Ziua Logo
  Nr. 4277 de luni, 7 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-07-07
Rollo din SUA (...@hotmail.com, IP: 97.80.168...)
2008-07-07 02:35
America

POt spune ca poti sa scrii depsre America trebuie sa traisti aici sa o cunosti cu bine si rele. NU e o tara perfecta ci perfectibila, felul incare a fost construita permite acest lucru care e un fapt . Chiar daca la prima vedere multi ar fi tentati sa spuna despre americanic a ar fi indoenti si ignoranti, aparentele inseala. Sunt buni si rai ignoranti si Phd politicieni si fermieri la fel cum gasesti si in Ro.
Ce se uita ca America e o tara in care fiecare in generatiile anterioare are cel putin unemigrant. Si ingeeneral fiecare vine cu doritna de a trai altfel, fiecare a trecut printr-un proces de adaptare mai mult sau mai putin dur si care a schibat in principiu intr=o masura mai mica sau mai mare pe fiecare.
Mai devreme sau mai tarziu poti sa-ti vezi visele implinite - ma refer la cele ale romanilor, o casa un trai bun etc.- evident totul are un pret si asta inseamna munca studiu adaptare continua, nu e simplu dar vezi lumina de la capatul tunelului.

Acum fiecare vede ce doreste sa vada si sa inteleaga ceea ce intelege si aici onor domnu ziarist va inselati amarnic, America este mai mult sau mai putin reprezentata de politicieni ilustrii sau mediocrii .America e reprezentata cu adevarat de milioanele de americani care isi doresc o viata mai buna care respecta legiile care-isi paltesc impozitele care respecta cultura si traditiile noilor veniti.

IMi aduc aminte de unul din reportajele Protv incare un barbat inv arsta de 70 si de ani din Serbia a picat interviul de cetatenie pt ca nu stie exact unde se flaa cutare munte si nu vorbea corect limba romana. L prima vedere am zabit pe urma am realizat cat de exclusivisti romanii pot fi, trbeuie sa vorbesti perfect limba romana si sa stii istoria si geografia Romaniei la perfectie ceipocrizie cati romani pot sa enumere 10 rauri si 5 munti fara sa se gandesca prea mult sau sa spuna care e perfectul compus a verbului " a avea", multi putini nu stiu, dar important in acel caz era faptul ca barbatul roman dorea sa fie romna si sa fie ingropat la sosr in Romania, dar tmbelii nostrii i-au mai relungit chinul.....



DOmule zirist sunt aici de 5 ani si multumesc Bunului Dumnezeu pentur ziata nebanuit de buna pe care familia mea o are aici, viata care in propria tara mi s-a refuzat si continua sa o refuze la atatea milioane de romani. Am intlanit oameni care la inceput au apreciat dorinta mea de a voarbi engleza si au stat m-am ascultat sfatuit si sunt americani......


Romanii s-au obisnuit sa adopte atitudinea mioritica de cele mai ,multe ori lipsita de onoare si dorinta de a te opune unui destin fatal, ce au facut romanii in timpul omcunsmului au avut vreo primavara de la Praga, au avut o revolutie de la Budapesta? Ce s-a intamplat major dupa amrele Fass din DECEMBRIE 89 CAND MII DE OAMENI AU MURIT ? si de ce? Iis mia aminteste cineva sacrificiul lor?Noi am astat si i-am asteptat pe americani ???!!! Am fost varati in UE cu de-a sila la fel si NATO.
Ce am facut noi sa meritam am schimbat ceva major ca sa starnim admiratia altor tari?? Ne-am facut ordine in prorpia casa, am aruncat mizeriile de securisti si comusniti la gunoi? ...


Vred c dupa ce avem un raspuns ferm la ceste intrebari putem sa chestionam america.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Duminica nuntii lui Chivu (3415 afisari)
 120 de securisti in SRI (2581 afisari)
 Cartita in CNSAS (2371 afisari)
 In pat cu Voronin (2147 afisari)
 Jebalie - un trib arab de origine valaha (1952 afisari)
 Suhoi-35 Flanker: Rusia isi prezinta ultima generatie de avioane de vanatoare multirol (VIDEO) (3990 afisari)
 Reuniti in "grupuri de supravietuitori", mii de oameni asteapta Apocalipsa pe 21 decembrie 2012 (3819 afisari)
 Odios: A violat o fetita de 13 ani si l-a obligat pe prietenul ei sa se uite cum o face (3013 afisari)
 Elena Basescu, cu ochii dupa un tanar miliardar (2888 afisari)
 Meci de rugby, intrerupt de secvente dintr-un film porno  (2369 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.