Ziua Logo
  Nr. 4288 de sambata, 19 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-07-19
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.74...)
2008-07-20 06:49
Supa de Fructe

Tipic la maghiari, romanii insa se uita din coltul ochiului la acest titlu bizar ... si cand aude ca va fi si dulce ... insa este foarte buna si rece si sta bine in frigider.
In copilarie am avut o livada si fructele se coceau foarte repede deodata, faceam gem si dulceata, le uscam pentru la iarna, faceam si compoturi multe
dar si supa de fructe era pe masa aproape zilnic in sezonul coacerii fructelor.
Era una din delicatesele copilariei.

Fructele care nu faceau fata in borcane, aveau defecte sau erau ciopiti de pasari, prea coapte sau o parte deja nu era buna, erau spalte si tocate intr-o oala mare plina cu apa si puse la fiert pe foc incet cu un pic de zahar daca nu era si ceva fruct dulce printre ele, un pic de scortisoara si poate o frunza de menta pentru o aroma mai exotica. Se facea un sauce alb dintr-o lingura mare de faina cu lapte si se punea peste fructe si mai lasam sa dea in clocot sa nu ramana cruda faina dar sa nici nu arda ca se lipeste repede. O cuisoara ii da un gust mai aparte si la fel se serveste cu paine uscata/crutoane!!!
Capsuni sau pepeni nu intra in oala asta, poate pepeni galbeni mai necopti, mere pere, pruni, ciresi si visini, agrise=gooseberry, caise si piersici, struguri.

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 72.245.91...)
2008-07-20 17:20
Re: Supa de Fructe........e cam compot....fugi de aici..........

La 2008-07-20 06:49:43, Olga Khan a scris:

> Tipic la maghiari, romanii insa se uita din coltul ochiului la acest
> titlu bizar ... si cand aude ca va fi si dulce ... insa este foarte
> buna si rece si sta bine in frigider.
> In copilarie am avut o livada si fructele se coceau foarte repede
> deodata, faceam gem si dulceata, le uscam pentru la iarna, faceam si
> compoturi multe
> dar si supa de fructe era pe masa aproape zilnic in sezonul coacerii
> fructelor.
> Era una din delicatesele copilariei.
>
> Fructele care nu faceau fata in borcane, aveau defecte sau erau
> ciopiti de pasari, prea coapte sau o parte deja nu era buna, erau
> spalte si tocate intr-o oala mare plina cu apa si puse la fiert pe foc
> incet cu un pic de zahar daca nu era si ceva fruct dulce printre ele,
> un pic de scortisoara si poate o frunza de menta pentru o aroma mai
> exotica. Se facea un sauce alb dintr-o lingura mare de faina cu lapte
> si se punea peste fructe si mai lasam sa dea in clocot sa nu ramana
> cruda faina dar sa nici nu arda ca se lipeste repede. O cuisoara ii
> da un gust mai aparte si la fel se serveste cu paine
> uscata/crutoane!!!
> Capsuni sau pepeni nu intra in oala asta, poate pepeni galbeni mai
> necopti, mere pere, pruni, ciresi si visini, agrise=gooseberry, caise
> si piersici, struguri.
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Fotografie unica in lume (2395 afisari)
 Presedintele Basescu respinge noua nationalizare (1608 afisari)
 Unul cate unul la DNA (1581 afisari)
 Ucraina "no problem" (1459 afisari)
 Biserica Rusa amenintata de schisma (1373 afisari)
 Oligarhii rusi cumpara riviera franceza si sperie localnicii cu pretentiile lor (3968 afisari)
 Iubita sexy a miliardarului Abramovici a primit cadou un restaurant de 3,5 milioane de euro (2767 afisari)
 Bucuresteni ramasi fara bani pe carduri pentru ca au intrat in banci (2446 afisari)
 Sammie Pennington are sani naturali de nota 10  (2219 afisari)
 Iranul a descoperit rezerve de petrol de 525 milioane de barili (1620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00653 sec.