia este chiar mai rea.Grupul oligarh, petro-liberalii,cum li se spune acuma, chiar daca ar mai putea sa ramana la conducere,in mod artificial, respingerea de catre electorat ar duce la situatia ca PNL sa impartaseasca soarta PNTCD.

Dl.Stolojan si prietenii sai cresc in teritoriu si in sondaje ca voinicul din poveste,treptat se destrama intreaga structura oligarhica,daca pana si Cinteza a ales calea fugii (teoria vasului care se scufunda).

Daca popularitte dlui Stolojan va creste asa cum este acum,ori ce inhibitie legata de pastrarea posturilor,de lingusire a premierului va dispare si liberalii vor alege in masa platforma liberala a dizidentilor si vor forma polul de centru-dreapta in care curentul liberal va avea individualitate si va fi respectat.

Acum establishmentul Petro-liberal alege calea perdanta a denegarii realitatii,semn ca acesti oameni nu sunt adevarati politicieni si ca de fapt sunt doar maniaci ai puterii.

Ei au avut mana intinsa a adevaratilor liberali,li s-a cerut sa adere la platforma liberala,li s-a cerut sa determine conducerea vinovata sa faca pasul inapoi.

Dar ca si bolnavul grav care spera ,prin denegarea realitatii, ca se va vindeca,dl.Tariceanu si ai lui neaga realitatea si prefera realitatea iluziilor.

Rasboiul de ariergarda pe care il duc acum,cu metode murdare (excluderi, insulte, activarea mardeiasilor platiti din presa si Forumuri) nu va prelungi cu mult agonia unui sistem oligarhic,care si-a ales ca fundament pe cel mai stimat partid istoric,PNL.

Santajul ca cei care au trecut la PDL erau corupti si ca au fost dati afara din PNL pare de un cinism pe care numai un om disperat il exteriorizeaza,dupa propria sa masura.

Amenintarea dlui Flutur si a altora,cu masuri drastice nu poate intimida pe adevaratii liberali,pe adevaratii oameni de caracter.

Treptat,aceasta junta va merge cu ochii inchisi, spre neantul politic,poate spunand in sinea lor ca nu inteleg,doar aveau majoritatea sefilor de filiale pe care chiar ei i-au numit.

Si totusi,imparatul este gol,va spune poporul oman,asa cum se intampla azi in scandalul legat de sinecura data la mii de amici politici in timp ce femeia din maramures avea pensie 3 lei.

Scandalul desvaluirilor recompenselor unor fisdeli liberali,gen dl.Atanasiu,opozitia fata de revendicarile sindicatelor au dat peste cap avantajul electoral creat de pomenile electorale date de Tariceanu.
Acuma se vede clara minciuna cu duduirea economiei care este mancata de inflatie,deficit de cont curent,visteria golita de halpavii oligarhi ai guvernului.
Dela emfaza si aroganta la disperarea de a face apel la CSAT sau la CC.
Nu m-as mira ca PNL sa nu intre in Parlament

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 82.237.55...)
2008-10-12 22:47
Re: LIBERALII SI PIERDEREA SIMTULUI REALITATII nea nelu

Imparatul e intradevar gol. Si NUL. S-a razgandit si la salarii acceptand pozitia guvernului doar stoloboc si clica lui mai sustin + amicul geonelu ca sunt bani pt cresterea salariilor profesorilorcu 50%.

Cresterea economica a ramas tot timpul mai mare decat inflatia. Iar te bagi pe un teren in care nu ai competente. In plus deficitul extern pe primele 8 luni este la 1.4% din pib. Si asta spune multe despre "pomenile" la care faci referire.
Sindicatele sa puna mana sa munceasca nu sa se amestece in politica asa cum fac sindicalistii comunisti ai PC francez.

Realitatea este asta care ti-am dat-o eu nu alea 1% din tarani nu au nu stiu ce. Alea sunt "frustrare" si lipsa totala de argumente.

Si locul "vostru" dovedit fata de masurile pe care le "preconizati" este alaturi de psd. Sau chiar mai la stanga psd-ului intr-o sublima "extrema" pur populista.

MarianS01 din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.39.73...)
2008-10-13 04:32
Halal propaganda PD-L (Partea I)

La 2008-10-12 22:12:21, Alex.Pandrea a scris:

> LIBERALII SI PIERDEREA SIMTULUI REALITATII
>
Hai s-o luam la puricat sa vedem cat de gaunoasa este propaganda asta desantata.

> Luni de zile dl.Stolojan,Presedintele Tarii au atras atentia
> conducerii liberale ca merg pe un drum gresit.

Drumul cel bun era sa faca sluj in fata Presedintelui tarii ?
Ce atentionari au facut Stolojan si Basescu in afara de demagogie ?

> Normal ar fi fost sa discute atunci,daca nu se puteau descurca
> singuri,si ar fi gasit urechi care sa-i asculte , ar fi obtinut
> sfaturi pentru a evita actuala degringolada.

Despre ce degringolada vorbesti ? Cumva despre cea iscata de promovarea cu inconstienta a maririi salariilor profesorilor ? Uiti ca Basescu a raspuns la intrebarea "Veti promulga legea?" prin "Cum sa nu!" ? Uiti ca intre timp Basescu a fost obligat de realitate sa atraga atentia asupra mariilor de salarii fara suport economic ?

Chiar asa de greu este sa recunosti ca la originea degringoladei este tocmai PD-L, promotor alaturi de PSD a modificarilor O.G. prin mariri aiuritoare de salarii pentru personalul din invatamant ?

Chiar asa rusinos este sa recunosti ca liderii sindicatelor din invatamant sunt membrii de frunte ai PD-L si au fost dusi in parlament ca galerie de catre PD-L atunci cand s-a discutat si votat marirea salariilor ?


> In schimb,sfatuitorii de bine, au primit ce era mai rau,rabufniri de
> aroganta, insulte,trecerea insucceselor pe seama altora, demonizarea
> presedintelui tarii care i-a adus la putere si izolarea si expedierea
> in derizoriu al dlui Stolojan.

Cand a sfatuit Basescu de bine ?
- Cand a cerut guvernului sa modifice legea DNA pentru a si-l subordona lui ?
- Cand a sfatuit PNL sa devina curva politica prin trecerea la populari ? (Nu-i destul o curva politica ce a trecut peste noapte din patul social-democratilor in patul popularilor ?)
- Cand anul trecut sfatuia sa nu fie crescute pensiile ca n-o sa fie din ce sa fie platite ?
Poti macar da un exemplu de sfat bun al lui Basescu (pe o problema concreta nu generalitati cum ar fi urarea "Sa traiti bine!" ) ?

> Imi amintesc advertismentul Presedintelui dat PNL:atentie la
> Stolojan.

Aici, trebuie sa-ti dau dreptate. Putini au crezut atunci cand Basescu avertiza "atentie la Stolojan" ca acesta va incerca sa distruga PNL. Putini au crezut ca Stolojan va incerca sa distruga PNL prin disidente asa cum s-a facut cu PNT in 1998. Insa, cei care-l cunosteau pe Stolojan stiau ca este in stare de orice marsavie. Pana la urma nu Stolojan fusese sustinator infocat al lui Iliescu si prim-ministru al acestuia ? Toti sperau insa ca dupa ce a luat contact cu realitatile occidentului (cand a lucrat la Banca Mondiala) si-a schimbat vederile politice in liberalism,

> In momentul de fata rasboiul este pierdut si putem spune ca dl.
> Tariceanu mai este la putere din motive conjucturale (intrarea in UE
> la 1 ianuarie 2007),

Cand a fost scris textul asta ? Cumva la inceputul lui 2007 ? Era cazul sa-l actualizezi, doar suntem spre sfarsitul lui 2008!
Cum se face ca aceste "motive conjuncturale intrarea in UE la 1 ianuarie 2007)" n-au impiedicat promovarea motiunilor de cenzura de catre PD-L ?
Este asa de rusinos sa recunosti ca Basescu si PD-L au incercat in toate felurile ca darame guvernul Tariceanu ?
Este asa de rusinos sa recunosti ca guvernul Tariceanu a rezistat asalturilor desantate ale partidului presidential si ale lui Basescu personal ?

>oricand contractul PD/PNL poate, legal, duce la
> debarcarea sa.
> Astfel o prevedere a protocolului spune ca postul de prim ministru va
> fi al acelui partid care are mai multi parlamentari.

Alta minciuna! Daca era asa de simplu atunci de ce nu s-a facut asa ? De ce si-a mai pierdut PD-L timpul cu motiuni de cenzura ?

Pai sa-ti spun eu de ce!

Pentru ca prin protocolul aliantei s-a stabilit o procedura prin care sunt stabilite locurile eligibile pe listele electorale, procedura care tinea seama de alegerile locale din 2004. Conform acesteia PNL avea mai multi parlamentari decat PD, (60% fata de 40%, sau numeric 92 fata de 69 parlamentari) si, facand aplicarea art. 2.5.1.2. din conventie PNL a desemnat primul ministru.

Prin incalcarea punctului 1.1.8 din conventie ("Partidele membre ale Aliantei nu vor initia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor celor doua partide.") PD, rebotezat PD-L a acceptat membrii ai PNL. In aceasta situatie, in justitie PD-L nu putea cere sa numeasca el primul-ministru pentru ca se aplica un principiu de drept "nimeni nu poate invoca propria turpitudine".

In plus, exista o procedura separata pentru inlocuirea primului ministru (punctul 2.6.3 din conventie), si anume de catre CNC in care sunt reprezentati in numar egal PD si PNL (punctul 2.1.1.3.1. din conventie).
(pentru verificare, vezi http://www.pnl.ro/index.php?id=alianta-principii)

> Cei 30 de parlamentari in plus ai PNL s-au imputinat.
>
> Masa critica de care vorbea dl.Stolojan,cred ca s-a constituit in
> PNL,avand in vedere ca deja peste 27 de parlamentari liberali
> ausustinut si au format o aripa liberala in PDL.
>

Asa-i! Numai ca tradarea lor s-a facut cu incalcarea conventiei, semnalata mai sus, si aceasta nu furnizeaza argument juridic. Cine spunea "Iubesc tradarea dar urasc pe tradatori" ?

Astazi grupurile parlamentare au, conform informatiilor de pe site CD si Senat: 60 dep. PNL si 67 dep. PD-L; 23 sen. PNL si 23 sen. PD.

Danny (...@us.mahle.com, IP: 67.71.4...)
2008-10-13 06:09
Halal propaganda PD-L (Partea I) - MarianS01

Mai baiete nu realizezi ca ai luat-o razna?
Intii ca subiectul articolului este altul, asa ca oamenii vor opinii realiste in problema "fierbinte" a locuintelor nationalizate, si nu alte aberatii, pe pagini intregi

Al doilea ca pronosticurile fanteziste, ar trebui intii confirmate de alegeri. "Meteorologi" amatori am auzit destui (aveti o trupa numeroasa care paraziteaza ZIUA si ne anunta "victoria" PNL)

In ultimul rind parafrazind: Halal propaganda PNL !

Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-10-13 08:21
Re: MarianS01

La 2008-10-13 04:32:12, MarianS01 a scris:

Dle Marian,
V-am citit comentariile dv.si va multumesc pentru civilizatia dv.,pentru tonul ponderat pe care trebuie sa-l avem in discutiile publice.

Ideile dv.sunt valoroase si bine gandite.
Vu astfel de persoana merita a intra intr-o desbatere de idei.

Contra-argumentele dv.sunt pertinente.
De fapt sciziunea PNL-PDL este o greseala de care profita cripto-comunistii care chipurile ar forma stanga.Dar Romania a respins comunismul si acesta nu se va mai intoarce.
Avem nevoie de o stanga,avem nevoie de reformarea PSD si trimiterea la pensii barosane a ideologilor emanati de FSN..

Lupta fraticida PNL/PDL cred ca este o diversiune oligarhica si criptocomunista care nu vor sa se inchege o politica de dreapta.Acesta este si motivul sustinerii unei coloane a 5-a in PNL formata din tariceanu,Olteanu Vass,fii de generali de securitate ca Oprescu,Geoana,Orban.

Cu bine si va multumesc pentru civitatea dv.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Birchall si-a "reperat" onoarea (5147 afisari)
 Felix Turnatorul murdareste familia (3143 afisari)
 100% PSD va ieftini gazul si curentul (2116 afisari)
 "Omorati-l pe Obama!" (1667 afisari)
 Basarabia la mezat (1469 afisari)
 Pamela Anderson a uitat sa isi ascunda celulita! (FOTO) (6133 afisari)
 Actorul Guillaume Depardieu a murit, luni, din cauza unei pneumonii severe (4003 afisari)
 George Clooney, de nerecunoscut: imbatranit, pletos si mustacios!  (3207 afisari)
 Viata dubla: A descoperit, dupa 18 ani de casnicie, ca sotul ei avea, in vecini, o alta familie (2933 afisari)
 Lupta de la Gheboaia: Jandarmii i-au prins pe cei sapte haiduci din Tiganie (2398 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.