|
|
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.3.74...) 2008-07-20 06:49 |
Supa de Fructe
| |
Tipic la maghiari, romanii insa se uita din coltul ochiului la acest titlu bizar ... si cand aude ca va fi si dulce ... insa este foarte buna si rece si sta bine in frigider.
In copilarie am avut o livada si fructele se coceau foarte repede deodata, faceam gem si dulceata, le uscam pentru la iarna, faceam si compoturi multe
dar si supa de fructe era pe masa aproape zilnic in sezonul coacerii fructelor.
Era una din delicatesele copilariei.
Fructele care nu faceau fata in borcane, aveau defecte sau erau ciopiti de pasari, prea coapte sau o parte deja nu era buna, erau spalte si tocate intr-o oala mare plina cu apa si puse la fiert pe foc incet cu un pic de zahar daca nu era si ceva fruct dulce printre ele, un pic de scortisoara si poate o frunza de menta pentru o aroma mai exotica. Se facea un sauce alb dintr-o lingura mare de faina cu lapte si se punea peste fructe si mai lasam sa dea in clocot sa nu ramana cruda faina dar sa nici nu arda ca se lipeste repede. O cuisoara ii da un gust mai aparte si la fel se serveste cu paine uscata/crutoane!!!
Capsuni sau pepeni nu intra in oala asta, poate pepeni galbeni mai necopti, mere pere, pruni, ciresi si visini, agrise=gooseberry, caise si piersici, struguri. | |
| |
Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 72.245.91...) 2008-07-20 17:20 |
Re: Supa de Fructe........e cam compot....fugi de aici..........
| |
La 2008-07-20 06:49:43, Olga Khan a scris:
> Tipic la maghiari, romanii insa se uita din coltul ochiului la acest
> titlu bizar ... si cand aude ca va fi si dulce ... insa este foarte
> buna si rece si sta bine in frigider.
> In copilarie am avut o livada si fructele se coceau foarte repede
> deodata, faceam gem si dulceata, le uscam pentru la iarna, faceam si
> compoturi multe
> dar si supa de fructe era pe masa aproape zilnic in sezonul coacerii
> fructelor.
> Era una din delicatesele copilariei.
>
> Fructele care nu faceau fata in borcane, aveau defecte sau erau
> ciopiti de pasari, prea coapte sau o parte deja nu era buna, erau
> spalte si tocate intr-o oala mare plina cu apa si puse la fiert pe foc
> incet cu un pic de zahar daca nu era si ceva fruct dulce printre ele,
> un pic de scortisoara si poate o frunza de menta pentru o aroma mai
> exotica. Se facea un sauce alb dintr-o lingura mare de faina cu lapte
> si se punea peste fructe si mai lasam sa dea in clocot sa nu ramana
> cruda faina dar sa nici nu arda ca se lipeste repede. O cuisoara ii
> da un gust mai aparte si la fel se serveste cu paine
> uscata/crutoane!!!
> Capsuni sau pepeni nu intra in oala asta, poate pepeni galbeni mai
> necopti, mere pere, pruni, ciresi si visini, agrise=gooseberry, caise
> si piersici, struguri.
>
| |
| |
« Comentariu anterior Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|