Ziua Logo
  Nr. 4300 de sambata, 2 august 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-08-02
Pacuraras din Valea Ciorii (...@yahoo.com, IP: 89.123.93...)
2008-08-01 22:33
Liviu2002

La 2008-08-01 13:45:12, Liviu2002j a scris:

Raspuns la postarea dvs.

Am mai multa legatura cu scoala decat va inchipuiti dvs.La toate nivelurile.Stiu ce se intampla.Am postat de mai multe ori pe acest forum despre unele aspecte tragice din invatamantul romanesc.Am dat chiar si linkuri catre filmulete de genul celor despre care ati vorbit..

Aveti dreptate in multe dintre cele pe care le amintiti aici, inclusiv atunci cand spuneti ca acestea nu au fost timpuri normale..
DAR..Asta nu justifica ticalosia si iresponsabilitatea..In timpuri anormale cu atat mai mult devine necesara responsabilitatea..

Ceea ce am spus eu in comentariul la care MDL mi-a replicat ca-s in slujba americanilor a fost ca daca fiecare si-ar onora cu cinste si cu demnitate domeniul in care activeaza, oricare ar fi acela, ar fi bine si multe lucruri s-ar indrepta..Asta a fost concluzia care n-a fost pe placul lui MDL.

Demnitatea si cinstea si onoarea nu se cumpara cu bani domnu Liviu..Si nici responsabilitatea nu pea are pret..
Incercati sa scuzati imbecilitatea si iresponsabilitatea lui MDL invocand ca lucrurile nu decurg normal si deci ar fi indreptatit sa-si injoseasca studentii pe forumuri, sa propovaduiasca un rasism ordinar si sa dispretuiasca romanii asa cum reiese din postarile sale?

E ca si cum ai spune ca in timpuri anormale un medic este indreptatit sa-si injure si sa-si dispretuiasca pacientii pentru ca au prasila proasta, pt. ca sistemul de sanatate care-i la pamant nu a prevenit aparitia bolii sau ceva de genul asta..Sau ca si cum ai spune ca in asemenea timpuri unii popi sunt indreptatiti sa nu faca slujba de inmormantare fara bani..

Un profesor, domnule are o responsabilitate si o putere de a modela caracterele formidabile..Sau ar trebui sa caute sa aiba..

Parerea mea este ca MDL este extraordinar de frustrat de identitatea sa de roman, de conditia sa materiala si, avand un tip de gandire subordonata, tanjeste dupa o tutela care intamplator se nimereste sa fie cea sovietica.
Parerea mea este ca MDL este total iresponsabil
(sau mai grav, rau intentionat) atunci cand sustine ca studentii romani aflati la studii in strainatate sunt pusi de americani ca sa spioneze.

MDL nici macar nu se gandeste cat rau ar putea face unor studenti romani nevinovati..
De fapt acei studenti sunt vinovati pentru vointa de a-si construi o cariera pe calea invataturii..
Parerea mea este ca frustrati de teapa celor ca MDL rasar tradatorii de neam si de tara.
Si parerea mea este ca MDL ar fi in stare sa vanda un roman in virtutea fixatiilor sale paranoice sau a ratacirilor sale ideologice si ar fi si convins ca o face in numele patriotismului..
Un roman n-are pretz domnu Liviu..Sau n-ar trebui sa aiba, desi au fost vremuri cand a existat un pret iar acesta a fost foarte mic..


> Cat priveste asa numitele \\\"fonduri-strcuturale\\\" d-tra ori sunteti pus
> de cineva ori nu aveti varsta si exeperienta necesare sa intelegeti
> cum stau lucrurile cu ele ... Sigur ca intr-o lume ideala (asa cum o
> \\\"percepeti\\\" d-tra de la computer !!!), cu alti oameni care sa populeze
> Romania ar fi posibil orice dar aici la noi daca nu dai mai sus din ce
> primesti (intr-un fel sau altul - nu va ganditi numai la bani ca si
> traficul de influenta este la mare cautare in astfel de situatii !!!)
> atunci nu faci NIMIC. Probabil sunteti inca prea tanar sa intrati in
> combinatii si sa puneti botul la astfel de \\\"afaceri\\\" de anvergura ...


Mda..Am citit si acolo unde ziceti ca am nu stiu ce epoleti..In urma cu cativa ani era un forumist simpatic pe aici, Motanul, care ma banuia ca-s de la SIE..Acuma vad ca-s altii care au altfel de fantezii..
Domne, sa clarificam un aspect: sa fii ofiter este o cinste si o onoare atata timp cat iti faci cu devotament datoria ce-ti revine si atata vreme cat iti respecti demnitatea asta..Deci nu-i o chestie de ocara..

Bun, pt. ca am lamurit aspectul asta, repet ce-am zis si mai demult:nu-s nici un fel de extraterestru, nu-s de la nici o structura din sistemul de securitate nationala..Sunt un simplu inginer constructor si ma ocup de proiectare.

Si-acuma sa trec la povestea cu fondurile structurale..
Am proiectat pana acuma 2 proiecte care au mers pe finantare SAPARD.
Un proiect a constat din niste sere legumicole..O chestie foarte faina, cu micro-statie meteo, totul automatizat, cu un computer care fctie de datele meteo comanda deschiderea sau inchiderea trapelor, regla microclimatul etc..
Investitorul era o fabrica de la mine din oras..Ca sa preintampin intrebarile paranoice:nu-i o fabrica ce are actionariat american sau patagonez sau rusesc sau mai stiu eu ce..E o fabrica romaneasca, la care lucra romani..

De fapt fabrica respectiva este cel mai mare producator de acumulatori din tara..
Ei voiau sa-si faca niste sere in care sa produca ecologic legume pe care sa le serveasca angajatilor la cantina proprie..Pt. ca au cantina proprie si angajatii iau masa acolo..E si o chestiune ce tine si de legislatia si reglementarile de mediu.

Pentru tipii astia de care zic, pe langa serele de care zic am proiectat si reprezentantzele pe care si le fac in tara..Ieri a fost inaugurarea reprezentantzei de la Brasov ( daca trece cineva pe B-dul Harmanului o poate vedea).N-am putut sa particip la inaugurare si la cheful de dupa pt. ca am fost in priza cu alte chestii.Sediul mi-a iesit si asta destul de fain -zic io -, la parter e un showroom, birouri depozite si un service iar sus sunt birouri si un apartament de protocol.
Constructia e identica cu cele din Craiova-Pielesti(sa traiesti !), Rm Valcea, Deva si Iasi deocamdata..Ca mai urmeaza si-n alte orase din tara..

Al doilea proiect care a mers pe finantare SAPARD a fost o cabana turistica..O chestie faina si asta..Micuta, compacta, cu 5 camere la mansarda cu distributie din hol central iar la parter cu un hol, o receptie, un birou pt. administratie, o bucatarie si o sala de mese..
Investitorii au fost doua famelii de prieteni care s-au asociat sa faca aceasta investitie..

La ambele proiecte partea economico-financiara a fost elaborata de o firma de consultanta din Satu Mare. Firma era compusa din oameni normali:un economist si un inginer, cred cam de o seama cu Bizonu da ceva mai hotarati.
Deci nu erau securisti nici politruci nici extraterestri nici altceva.Erau oameni normali da profesionisti.

Bun.Ce mai vreti sa va povestesc ca sa va conving ca nu-i nimic ocult cu fondurile astea si ca oricine poate sa le acceseze, ba chiar ar fi recomandat ca sa fie cat mai multi care s-o faca?

Pai sa va mai povestesc ca din punctul de vedere al proiectantului, dupa ce am terminat cu proiectele astea doua am zis ca nu mai fac altele..De ce? Pt. ca am lucrat la ele de mi-au sarit capacele, mult mai mult decat la un proiect normal..

Pana la urma s-a nimerit ca acuma iarasi lucrez la un proiect de tipul asta, cel despre care am vorbit, cu fabrica de cabluri si conductori buleftrici..
La proiectul asta colaborez cu alta firma de consultanta financiara..Firmele de consultanta nu le-am ales io..Clientul a venit cu ele..Astia cu care lucru acuma, cum am zis:fete si baieti tineri, se misca IMPECABIL pe domeniul lor de competenta.


Buun..Mai este ceva paranoia? Sa mai amintesc numai ca alti colegi de-ai mei proiectanti lucreaza la alte investitii din fonduri nerambursabile..De pilda am niste prietenari care acuma sunt la faza de detalii de executie si caiete de sarcini pentru reabilitarea a 3 statiuni de tratament ..Am alti prieteni care lucra chiar acuma la proiecte de ceva ferme, grajduri, chestii de astea..

Nu-i nimic ocult, totul e cat se poate de transparent si de accesibil.Sfatul meu e sa incerce cat mai multi si o sa vada ca reusesc..Nu zic ca-i chiar asa simplu..Sunt o gramada de batai de cap, o gramada de hartii de completat, controale de la diverse institutii care acuma sufla si-n iaurt (Finante, Inspectia in Constructii, Insp de Sanatate publica, Protectia mediului etc etc)..
Insa in final, pentru investitor, merita.

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 12.2.142...)
2008-08-01 23:24
Re: Liviu2002

D-le Pacuraras,

Faina postarea, numai ca e bine sa nu scapati din vedere ca pe lumea asta exista si ratati extrem de mandrii de ratarea si neputinta lor, care sufera infiorator atunci nu pot sa-i convinga pe cei din jur ca ratarea e de fapt cel mai nobil tel al vietii. In situatii din astea e bine sa ne amintim de caritatea crestina si sa o lasam balta (trebuie sa marturisesc ca aici o cam fac pe lupul moralist -nu ma retin nici eu intotdeauna ).

In cazul in care aveti de-a face cu unii din astia, atunci ideile oricat de rationale si frumos inlantuite ar fi, tot in orz pe gaste se transforma....

Sanatate!

La 2008-08-01 22:33:55, Pacuraras a scris:

> La 2008-08-01 13:45:12, Liviu2002j a scris:
>
> Raspuns la postarea dvs.
>
> Am mai multa legatura cu scoala decat va inchipuiti dvs.La toate
> nivelurile.Stiu ce se intampla.Am postat de mai multe ori pe acest
> forum despre unele aspecte tragice din invatamantul romanesc.Am dat
> chiar si linkuri catre filmulete de genul celor despre care ati
> vorbit..
>
> Aveti dreptate in multe dintre cele pe care le amintiti aici, inclusiv
> atunci cand spuneti ca acestea nu au fost timpuri normale..
> DAR..Asta nu justifica ticalosia si iresponsabilitatea..In timpuri
> anormale cu atat mai mult devine necesara responsabilitatea..
>
> Ceea ce am spus eu in comentariul la care MDL mi-a replicat ca-s in
> slujba americanilor a fost ca daca fiecare si-ar onora cu cinste si cu
> demnitate domeniul in care activeaza, oricare ar fi acela, ar fi bine
> si multe lucruri s-ar indrepta..Asta a fost concluzia care n-a fost pe
> placul lui MDL.
>
> Demnitatea si cinstea si onoarea nu se cumpara cu bani domnu Liviu..Si
> nici responsabilitatea nu pea are pret..
> Incercati sa scuzati imbecilitatea si iresponsabilitatea lui MDL
> invocand ca lucrurile nu decurg normal si deci ar fi indreptatit sa-si
> injoseasca studentii pe forumuri, sa propovaduiasca un rasism ordinar
> si sa dispretuiasca romanii asa cum reiese din postarile sale?
>
> E ca si cum ai spune ca in timpuri anormale un medic este indreptatit
> sa-si injure si sa-si dispretuiasca pacientii pentru ca au prasila
> proasta, pt. ca sistemul de sanatate care-i la pamant nu a prevenit
> aparitia bolii sau ceva de genul asta..Sau ca si cum ai spune ca in
> asemenea timpuri unii popi sunt indreptatiti sa nu faca slujba de
> inmormantare fara bani..
>
> Un profesor, domnule are o responsabilitate si o putere de a modela
> caracterele formidabile..Sau ar trebui sa caute sa aiba..
>
> Parerea mea este ca MDL este extraordinar de frustrat de identitatea
> sa de roman, de conditia sa materiala si, avand un tip de gandire
> subordonata, tanjeste dupa o tutela care intamplator se nimereste sa
> fie cea sovietica.
> Parerea mea este ca MDL este total iresponsabil
> (sau mai grav, rau intentionat) atunci cand sustine ca studentii
> romani aflati la studii in strainatate sunt pusi de americani ca sa
> spioneze.
>
> MDL nici macar nu se gandeste cat rau ar putea face unor studenti
> romani nevinovati..
> De fapt acei studenti sunt vinovati pentru vointa de a-si construi o
> cariera pe calea invataturii..
> Parerea mea este ca frustrati de teapa celor ca MDL rasar tradatorii
> de neam si de tara.
> Si parerea mea este ca MDL ar fi in stare sa vanda un roman in
> virtutea fixatiilor sale paranoice sau a ratacirilor sale ideologice
> si ar fi si convins ca o face in numele patriotismului..
> Un roman n-are pretz domnu Liviu..Sau n-ar trebui sa aiba, desi au
> fost vremuri cand a existat un pret iar acesta a fost foarte mic..
>
>
> > Cat priveste asa numitele \\\"fonduri-strcuturale\\\" d-tra ori sunteti pus
> > de cineva ori nu aveti varsta si exeperienta necesare sa intelegeti
> > cum stau lucrurile cu ele ... Sigur ca intr-o lume ideala (asa cum o
> > \\\"percepeti\\\" d-tra de la computer !!!), cu alti oameni care sa populeze
> > Romania ar fi posibil orice dar aici la noi daca nu dai mai sus din ce
> > primesti (intr-un fel sau altul - nu va ganditi numai la bani ca si
> > traficul de influenta este la mare cautare in astfel de situatii !!!)
> > atunci nu faci NIMIC. Probabil sunteti inca prea tanar sa intrati in
> > combinatii si sa puneti botul la astfel de \\\"afaceri\\\" de anvergura ...
>
[...]

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.42.253...)
2008-08-01 23:37
Pacuraras

D-le Pacuraras, mi-ati raspuns cat sa am de studiu tot week-end-ul !!! Noroc ca nu se va inchide forumul maine seara asa ca voi incerca sa va raspund mai pe larg. Acum incerc cateva idei care pot fi pripite:
1) Din cele ce am reusit sa citesc se pare ca legatura d-tra cu scoala este mai mult la nivel de colaborare decat cel al implicarii directe. Totusi d-nul M_D_L este mai implicat ... Faptul ca postam mai multe sau mai putine comentarii legate de un domeniu anume nu ne face mai mult sau mai putin specialisti in acel domeniu !!!
2) Enervarea d-tra s-a produs din cauza unei afirnatii a d-lui M_D_L care, asa cum am mai scris si i-am scris-o si dansului direct, sare relativ des calul ... Dar supararile dansului sunt reale, sunt raspunsul la ce i-a rezervat societatea noastra (exact cele ce am incercat sa va scriu) iar eu cred ca il inteleg foarte bine si ii dau si dreptate !
3) Sigur ca aveti dreptate in privinta meseriei de profesor (si remarc ca ati adus in discutie si cealalta meserie care ar trebui sa fie la fel de responsabila, demna si cinstita dar daca este sa analizam profesia de medic in aceasta clipa cu regret trebuie sa constatam ca mai putin de 1 (unu !) la suta din medici si cadrele medicale sunt ceea ce ar trebui sa fie cu privire la idealurile pe care le enumerati d-tra !!!) numai ca analiza d-tra este corecta in niste conditii corecte. In momentul in care profesorul a ajuns bataia de joc a societatii va rog sa ma iertati dar toate ideile "idealiste" nu sunt decat niste simple ipocrizii ... Daca societatea "ne vrea prosti" (vorba catecului) si produce pe banda rulanta niste nulitati atunci cu siguranta profesionistii din sistem vor fi mai mult decat frustrati si sa va mai spun eu un secret: profesionistii din sistem suporta mai bine lipsa banilor decat obligarea la prostituare !!! Ca asta s-a si intamplat desi cauza si motivul palpabil au fost banii de fapt profesorii au inceput sa iasa in strada atunci cand prostituarea a devenit imposibila ... Ce poate face un profesionist atunci cand ajunge la el un tanar care ar trebui sa aiba o pregatire dar nu o are si se mai mandreste si cu asta batjocorind intreg sistemul si pe profesori evident primii ?! Cand parintele se simte "ofensat" atunci cand i se spune adevarul si cand functionarii de pe la toate nivelurile fac presiuni ca sa se arate ca "ne facem si noi pe aici ca muncim" ?!!!

Intrebarile sunt foarte multe si le-am pus si eu de nenumarate ori pe acest forum dar nu v-am remarcat sa-mi fi raspuns ... Nu ma deranjeaza insa sa reiau cateva dintre ele:
1) D-le Pacuraras puteti d-tra sa ne asigurati, din pozitia pe care o aveti atat de aproape de invatamant, ca absolventii scosi pe banda rulanta dupa principiul "sa avem si noi elevi ca altfel nu mai primim renumita finantare pe cap de elev (furajat - imi pare rau dar nu ma pot abtine !!!)" (sau in cazul scolilor particulare "nu mai avem bani ca sa ne mentinem si ca sa scoatem si noi absolventi" !) sunt viabili si reflecta cu adevarat (ca tot va place d-tra devarul si dreptatea !) pregatirea pe care ar trebui sa o aiba atunci cand absolva ?
2) Cum vedeti d-tra d-le Pacuraras numarul neobisnuit de mare de doctorate si masterate care au inceput sa se dea de asemenea pe banda rulanta ? Stiti d-tra ca sunt unii conducatori de doctorat care "conduc" in acelasi timp si cate 50 de elevi in acelasi timp ?!!! Ce va spune acest lucru ? Cum este posibil asa ceva ?!!! Ati analizat macar o lucrare de doctorat din "noul val" ? sa nu-mi spuneti ca sunteti conducator de doctorat sau in comisiile acelea ...
3) Cum vedeti d-tra piramidele intoarse cu varful in jos in care intr-o facultate se gasesesc 80% profesori (din care 90% facuti dupa 1989 - si aici treaba este si mai complicata ...) si numai cativa asistenti ?! Cum vedeti d-tra acest "fenomen" de masa in care toti aia care au vrut s-au facut profesori copiind fara nerusinare tot felul de carti sau punand acelasi articol de nu stiu cate ori ?! D-tra chiar nu vreti sa vedeti aceasta "miscare" ?! Ce aveti de spus in aceasta privinta ?!

> Mda..Am citit si acolo unde ziceti ca am nu stiu ce epoleti..In urma
> cu cativa ani era un forumist simpatic pe aici, Motanul, care ma
> banuia ca-s de la SIE..Acuma vad ca-s altii care au altfel de
> fantezii..
> Domne, sa clarificam un aspect: sa fii ofiter este o cinste si o
> onoare atata timp cat iti faci cu devotament datoria ce-ti revine si
> atata vreme cat iti respecti demnitatea asta..Deci nu-i o chestie de
> ocara..

Da, daca datoria ta nu este intoxicarea, dezinformarea sau batjocorirea propriilor semeni ! Oricum nu stiu nimic de Motanul si daca 2 oameni necunoscuti gandesc asa despre d-tra inseamna ca ceva din comportamentul d-tra nu prea este in regula ...

D-le Pacuraras, pentru "fondurile structurale" veniti cu niste exemple dintr-un domeniu de actvitate care "intamplator" se afla cel mai sus pe val !!! Ei bine, daca ati cobora pe pamant, ati vedea ca alte domenii de actvitate nu stau chiar asa pe roze ... Culmea este ca d-nul M_D_L lucreaza in domeniul electronicii care nu este tocmai ultimul !!! Ce sa zica TCM-istii saracii ... Oricum ar fi, succesul d-tra in "accesarea" acelor fonduri se datoreaza in principal faptului ca investitiile in constructiile de orice fel sunt din ce in ce mai mari in Romania. Cand lucrurile nu vor ma sta asa si cand interesul se va diminua veti vedea si d-tra cum este cu "ocultismul" ...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.42.253...)
2008-08-01 23:45
Bobocule !

Familia aceea a ta al carui nume este in SLV nu te-a invatat pana acum ca nu este frumos sa te bagi neinvitat intr-o discutie ?! Fii atent aci la mine Bobocule: cand vei face o casa sa vii sa mai discuti cu mine ! Pana atunci musteste cu spor in ipocrizia in care te-ai afundat atat de mult ca nu mai ai cum sa iesi cu toata famelia ta de la pas'opt incoace ...

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-08-02 00:18
Mai baieti

Discutia e interesanta desi se intinde pe paliere prea diverse. Hai sa strucuram un pic, precum inginerii.

1. Invatamintu
Diferenta esentiala intre invatamintu superior romanesc si cel german e ca in Germania profesoru univ. e in primu rind cercetator si-n al doilea rind pedagog. Profu univ. din ge traieste, si nu ma refer numai la bani ci mai mult la activitatea lui, din contracte cu industria. E usor de-nteles ca industria nu-i ofera colaborare decit in cazu in care spera ca cercetarile profului sa aduca un avantaj economic prin implementarea unor tehnologii performante sau eventual prin noi idei. In principiu deci pa un prof il doare-n fund daca studentu vrea sau nu sa studieze, insa interesu studentului e sa se implice in activitatea de cercetare in speranta unui job lucrativ si atractiv d.p.d.v profesional.

2. Accesarea diferitelor fonduri.
Si p-aici baza sunt banii. Nici o lucrare de cercetare, proiectare nu poate fi dusa fara o finantare. Asta face ca o sumedenie de firme de consultanta sau asistenti universitari sa-si dedice o mare parte din timpu lor acestor activitati.

Concluziile le puteti trage si singuri atunci cind va mai calmati!

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.139...)
2008-08-02 10:06
Re: Pa-cur-aras - din Valea Ciorii - fiul ploii

La 2008-08-01 22:33:55, Pacuraras a scris:

> Parerea mea este ca MDL este total iresponsabil
(sau mai grav, rau intentionat) atunci cand sustine ca studentii romani aflati la studii in strainatate sunt pusi de americani ca sa spioneze.

Bai cretinule, ce sari la gatul meu fara motiv ? Te deranjeaza ca am spus ca la noi opereaza unele grupari care s-au ocupat cu spionajul si sabotajul, inca de pe vremea lui Ceasca, si ca acum au fost puse sa trimita absolventi cu studii superioare la "culegere de informatii" in Franta si in alte tari din Europa, pe care americanii vor sa le tina sub papuc ? Asa este, cum am spus. Este clar ? Nu este credibila afirmatia mea ? Chiar pe mine au vrut sa ma implice in asa ceva (nu mi-au spus direct, dar mi-am dat seama mai tarziu ). Ii interesa domeniul opticii neliniare, printre altele, si pentru ca ma stiau ca sunt bun la partea experimentala, s-au gandit ca m-as insuruba mai usor acolo unde m-au trimis (nu stau sa-ti dau toate detaliile). Ma stiau din timpul facultatii, pentru ca am fost printre putinii studenti buni la experimentala (autodidact, pentru ca nu m-au invatat ei). Grupul asta a sabotat atat de mult in domeniul experimental, incat nu mai au pe cine sa trimita in misiuni de acest gen. Pentru ca nu au experimentatori buni, care sa stie cat de cat si teorie, au apelat si la ciumeti, care au trecut cu note mici (la limita), dar care stiu sa tina pistolul de lipit in mana (cunosc un fost student din categoria asta). Studentii buni, sunt buni numai la teorie (asta ii invata) si nu pot sa-i vare ei acolo unde au ordin, in laboratoarele din Vest. Cei mai multi sunt agenti "orbi", adica nu li se spune nimic la inceput si numai dupa ce prind radacini in tarile in care sunt trimisi apeleaza la ei (tehnica clasica). Cu mine au gresit din multe motive :
- M-au angajat dupa ce lucrasem multi ani ca profesor de liceu si uitasem multe chestii de la teorie (la care am luat note mari, de 9 sau 10, dar am imvatat-o in sesiune, cum fac studentii). La liceu se face altceva si este normal sa uiti unele lucruri din facultate. Mai mult, in loc sa ma lase un timp sa-mi revin (mi-ar fi trebuit minim doi ani, dupa ce treminam cu laboratoarele si eram mai linistit), m-au calarit la tot felul de laboratoare care erau picate total, tocmai pentru ca n-au angajat personal calificat, ca sa saboteze sectorul experimental (important pentru productie si cercetare). Stateam pana noaptea tarziu, ca sa repun in functiune zeci de aparate stricate (osciloscoape cu memorie, lock-in amplifier, picoampermetre, inregistratoare, surse de inalta tensiune, spectrograf RMN, linii de masurare cu microunde, etc) si ca sa pun lucrari de laborator. Eu am diploma de fizician, dar dupa facultate am citit si lucrat (in afara serviciului) in domeniul electronicii. Puteam sa aplic electronica in domeniul fizicii, daca si ei ar fi dorit treaba asta, dar nu eram interesat sa o iau pe calea fizicii teoretice (chiar daca este interesanta), pentru ca aveam deja o mare experienta (si pasiune) in electronica.
Si o masina Ferrari care sta in parcare ani de zile, nu poate fi pornita direct. Trebuie sa-i incarci bateria, sa-i bagi ulei proaspat si sa-i dai la manivela de cateva ori, ca sa-si ia ulei pe piesele principale, etc. Numai un bou da la cheie pana inneaca motorul, sau rupe segmentii de la pistoane. In plus eu eram bun la electronica si aveam alte planuri in cap, nu ce doreau ei. Eu am crezut in '90 ca se va face rapid privatizarea industriei, ca in China sau Coreea de Sud, si ca noii proprietari ai fabricilor ii vor obliga pe profesorii (sabotori) care faceau numai teorie cu studentii, sa schimbe macazul si sa o dea pe aplicatii practice (cum s-a intamplat in India, dupa ce i-au alungat pe englezi). Am presupus ca de asta m-au adus si ca imi vor da mana libera sa pun la punct laboratoarele (sa conduc un colectiv, nu sa fac pe Cenusareasa si sa fac eu munca unor trantori incompetenti). Din pacate lucrurile au mers in alta directie si m-am ingropat de viu la facultatea asta.
Abia acum le-a ajuns cutitul la os, pentru ca nu au studenti, tocmai pentru ca nu-i invata nimic practic. Dupa aderarea la UE a inceput sa lucreze cat de cat economia de piata si le va da in cap. Dar nici acum nu recunosc ca au gresit si ii dau inainte tot cu ce au facut pana acum. In cativa ani ii ia dracu si o vor inchide facultatea. Sabotorii cei batrani au iesit la pensie si sunt bine mersi.

- Nu stiam limba tarii respective

- Nu ma interesa

Francezii s-au prins de poanta si le-au intors spatele. Desi au fost acolo toti membrii catedrei, nu s-a legat nici o colaborare. Este ca si cum nu am fi auzit unii de altii
Incurcatura a fost creata din cauza amatorismului celor implicati in treaba asta (unii cu grade in Securitate) si din cauza ca nu gandesc cu mintea lor si asteapta tot timpul ordine de la superior (ca este plecat din tara). Nu se duc nici sa se pise fara sa-l intrebe daca e bine sau nu. Eu stiu ca in armata americana soldatii pot sa ia decizii direct, fara sa ceara aprobari de la sefi, atunci cand sunt in misiune si nu au timp de asa ceva. Astia la care m-am referit sunt niste lingai supusi pana in maduva oaselor. Pricepi ?

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-08-02 11:53
D-le MDL exagerezi

La 2008-08-02 10:06:51, M_D_L a scris:

Te deranjeaza ca am
> spus ca la noi opereaza unele grupari care s-au ocupat cu spionajul si
> sabotajul, inca de pe vremea lui Ceasca, si ca acum au fost puse sa
> trimita absolventi cu studii superioare la "culegere de informatii" in
> Franta si in alte tari din Europa, pe care americanii vor sa le tina
> sub papuc ?
----------------------------------
D-le in principiu fiecare spioneaza pe fiecare. Nu vad insa logica prin care americanii s-ar folosi de romani pt. a-i spiona pe francezi si pe europeni. Fii sigur ca americanii au posibilitati mult mai eficace de a obtine informatii, nu uita ca multinationalele, in parte cu capital american actioneaza oficial in aceste tari si au contacte directe cu personalu din cercetare al tariilor respective. Nu uita ca cercetatori europeni sunt angajati de aceste multinationale.

In alta ordine de idei probabil ca stii ca personalu de cercetare din America e in proportie de 40% asiatic. Chiar ma uitam pe lista participantilor la un congres in San Diego si gasesti mai mult de jumate nume chinezesti. Concluziil le tragi singur.

In legatura cu invatamintu romanesc tehnic nu pot decit sa repet ce am spus de atitea ori, nu e posibil un invatamint tehnici performant fara suportu industriei, sau mai bine spus fara sa ai o industrie dezvoltata.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-08-02 21:22
Neamtului ...

La 2008-08-02 11:53:39, neamtu tiganu a scris:

> In legatura cu invatamintu romanesc tehnic nu pot decit sa repet ce am
> spus de atitea ori, nu e posibil un invatamint tehnici performant fara
> suportu industriei, sau mai bine spus fara sa ai o industrie
> dezvoltata.
>
Am incercat si eu sa scriu de foarte multe ori despre acest lucru dar nu v-am remarcat ca ati fi intervenit ... In plus am tot scris despre faptul ca industria nu numai ca nu se implica in nicun fel dar nici macar nu introduce in sistem o informatie cat de cat utila si corecta ! In ultima vreme sunt cateva incercari teribil de anemice (cei de la Pitesti am vazut ca au incercat ceva dar numai asa la nivel declarativ si mai mult de fatada pentru reclama pentru ca in realitate nu am auzit sa se fi facut absolut nimic ...). In alta ordine de idei s-a tot propagat o tampenie de idee precum studentii aflati in practica in industrie ar putea fura cine stie ce secrete asa ca s-a reuntat pur si simlu la practica industriala deoarece firmele (atat cele de stat cat si cele cu capital mixt sau privat) pur si simplu au refuzat sa mai primeasca studenti in practica !!! Cat de imbecili sunt aia pe acolo, cum au ajuns, cine i-a pus, ce secrete teribile or detine numai Dumnezeu poate sti ... Poate ca unii care au venit cu tenlogie noua mai au ceva de ascuns (desi practica se putea face in zonele unde nu erau secrete ...) dar ca sa nu ramana mai prejos si parlitii care folosesc aceeasi tehnologie din 1940 s-au "aliniat" si ei la curent si dupa ce ca invatamantul a suferit de o grava lipsa materiala l-au mai sabotat si ei ca niste imbecili ce sunt. Una peste alta s-a ajuns unde s-a ajuns ... Industria nu numai ca nu a dorit sa se apropie de scoala dar a incercat sa se delimiteze refuzand si cercetarile care i-ar fi putut aduce un real castig. Eu va pot da date extrem de clare si precise cu privire la un astfel de refuz (nealicarea unor rezultate clare care ar fi putut aduce reducerea unei importante cantitati de energie) preferandu-se luptele intestine de preluare de actiuni de la stat, furt clar si trafic de infuenta ! Dupa aceea a venit "investitoru' " cu "tehnologia" lui mareata si nu numai ca a consumat mai mult dar a dus totulla un faliment sigur si dovedit. Nu contesc ca sunt si povesti de succes dar in privinta colaborarii dintre invatamant si industrie totul este o mare minciuna gogonata, aparata de ipocriti care fac punctual cate ceva dar nu duc absolut nimic la capat, in timpce castigul care mai este merge in totalitate la investitor urmand ca invatamantul sa ia praful de pe toba sau bugetul care oricum ii este alocat. Marii nostri profesori se multumesc cu oscioarele bagand aproape tot in punga lor in timp ce fraierii care mai cerceteaza cat de cat raman si ei cu o participare doua pela nu stiu ce conferinte ... Este o minciuna continua si pana nu va sparge buba tot in minciuna asta o sa ne mocirlim ...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-08-02 22:33
Re: Pa-cur-aras - din Valea Ciorii - fiul ploii

La 2008-08-02 10:06:51, M_D_L a scris:

> Eu am crezut in '90 ca se
> va face rapid privatizarea industriei, ca in China sau Coreea de Sud,
> si ca noii proprietari ai fabricilor ii vor obliga pe profesorii
> (sabotori) care faceau numai teorie cu studentii, sa schimbe macazul
> si sa o dea pe aplicatii practice (cum s-a intamplat in India, dupa ce
> i-au alungat pe englezi). Am presupus ca de asta m-au adus si ca imi
> vor da mana libera sa pun la punct laboratoarele (sa conduc un
> colectiv, nu sa fac pe Cenusareasa si sa fac eu munca unor trantori
> incompetenti). Din pacate lucrurile au mers in alta directie si m-am
> ingropat de viu la facultatea asta.
> Abia acum le-a ajuns cutitul la os, pentru ca nu au studenti, tocmai
> pentru ca nu-i invata nimic practic. Dupa aderarea la UE a inceput sa
> lucreze cat de cat economia de piata si le va da in cap. Dar nici acum
> nu recunosc ca au gresit si ii dau inainte tot cu ce au facut pana
> acum. In cativa ani ii ia dracu si o vor inchide facultatea. Sabotorii
> cei batrani au iesit la pensie si sunt bine mersi.

D-le M_D_L, putini au curajul sa o recunoasca asa ca d-tra ... Da, am fost crunt pacaliti din cauza onestitatii si a inocentei noastre ! Nu faceti insa bine ca aruncati diamante porcilor ... Dupa razboi multi viteji se arata si ipocritii din asta se hranesc ! Da, aveti perfecta dreptate in ceea ce-i priveste pe "sabotorii cei batrani" dar si pe cei ramasi inca in functii care isi tarasc basinile si tot nu renunta ... Din nefericire si aia din generatiile mai tinere, formati in comunism, vazand cum stau lucrurile au pus si ei botul la greu si continua nenorocirea ... Gargaristii sunt pe val si vor mai fi multi ani de aici inainte ! Din nefercire nici aia pe care ii tot pacalesc prin Vest nu au inca capacitatea sa separe gargaristii de aia care stiu cate ceva deoarece multi dintre ei sunt de asemenea niste gargaristi !!!

SI ca sa-i mai raspund un pic d-lui Pacuraras, i-as spune ca d-nul M_D_L este cu atat mai mult mai sincer si mai onest cu cat nu renunta atat de usor la meseria dansului si la ce a facut acolo unde lucreaza. AR trebui sa-i lase dracului sa-si regurgitee gargarele pe care le fac cu fiecare ocazie !!! Daca ar fi fost un ipocrit si un oprtunist si-ar fi bagat de mult picioarele in invatamantul lui peste prajit in care se fac toti ca lucreaza, unde studentii sunt nu numai socotiti la bucata dar de multe ori nici nu mai exista cu adevarat renuntand de mult la facultate dar fiind totusi prinsi in statistici pentru ca domnii profesori sa-si ia banii ... Este o minciuna adevarat asi cu adevarat importanta pe care d-nul M_D_L incearca sa o demaste dar se gasesc prea multi care incearca sa-l deturneze desi are in mod evident dreptate. De aceea isi mai pierde si dansul cumpatul si mai scrie cele ce scrie. Eu zic ca oamenii care mai au macar o urma de onestitate si cinste sa ia ceea ce este real si sa incerce sa recunoasca si ei macar un pic din cele ce scrie d-nul M_D_L ...

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-08-02 22:34
Re: D-le MDL exagerezi

Da, este adevarat ca din acea pozitie din Germania totul pare o exagerare ... Sa va spun insa un nenorocit de adevar: nu este si este de fapt cu mult mai rau !!!

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-08-02 22:41
Calugarului ...

Ma bucur sa aflu ca suntem oarecum in bransa ... Din nefericire nu am putut interveni in discutiile cu "piesele de schimb" de la radio ... Cred ca as fi putut scrie si eu cate ceva ! Poate cu alta ocazie ...

M_D_L (...@email.ro, IP: 79.117.138...)
2008-08-03 13:31
Re: D-le MDL exagerezi

La 2008-08-02 11:53:39, neamtu tiganu a scris:


> ----------------------------------
> D-le in principiu fiecare spioneaza pe fiecare. Nu vad insa logica
> prin care americanii s-ar folosi de romani pt. a-i spiona pe francezi
> si pe europeni. Fii sigur ca americanii au posibilitati mult mai
> eficace de a obtine informatii, nu uita ca multinationalele, in parte
> cu capital american actioneaza oficial in aceste tari si au contacte
> directe cu personalu din cercetare al tariilor respective. Nu uita ca
> cercetatori europeni sunt angajati de aceste multinationale.
>
> In alta ordine de idei probabil ca stii ca personalu de cercetare din
> America e in proportie de 40% asiatic. Chiar ma uitam pe lista
> participantilor la un congres in San Diego si gasesti mai mult de
> jumate nume chinezesti. Concluziil le tragi singur.
>
> In legatura cu invatamintu romanesc tehnic nu pot decit sa repet ce am
> spus de atitea ori, nu e posibil un invatamint tehnici performant fara
> suportu industriei, sau mai bine spus fara sa ai o industrie
> dezvoltata.
>

Domnule "neamt", v-as fi raspuns de ieri, dar m-a luat o durere cumplita de masele (si de stomac, de la antibiotice), asa ca am renuntat pe moment.

Daca analizam logic lucrurile, se poate demonstra ca nu aveti dreptate, cel putin in proportie de 90 %.

- legat de spionaj, pot sa spun ca anglo-americanii se folosesc de orice oportunitate creata, inclusiv de cetatenii din "Noua Europa", unde au instalat guverne marioneta prin care le fac greutati celor din "Vechea Europa", care este mai dezvoltata si se loveste in interese cu ei.

- In legatura cu "cercetarea" facuta de profesori, nu ma inebuniti la cap, ca si asa ma dor maselele. Asta este o pantomima sinistra, un fals de proportii. Cei mai multi sunt habarnisti total. Ei doar repeta ce au tocit si isi umfla veniturile din afaceri necinstite (examene si diplome date pe bani, invarteli cu fondurile de la stat sau din alte surse, etc). Nu numai ca nu se pricep, dar nici nu ar avea timp, pentru ca pe hartie au un numar enorm de ore ("salarii" - in care sunt incluse si spagile - de peste 5000 euro, la unele facultati), pe care n-au cum sa le faca.
Sa stiti ca nici sistemul din Vest nu este un model bun. Profesorii care isi iau salariile din contracte de cercetare, nu se ocupa serios de pregatirea cursurilor si formarea viitorilor specialisti. Isi scriu cursurile pe folie transparenta sau in format Powerpoint si doar citesc la tabla, de pe ecran. Sunt putini cei care scriu cu creta pe tabla si trec prin toate calculele. Ei practica acest sistem, pentru ca lucreaza cu studenti (putini, nu cu sutele) mai motivati decat la noi (care vor sa fure meseria si sunt numai ochi si urechi, pentru ca ii asteapta locuri de munca bine platite) si pentru ca munca grea, de punere a bazelor pregatirii, au facut-o altii care sunt mai mult profesori si mai putin "cercetatori". Cand vrei sa-l inveti pe student ceva, trebuie sa repeti cu el lucruri cunoscute de zeci sau chiar sute de ani si sa-l obligi sa munceasca, ca sa asimileze. Munca didactica este munca didactica, iar cercetarea este altceva. Sistemul cu "cercetatorii" profesori, merge la anii terminali, cand se "asambleaza" si se pun in practica cunostintele capatate de la profesorii "necercetatori". O dovada a cestui fapt, este ca de la noi au plecat multi absolventi pregatiti de "necercetatori" (sau cercetatori din vorbe) si care au ocupat locurile de munca ale celor pregatiti in Germania. Culmea este ca si astia care s-au angajat prin Germania, erau cam mediocri si neam de neamul lor nu a cercetat ceva. M-am mirat cand am auzit ca le-au luat nemtilor locurile de munca. Oare si ei au fost impinsi si "implementati" acolo ? Deci ma lasa rece unele afirmatii facute de romanasii plecati in Vest. Cat timp am capul pe umeri, pot sa analizez singur situatia.

De exemplu, eu sunt mai mult "necercetator", desi sunt singurul de la catedra care se joaca cu aparatura. In zilele urmatoare (dupa faza cu maselele) am sa ma apuc sa pun la punc lucrari de laborator noi. Pana incepe scoala trebuie sa fac cu mintea si mainile mele (pentru ca nu am tehnicieni) o serie intreaga de montaje. Va trebui sa proiectez circuitele, sa fac cablajele imprimate (sa le desenez ca pe vremuri, cu vopsea Duco, corodare cu clorura ferica, etc), sa fac ceva si pe partea mecanica (suporti, cutii).
Mi-am propus sa fac :
- doua magnetometre, unul cu sonda Hall si unul de tip flux-gate
- un generator de zgomot (electric), cu dioda Zener si amplificator de banda larga
- un generator vobulat, pentru studiul filtrelor electrice
- sondele de detectie (liniara si logaritmica) pentru generatorul vobulat
- un set de montaje pentru studiul oscilatoarelor armonice
- un amplificator pentru fotodioda (de banda larga)
- un derector de radiatii, cu camera de ionizare
Asta pana incepe anul universitar, pentru ca va trebui sa modernizez tot laboratorul.
Cel mai mult imi este scarba de proiectarea cablajelor, pentru ca am imbatranit si nu mai vad bine, si nici nu mai am rabdare. De asta nici n-am mai facut nimic in ultimii ani (acum nu se mai poate amana). Normal ar fi sa am tehnicieni tineri, pe care sa-i pun la munca (avem unii, angajati pe pile, dar sunt mari boieri si habarnisti in acelasi timp, care au plecat la mare), iar eu sa scriu documentatia, sa fac reglajele si punerea la punct a aparaturii.
Nu mai spun ca piesele sunt cumparate de mine (din salariul de mizerie), de la firma Metrafo din Oradea. Este adevarat ca daca plec de la facultate am sa-mi iau jucariile si ii las cu "troacele" (aparatura cumparata, de uz general).
Sunt multe de spus si de facut, dar nu este nimeni interesat sa mearga lucrurile bine.
Nu ne mai recitati poezii frumoase, pentru ca situatia reala este alta. Noi stim exact cum stau lucrurile, nu dumneavoastra cei plecati din tara, care vedeti lucrurile din avion.

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-08-03 20:10
D-lui M_D_L

Stiti foarte bine ca au fost numeroase situatii in care nu am fost de acord cu d-tra si v-am semnalat cand ati sarit calul. Cu toate acestea sa stiti ca va inteleg pozitia si va dau dreptate. De altfel as dori chiar sa va multumesc ca existati ... Daca invatamantul romanesc ar fi avut mai multe persoane atat de pasionate ca d-tra atunci cu siguranta nu ar fi ajuns ce este astazi ! Dar cu gargaragii si ipocriti s-a pornit banda ... Viata o va opri insa mai devreme sau mai tarziu si ii va pune pe fiecare la locul lui fara indoiala. DIn pacate noua ne ramane sa ne spalam pe cap cu ei !!!


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Iliescu in pat cu Elena (14393 afisari)
 Mascarada (1610 afisari)
 Lichidarea lui Karadzici (1546 afisari)
 Omorat de urs in centrul Brasovului (1413 afisari)
 In veci! (1195 afisari)
 Stefan Andrei: Saddam Hussein vroia sa ne dea in 1989 500.000 de tone de petrol in contul datoriei catre Romania (4825 afisari)
 Kelly din "Familia Bundy", diagnosticata cu cancer (1469 afisari)
 Un membru al Guvernului, numit "imbecil" de Traian Băsescu (video) (1405 afisari)
 65 de ani de la bombardamentele americane asupra Ploiestilor (video) (1357 afisari)
 Regizorul Guillermo del Toro: La 15 ani, am fost urmarit de extraterestri  (1320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01009 sec.