Ziua Logo
  Nr. 4334 de joi, 11 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-09-11
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 218.18.74...)
2008-09-11 11:35
Strutzo-camila intelectutalitatzii de drepta din Romania

Draga Socrate ,
Stii de ce in Europa in general si in America cel mai adesea , intelectualii sunt de stanga iar in Romanai In special ei sunt de drepta

Pentru ca in Europa in general si in America cel mai adesea intelectualii sunt obtzinuzti prin selectzie valorica adica patalamaua lor e si altceva decat carton, e un rezumat al voumului considerabil de munca intelctuala depusa munca care poate fi demonstrata oricand si altfel decat cu patalamaua la mana .

In Romania in special intelectualii SUNT LIICHENI adica baietzi care isi justifica postul ocupat prin apartentza la o gasca printr-o patalama, printr-un certificat si nu prin niste abilitazi care pot fi demonstrate .in mod repetat si continuu .Foarte rar ai sa auzi un intelectual in Romanai ca se legitimeza printr-o opera de ex :
autorul culegerii X sau a cartzii Y sau stalp editor la revista Z sau ma rog a ce or mai face "telectualii" nostri ca "opera princeps" si cel mai adesea ai sa il vezi asemeni lui Cartarescu sau HRP ca se legitimeaza prin apartenetza la o gasca de la care le decurg toate sinecuriel din care isi duc ei traiul lor comod .

Si nu doar gasca Liicheana recenta e specifica acestei organizari tribale.
Inainte de respectuvul au exista si alte gasti. Si dupa apusul lui odata cu mazilirea lui bashienscu itzi garantez ca vor exista alte, alte si alte gasti .
Gasti de inchinatrori la cargou si de ridicatori de osanale sub bagheta mafiotului sef din fiercare de gasca .

Am doar o intrebare sa itz-i pui ca sa te edific.
Stii car e cel mai vandut scriitor roaman post WWII ? Vintila Corbul .
Si acuma intrebarea :
De ce se studiaza Marin Preda , Sadovenu , Marin Sorescu si altzii la literatura si nu se studiaza Vintila Corbul ? Sincer .

Eu am citit cate ceva de el de ex "Idoli de Aur " si "Passari de Prada " si mi s-a parut a avea valoare literara si a fi oarecum diferit de Sandra Brown deci studiabil . Oare de ce comunitatea "telectualilor " din Ro nu s-a pus de acord inca asupra unor criterii valorice indiscutabiel care sa legitimeze intarea oricui oricat de indezirabil politic ar fi el in Pantheonul Culturii Romansti ?
Pentru ca pantheonul e fals nu complet e doar o ierarhei nu cu o cuprindere natzionala ci cu o cuprindere de gasca si atat .

Romanai nu are selectize valorica in Romanai "merge si asa" mai ales in domeniul culturii si de aceea .... tarim ceea ce traim .

Din nefericire pentru ei de acum si din totdeuna din ce in ce mai multa lume depasete barierele limbii romane si se adapa prizand ideile si sentimentel direct de la sursa fara a mai trece prin tzopuiala epigonilor inchipuitzi de la noi . Si de aceea cuvantul lor ne suna calp si explicatzia lor e lemnoasa si obositoare in lipsa ei de corerentza si logica .

Iata de ce gasca nomenclaturii "telectuale" de la noi e de drepta .
Pentru ca nu e decat o ierarhei intretzinuta prin lingusela de gasca si victoriile si alinatzel variilor triburi "telectuale" unele asupra altora . E o ierarhie rezultata in urma luptei pentru ciolanul intern si cam atat.

Cel mai adesea cand unt confruntzai cu rigorile selectziei occidentale intelectualiii nostriu clacheza lamantabile si clacheza nu pentru ca nu ar avea potentzial sa fie cei mai buni din lume ci pentru ca nu intzlege cand si cum s afie original complect originali si nuu tzopi/ tzoape la mana a n-shpea si cand sa fie exhaustivi catane vechi unse cu toate alifiile si trecute prin toate raazboaiele .

Si de aceea pentru ca scaunul si sinecura trebuei mentzinute ierahia e consolidata prin folosirea unui discurs si a unei ideologii specifice dreptei americane . Ma rog e posibil sa ma insel daaaaa observa te rog volumul de contriibutzii la comunitatea Open Source per cap de programator furajat in Romanai si per cap de programator furajat in USA si ai sa remarci ca ai nostri cu mucii pe piept nu prea partcipa la revolutzia Open Source si asta nu pentru ca nu i-ar duce capul ci pentru ca .... au alte prioritatzi .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Primul succes in Experimentul "Geneva" (4142 afisari)
 Informatorul Voiculescu si-a sacrificat fiica (2760 afisari)
 Geniile si ciudateniile lor (2619 afisari)
 Marturii din beciul ororilor (2050 afisari)
 Falimentul unui trisor, Piturca (1422 afisari)
 Rusia prezinta Nike, cea mai puternica arma electromagnetica  (3273 afisari)
 Si-a gasit nasa! A incercat sa jefuiasca o campioana la judo (3166 afisari)
 Gaura neagra gigantica, in centrul galaxiei noastre (3013 afisari)
 Meci fierbinte pentru atacantul Italian Simone Inzaghi: Se iubeste cu doua femei, pe un iaht, in insula Gigli (2455 afisari)
 "Unicornul" african, fotografiat pentru prima data (2374 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.