Ziua Logo
  Nr. 4267 de miercuri, 25 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-06-25

Comentarii: 86, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Gunter
2008-06-24 22:42:17

deci CEDO e comunista

Inteleg ca si CEDO, care a dat dreptul chiriasilor care au cumparat cu buna-credinta de a fi proprietari, e o institutie comunista, care sprijina nationalizarea.
Asta rezulta din articol.
Foarte bine ca s-a votat asa ceva. Era si timpul. Toti asa-zisii ,,mostenitori" au revendicat deja case si terenuri cat nu aveti ca tara si voi o tineti gaia matzu cu nationalizarea voastra.
Cunosc oameni dati afara din case de pretinsi mostenitori care nici acte nu aveau, dar justitia voastra de 2 lei i-a ajutat sa castige o casa pe care strabunica-su` o vanduse deja din 1914 toamna :).
O chestie buna si desteapta. Chiriasii si propietarii nu trebuiau pusi in stare de conflict de la bun inceput.

Daniela Rolea
2008-06-24 22:58:17

la mintea voastra...

Dupa biata voastra minte rechini imobiliari erau prin urmare amaratii aia de batrani chiriasi, care erau dati afara de prin case de toti escrocii, iar napastuitii soartei sunt aia gen Constanda care cumparau drepturi litigioase si castigau procese mituind judecatori.
Cati adevarati fosti proprietari credeti ca mai traiesc si cati dintre mostenitori credeti ca mai au la tolba acte beton care sa le dovedeasca dreptul de proprietate?
Fiti seriosi... felul in care ati scris articolul nu va recomanda ca ziaristi, ci eventual ca aparatori ai revendicatorilor de profesie cu care tara voastra s-a procopsit dupa `90. Samsari de case si terenuri.

Tudor190
2008-06-24 23:25:02

Retrocedarea reretrocedarilor

Pina unde se marge cu retrocedarea?
Cine a decis ca pina la sfirsit de ani 40 inceput de 50?
De ce nu pina inainte de cucerirea Daciei (partiala) de catre romani? Expulzam pe toti cei ce se cred latini via Roma, pe toti cumani, slavii, maghiarii, tiganii, grecii, armenii, evreii/jidanii, bulgarii si care-or mai fi.
Daca tot este moda retrocedarilor ar trebui sa-mi (sa ne) retrocedati SIDEX Galati de exemplu sau ALRO Slatina ce mi-au (ne-au) apartinut (Statul Roman) pina au fost vindute fara acordul meu (nostru).

Alta problema.
Cine garanteaza ca proprietatile respective ce fac obiectul imposibilei legi au fost acaparate pe cai legale si morale. Deschidem scurt o ancheta sa vedem cum si-au dobindit familile Auschnitt si Mociornita (numai doau exemple) averile din afaceri cu statul.

Ardeal.
Se dau proprietati maghiarilor fara nici o baza legala. Majoritatea cladirilor din centrele oraselor au apartinut inainte de 1918 Statului Dualist si erau in exploatarea si folosinta bisericilor ca si scoli, spitale, internate etc. Acum s-au dat in proprietatea acelor biserici chiar daca nu le-au apartinut cind au intrat in componeta Statului Roman.
Padurile din harcov apartineau Statului Dualist si erau doar in exploatarea unora; composesorate. Acuma li s-a dat in posesie ceea ce n-au avut niciodata
Cei ce-au ales sa plece dupa 1918 au fost despagubiti de Statul Roman; optantii. Acuma urmasilor lor li se da ceea ce nu le mai aprtinea, au renuntat de buna voie si au fost si despagubiti.

Vae vistis! Da si cind ne vom ridica...!

katty1
2008-06-24 23:49:31

Re: Retrocedarea reretrocedarilor

La 2008-06-24 23:25:02, Tudor190 a scris:

> Pina unde se marge cu retrocedarea?
> Cine a decis ca pina la sfirsit de ani 40 inceput de 50?
> De ce nu pina inainte de cucerirea Daciei (partiala) de catre romani?
> Expulzam pe toti cei ce se cred latini via Roma, pe toti cumani,
> slavii, maghiarii, tiganii, grecii, armenii, evreii/jidanii, bulgarii
> si care-or mai fi.
> Daca tot este moda retrocedarilor ar trebui sa-mi (sa ne) retrocedati
> SIDEX Galati de exemplu sau ALRO Slatina ce mi-au (ne-au) apartinut
> (Statul Roman) pina au fost vindute fara acordul meu (nostru).
>
> Alta problema.
> Cine garanteaza ca proprietatile respective ce fac obiectul
> imposibilei legi au fost acaparate pe cai legale si morale. Deschidem
> scurt o ancheta sa vedem cum si-au dobindit familile Auschnitt si
> Mociornita (numai doau exemple) averile din afaceri cu statul.
>
> Ardeal.
> Se dau proprietati maghiarilor fara nici o baza legala. Majoritatea
> cladirilor din centrele oraselor au apartinut inainte de 1918 Statului
> Dualist si erau in exploatarea si folosinta bisericilor ca si scoli,
> spitale, internate etc. Acum s-au dat in proprietatea acelor biserici
> chiar daca nu le-au apartinut cind au intrat in componeta Statului
> Roman.
> Padurile din harcov apartineau Statului Dualist si erau doar in
> exploatarea unora; composesorate. Acuma li s-a dat in posesie ceea ce
> n-au avut niciodata
> Cei ce-au ales sa plece dupa 1918 au fost despagubiti de Statul Roman;
> optantii. Acuma urmasilor lor li se da ceea ce nu le mai aprtinea, au
> renuntat de buna voie si au fost si despagubiti.
>
> Vae vistis! Da si cind ne vom ridica...!
>


De Auschnitt nu stiu prea multe insa Mociornita a fost om serios, intreprinzator roman, a finantat si un liceu a dat si burse.ma rog a facut si acte de caritate. Si nu a strans o avere exorbitanta. Avea fabrici de pielarie si pantofi dupa cate imi aduc aminte. Fiica lui a dat un interviu, la Antena 3 chiar in perioasa campanii electorale. Imi place de ea. Macar de ar fi avut Romania cate mii de alde Mociornita, ar fi fost bine.

Tudor190
2008-06-24 23:57:58

Re: Retrocedarea reretrocedarilor

La 2008-06-24 23:49:31, katty1 a scris:

> De Auschnitt nu stiu prea multe insa Mociornita a fost om serios,
> intreprinzator roman, a finantat si un liceu a dat si burse.ma rog a
> facut si acte de caritate. Si nu a strans o avere exorbitanta. Avea
> fabrici de pielarie si pantofi dupa cate imi aduc aminte. Fiica lui a
> dat un interviu, la Antena 3 chiar in perioasa campanii electorale.
> Imi place de ea. Macar de ar fi avut Romania cate mii de alde
> Mociornita, ar fi fost bine.


Marile afaceri/averi se fac cu statul; oriunde si oricind. Mociornita s-a imbogatit in perioda guvernarilor liberale (20-30) parca a fost deputat si senator liberal de Ilfov.

HERUT
2008-06-25 00:16:46

Re: Retrocedarea reretrocedarilor

La 2008-06-24 23:49:31, katty1 a scris:

Marile afaceri/averi se fac cu statul; oriunde si oricind. Mociornita s-a imbogatit in perioda guvernarilor liberale (20-30) parca a fost deputat si senator liberal de Ilfov.


_________Pe mine ma fascineaza pur si simplu aceasta Marie-Rose Mociornita. Nu stiu daca am intilnit in viata mea o femeie care sa ma incinte cum ma incinta aceasta femeie. E pur si simplu extraordinara. Cind am sa ma duc in tara, am sa tin cu tot dinadinsul s-o vad si sa-i sarut mina. Idealul meu de femeie sta in Marie-Rose. E tulburatoare, si o iubesc !

Stoicescu
2008-06-25 00:40:44

Nationalizarea a invins !

In Bucuresti au fost retrocedate peste 5000 de case nationalizate !
V-ati intrebat ce s-a intamplat cu cele peste 10 000 de familii - zece mii, pentru ca desigur, in fiecare imobil nu locuia doar o familie ! - care, dupa ani de procese au fost evacuati !
La nivel national sunt 300 000 de retrocedari !(si tot atatea procese !)

300 000 de romani au fost terminati in inchisorile comuniste !

Acum peste 300 000 de romani vor fi terminati prin evacuare fortata din casele in care au ajuns printr-un joc al sortii ( nu pentru ca sunt nomenclaturisti asa cum s-a vehiculat de cei care s-au jucat cu legile !)
Aceste case au fost cumparate de la STATUL ROMAN asa cum au cumparat si cei din blocurile comuniste !(blocuri construite pe terenuri nationalizate care ar trebui retrocedate si blocurile demolate...!ca sa fim corecti cu toata lumea !)

Nationalizarea nu a invins !

Noi toti am pierdut ! si am ramas cu gustul amar de a ne fi nascut in Romania !

Sarabanda legilor a scris o pagina de trista amintire in cartea democratiei postdecembriste !


Liviu2002j
2008-06-25 01:06:24

Re: deci CEDO e comunista

D-le Gunter, incurcati borcanele intentionat sau la ordin !!! Smecheri au fost si vor mai fi dar ce faceti cu proprietarii adevarati sau mostenitorii lor ?! Apoi chiriasii de buna credinta sau mai bine zis nu, au furat pur si simplu un lucru care stiu foarte bine ca nu este al lor ... Cum sa stai intr-o casa care nu este a ta ?! SI sa o mai si cumperi pe 2 lei cum scrieti d-tra ?! Legea aceea cu vanzarea de catre stat a imobilelor pe care le furase in prealabil de la proprietarii de drept a fost de fapt data pentru smecherii cei mari, rechinii vorace securistoizi care au stiut exact mersul lucrurilor ... Cateii care au aparut mai tarziu au mai ros si ei cateva oscioare timp in care s-a facut mare valva cu "saracii" chiriasi dati afara ... Pai cand s-au mutat nu au stiut ei foarte precis ca este vorba de casa nationalizata ?! Ba unii se si bateau pe vremea ailalta sa prinda loc intr-o casa nationalizata si sa nu stea "la bloc" ... Numai cine nu a construit o casa nu stie cat de greu este si ce sacrificii necesita. Dar de dramele celor carora li s-au luat casele nu scrieti nimic ?!

Liviu2002j
2008-06-25 01:15:40

La mintea ta ...

Danielo, batranii aceia "amarati" pe care ii plangi tu acum au copii si nepoti ('oi fi si tu intr-o astfel de ipostaza !?), oameni care au fost invatati sa fure lucrurile altora, sa stea in casele pentru care altii au muncit si au facut sacrificii in timp ce ei au lins unde trebuie si cum trebuie ... "Mostenitorii" astia vor mosteni lucruri furate in detrimentul celor indreptatiti ! Nu ca ar fi singura si cea mai mare nedreptate din lumea asta dar este totusi o nedreptate ...

In loc sa te ratoiesti la autorii articolului ai face bine sa incerci sa judeci lucrurile corect si sa identifici niste solutii mai corecte. Tu singura scrii "Cati adevarati fosti proprietari credeti ca mai traiesc si cati dintre mostenitori credeti ca mai au la tolba acte beton care sa le dovedeasca dreptul de proprietate?". Deci pe asta va bazati voi ? Pe faptul ca nu mai exista acte ? Pai exact pe asta se bazeaza si smecherii si samsarii de care scrii ... Proprietarii nu mai traiesc ca i-a consumat viata prin jafurile la care au fost supusi dar in schimb mai traiesc "batraneii" ipocriti care au lins unde trebuie si acum sunt cumparatori de buna credinta !!!

Liviu2002j
2008-06-25 01:26:38

Re: Nationalizarea a invins !

La 2008-06-25 00:40:44, Stoicescu a scris:
>
> Acum peste 300 000 de romani vor fi terminati prin evacuare fortata
> din casele in care au ajuns printr-un joc al sortii ( nu pentru ca
> sunt nomenclaturisti asa cum s-a vehiculat de cei care s-au jucat cu
> legile !)

Mai sa fie ... SI zici matale ca in vilele si casele cele mai rasarite (oricum mai spatioase si mult mai centrale si confortabile decat blocurile comuniste) au ajuns sa stea "printr-un joc al sortii" toti sarmanii si muncitorii !!! Mai nea Stoicescule, pe cine vrei matale sa aburesti aici ?! De dramele alora de li s-au luat casele nu scrii nimic vad ?!

> Aceste case au fost cumparate de la STATUL ROMAN asa cum au cumparat
> si cei din blocurile comuniste !(blocuri construite pe terenuri
> nationalizate care ar trebui retrocedate si blocurile demolate...!ca
> sa fim corecti cu toata lumea !)
>
Incurci borcanele intentionat sau la ordin ?! Casele nationalizate au fost construite inainte de comunism de niste oameni particulari si nu de statul roman asa cum este cazul blocurilor ... Statul roman a avut acte ale imobilelor pe care le-a vandut ?! Iar in privinta imobilelor construite pe terenuri nationalizate exista reglemetari relativ normale in lege ... Matale esti genul demolator cum erau aia de ziceau sa se demoleze Casa Poporului !

Liviu2002j
2008-06-25 01:42:00

Cu alte cuvinte tot noi toti platim !!!

Adica unii s-au lafait in casele altora si acum sa le paltim noi toti distractia !!! Sa tot votezi PSD, PRM, PD-L si PC la urmatoarele alegeri ...

Liviu2002j
2008-06-25 02:11:47

Ce nu stie CEDO ...

... sau se face ca nu stie este modul in care au devenit chiriasi in casele nationalizate ! Unii au avut chiar si alte proprietati, altii au devenit chiriasi imediat dupa 1989 stiind mersul lucrurilor si asa mai departe ...

Ratacitul
2008-06-25 03:22:53

Re: Cu alte cuvinte tot noi toti platim !!! / Cred ca ai inteles altceva....

Cred ca ai inteles altceva decat ceea ce am inteles eu.

Eu al inteles asa:

Acum n ani, Liviu2001j, chirias la ICRAL a vazut ca poate cumpara (conform legii) locuinta in care sta. Se duce frumushel la ICRAL; aia scotocesc prin documente, spun ca e OK si cer banii. Liviu 2001j, duce mana la portofel sau merge la banca si plateste. Cu buna credinta. E proprietar de acum.

Dupa alti m ani, apare ,ca o floare, gigel de peste mari care vorbeste o romaneasca stalcita, daca o vorbeste, nepot de vara primara a cumetrei unchiului fostului proprietar, si cu avocati buni, spaga, etc. se descopera ca fiind el insusi proprietar.

- Inainte, legea ii zicea lui Liviu2001j: bye bye, a venit "Propitaru' ", ma doare-n 14 unde te muti, dar te muti!
-Acum legea spune: Liviu2001j, ramai in casa cumparata cu buna credinta, iar lui gigel ii dam despagubiri.


O fi rau, o fi bine? Eu zic ca-i bine.La 2008-06-25 01:42:00, Liviu2002j a scris:

> Adica unii s-au lafait in casele altora si acum sa le paltim noi toti
> distractia !!! Sa tot votezi PSD, PRM, PD-L si PC la urmatoarele
> alegeri ...
>

Ratacitul
2008-06-25 03:32:04

Re: Ce nu stie CEDO .../ La CEDO, buna credinta se prezuma, reaua credinta se dovedeste

Buna credinta se prezuma, reaua credinta se dovedeste. E un principiu fundamental de drept democratic. Pari surprins ca CEDO foloseste principiul asta si nu se situeaza pe principiul luptei de clasa, ca in postarile tale.
Asa e viata asta, plina de surprize.

La 2008-06-25 02:11:47, Liviu2002j a scris:

> ... sau se face ca nu stie este modul in care au devenit chiriasi in
> casele nationalizate ! Unii au avut chiar si alte proprietati, altii
> au devenit chiriasi imediat dupa 1989 stiind mersul lucrurilor si asa
> mai departe ...
>

Ratacitul
2008-06-25 04:08:37

Re: deci CEDO e comunista / cred ca n-ai inteles miza

Vad ca ii dai inainte cu lupta de clasa. Hai sa-ti spun altfel: daca ai fi in situatia in care ai platit cu buna credinta un astfel de imobil, cred ca nu ti-ar conveni sa vina "propitaru' " din 1914 si sa ti-l ia.

Prin alte parti sunt case care s-au vandut de 10 ori intr-un secol; exista si multe greseli, dar nimeni nu pune in discutie dreptul ultimului proprietar de a sta linistit in casa lui daca si-a platit datoriile. Daca statul a facut greseli, statul da compensatii, nu alearga proprietarul prin tribunale.

Stii care-i problema ta si a altora? Ai imbracat pe dos tricoul bolshevic si ai iesit la defilare pozand in democrat.


La 2008-06-25 01:06:24, Liviu2002j a scris:

> D-le Gunter, incurcati borcanele intentionat sau la ordin !!! Smecheri
> au fost si vor mai fi dar ce faceti cu proprietarii adevarati sau
> mostenitorii lor ?! Apoi chiriasii de buna credinta sau mai bine zis
> nu, au furat pur si simplu un lucru care stiu foarte bine ca nu este
> al lor ... Cum sa stai intr-o casa care nu este a ta ?! SI sa o mai si
> cumperi pe 2 lei cum scrieti d-tra ?! Legea aceea cu vanzarea de catre
> stat a imobilelor pe care le furase in prealabil de la proprietarii de
> drept a fost de fapt data pentru smecherii cei mari, rechinii vorace
> securistoizi care au stiut exact mersul lucrurilor ... Cateii care au
> aparut mai tarziu au mai ros si ei cateva oscioare timp in care s-a
> facut mare valva cu "saracii" chiriasi dati afara ... Pai cand s-au
> mutat nu au stiut ei foarte precis ca este vorba de casa nationalizata
> ?! Ba unii se si bateau pe vremea ailalta sa prinda loc intr-o casa
> nationalizata si sa nu stea "la bloc" ... Numai cine nu a construit o
> casa nu stie cat de greu este si ce sacrificii necesita. Dar de
> dramele celor carora li s-au luat casele nu scrieti nimic ?!
>

george nemteanu
2008-06-25 04:29:48

Pentru Liviu 2002 j

Apreciez atitudinea ta in problema respectiva. Eu am locuit in Bucuresti si am contractat un apartament la bloc, desi as fi avut relatiile si banii pentru a obtine un contract de chirias intr-o casa nationalizata platind o chirie infima. Majoritatea acestor chiriasi erau privilegiati datorita functiilor si erau astfel recompensati, desi aveau salarii si venituri adiacente (atentii) foarte mari pentru acele vremuri. Pe langa ei se strecurau si altii dispusi a da mita de rigoare Doar un nebun poate crede ca n-ar fi avut posibilitatea sa-si contracteze un apartament oriunde ar fi dorit. Dar de ce sa o faca, cand se puteau lafai platind chirie echivalentul a patru-cinci pachete de Kent la bisnita ? Fostii proprietari ce nu au avut banii necesari pentru a plati onorarii pe masura unor avocati verosi au fost plimbati pana in ziua de azi, cand se vad in fata faptului implinit. Au fost cazuri cand unii plimbati pe drumuri ani de zile si-au instrainat dreptul de proprietate unor samsari, care in timp record au recuperat proprietatile , castigand astfel de cateva ori sumele platite. Este clar ca a existat si exista o mafie inimaginabila in acest domeniu, cunoscuta tuturor politicienilor. Chiar Basescu, fost primar general nu a pus niciodata piciorul in prag pentru a starpi aceasta mafie. Iar acum , ca presedinte, probabil va promulga aceasta lege ilara. S-a plecat stramb din start datorita unei mentalitati colectiviste, tergiversarile dand nastere la aparitia ingineriilor care deruteaza atat de mult pe necunoscatorii in problema. Sumele enorme hotarate de catre tribunalul european pentru cei ce si-au cautat ultima dreptate acolo, ar trebui imputate vinovatilor, nicidecum trecute la datoria statului.

Arcturus
2008-06-25 04:46:05

Re: Cu alte cuvinte tot noi toti platim !!! / Cred ca ai inteles altceva....

E bine. Pacat ca "marii" conducatori de ieri si azi is bat joc de populatie asa cum vor.La 2008-06-25 03:22:53, Ratacitul a scris:

> Cred ca ai inteles altceva decat ceea ce am inteles eu.
>
> Eu al inteles asa:
>
> Acum n ani, Liviu2001j, chirias la ICRAL a vazut ca poate cumpara
> (conform legii) locuinta in care sta. Se duce frumushel la ICRAL; aia
> scotocesc prin documente, spun ca e OK si cer banii. Liviu 2001j, duce
> mana la portofel sau merge la banca si plateste. Cu buna credinta. E
> proprietar de acum.
>
> Dupa alti m ani, apare ,ca o floare, gigel de peste mari care vorbeste
> o romaneasca stalcita, daca o vorbeste, nepot de vara primara a
> cumetrei unchiului fostului proprietar, si cu avocati buni, spaga,
> etc. se descopera ca fiind el insusi proprietar.
>
> - Inainte, legea ii zicea lui Liviu2001j: bye bye, a venit
> "Propitaru' ", ma doare-n 14 unde te muti, dar te muti!
> -Acum legea spune: Liviu2001j, ramai in casa cumparata cu buna
> credinta, iar lui gigel ii dam despagubiri.
>
>
> O fi rau, o fi bine? Eu zic ca-i bine.
>
>
>
> La 2008-06-25 01:42:00, Liviu2002j a scris:
>
> > Adica unii s-au lafait in casele altora si acum sa le paltim noi toti
> > distractia !!! Sa tot votezi PSD, PRM, PD-L si PC la urmatoarele
> > alegeri ...
> >
>
>

. .
2008-06-25 04:46:27

Re: deci CEDO e comunista

Cumparatorul de buna credinta nu poate fi facut vinovat de ceva. Atat.
Dar ca sa devii proprietar pe bunul altuia e o imbecilitate, daca nu o ticalosie.
In momentul in care un bun are un proprietar de drept, orice tranzactie intre terti(in cazul asta intre stat si chirias) este nula.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-06-25 04:51:20

Becali a avut un MESAJ clar pentru Voiculescu - cu un reporter de la Antena 1 - acu vreo 2-3 ani...

..si daca mai exista pe undeva in net, poate publica cineva link-ul la acel audiofile..

Ratacitul
2008-06-25 04:59:01

Re: deci CEDO e comunista

Cand chiriasii au cumparat, casele nu erau inregistrate ca fiind ale lui x sau y ci ale statului. Asa ca tranzactia a fost intre proprietar si cumparator, nu intre tertz si cumparator.
Si inca ceva: Este vorba despre mecanismele de verificare. Daca statul a spus OK la tranzactie, si-a asumat raspunderea in fata tuturor cererilor viitoare. Asa, doar sa incaseze bani de notariat si de TVA si de ce-o mai fi, e simplu. Da' nu mai e stat, nu mai sunt reguli. Se ajunge ca "secunzii", "tertii" sa puna mana pe kalashnikov.

La 2008-06-25 04:46:27, . . a scris:

> Cumparatorul de buna credinta nu poate fi facut vinovat de ceva. Atat.
>
> Dar ca sa devii proprietar pe bunul altuia e o imbecilitate, daca nu o
> ticalosie.
> In momentul in care un bun are un proprietar de drept, orice
> tranzactie intre terti(in cazul asta intre stat si chirias) este nula.
>

Ratacitul
2008-06-25 05:00:15

Uite ca Becalii a ajuns frecventabil, ba chiar citat. Ce ti-e si cu pozitionarea asta !

Uite ca Becalii a ajuns frecventabil, ba chiar citat. Ce ti-e si cu pozitionarea asta !

La 2008-06-25 04:51:20, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ..si daca mai exista pe undeva in net, poate publica cineva link-ul la
> acel audiofile..
>

. .
2008-06-25 05:06:08

Re: deci CEDO e comunista

Asta-i cu totul altceva, ca statul si-a asumat raspunderea. Tot asa si proprietarii vor castiga tot la CEDO impotriva statului.
Insa a vorbi despre cine vine din 1914 si ce ii convine sau nu chiriasului, e irelevant.

Ratacitul
2008-06-25 05:12:57

Re: deci CEDO e comunista

Tot textul meu a plecat de la ideea bunei credinte a chiriasului. Poate n-ai citit prima parte...


La 2008-06-25 05:06:08, . . a scris:

> Asta-i cu totul altceva, ca statul si-a asumat raspunderea. Tot asa si
> proprietarii vor castiga tot la CEDO impotriva statului.
> Insa a vorbi despre cine vine din 1914 si ce ii convine sau nu
> chiriasului, e irelevant.
>

Ratacitul
2008-06-25 05:16:18

Si inca ceva....

Cat mai umblati cu fantoma retrocedarilor. Nu de alta, dar daca peste 20 de ani ma voi gandi sa ma mut in Romania, va fi mai ieftin sa gasesc un avocat bun, niste "rude" niciodata cunoscute si... bine decedate ca sa-mi trag si eu o retrocedare undeva prin Primaverii.
Pai nu?

brad
2008-06-25 08:07:59

o initiativa buna

o initiativa buna pentru cei care locuiesc de o viata in case nationalizate. Acum nu mai exista riscul sa ramana in strada.

vasilik
2008-06-25 08:21:57

in strada

Mi se pare normal, nu poti arunca in strada atatea familii care au stat in casele alea de cand se stiu. Ca sa nu mai vorbim cati cantareti si cati actori de marca au ajuns in strada din cauza ca a venit cineva care pretindea casa, a luat-o si dupa aia nici macar nu a folosit-o.

Ghita Bizonu'
2008-06-25 09:39:34

Cristian Paturca a fost dat afara din casa

si a ajuns in strada. Se mira ca de ce si el ?!
Norocu lui ca este cunoscut si era campanie elctorala asa ca unu din PC i-a dat o garsoniera.
Sau sa mai luam niste cazuri de nomenclaturisti odiosi : Dan Iordachescu . In aceiasi situatie. Julieta Szaony (Otlilia din filmul Felix )si Otilia idem O fosta cantareata celebra de la opereta (scuze imi scapa numele , deh savarina precoce) acu 9-10 ani. Si altii asisderea.

Si dincolo : napastuitul Constanda. Care era cat pe ce sa ridice blocuri pe terenul ce i-a fost confiscat de comunistu Carol 2 Lupescu. Si mai sunt detule alte cazuri in care s-au revendicat si obtinut terenuri confiscate de comunistii lu carol Lupescu.

Si culmea retrocedarilro. Era cat pe ce sa fie returnat impobilul revendicat (!!) de maresalul Alexandru Averescu !!!!

nevoiadeadevar
2008-06-25 10:46:01

Va tine mult minunea ?

Socrate
2008-06-25 10:49:36

Legea ne reintroduce in normalitate.

CEDO judeca in baza legilor statului - respectiv Romania. Daca legile sunt strambe, nu conteaza. Romania a facut imensa greseala de a adopta " restitutio in integrum" si restituirea in natura. Ungaria a acordat in 1991 despagubiri de maximum 21.000 USD, si a incheiat problema retrocedarilor. Nationalizarea a insemnat si stergerea tuturor datoriilor si ipotecilor, lucru care a fost neglijat voit. La noi, despagubirile se dau la " pretul pietei " umflat zdravan de speculantii imobiliari. Nu mai discutam de mafia retrocedarilor , de mostenitorii fictivi. si de cumpararea drepturilor litigioase. Ca rezultat al legislatiei adoptate de parlamentul nostru, o generatie intreaga plateste preturile umflate ale retrocedarilor, de zeci de miliarde de euro. Ungaria a platit despagubiri de cca 250 milioane de dolari, si a avut resurse pentru dezvoltarea economiei. Salariul mediu in Ungaria este dublu decat in Romania.

Gunter
2008-06-25 11:05:06

Re: deci CEDO e comunista

La 2008-06-25 01:06:24, Liviu2002j a scris:

> D-le Gunter, incurcati borcanele intentionat sau la ordin !!! Smecheri
> au fost si vor mai fi dar ce faceti cu proprietarii adevarati sau
> mostenitorii lor ?! Apoi chiriasii de buna credinta sau mai bine zis
> nu, au furat pur si simplu un lucru care stiu foarte bine ca nu este
> al lor ... Cum sa stai intr-o casa care nu este a ta ?! SI sa o mai si
> cumperi pe 2 lei cum scrieti d-tra ?! Legea aceea cu vanzarea de catre
> stat a imobilelor pe care le furase in prealabil de la proprietarii de
> drept a fost de fapt data pentru smecherii cei mari, rechinii vorace
> securistoizi care au stiut exact mersul lucrurilor ... Cateii care au
> aparut mai tarziu au mai ros si ei cateva oscioare timp in care s-a
> facut mare valva cu "saracii" chiriasi dati afara ... Pai cand s-au
> mutat nu au stiut ei foarte precis ca este vorba de casa nationalizata
> ?! Ba unii se si bateau pe vremea ailalta sa prinda loc intr-o casa
> nationalizata si sa nu stea "la bloc" ... Numai cine nu a construit o
> casa nu stie cat de greu este si ce sacrificii necesita. Dar de
> dramele celor carora li s-au luat casele nu scrieti nimic ?!
>

Nu incurc niciun borcan, iar chestia cu ,,ordinul" se pare ca a devenit un fel de paranoia pe care il folositi ca argument, in lipsa altora mai viabile.

1.CEDO a recunoscut dreptul TUTUROR chiriasilor care au cumparat de buna-credinta de a fi proprietari, chiar daca acea proprietatea a avut un alt stapan inainte de shpe toamna. Deci... in aceste cazuri chiariasii raman cu proprietatile, iar fostii proprietari se aleg cu despagubiri, ceea ce spune si legea in cauza. Proprietarii respectivi nu vor mai castiga la CEDO fiindca deja exista precedentul cazului cu cei care au cumparat de buna-credinta. E posibil sa nu pricepi, fiind prea complicat ptr tine.

2. Bunicilor mei (oameni simpli, nu te gandi in paranoia ta ca au fost cine stie ce nomenclaturisti) le-a fost repartizata o astfel de casa in 1956. Crede-ma ca nu i-a interesat daca si cui a apartinut, asa cum sunt convins ca nici tie nu ti-ar fi pasat daca nu ai fi ipocrit. Bunicul, veteran de razboi, a fost bucuros ca are un acoperis pentru familia sa, asa ca scuteste-ne cu tampenia ,,nu le-a fost rusine sa fure bunul altuia". Dupa mintea ta proasta trebuia sa se sinucida sau sa stea pe strada intr-o cutie de carton, cu nevasta si 2 copii. Si n-a furat nimic. Fata de o droaie de nemernici care au castigat proprietati, fara sa demonstreze cu acte ca le-ar fi avut. Plus, ca uite stiu eu 1 caz de proprietar care a zis ca nu-i trebuie casele (avea vreo 5), n-a vrut sa dea chiriasii afara, si a cerut, de la bun inceput, din 1998, despagubiri de la stat. Este persoana publica, de la liberali.

3. Acum, fa socoteala, din 54 pana in ziua de azi, cate generatii au trecut prin casa aia. Bunicii, parintii si acum un frate de-al meu care sta acolo. Cate reparatii s-au facut, cati bani s-au cheltui pe casa aceea? Ca doar nu crezi ca din 54 si pana acum a fost lasata sa cada. Practic e ca si cum ar fi fost reconstruita. Prin urmare, cred ca sunt multi chiriasi care pot spune ca au reconstruit aceste case de-a lungul anilor, bagand bani in intretinerea lor. Deci toti stiu cum e sa ridici o casa, crede-ma.

4. In ultimii ani nu prea am mai vazut proprietari sau mostenotori de buna credinta. Cei care au avut acte beton si au fost cu adevarat proprietari si-au revendicat demult proprietatile, majoritatea castigandu-le. Cei care au aparut acum, in ultimii 2-3 ani, sunt in marea lor majoritate profitori de pe urma scaparilor care existau in lege, inclusiv a prelungirii termenului de posibilitate a revendicarii pana... la calende.

gili
2008-06-25 11:06:53

Cumparatori de buna credinta ?! A unor bunuri furate , n'asa ?

Cum vine aia cumparator de buna credinta cind si copii de gradinita stiu ca aceste case au fost furate de catre statul comunist oamenilor care au platit ridicarea lor ?!
Cum vine aia cumparator de buna credinta cind au achizitionat aceste case la preturi de nimic ... Iliescu a cumparat ... cu buna credinta o casa cu doua etaje cu suma de 3000 de dolari , Ba'secu a cumparat si dinsul la rindul lui tot ... cu buna credinta o casa de doua milioane de dolari cu numai 20000 de dolari , n'asa ?
Si acuma vin io prostul de Gilica si altii 22000000 asemeni mie si platesc despagubiri de miliarde adevaratilor proprietari ...

Gunter
2008-06-25 11:11:34

Re: deci CEDO e comunista

Si am uitat sa-ti spune dle Liviu ca acea casa pe care zici matale ca bunicul meu ,,s-a batut" ca sa nu stea la bloc, fiind deci ,,rechin imobiliar" :)), avea pamant pe jos, avea doar 3 camere, iar bunicului meu i-a fost repartizata doar 1 camera, ca in celelalte 2 camere mai stateau 2 familii. Si pe strada respectiva, majoritatea caselor erau astfel, in toate stand de-a valma cate 2-3 familii, poate si mai multe daca era casa mai mare.
Deci asta era casa pe care o lasase proprietarul, cu pamant pe jos :)). Ulterior s-a pus parchet. De catre chiarias, nu de catre proprietar.
Sunteti atat de idioti in felul in care rescrieti istoria, dar fara sa o cunoasteti, incat... faceti lumea sa zambeasca.

rosu ovidiu
2008-06-25 11:27:29

concluzii logice

citat:

"- Rechinii imobiliari au ingropat orice speranta a proprietarilor de a-si mai recupera casele confiscate abuziv de statul comunist *


Inseamn aca 'rechinii imobiliari sunt comunisti,iar faptul ca ei au reusit sa ingroape orice speranta a unor oameni liberi este datorita faptului ca statul actual romanesc este comunist.
S.O.S, in Romanai actuala securist-comunist-iliista drepturi fundamentale ale omului sunt desfiintate de rechini penali -imobiliari.

rosu ovidiu
2008-06-25 11:34:27

Re: Nationalizarea a invins ! /apologia crimei comuniste?


Cei care au patruns si au acaparat casele romanilor exterminati in inchisorile comuniste sunt tortionarii comunisti toti cei care au contribuit din plin la crima securist-comunista din tara romaneasca.
Au platit chirii modice, au avut salarii de sute de ori mai mari decat romanii de rand ,au acum pensii de Mmilioane de lei mai mari decat amaratii de pensionari romani.
Pe ei ii plangeti, de ce nu plangeti la mormintele(daca or mai fi) celor exterminati de comunistii lui iliescu ion.


La 2008-06-25 00:40:44, Stoicescu a scris:

> In Bucuresti au fost retrocedate peste 5000 de case nationalizate !
> V-ati intrebat ce s-a intamplat cu cele peste 10 000 de familii - zece
> mii, pentru ca desigur, in fiecare imobil nu locuia doar o familie ! -
> care, dupa ani de procese au fost evacuati !
> La nivel national sunt 300 000 de retrocedari !(si tot atatea procese
> !)
>
> 300 000 de romani au fost terminati in inchisorile comuniste !
>
> Acum peste 300 000 de romani vor fi terminati prin evacuare fortata
> din casele in care au ajuns printr-un joc al sortii ( nu pentru ca
> sunt nomenclaturisti asa cum s-a vehiculat de cei care s-au jucat cu
> legile !)
> Aceste case au fost cumparate de la STATUL ROMAN asa cum au cumparat
> si cei din blocurile comuniste !(blocuri construite pe terenuri
> nationalizate care ar trebui retrocedate si blocurile demolate...!ca
> sa fim corecti cu toata lumea !)
>
> Nationalizarea nu a invins !
>
> Noi toti am pierdut ! si am ramas cu gustul amar de a ne fi nascut in
> Romania !
>
> Sarabanda legilor a scris o pagina de trista amintire in cartea
> democratiei postdecembriste !
>
>
>
>

dumaal
2008-06-25 11:37:19

Nu e chiar asa...

In Romania, in genere, valorile politicii de dreapta sunt paradoxal mai aproape de social, uman, etica, decat valorile politicii de stanga, deoarece stanga romaneasca este asociata cu coruptia la nivel jos si inalt, coruptie care in statele democratice este deobicei o trasatura a orientarii de dreapta (vezi Italia, etc.)

Indiferent de modul si motivul in care se vor face retrocedarile, acestea nu pot sa corecteze eroarea nationalizarii facute de comunisti si nici crimele acestora.

Uman vorbind, abordarea "restitutio in integrum" cautata de politica de dreapta romaneasca adanceste inegalitatea de sansa dintre romani. Romanii care au ramas sub comunism 45 de ani, au indurat ororile acestuia si care pana la urma au facut si revolutia, nu au avut sansa unui nou inceput, a unui trai decent precum mostenitorii averilor nationalizate de catre comunisti care au trait in tari democratice, ci din contra au avut nesansa ca 45 de ani sa fie fortati sa locuiasca in chirie in case nationalizate, sa aiba profesii care nu le permiteau imbogatirea materiala sau spirituala. Nu a fost alegerea celor din urma sa traiasca in conditiile date, la fel cum nu a fost alegerea primilor sa isi nationalizeze proprietatile. Totusi, daca primii au avut o pierdere majora in viata, acum 45 de ani pe care au avut posibilitatea sa o refaca, e drept prin forte proprii, cei din urma au pierdut toata viata pana in momentul revolutiei fara sa aiba la dispozitie aceeasi posibilitate. Din punctul asta de vedere, nu pare ca "nationalizarea a castigat" ci ca "restitutio in integrum" este o politica inumana.

rosu ovidiu
2008-06-25 11:40:10

Re: deci CEDO e comunista.Nu CEDO, a dat castig de cauza intr-un singur caz individualizat.

Generalizati la ordin secu si cu intentia de a blama si CEDO.
La CEDO S-A STABILIT CA STATUL COMUNIST ROMAN A INTRAT IN POSESIA PROPRIETATILOR UNOR CETAENI ROMANI,PROPRIETATI PE CARE APOI LE-A VANDUT ,PRIN INSELATORIE ALTOR CETATENI ROMANI.
Asadar la CEDO afost incriminat statul actual comunsito-iliist roman care prin aceleasi practici comuniste batjocoreste un drert funadmental al omului,om batjocorit si desfiintat intr-o tara aflata inca sub ocupatie securist-comunist-iliista.
Ghita si alti secu sariti la gatul meu.La 2008-06-24 22:42:17, Gunter a scris:

> Inteleg ca si CEDO, care a dat dreptul chiriasilor care au cumparat cu
> buna-credinta de a fi proprietari, e o institutie comunista, care
> sprijina nationalizarea.
> Asta rezulta din articol.
> Foarte bine ca s-a votat asa ceva. Era si timpul. Toti asa-zisii
> ,,mostenitori" au revendicat deja case si terenuri cat nu aveti ca
> tara si voi o tineti gaia matzu cu nationalizarea voastra.
> Cunosc oameni dati afara din case de pretinsi mostenitori care nici
> acte nu aveau, dar justitia voastra de 2 lei i-a ajutat sa castige o
> casa pe care strabunica-su` o vanduse deja din 1914 toamna :).
> O chestie buna si desteapta. Chiriasii si propietarii nu trebuiau pusi
> in stare de conflict de la bun inceput.
>

francezu
2008-06-25 11:44:48

intrare in normalitate

In sfarsit o lege buna, cere apara si interesele cetateanului, nu este normal ca actualul proprietar sa fie lasat in strada dupa ce a locuit 30-40 de ani in acea casa. Iar cel care revendica locuinta va fi oricum despagubit, deci totul este corect.

dolhasca
2008-06-25 12:06:04

ahaaa...

Deci matale "te bati" pentru o camera...
Si ai dreak "burjui" o lasasera si "cu pamint pe jos"... (?)
Bine le-a facut...!
La 2008-06-25 11:11:34, Gunter a scris:

> Si am uitat sa-ti spune dle Liviu ca acea casa pe care zici matale ca
> bunicul meu ,,s-a batut" ca sa nu stea la bloc, fiind deci ,,rechin
> imobiliar" :)), avea pamant pe jos, avea doar 3 camere, iar bunicului
> meu i-a fost repartizata doar 1 camera, ca in celelalte 2 camere mai
> stateau 2 familii. Si pe strada respectiva, majoritatea caselor erau
> astfel, in toate stand de-a valma cate 2-3 familii, poate si mai multe
> daca era casa mai mare.
> Deci asta era casa pe care o lasase proprietarul, cu pamant pe jos
> :)). Ulterior s-a pus parchet. De catre chiarias, nu de catre
> proprietar.
> Sunteti atat de idioti in felul in care rescrieti istoria, dar fara sa
> o cunoasteti, incat... faceti lumea sa zambeasca.
>

Gunter
2008-06-25 12:07:05

Re: deci CEDO e comunista.Nu CEDO, a dat castig de cauza intr-un singur caz individualizat.

La 2008-06-25 11:40:10, rosu ovidiu a scris:

> Generalizati la ordin secu si cu intentia de a blama si CEDO.
> La CEDO S-A STABILIT CA STATUL COMUNIST ROMAN A INTRAT IN POSESIA
> PROPRIETATILOR UNOR CETAENI ROMANI,PROPRIETATI PE CARE APOI LE-A
> VANDUT ,PRIN INSELATORIE ALTOR CETATENI ROMANI.
> Asadar la CEDO afost incriminat statul actual comunsito-iliist roman
> care prin aceleasi practici comuniste batjocoreste un drert
> funadmental al omului,om batjocorit si desfiintat intr-o tara aflata
> inca sub ocupatie securist-comunist-iliista.
> Ghita si alti secu sariti la gatul meu.
>


Esti un talamb :)) care n-a inteles nik. CEDO a luat o hotarare care constituie un precedent ce va fi folosit de TOTI chiriasii care au devenit proprietari si care acum sunt hartuiti in procese de mostenitorii fostilor proprietari.

Evident ca CEDO nu este comunista (afirmatia era o provocare pentru modul de gandire al celor de la Ziua). Evident ca CEDO a remarcat incalcarea drepturilor altor oameni, care au cumparat casele respective de la stat, devenind astfel proprietari cu acte in regula.

Mostenitorii fostilor proprietari nici nu ar fi trebuit sa se judece cu chiriasii care au cumparat casele respective, ci... cu STATUL roman care le-a vandut.

Iar fostilor proprietari, mostenitorilor, nu li se fura nimic, atata timp cat li se dau despagubiri. Furat se numea daca nu li se dadea nimic, ca la nationalizare. Atunci a fost FURT, mai turma de Gaga ce sunteti, si voi comentatorii, si autorul articolului.

Si mai cer o informatie omnipotentilor ziaristi: in cate tari foste comuniste s-au retrocedat in natura proprietati, de-a valma, ca in Romania? Hai, dati exemple unde! O sa vedeti ca nu prea, toate tarile foste au fost retinute in a restitui in natura.

Chiar presa scria la un moment dat ca s-au depus cereri de revendicare pe o suprafata de terenuri care depasea suprafata Romaniei :)))! Asta chiar nu va spune nimic, mai obtuzilor?!

dolhasca
2008-06-25 12:14:05

ce bine le ziceti...

Cei carora le-a fost luat totul - pentru unii inclusiv dreptul de a profesa, ai caror urmasi erau considerati "dusmani ai poporului" si nu aveau dreptul nici macar sa dea examen la anumite facultati si isi carau "dosarul" (ala de "dusman al poporului" toata viata... "au trait in tari democratice"...!
Sunteti sigur ca "nu au mincat salam cu soia"...

La 2008-06-25 11:37:19, dumaal a scris:

> In Romania, in genere, valorile politicii de dreapta sunt paradoxal
> mai aproape de social, uman, etica, decat valorile politicii de
> stanga, deoarece stanga romaneasca este asociata cu coruptia la nivel
> jos si inalt, coruptie care in statele democratice este deobicei o
> trasatura a orientarii de dreapta (vezi Italia, etc.)
>
> Indiferent de modul si motivul in care se vor face retrocedarile,
> acestea nu pot sa corecteze eroarea nationalizarii facute de comunisti
> si nici crimele acestora.
>
> Uman vorbind, abordarea "restitutio in integrum" cautata de politica
> de dreapta romaneasca adanceste inegalitatea de sansa dintre romani.
> Romanii care au ramas sub comunism 45 de ani, au indurat ororile
> acestuia si care pana la urma au facut si revolutia, nu au avut sansa
> unui nou inceput, a unui trai decent precum mostenitorii averilor
> nationalizate de catre comunisti care au trait in tari democratice, ci
> din contra au avut nesansa ca 45 de ani sa fie fortati sa locuiasca in
> chirie in case nationalizate, sa aiba profesii care nu le permiteau
> imbogatirea materiala sau spirituala. Nu a fost alegerea celor din
> urma sa traiasca in conditiile date, la fel cum nu a fost alegerea
> primilor sa isi nationalizeze proprietatile. Totusi, daca primii au
> avut o pierdere majora in viata, acum 45 de ani pe care au avut
> posibilitatea sa o refaca, e drept prin forte proprii, cei din urma au
> pierdut toata viata pana in momentul revolutiei fara sa aiba la
> dispozitie aceeasi posibilitate. Din punctul asta de vedere, nu pare
> ca "nationalizarea a castigat" ci ca "restitutio in integrum" este o
> politica inumana.
>
>
>

Socrate
2008-06-25 12:20:52

Subscriu Re: Nu e chiar asa...

Ciudat este ca partidele care se proclamau de stanga au votat si ele pana la urma, la presiunea mediatica si a asa zisei societati civile, legile de "restitutio in integrum", care favoriza o minoritate in dauna majoritatii.

La 2008-06-25 11:37:19, dumaal a scris:

> In Romania, in genere, valorile politicii de dreapta sunt paradoxal
> mai aproape de social, uman, etica, decat valorile politicii de
> stanga, deoarece stanga romaneasca este asociata cu coruptia la nivel
> jos si inalt, coruptie care in statele democratice este deobicei o
> trasatura a orientarii de dreapta (vezi Italia, etc.)
>
> Indiferent de modul si motivul in care se vor face retrocedarile,
> acestea nu pot sa corecteze eroarea nationalizarii facute de comunisti
> si nici crimele acestora.
>
> Uman vorbind, abordarea "restitutio in integrum" cautata de politica
> de dreapta romaneasca adanceste inegalitatea de sansa dintre romani.
> Romanii care au ramas sub comunism 45 de ani, au indurat ororile
> acestuia si care pana la urma au facut si revolutia, nu au avut sansa
> unui nou inceput, a unui trai decent precum mostenitorii averilor
> nationalizate de catre comunisti care au trait in tari democratice, ci
> din contra au avut nesansa ca 45 de ani sa fie fortati sa locuiasca in
> chirie in case nationalizate, sa aiba profesii care nu le permiteau
> imbogatirea materiala sau spirituala. Nu a fost alegerea celor din
> urma sa traiasca in conditiile date, la fel cum nu a fost alegerea
> primilor sa isi nationalizeze proprietatile. Totusi, daca primii au
> avut o pierdere majora in viata, acum 45 de ani pe care au avut
> posibilitatea sa o refaca, e drept prin forte proprii, cei din urma au
> pierdut toata viata pana in momentul revolutiei fara sa aiba la
> dispozitie aceeasi posibilitate. Din punctul asta de vedere, nu pare
> ca "nationalizarea a castigat" ci ca "restitutio in integrum" este o
> politica inumana.
>
>
>

ionion
2008-06-25 12:24:41

"conservatorii" roman sprijini actul la 11 iunie 1948 de furt al bolsevicilor ! Ha ha ha

asta numai intr-o tara balcanica precum Romania este posibil cu un partid "conservator" de nou tip marxist-leninist condus de unul dintre cei mai mari tunelari ai Romaniei.

brad
2008-06-25 12:30:45

Re: "conservatorii" roman sprijini actul la 11 iunie 1948 de furt al bolsevicilor ! Ha ha ha

Se vede ca esti tampit, in 48 s-au confiscat casele fara ca proprietarii sa fie despagubiti, aceasta lege apara actualii proprietari si ii despagubeste si pe cei din 1948. Dar se vede ca un dobitoc ca tine nu prea pricepe cum sta treaba si se apuca sa isi dea cu parerea

alwis46
2008-06-25 12:32:45

Re: "conservatorii" roman sprijini actul la 11 iunie 1948 de furt al bolsevicilor ! Ha ha ha

Mai Ioane,

Pai n-ai inteles cum devine cazul.
Partidul asta conservator d-aia se cheama asa, ca sa conserve bai si in zilele noastre realizarile glorioase ale societatii socialiste si furturile facute de tovarasii bolsevici in numele egalitatii si dreptatii intre cetatenii tarii.
Vedea-i-as conserve pentru caini si pisici !

La 2008-06-25 12:24:41, ionion a scris:

> asta numai intr-o tara balcanica precum Romania este posibil cu un
> partid "conservator" de nou tip marxist-leninist condus de unul dintre
> cei mai mari tunelari ai Romaniei.
>
>

dolhasca
2008-06-25 12:34:56

oricum...

Interesanta "unirea-n cuget si simtiri" a celor din Camera Deputatilor.
Cine pretindea ca pdl ar fi "de dreapta" si "anticomunist"...?
Drept e ca si juma' din liberali...
Pe scurt, cei care au reusit "sa-si traga" averi din munca altora trebuie sa poata sa le si fructifice, nu?
Ca tot "prostu'" - recte contribuabilul - o sa plateasca...

rosu ovidiu
2008-06-25 12:38:01

Re: deci CEDO e comunista

La 2008-06-24 22:42:17, Gunter a scris:


Esti un talamb :)) care n-a inteles nik. CEDO a luat o hotarare care constituie un precedent ce va fi folosit de TOTI chiriasii care au devenit proprietari si care acum sunt hartuiti in procese de mostenitorii fostilor proprietari.

Nu Hotararea CEDO ,in cazul sigularizat al unui chirias nu creaza pecedente,deoarece CEDO nu se sesizeaza decat pe cazuri concrete ,cazuri care au epuizat caile de recurs interne.
Hotararile CEDO , CONSTITUIE INSA JURISPRUDENTA CEDO, care nu creaza nicicum "precedente".
Chestia asta cu "precedentele"este tipic comunista si ea inseamna o gandire colectiva dar si tremuiriciul banditilor comunisti in fata unei Decizii asemeni celei de la CEDO.
Viziunea d-tale asupra CEDO este comunista , nu tine de faptul ca esti talamb sau nu ci tine de faptul ca esti in plata unor comunisti talambi.

In ceea ce priveste darea in judecatata a statului comunist roman,care a furat prin crima comunista propritatile romanilor AR FI FOST POSIBILA NUMAI IN CAZUL IN CARE DUPA 1989 STATUL COMUNIST ROMAN AR FI FOST DESFIINTAT IAR TOTI CEI CARE L-AU SERVIT, CU VINA CRIMINAL-PENALA, AR FI FOST JUDECATI SI CONDAMNATI.
In cazul actual in care Romania este un stat comunisto-securisto-iliist nu poate fi vorba de procese echitabile cu propriul tau tortinar si hotz de proprietati.

topik
2008-06-25 12:47:25

foarte bine

In cazul in care imobilul a fost vandut cu respectarea prevederilor Legii nr.112/1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, chiriasii care au cumparat cu buna - credinta imobilele in care locuiau au dreptul la asigurarea cu prioritate a unei locuinte din fondul de stat gestionat de primarii si de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor publice si Locuintelor.

Dupa cum se poate vedea aceasta lege apara interesele celor care au cumparat casele nationalizate de la stat. Acestia au platit si este firesc sa aiba o locuinta.

Codrut Constantin
2008-06-25 12:52:20

De ce nu?

Sa fie ca ei, din moment ce omul e proprietar pe casa, la ce naiba sa vina unu si sa-l dea afara? Statul ar fi trebuit sa se gandeasca ce sa faca in situatia asta, nu este vina chiriasilor ca stau in acele case de 50 de ani si ca unii le-au si achizitionat. Si eu as fi facut la fel, daca aveam posibilitatea.

ionion
2008-06-25 12:56:23

Este un sacrilegiu ca un individ precum Voiculescu isi asuma la partidul sau denumirea de


CONSERVATOR.
La 2008-06-25 12:30:45, brad a scris:

> Se vede ca esti tampit, in 48 s-au confiscat casele fara ca
> proprietarii sa fie despagubiti, aceasta lege apara actualii
> proprietari si ii despagubeste si pe cei din 1948. Dar se vede ca un
> dobitoc ca tine nu prea pricepe cum sta treaba si se apuca sa isi dea
> cu parerea
>

ionion
2008-06-25 13:01:51

Domnul Salam si cu domnul Boxeriu vor cere ca d-l Voiculescu sa candideze la postul

de Imparat Suprem.

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nationalizarea a invins (3217 afisari)
 Impuscaturi la plecarea lui Sarkozy (1926 afisari)
 Muschii lui Basescu (1581 afisari)
 L-am dat afara! (1203 afisari)
 Lech Walesa agentul "Bolek" (1201 afisari)
 Cei mai frumosi copii din lume, un roman si o rusoaica (6466 afisari)
 Cristiano Ronaldo "incins" de iubita, pe o plaja din Italia (2595 afisari)
 Sase romani arestati in Germania dupa ce au jefuit din mers un TIR care circula cu 100 km pe ora (2361 afisari)
 Iranul va fi ''nimicit'' daca indrazneste sa atace Israelul (1851 afisari)
 Colin Farell a slabit ingrozitor (1839 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01201 sec.