Ziua Logo
  Nr. 4319 de luni, 25 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Meteo

2008-08-25
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-08-25 03:56
Inca 108*F in Phoenix ...

vara asta nu ne paraseste asa cu usurinta, arde soarele si azi pe cerul clar si albastru. Luni, pe 1 Septembrie se termina oficial vara in Statele Unite, dar nu in Arizona ,,,,

"Prune in pijama cu zahar pudra si pesmet" - suna a desert fin. Am prune proaspete ca in romania dar am si uscate. Vreau reteta si multumesc!
Ieri n-am mai revenit pe Net ca am fost afara dintr-o betie-n alta .....
Olga

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.196...)
2008-08-25 08:35
Re: Inca 108*F in Phoenix ...

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...)
2008-08-25 10:29
Re: Inca 108*F in Phoenix ...

briel (...@yahoo.ca, IP: 67.70.129...)
2008-08-25 16:21
galuste cu prune a la B.D.

La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:

Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
Teribil ce-mi plac !

> Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
>
> Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> sare.
> Se framanta un aluat.
> 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> palma
> o forma rotunda.
> Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> sa
> fie peste tot acoperita de aluat.
> Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> sare),
> la foc mic.
> Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> pesmet
> cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> iau de pe foc si...
>
> Pofta buna !

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...)
2008-08-25 17:06
Re: galuste cu prune a la B.D.

Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii, care-s
bune si la tzuica ;)


La 2008-08-25 16:21:43, briel a scris:

> La 2008-08-25 10:29:38, b.d. a scris:
>
> Exact asa face si sotia mea, ca ma fereste de prajeli.
> Ba le mai face si de post, fara oua, in schimb cu putin ulei.
> Teribil ce-mi plac !
>
> > Reteta mea are un nume mai putin sofisticat, doar...galuste cu prune.
> > O am de la mama mea, am s-o redau exact cum a scris-o ea...
> >
> > Se fierbe in coaja 1 kg de cartofi.
> > Se lasa sa se raceasca, se curata si se da prin masina de tocat.
> > Se amesteca apoi cu 4 linguri cu faina, 2 oua si un varf de cutit de
> > sare.
> > Se framanta un aluat.
> > 500g prune coapte, nu prea mari, se rup in doua (nu complet) si li se
> > scot samburii, dupa care se pune in fiecare putin zahar.
> > Din aluat se face un sul, se taie felii din care se modeleaza in
> > palma
> > o forma rotunda.
> > Se pune in fiecare cate o pruna, care se inveleste bine, avand grija
> > sa
> > fie peste tot acoperita de aluat.
> > Dupa ce le-am facut pe toate, se fierb in apa clocotita (cu putina
> > sare),
> > la foc mic.
> > Cand se ridica la suprafata apei, semn ca sunt gata.
> > In timp ce fierb galustele, se amesteca intr-o cratita mare 100g
> > pesmet
> > cu 100g unt. Se pune pe foc mic si se continua sa se amestece
> > cu 4-5 linguri de zahar si scortisoara.
> > Galustele scurse bine, se pun in cratita, se tavalesc in pesmet, se
> > iau de pe foc si...
> >
> > Pofta buna !
>

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.222...)
2008-08-25 20:32
Re: Inca 108*F in Phoenix ...

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2008-08-25 20:37
Re: galuste cu prune a la B.D.

La 2008-08-25 17:06:11, b.d. a scris:

> Ah, ce bune sunt ! Mie-mi aduc aminte de copilarie...
> Nu stiu ce soiuri de prune sunt pe la tine, aici se gasesc de toate.
> La galuste insa, se recomanda prunele ''clasice'', cele vinetzii,
> care-s
> bune si la tzuica ;)
>
>
Pe la noi , Mures ,li se zice GOMBOTZ-URI, probabil din maghiara, da-s foarte bune adevarat.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Gelu Voican vede spargerea Ucrainei (8830 afisari)
 De ce nu-l asculta nimeni pe Traian Basescu? (3465 afisari)
 Pasajul Basarab la Pastele Cailor (1984 afisari)
 Bolcas si Mihaescu refuzati de PC (1817 afisari)
 Ciobanii violatori din Italia (1623 afisari)
 Serviciile secrete ruse: Peste 100 de rachete Tomahawk si Harpoon la bordul navelor NATO sosite in Marea Neagra  (4369 afisari)
 Gemenele Indiggo, lacrimi si tavaleli la concursul "America's Got Talent" (3738 afisari)
 Cadre medicale de la Spitalul Universitar Bucuresti isi bat joc de o femeie bolnava psihic (2976 afisari)
 Fratele lui Barack Obama traieste intr-o saracie lucie, in suburbiile capitalei Kenyei (2512 afisari)
 Pensionarii cu grupele I si II de munca vor primi din octombrie mai multi bani (1711 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00602 sec.