Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...) 2008-08-25 03:56 |
Inca 108*F in Phoenix ...
| |
vara asta nu ne paraseste asa cu usurinta, arde soarele si azi pe cerul clar si albastru. Luni, pe 1 Septembrie se termina oficial vara in Statele Unite, dar nu in Arizona ,,,,
"Prune in pijama cu zahar pudra si pesmet" - suna a desert fin. Am prune proaspete ca in romania dar am si uscate. Vreau reteta si multumesc!
Ieri n-am mai revenit pe Net ca am fost afara dintr-o betie-n alta .....
Olga | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.196...) 2008-08-25 08:35 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...) 2008-08-25 10:29 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
briel (...@yahoo.ca, IP: 67.70.129...) 2008-08-25 16:21 |
galuste cu prune a la B.D.
| |
La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:
Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
Teribil ce-mi plac !
> Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
>
> Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> sare.
> Se framanta un aluat.
> 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> palma
> o forma rotunda.
> Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> sa
> fie peste tot acoperita de aluat.
> Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> sare),
> la foc mic.
> Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> pesmet
> cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> iau de pe foc si...
>
> Pofta buna ! | |
| |
b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...) 2008-08-25 17:06 |
Re: galuste cu prune a la B.D.
| |
Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii, care-s
bune si la tzuica ;)
La 2008-08-25 16:21:43, briel a scris:
> La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:
>
> Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
> Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
> Teribil ce-mi plac !
>
> > Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> > O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
> >
> > Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> > Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> > Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> > sare.
> > Se framanta un aluat.
> > 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> > scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> > Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> > palma
> > o forma rotunda.
> > Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> > sa
> > fie peste tot acoperita de aluat.
> > Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> > sare),
> > la foc mic.
> > Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> > In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> > pesmet
> > cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> > cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> > Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> > iau de pe foc si...
> >
> > Pofta buna !
>
| |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.222...) 2008-08-25 20:32 |
Re: Inca 108*F in Phoenix ...
| |
| |
| |
georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...) 2008-08-25 20:37 |
Re: galuste cu prune a la B.D.
| |
La 2008-08-25 17:06:11, b.d. a scris:
> Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
> Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
> La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii,
> care-s
> bune si la tzuica ;)
>
>
Pe la noi , Mures ,li se zice GOMBOTZ-URI, probabil din maghiara, da-s foarte bune adevarat. | |
| |
Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|