Ziua Logo
  Nr. 4294 de sambata, 26 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-07-26
Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2008-07-26 18:10
Nota bene

<<< Domnule, incep eu sa-i explic, un scriitor nu-i nici de stanga, nici de dreapta, si cu atat mai putin un critic literar. Asa ca nu-l intreba cu cine voteaza, intreaba-l ce idei are si observa ce judecati estetice da despre literatura. Politica lui cea mai buna este literatura (rezum pe batranul Heliade) si afla de la mine, daca nu stii, ca literatura autentica nu-i nici de dreapta, nici de stanga. Cand este silita sa devina un mijloc de propaganda politica, asa cum s-a intamplat timp de cateva decenii dupa 1948, sfarseste prost. >>> Eugen Simion

Domnule academician Bobi Bobiac (ca sa folosesc un nume care va este foarte familiar ), politica cea mai buna a lui Sadoveanu a fost maculatura pe care scrisoo in intervalul 23 august 1944 - 30 decembrie 1947, deci inainte de 1948. Politica cea mai buna a lui Sadoveanu a fost aceea ca a fost un participant activ la lovitura de stat care a pus capat Monarhiei si Constitutiei democratice din 1923 si a proclamat dictatura cunoscuta sub numele de R.P.R. si costitutia acesteia.
Ideile lui Sadoveanu s-au vazut atunci cind, in calitatea sa de presedinte al prezidiului Marii nationale a R.P.R. a REFUZAT sa comute condamnarile la moarte a sute de oameni victime ale represiunii regimului comunist la a carui instalare a pus umarul din greu.

<<< Ma consider un roman-european si singura politica pe care o accept este aceea pe care au exprimat-o in opera lor, dintre romani, Maiorescu, Ibraileanu, Lovinescu si G. Calinescu. >>> Eugen Simion

Domnule academician Bobi Bobiac, nu am nici cea mai mica indoiala despre faptul ca acceptati tot ceea ce a exprimat in " opera " sa George Calinescu.
Doresc sa va reimprospatez putin memoria si sa va reamintesc despre continutul scrierilor din opera publicistica a lui G.Calinescu dupa 23 august 1944.

<<< Cand aflu de la TV ca un profesor de politologie viseaza sa poarte pistol la brau pentru a salva democratia in Romania si ca refuza sa stea la o emisiune langa un analist suspectat de simpatii de stanga, ma cuprinde mirarea si, in cele din urma, rasul. Cine mai este si acest tanar rinocer, din ce pustiu al spiritului a aparut? O fi de dreapta sau de stanga? Din ce directie ar veni, pare o intruchipare din alta lume. Lumea cavernelor... >>>

Domnule academician Bobi Bobiac, cind va citesc elucubratiile si aflu din jurnalele dvs. pubice intime despre visurile dvs. candrii de papugiu, ma cuprinde frica si, in cele din urma, rasu'-plansu'. Stau si ma intreb cine o fi acest batrin rinocer, si din ce stepa a spiritului a aparut ? Nu-i de dreapta, nu-i de stinga, este pentru cine-i arunca ciolanul. Cu toata apolitichia dvs. declarata urbi et orbi, stiu ca sunteti o intruchipare reprezentativa a unei alte lumi care inca mai supravietuieste datorita unor credincioase slugi precum academicia voastra.
Directia din care veniti si directia care va plateste nu au nici-o importanta. Sper ca cunoasteti ca Pamintul este rotund, iar dvs. nu sunteti inca un Cro-Magnon.


     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg alegerile sin SUA (2938 afisari)
 S-a spart gasca deontologilor (2842 afisari)
 Moartea Patriarhului (2194 afisari)
 Lobby pentru atacarea Iranului (2051 afisari)
 Careu de spagari cu Mitica-n coada (1912 afisari)
 Numar record de executii in Iran: 29 de criminali, violatori si traficanti de droguri au fost spanzurati (1915 afisari)
 Fosta nevasta a lui Stallone, Brigitte Neilsen, mai tanara cu 20 de ani, dupa o operatie maraton  (1792 afisari)
 Gigi Becali sfideaza procurorii: "Hai DNA, du-ma la puscarie!" (1768 afisari)
 Gafa incredibila: Gol de la peste 55 de metri in Cupa Intertoto (VIDEO) (1750 afisari)
 Razboiul nudistilor, la granita dintre Germania si Polonia (1696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01586 sec.