Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 64.12.117...) 2008-07-20 21:01 |
Globalizare culinara sau Talmes Balmes
| |
La 2008-07-20 19:45:16, Mos Grigore a scris:
> crezi ca bucataria aia saracacioasa reprezinta cea mai buna creatzie
> gastronomica?..........nu crezi ca o groaza de chinezarii si
> indianisme, japonezisme, orientalisme ....de fapt bat la popou orice
> bucatarie ungureasca, secuiasca sau romaneasca?................dece sa
> nu fii deschis la ele?
Dar de ce nu esti si 'mneata deschis la traditii?
Orice bucatar stie sa "imprumute" elemente culinare din bucatarii straine, dar numai cei care isi stapanec bine traditiile culinare stiu s-o faca la modul creativ.
Nu la modul "global" a la retetele de pe praful Knorr care merge la orice precum un Joker.
| |
| |
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 72.245.91...) 2008-07-20 21:16 |
Re: Globalizare culinara sau Talmes Balmes
| |
La 2008-07-20 21:01:21, Anticomie a scris:
>
> Dar de ce nu esti si 'mneata deschis la traditii?
==============================================
N-am intzeles ce vrei sa spui aici...........care traditzii .....nu e nicio traditzie in bucataria RO,,,,,,,,,,,,,daca la asta te refereai...........e in general turceasca si slava (vezi mamaliga ucraineana)
> Orice bucatar stie sa "imprumute" elemente culinare din bucatarii
> straine, dar numai cei care isi stapanec bine traditiile culinare stiu
> s-o faca la modul creativ.
=========================
Nu daca e roman, ca habar nu are de altceva si nici nu e in stare sa caute............................
Eu gatesc absolut orice am citeva zeci de cartzi pe tema asta si....wok.........si slow cooker..............si o groaza de alte chestii.........si ma documentez incontinuu................
PS. Nu ating dulciuri si nici nu shtiu sa fac..........................dar la muraturi ii dau clasa pina si lu' Tziganu................................
> Nu la modul "global" a la retetele de pe praful Knorr care merge la
> orice precum un Joker.
>
>
>
| |
| |
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...) 2008-07-20 21:46 |
Re: Globalizare culinara sau Talmes Balmes
| |
La 2008-07-20 21:16:32, Mos Grigore a scris:
> La 2008-07-20 21:01:21, Anticomie a scris:
>
> >
> > Dar de ce nu esti si 'mneata deschis la traditii?
> ==============================================
>
> N-am intzeles ce vrei sa spui aici...........care traditzii .....nu e
> nicio traditzie in bucataria RO,,,,,,,,,,,,,daca la asta te
> refereai...........e in general turceasca si slava (vezi mamaliga
> ucraineana)
Ptr. cei mai tineri traditie inseamna printre altele, 3 feluri de mancare, aperitive si desert, dar 'mneata care ai studiat arta culinara pe vremea de glorie a imperiului otoman, normal ca ai alt simt al istoriei.
>
> Nu daca e roman, ca habar nu are de altceva si nici nu e in stare sa
> caute............................
Pacat , se vede ca nu ai fost niciodata invitat la masa intr-o casa ardeleneasca.
>
> Eu gatesc absolut orice am citeva zeci de cartzi pe tema asta
> si....wok.........si slow cooker..............si o groaza de alte
> chestii | |
| |
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...) 2008-07-20 21:48 |
Muraturi
| |
La 2008-07-20 21:16:32, Mos Grigore a scris:
> PS. Nu ating dulciuri
Aha, d' aia esti atat de firav si pirpiriu.
> .........................dar la muraturi ii dau clasa pina si lu'
> Tziganu................................
>
Baga niste retete si ptr. popor a vedem cat esti de priceput.
| |
| |
« Comentariu anterior
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|