Ziua Logo
  Nr. 4300 de sambata, 2 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-08-02
Debran (...@web.de, IP: 83.189.59...)
2008-08-02 00:47
Petrica!

La 2008-08-02 00:00:55, Dan Petre a scris:


> aroganta sirba. de ce trebuie sa stiu eu istoria sirba?
>
> musulmanii din bosnia au niste drepturi pentru ca bosnia e tara lor.
>
> pentru kosovo imi pare rau pentru voi, v-au lucrat albanezii cind v-au
> vazut ce fraieri infumurati sinteti. patiti ce ati vrut sa faceti
> altora.



Incet, incet, dar sigur, ignoranta ta incepe sa fie plictisitoare si stanjenitoare. Interesul fata de razboiul civil din fosta Jugoslavie constat ca exista; iti lipseste insa un nivel minim de informare asupra evenimentelor consumate atunci si acolo, precum si a cauzelor care au determinat acest razboi fratricid.

Nu stiu unde traiesti- nici nu ma intereseaza de fapt-, dar nu pot crede ca in tara in care locuiesti nu exista publica o literatura de specialitate abundenta cu privire la acest razboi. Nu inteleg de ce nu scoti niste gologani din buzunar ca sa-ti cumperi doua, trei carti bune, scrise de autori informati?

Nu te obliga nimeni sa te interesezi si nici sa te documentezi asupra istoriei sarbilor sau a Jugoslaviei. Dar, atunci, daca nu ai idee despre tema aflata in discutie, ai cel putin bunul simt si...taci sau, in caz contrar, procedeaza in consecinta, adica informeaza-te!

Chiar nu ti-au ajuns la ureche (sic!) incercarile realmente disperate ale lui Izetbegovic din primavara anului 1992 pe langa guvernul german de reveni asupra deciziei sale de recunoastere a Sloveniei si a Croatiei? Chiar nu ti-a ajuns la ureche apelul mai mult decat ferm al fostrului Secretar General al ONU, Perez de Cuellar, din iarna anului 1991/92 adresat fostului ministru de externe al Germaniei, Hans-Dietrich Genscher, de a reveni asupra aceleasi decizii? Decizie care, pentru Bosnia-Hertegovina a insemnat, de fapt, declansarea razboiului civil...??? Intelegi macar ce vreau sa spun?

Chiar nu stii ca musulmanii bosnieci sunt, sub aspect etnic, cam cca 60-70% de sorginte sarba, iar restul este de origine croata. Chiar nu stii ca acesti bosniaci inainte de a deveni musulmani erau ortodocsi, catolici sau bogumili??? Bosnia nu este tara musulmanilor, Bosnia este tara popoarelor care traiesc acolo: adica a "sarbilor/croatilor" musulmani, a sarbilor ortodocsi si a croatilor... desigur catolici.

In fine, la urma, dar nu in ultimul rand, te asigur, pentru linistea ta sufleteasca si pentru ca sa stii cui, eventual, ii vei raspunde, ca sunt roman. La fel de roman ca si tine, in masura in care esti... roman.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu in pat cu Elena (14393 afisari)
 Mascarada (1610 afisari)
 Lichidarea lui Karadzici (1546 afisari)
 Omorat de urs in centrul Brasovului (1413 afisari)
 In veci! (1195 afisari)
 Stefan Andrei: Saddam Hussein vroia sa ne dea in 1989 500.000 de tone de petrol in contul datoriei catre Romania (4825 afisari)
 Kelly din "Familia Bundy", diagnosticata cu cancer (1469 afisari)
 Un membru al Guvernului, numit "imbecil" de Traian Băsescu (video) (1405 afisari)
 65 de ani de la bombardamentele americane asupra Ploiestilor (video) (1357 afisari)
 Regizorul Guillermo del Toro: La 15 ani, am fost urmarit de extraterestri  (1320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.