|
|
Comentarii: 9, forum ACTIV
Olga Khan 2008-08-25 03:56:06 |
Inca 108*F in Phoenix ...
| |
vara asta nu ne paraseste asa cu usurinta, arde soarele si azi pe cerul clar si albastru. Luni, pe 1 Septembrie se termina oficial vara in Statele Unite, dar nu in Arizona ,,,,
"Prune in pijama cu zahar pudra si pesmet" - suna a desert fin. Am prune proaspete ca in romania dar am si uscate. Vreau reteta si multumesc!
Ieri n-am mai revenit pe Net ca am fost afara dintr-o betie-n alta .....
Olga | |
| |
Atamild 2008-08-25 08:23:17 |
Asa a fost si anul trecut..
| |
In timp ce in Romania era canicula, la noi ploua. Apoi vara s-a intors la noi si ploaia a venit la voi!
Matilda | |
| |
Atamild 2008-08-25 08:35:11 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
b.d. 2008-08-25 10:29:38 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
briel 2008-08-25 16:21:43 |
galuste cu prune a la B.D.
| |
La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:
Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
Teribil ce-mi plac !
> Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
>
> Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> sare.
> Se framanta un aluat.
> 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> palma
> o forma rotunda.
> Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> sa
> fie peste tot acoperita de aluat.
> Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> sare),
> la foc mic.
> Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> pesmet
> cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> iau de pe foc si...
>
> Pofta buna ! | |
| |
b.d. 2008-08-25 17:06:11 |
Re: galuste cu prune a la B.D.
| |
Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii, care-s
bune si la tzuica ;)
La 2008-08-25 16:21:43, briel a scris:
> La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:
>
> Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
> Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
> Teribil ce-mi plac !
>
> > Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> > O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
> >
> > Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> > Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> > Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> > sare.
> > Se framanta un aluat.
> > 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> > scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> > Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> > palma
> > o forma rotunda.
> > Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> > sa
> > fie peste tot acoperita de aluat.
> > Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> > sare),
> > la foc mic.
> > Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> > In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> > pesmet
> > cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> > cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> > Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> > iau de pe foc si...
> >
> > Pofta buna !
>
| |
| |
Atamild 2008-08-25 20:32:54 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
georgems 2008-08-25 20:37:22 |
Re: galuste cu prune a la B.D.
| |
La 2008-08-25 17:06:11, b.d. a scris:
> Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
> Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
> La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii,
> care-s
> bune si la tzuica ;)
>
>
Pe la noi , Mures ,li se zice GOMBOTZ-URI, probabil din maghiara, da-s foarte bune adevarat. | |
| |
Olga Khan 2008-08-25 21:40:39 |
| |
Multumesc Matilda pentru retzeta la fel si pentru b.d.
Este specialitatea toamnei, noi iarna le faceam cu magiun ca si Derelye, o alta specialitate maghiara care seamana cu papanasi.
Numai din acele prune traditionale din care se face si tuica sint bune galustele astea delicate, merg sa mai cumpar ca se termina si nu mai apar decat peste un an. Doar o saptamana pot sa ma bucur de acest fruct in Phoenix, cel mult doua intr-un an cu recolta bogata. In magazine sint aproape verzi prunele, nu stiu de ce le-au cules asa necoapte ca niciodata. In multe alimentari nici n-au bagat marfa asta ca nu arata bine :-(((( dar umplute cu scortisoara si zahar se va schimba si gustul acru.
Eu cartofii fierti le rad pe razatoarea de lamiie, mai fina ca asta nu se poate !!!
PS: - Sambata merg sa ridic niste ardei la un magazin unde le-am comandat care-s buni de "ardei umpluti" crescute langa Raiul Colorado, $5/kg.
| |
| |
« Sumar articole
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|