Ziua Logo
  Nr. 4276 de sambata, 5 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-07-05
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.239...)
2008-07-05 12:38
Hotie cu acte in regula dupa formula de calcul.

Aparatul cu care se poate masura puterea calorifica a gazului natural livrat catre consumatorii casnici se numeste, daca nu gresesc, gazcromatograf.
Intrebarile domniei voastre sunt pertinente dar nu va raspunde nimeni la ele, cu atat mai putin EON Gaz, OMV, Petrom, Distrigaz Sud sau Nord sau ANRGN.
Motivul este foarte simplu, un asemenea aparat nu va exista decat intre doua entitati, producatorul sau livratorul de gaz natural si distribuitor, consumatorii finali, in special cei casnici urmanad sa plateasca nota de plata intocmita de distribuitor.
In fapt, chiar si acum exista anumite discrepante in ceea ce priveste nota de plata de foecare consumator casnic atata timp cat exista doar un contor general, volumetric sau diferential, montat pe o scara de bloc. Unul care gateste zilnic si unul; care isi face doar doua ceaiuri pe zi impart in mod egal nota de plkata desi au consumuri diferite.
Sunt mii de blocuri in aceasta situatie iar guvernantilor le convine de minune actuala stare de fapt.
In ceea ce priveste factura de plata pe puterea calorifica a gazului natural, hotia de stat poate fi realizata prin doua metode, atata timp cat fiecare consumatorcasnic nu dispune de un gazcromatograf dupa care sa stie cat si ce a consumat.
In continuare, contorul general, volumetric sau diferential, va inregistra consumul in metri cubi.
Distrigaz va transforma acest volum in kw pe baza unei relatii matematice deja publicata.
Ei bine, aici intervine hotia, si asa cum spuneam se pot aplica doua metode.
Prima metoda.
Volumul de gaz contorizat va fi bagat in formula pe puterea calorifica inferioara si atunci vor rezulta foarte multi kilowatt care inmultit cu pretul de cost per unitate va da o suma foarte mare.
A doua metoda.
Volumul inregistra va fi bagat in formula pe puterea calorifica superioara si atunci, fiindca pretul de cost este mai mare pentru ceva mai de calitate, chiar daca rezulta mai putini kilowatt, factura va fi la fel de mare din cauza asa-zisei calitati supewrioare a gazului natural.
Cum consumatorul casnic nu are un aparat de masura cu care sa stie ce calitate de gaz a a consumat el este obligat sa plateasca ceea ce il obliga distribuitorul.
Uite asa, onor guvernantii au mai gasit inca un mijloc prin care sa isi bage adanc mainile ca niste cazmale in buzunarele romanilor tot mai saraciti.
Nu mai intru in detaliile de calcul pe baza formulei stabilite de ANRGN si a puterilor calorifice inferioare si superioare ale gazului natural, postarea s-ar lungi mult prea mult.
Cet este insa un lucru, trambitata aliniere la metodologia de plata a facturii pentru gaz natural existenta in UE trebuia implementata nu7mai dupa ce fiecare consumator in parte avea montat acel gazcromatograf la usa.
In caz contrar, asa cum am incercat sa spun pana acum, totul este pur si simplu o hotie cu acte in regula pe baza unei formule adevarate dar aplicata pe o situatie care conduce la falsuri.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Creveti cu ulei de masline, lamaie si usturoi (3998 afisari)
 Dihonie in Biserica (3158 afisari)
 Ne moare Marea (1984 afisari)
 Invrajbirea crestinilor din Romania (1524 afisari)
 Seful spionilor britanici otravit (1065 afisari)
 Rezultatele partiale la bacalaureat (AFLA NOTELE AICI!) (5171 afisari)
 Iubita lui Mini me dezvaluie secretele relatiei cu barbatul care-i ajunge pana la genunchi (3787 afisari)
 "Mamma Mia": ABBA din nou impreuna! (2998 afisari)
 Sexy Eva Longoria, in tandreturi cu mai tanarul sau sot (1905 afisari)
 Seful spionilor britanici, Alex Allan, a fost gasit zacand intr-o baie de sange (1852 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01096 sec.