|
|
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 64.12.117...) 2008-07-19 21:33 |
Contratimp
| |
Lasind la o parte faptul ca friptura de porc cu soric si vin rosu merg la canicula ca sarea'n ochi, sa ne gandim doar cum se prepara: dat fiind ca majoritatea populatiei din RO nu se bucura de aer conditionat, bietii bucatari ard langa cuptor pana prepara un meniu de servit dusmanii pe canicula.
Chimionul s-ar potrivi de minune la o racoritoare ciorba de salata ardeleneasca, sau, mai bine, de castraveti, ca nici nu deschii aragazul.
De ce nu puneti retete de prajituri/tarte/placinte cu fructe de sezon, cum ar fi galuste cu prune? si lasati vinul ros ptr. la iarna. | |
| |
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.74...) 2008-07-20 02:20 |
Re: Contratimp
| |
La 2008-07-19 21:33:37, Anticomie a scris:
> Chimionul s-ar potrivi de minune la o racoritoare ciorba de salata
> ardeleneasca, sau, mai bine, de castraveti, ca nici nu deschii
> aragazul.
>
> De ce nu puneti retete de prajituri/tarte/placinte cu fructe de sezon,
> cum ar fi galuste cu prune? si lasati vinul ros ptr. la iarna.
>
Din zonele unde eu am trait in Ardeal, Chimionul se folosea strict in cateva locuri dar supa de salata NU era una din ele!!! Acolo era marar si usturoi.
- supa de chimion
- la prepararea varzei tocate pentru a pune in oala cu sarmale
- palinka cu chimion
- in aluatul de paine se arunca un pumn de chimion
- ceai pentru copiii in special si de fenel sau anasaon
- in sfecla rosie cu otet se mai pune chimion pe langa hrean
- bastonese din foietaj cu chimion, sesame sau cascaval
- in gulas sau tocana de oaie sau de porc
- in creme cu branza de oaie si multe altele, dupa placul fiecaruia!
Reteta galustelor de prune este cam complikat, lung si plictisitor pentru multi forumisti ... de mancat este mai relaxant!!!! inca n-au aparut prunele bune pentru aceasta delicatese iar intre timp prepara vreo 1 kg de pesmet facut in casa si sa ai si scortisoara macinata destula, nu veche de 15 ani!!! si ulei de floarea soarelui de calitate buna pentru calit/prajit pesmetii.
| |
| |
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...) 2008-07-20 04:08 |
Clafouti
| |
La 2008-07-20 02:20:57, Olga Khan a scris:
> Din zonele unde eu am trait in Ardeal, Chimionul se folosea strict in
> cateva locuri dar supa de salata NU era una din ele!!!
Asa e, am incurcat borcanele.
> Acolo era
> marar si usturoi.
mmm meserie!
> - supa de chimion
Baga reteta, merge si rece?
> Reteta galustelor de prune este cam complikat, lung si plictisitor
> pentru multi forumisti ... de mancat este mai relaxant!!!! inca n-au
> aparut prunele bune pentru aceasta delicatese iar intre timp prepara
> vreo 1 kg de pesmet facut in casa si sa ai si scortisoara macinata
> destula, nu veche de 15 ani!!!
Nu prea ma incanta scortisoara, prefer nuci pisate amestecate cu pesmet.
> si ulei de floarea soarelui de calitate
> buna pentru calit/prajit pesmetii.
Parca in unt merge mai bine.
Iata o reteta rapida de clafouti, cand ai musafiri neasteptati:
Ingrediente:
o ceasca afine + o ceasca cirese proaspete
3/4 ceasca faina
o ceasca iaurt
o ceaca lapte
o lingura ahar
sare dupa gust
o lingura esenta vanilie (merge si imitati | |
| |
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...) 2008-07-20 04:14 |
Re: Clafouti - am apasat prea repede
| |
La 2008-07-20 04:08:57, Anticomie a scris:
> Ingrediente:
>
> o ceasca afine + o ceasca cirese proaspete
> 3/4 ceasca faina
> o ceasca iaurt
> o ceaca lapte
> o lingura ahar
> sare dupa gust
> o lingura esenta vanilie (merge si imitati
o lingura esenta vanilie (merge si imitatie, chiar mai bine)
3 oua
se pun toate (exceptie fructele) in blender
cuptorul la 375, se spreiaza cu ulei tava pe care se aseaza afinele, apoi compozitia, se amesteca, la urma ciresele (originalul clafouti e cu tot cu samburi) se lasa 2-3 minute, apoi merge la cuptor 40 minute. Cand se scot se presara cu zahar pudra.
| |
| |
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.74...) 2008-07-20 06:00 |
Re: Clafouti - am apasat prea repede
| |
N-am auzit de asa o bunatate si o sa-l incerc curind ca am acasa afine proaspete chiar foarte multe ca au fost la pret redus si am umplut portbagajul ca-mi plac foarte mult. Cineva aici imi povestea de un Cobler dar cumparat compozitia in cutie si numai fructele sint proaspete din reteta.
Si mango e in sezon, se da 4 la dolar, sint asa de bune ca nu ma pot abtine!!! | |
| |
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 72.245.91...) 2008-07-20 17:29 |
Re: Clafouti pariez ca eshti cam............ DOLOPHANIKA!
| |
La 2008-07-20 04:14:06, Anticomie a scris:
> La 2008-07-20 04:08:57, Anticomie a scris:
>
> > Ingrediente:
> >
> > o ceasca afine + o ceasca cirese proaspete
> > 3/4 ceasca faina
> > o ceasca iaurt
> > o ceaca lapte
> > o lingura ahar
> > sare dupa gust
> > o lingura esenta vanilie (merge si imitati
> o lingura esenta vanilie (merge si imitatie, chiar mai bine)
> 3 oua
>
> se pun toate (exceptie fructele) in blender
> cuptorul la 375, se spreiaza cu ulei tava pe care se aseaza afinele,
> apoi compozitia, se amesteca, la urma ciresele (originalul clafouti e
> cu tot cu samburi) se lasa 2-3 minute, apoi merge la cuptor 40 minute.
> Cand se scot se presara cu zahar pudra.
>
>
>
| |
| |
Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 64.12.116...) 2008-07-20 20:30 |
Re: Clafouti pariez ca eshti cam............ DOLOPHANIKA!
| |
La 2008-07-20 17:29:58, Mos Grigore a scris:
>DOLOPHANIKA!
Salut politicoasa alegere a epitetului DOLOPHANIKA! si profit de ocazie sa mai adaug ca fructele respective pot fi inlocuite cu whatever strikes your fancy, la o adica de o urgenta merg si fructe din conserve, caci sunt aproape la fel de nutritive ca afinele "proaspete" din Chile bine ingrasate azotos care se coc pe vapor in drum spre cumparatori- poate ca de aceea fructele din compot gusta mai aproape de aroma originala decat cele "proaspete". | |
| |
« Comentariu anterior Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|