neamtu tiganu 2008-06-27 23:07:38 |
Uitati aceasta reteta
|
|
Nefasta mea si chiar si nora au incercat-o de mai multe ori. Rezultatu, catastrofa. Nu are nici un gust nu merge cu nimic, stricati materia prima.
Vinetele sunt mult mai bune asa cum se coc traditional romaneste. Un salt maret e atunci cind sunt coapte la gratar, la jar. De asemenea va atrag atentia ca prosciuto care se gaseste in comert e o porcarie, mai ales aia gata taiata si preambalata. Evident exista si d-aia buna da nu gasesti peste tot.
Vinetele coapte se potrivesc cu ardei copti. Cind facem cite-o masa si invitam preiteni nemti se ling pa bot de ardei copti. Important la ardei copti e sosu. Nu va pot spune exact cum se face ca-i secret de familie!
daca vreti insa sa nu aruncati proscito puteti sa-l folositi la invelirea bucatelelor de ficat, pot fi chiar de pui, merge si pe gratar pus pa teapa da dat repede la foc tare, ficatu trebe sa ramina un pic zemos. |
|
|
|
Olga Khan 2008-06-28 03:29:36 |
Nici eu n-as manca rulada
|
|
Ricotta este "urda" mai pe romaneste si are un gust dulceag care merge bine in clatite cu marar verde, smantana si stafide, recomand sa incercati.
De un timp se chinuie lumea sa inveleasca si in prosciutto cate ceva si pe aici.
La noi 1 libra (0.454 grame) costa peste 20 de dolari la cel mai ieftin magazin.
Vinetele sint la peste 2 dolari bucata, mici si necopti, ... sezonul de vinete pe aici este in lunile de iarna?!?!? ianuarie-februarie. Dupa ce se termina caldurile de vara care tin pana-n Noiembrie, incepe sa creasca vinetele pe camp.
Au caldura destula in deseret. Curiozitati din lume.
Mexicanii fac ardei copti in fiecare week end in fata magazinului cu profil dar nu din ardei gras ci din ai lunguieti, cel mai ieftin ardei defapt. Gurmanzii prepara si ardei gras rosu copt insa publicul nu incearca asa ceva acasa singur.
Nimeni nu vrea sa lucreze la asemenea projekte!!! plictisitoare. Este o mancare de lux aici ardei copti, 10 dolari costa un borcanas cu un singur ardei.
|
|
|
|
OldPhil 2008-06-28 20:09:03 |
Re: Uitati aceasta reteta
|
|
La 2008-06-27 23:07:38, neamtu tiganu a scris:
> Nefasta mea si chiar si nora au incercat-o de mai multe ori.
> Rezultatu, catastrofa. Nu are nici un gust nu merge cu nimic, stricati
> materia prima.
>
> Vinetele sunt mult mai bune asa cum se coc traditional romaneste. Un
> salt maret e atunci cind sunt coapte la gratar, la jar. De asemenea va
> atrag atentia ca prosciuto care se gaseste in comert e o porcarie, mai
> ales aia gata taiata si preambalata. Evident exista si d-aia buna da
> nu gasesti peste tot.
>
> Vinetele coapte se potrivesc cu ardei copti. Cind facem cite-o masa si
> invitam preiteni nemti se ling pa bot de ardei copti. Important la
> ardei copti e sosu. Nu va pot spune exact cum se face ca-i secret de
> familie!
'te bah ca nici nu stii, secretul lui peste. mai stai si tu pa la bucatarie, mai inveti ceva. daca te lasa piranta ai in-cur -cat-o, o dai pa big mac si te umfli precum zepelinul Good Year!
>
> daca vreti insa sa nu aruncati proscito puteti sa-l folositi la
> invelirea bucatelelor de ficat, pot fi chiar de pui, merge si pe
> gratar pus pa teapa da dat repede la foc tare, ficatu trebe sa ramina
> un pic zemos.
>
|
|
|
|
OldPhil 2008-06-28 20:12:08 |
Re: Nici eu n-as manca rulada
|
|
La 2008-06-28 03:29:36, Olga Khan a scris:
ricotta? yuck!
telemea de oaie romaneasca, cea mai buna, sau brinza de burduf!
> Ricotta este "urda" mai pe romaneste si are un gust dulceag care merge
> bine in clatite cu marar verde, smantana si stafide, recomand sa
> incercati.
>
> De un timp se chinuie lumea sa inveleasca si in prosciutto cate ceva
> si pe aici.
> La noi 1 libra (0.454 grame) costa peste 20 de dolari la cel mai
> ieftin magazin.
>
> Vinetele sint la peste 2 dolari bucata, mici si necopti, ... sezonul
> de vinete pe aici este in lunile de iarna?!?!? ianuarie-februarie.
> Dupa ce se termina caldurile de vara care tin pana-n Noiembrie, incepe
> sa creasca vinetele pe camp.
> Au caldura destula in deseret. Curiozitati din lume.
>
> Mexicanii fac ardei copti in fiecare week end in fata magazinului cu
> profil dar nu din ardei gras ci din ai lunguieti, cel mai ieftin ardei
> defapt. Gurmanzii prepara si ardei gras rosu copt insa publicul nu
> incearca asa ceva acasa singur.
> Nimeni nu vrea sa lucreze la asemenea projekte!!! plictisitoare.
> Este o mancare de lux aici ardei copti, 10 dolari costa un borcanas cu
> un singur ardei.
>
>
>
|
|
|
|
Olga Khan 2008-06-28 23:25:13 |
Moderare
|
|
trebuia si de aici sa scoateti mesajul daca tot ati fost la ... moderare .... |
|
|
|
casandra 2008-06-29 01:09:23 |
reteta
|
|
oregano=cimbru ,ricotta=urda avem cuvinte suficiente in lb.romana!!! |
|
|
|
gavinana 2008-06-29 10:18:06 |
Nu mai stiti romaneste?
|
|
De ce vinete? Daca urda a devenit ricotta de ce titlul nu e melanzane cu ricotta? De fapt toti romanii stiu italiana. Nu-i asa? Schimonositi limba asta in toate felurile. Cand nu exista posibilitatea traducerii , da sunt de acord cu preluarea termenului respectiv asa cum e in limba respectiva. Stiti ca italienii unde nu au traducere preiau diferite cuvinte din alte limbi si le pronunta asa cun se citesc? de ex pentru ei Ace este ace si scris si citit. |
|
|
|
Mos Grigore 2008-06-29 16:41:05 |
Oregano..........................
|
|
e poveste grea..........exista greek oregano...............mexican oregano.............
winter savory....................summer savory....toate aduc cu cimbrul...dar nici una nu e exact cimbru'...............ala.....................
Imi amintesc diminetzile dela Lotru cind soarele batea intr'un versant si valea se umplea de miros de cimbru....ala era cimbrishor ...si salbatic..............
Si mie mi se pare Ricotta KK.............de fapt noi avem o problema cu brinzele aici din cauza laptelui pasteurizat........zice-se..............se gasesc de import...dar astea fermentate sint al dracu' de scumpe...........$9/lb.......din fericire telemeaua e buna si eftina $2.5-4.0/lb................cea mai buna e aia ungureasca (crema) si pe urma aia bulgareasca.................................
Cit despre salata de vinete.........combina-tzi-le cu un dovlecel fiert (le face albe)...........usturoi si smintina.............evident ceapa tocata fin................atentzie la tocatul in blender..............semintzele farimate pot fi toxice ......sau grele pentru unii........
Sos de ardei coptzi?..........KK se umfla Tziganu'n pene ............e ulei si otzet.cu otzetul intii ca altfel nu se mai lipeshte de ardei.....................cei mai buni aia roshii cu carnea groasa........................................aia ca in RO se chiama Gipsy aici
La mine aici e puzderie de tot ce vrei.......problema mea e ca multe nu shtiu ce dracu sint si tantalaii de pravaliashi nu dau nici un fel de indicatzii..............tot berbecu' immigrant se duce la raftu' si morcovu' lui si salut...............
Tocmai am cumparat cel mai scump jambon Jamon Serrano o chestie spanioleasca facuta din singurii porci negri din Spania (aia n-au auzit de Mangalitza singurii porci negrii din RO)...........a fost cam $20/lb...............inca n-am gustat-o................................... |
|
|
|
Mos Grigore 2008-06-29 18:23:29 |
Ricotta nu e URDA..........mai sapatzi.................
|
|
La 2008-06-29 01:09:23, casandra a scris:
> oregano=cimbru ,ricotta=urda avem cuvinte suficiente in lb.romana!!!
>
|
|
|
|
Olga Khan 2008-06-29 19:59:05 |
Re: Ricotta nu e URDA..........mai sapatzi.................
|
|
La 2008-06-29 18:23:29, Mos Grigore a scris:
> La 2008-06-29 01:09:23, casandra a scris:
>
> > oregano=cimbru ,ricotta=urda avem cuvinte suficiente in lb.romana!!!
> >
>
>>> Se obtine din fierberea zerului ce s-a scurs de la fabricarea cascavalului
dupa cum si numele italian ii spune "ri-cotta" ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Urda |
|
|
|
Mos Grigore 2008-06-29 21:16:32 |
Re: Ricotta nu e URDA..........mai sapatzi.................
|
|
Ia cauta la POZITZIA cash.......................
La 2008-06-29 19:59:05, Olga Khan a scris:
> La 2008-06-29 18:23:29, Mos Grigore a scris:
>
> > La 2008-06-29 01:09:23, casandra a scris:
> >
> > > oregano=cimbru ,ricotta=urda avem cuvinte suficiente in lb.romana!!!
> > >
> >
> >>> Se obtine din fierberea zerului ce s-a scurs de la fabricarea
> cascavalului
> dupa cum si numele italian ii spune "ri-cotta" ...
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Urda
>
|
|
|
|