Multumesc Matilda pentru retzeta la fel si pentru b.d.
Este specialitatea toamnei, noi iarna le faceam cu magiun ca si Derelye, o alta specialitate maghiara care seamana cu papanasi.
Numai din acele prune traditionale din care se face si tuica sint bune galustele astea delicate, merg sa mai cumpar ca se termina si nu mai apar decat peste un an. Doar o saptamana pot sa ma bucur de acest fruct in Phoenix, cel mult doua intr-un an cu recolta bogata. In magazine sint aproape verzi prunele, nu stiu de ce le-au cules asa necoapte ca niciodata. In multe alimentari nici n-au bagat marfa asta ca nu arata bine :-(((( dar umplute cu scortisoara si zahar se va schimba si gustul acru.
Eu cartofii fierti le rad pe razatoarea de lamiie, mai fina ca asta nu se poate !!!
PS: - Sambata merg sa ridic niste ardei la un magazin unde le-am comandat care-s buni de "ardei umpluti" crescute langa Raiul Colorado, $5/kg.
|