Ziua Logo
  Nr. 4265 de luni, 23 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-06-23
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-06-23 16:16
AVP

La 2008-06-23 07:14:51, AVP a scris:

"Nimic - dar absolut nimic - nu s-ar intelege din ce se-ntampla cu viata ta sau a mea, cu sirul nesfarsit de vii ce-nceteaza la un moment dat a mai fi, disparand aiuritor in imparatia mortii, decat daca legam faptura omului - exempli gratia - nu doar de taica-sau ori maica-sa,

urmeaza o gargara de deuri [... de, de, de, de, de, de, de, de...]

ci mai intai si-ntai tre' sa legam bucatica de glod ccnar de pater nostrum primordial, de Atomu cel Primar, asadar..."

Atomul cel Primar ?

Mai padino, stii care-i treaba cu planeta-ou a ata ? ... Pai, problema ta este ca nu dai o definitie exacta ci o bilbiiala cu iz poetic care are doar un singur mesaj : "bey, io sun' poiet !"

Vezi tu, Padino ?, cind vrei sa enunti ceva, o teorie sa zicem, si-ti place palavrageala, trebuie sa tii seama ca totul, dar absolut totul in universul asta se exprima printr-o "concluzie". Cele mai incaccesibile teorii sunt un sir nesfirsit de fraze abstracte care nu spun - aparent - mai nimic, dar, care in final, se esentializeaza la o forumula, la o teorie in citeva cuvinte. Tzie, mai baiatule, iti lipseste "formula" ca sa fii credibil, ca sa fii, sau, sa devi interesant. Bolbocii tai au darul sa inerveze spectatorii g.b.-isti pe care-i isterizezi cu palavrageala si nu le prezinti nici un fel de concluzie, nu le prezinti formula. Care este formula Planetei-ou, ca pina acum ne-am saturat de palavrageala "poietica". Acum fara mishto !

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 89.122.183...)
2008-06-23 17:19
Re: Herut

Invitat de August Comte candva sa ofere cititorilor francezi o varianta rezumata si cat de cat clarificata, drea, a conceptiei sale despre lume si viata - weltanschauung, cum ar venea -, uriasul Hegel i-a raspuns ilustrului, tontusi, pigmeu, cam asa: "Conceptia mea nu se poate rezuma, si mai ales in franceza ta, zau, nu te supala, aloo..."

Asa si eu, Calaguras, o sa-ti zic mereu: vrei sa stii mai multe despre Conceptoiu' lu Avepeu...? Nimic mai simplu, duomnu meu, desi in fond e f.f.greu: citeste in integrum Planeta-Ou, precum si aura hyperspatziala a Poetului veacului tau... ! :idea:

http://avp-alfaomega.blogspot.com/2007/03/cntul-nti.html

Altceva, ce zici ca mai faci, Calughi...? Tot ortofox, tot ortofox, si rau... ? ;)

La 2008-06-23 16:16:08, HERUT a scris:

> La 2008-06-23 07:14:51, AVP a scris:
>
> "Nimic - dar absolut nimic - nu s-ar intelege din ce se-ntampla cu
> viata ta sau a mea, cu sirul nesfarsit de vii ce-nceteaza la un moment
> dat a mai fi, disparand aiuritor in imparatia mortii, decat daca legam
> faptura omului - exempli gratia - nu doar de taica-sau ori maica-sa,
>
> urmeaza o gargara de deuri [... de, de, de, de, de, de, de, de...]
>
> ci mai intai si-ntai tre' sa legam bucatica de glod ccnar de pater
> nostrum primordial, de Atomu cel Primar, asadar..."
>
> Atomul cel Primar ?
>
> Mai padino, stii care-i treaba cu planeta-ou a ata ? ... Pai, problema
> ta este ca nu dai o definitie exacta ci o bilbiiala cu iz poetic care
> are doar un singur mesaj : "bey, io sun' poiet !"
>
> Vezi tu, Padino ?, cind vrei sa enunti ceva, o teorie sa zicem, si-ti
> place palavrageala, trebuie sa tii seama ca totul, dar absolut totul
> in universul asta se exprima printr-o "concluzie". Cele mai
> incaccesibile teorii sunt un sir nesfirsit de fraze abstracte care nu
> spun - aparent - mai nimic, dar, care in final, se esentializeaza la o
> forumula, la o teorie in citeva cuvinte. Tzie, mai baiatule, iti
> lipseste "formula" ca sa fii credibil, ca sa fii, sau, sa devi
> interesant. Bolbocii tai au darul sa inerveze spectatorii g.b.-isti pe
> care-i isterizezi cu palavrageala si nu le prezinti nici un fel de
> concluzie, nu le prezinti formula. Care este formula Planetei-ou, ca
> pina acum ne-am saturat de palavrageala "poietica". Acum fara mishto !
>

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-06-23 17:47
Re: Herut

La 2008-06-23 17:19:09, AVP a scris:

Invitat de August Comte candva sa ofere cititorilor francezi o varianta rezumata si cat de cat clarificata, drea, a conceptiei sale despre lume si viata - weltanschauung, cum ar venea -, uriasul Hegel i-a raspuns ilustrului, tontusi, pigmeu, cam asa: "Conceptia mea nu se poate rezuma, si mai ales in franceza ta, zau, nu te supala, aloo..."


Si cu toate astea "Logica" lui Hegel referitoare la realitatea lumii, a putut fi sintetizata ca fiind (realitatea la care se referea el) un mare organism viu, adica, sintetizat spus : "existenta, in totalitatea ei, este viata". Ca Hegel a scris "logica lui speculativa" intr-un limbaj absolut inaccesibil pina si germanilor, e cunoscut, si poate de aceea era invitat sa-si expuna teoriile, dar, dar, dar, conceptiile lui aveau o concluzie. Spre exemplu, conceptul lui despre "gindirea concreta". Acest concept este cel mai dezvoltat in gindirea lui si contine in el toate determinatiile esentiale ale existentei, fiind conceptul suprem care poate fi numit : "gindirea in totalitatea ei". Auzi ce spune el : " "Ideea, ca si conceptul e o sinteza a unei diversitati compuse din elemente opuse, sinteza obtzinuta printr-un act original al spiritului". Iar "concretul" hegelian este un termen foarte important al intregii lui opere si apare aproape in fiecare pagina a vastei lui creatii, caci - auzi cum sintetizeaza el "concretul" - "este ceea ce e simplu si diferit in acelasi timp".

Vezi Padino ? Teorie si concluzie. Tu, poate, vrei sa spui ca : "bey, cititzi-ma, adorati-ma, adulatzi-ma, analizati-ma, universalizati-ma, ca teoria si concluzia sunt acolooo, bey !" Numai ca nu tzine, Padino. Textele tale nu sfirsesc in concluzii, ele sunt numai exercitii stilistico-literare fara sa conduca spre ceva concret. Or, ai vazut ce important este acest al naibii de important element, "concretul" in opera unui mare filozof ca Hegel ? Asta te intreb si eu de atita vreme : unde este concretul tau, Padinooo ? ;-]


__________


Asa si eu, Calaguras, o sa-ti zic mereu: vrei sa stii mai multe despre Conceptoiu' lu Avepeu...? Nimic mai simplu, duomnu meu, desi in fond e f.f.greu: citeste in integrum Planeta-Ou, precum si aura hyperspatziala a Poetului veacului tau... ! :idea:

http://avp-alfaomega.blogspot.com/2007/03/cntul-nti.html


Nene padino, cin' o sa-mi fac timp si n-o sa ma mai tin de "sheherezisme", am sa dau pe-acolo, desi, sa stii ca am citit cam mai tot ce-ai scris pe ici-pe-colo, si nu pot sa-ti spun ca am ce concluziona foarte mult. Parca stepti ceva. Vezi tu, mocneala interioara are si ea valoarea ei, personala, dar daca nu radiaza inafara, ramine acolo refulata si se stinge incet, incet ... pina cind ?, vei plati !


_______________


Altceva, ce zici ca mai faci, Calughi...? Tot ortofox, tot ortofox, si rau... ? ;)

Sunt pe naiba ortodox ! Io si ortodoxia ! Sunt cea mai mare lepra de pe acest pamint. Ma mir si eu cum naiba ma mai tine Dumnezeu pe pamint si mai ales de ce. Mi-e sila de mine insumi. N-am cunoscut un om mai abject ca mine ! :-(

Ai grija de tine Padino, ca esti singur cu tine insuti.

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 89.122.183...)
2008-06-23 19:26
Re: Herut

Doua chestii, Calughi:

1) Nici io n-am zis ca esti ortodox, my friend, ci ortofox, aloo... Adicatelea, nu un dreptcredincios en gross, ca orisice popic grecos, mai mult sau mai putin simandikos, ci orto-fox, reshpective un vulpoi gargaros si-n fond nepericulos, ba chiar, la urma urmei, milos, ca orisice rumanas-ciobanas balkanoss-becalioss...

2) Fiindca veni vba de Titanu din Bonn (GWFH), mi se pare ca chiar ista spunea undeva, pe tonu-i prussaco-pempanto-bonom, ca Esenta nu poate fi despartita de-al ei fenomen, de papusoiu-i schimbabil in etern, de f o r m a in care se-mbraca orice sistem si-n care, in fond si la urma urmei, santem...

Dzeu, cu alte cuvinte, poate fi si un avepist Poem, iar tu o virgulitza p-acilisa, un fonem, voila... :idea:

Hai pa, viziteaza-mi Planeta si-om mai vbea...

HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-06-23 21:40
Re: Herut

La 2008-06-23 19:26:21, AVP a scris:



"""""""""""""2) Fiindca veni vba de Titanu din Bonn (GWFH), mi se pare ca chiar ista spunea undeva, pe tonu-i prussaco-pempanto-bonom, ca Esenta nu poate fi despartita de-al ei fenomen, de papusoiu-i schimbabil in etern, de f o r m a in care se-mbraca orice sistem si-n care, in fond si la urma urmei, santem... """""""""""""""


Problema lui Hegel a fost aceea ca s-a luptat cu tot universul realitatii crezind ca-l poate esentializa intr-o explicatie proprie si personala, evitindu-L pe Dumnezeu. Toata filozofia lui Hegel se bazeaza pe o cunoastere speculativa, rationala, care sa poata seziza Absolutul sau sa-l cuprinda in ingustimea conceptelor ei abstracte, ceea ce, dupa umila mea parere, asa ceva nu exista. De ce ? Pentru ca Gindirea nu poate prinde in notiunile ei niciodata realitatea, deoarece, in clipa cind ea crede ca a facut acest lucru, a si transformat-o pe aceasta intr-o existenta gindita si deci in posibilitate. Si aceasta din simplul motiv ca GINDIREA NU SE POATE DEPASI PE SINE. Iar eu vin si mai spun ca pentru mine credinta este de-asupra gindului si ramine pentru mine mereu o pasiune, pasiune ce nu se poate transforma in gindire, astfel ca raportul dintre mine si Dumnezeu nu poate lua fiintza decit printr-un act al vointei mele personale, sau printr-un salt. eu numa gindesc cind cred in Dumnezeu, Padino. Eu vin spre Dumnezeu printr-un act al vointei mele, care este de-asupra mea si in mine in acelash timp. Pentru mine, daca Dumnezeu ar tine in mina dreapta Adevarul Absolut iar in cea stinga nazuintza spre adevar, eu ash alege-o pe cea din urma, fiindca Adevarul Absolut nu este pentru fiintze marginite !

Pe mine m-au marcat profund aceste doua notiuni peste care am dat accidental, 1. un sistem logic, notzional e posibil, si 2. un sistem al existentei este imposibil.

Daca un sistem logic poate fi construit, tot asa de adevarat este ca acest sistem nu este decit o simpla ipoteza, care, d.p.d.v. al realitatii, e problematica. Problema se pune acolo unde gindirea poate sa gaseasca un punct sigur de la care sa plece in constructia "notzionala", sau daca ea poate sa descopere un punct absolut, pe care reflexiunea sa nu-l mai poata depasi. Eu nu cred ca e posibil asa ceva. Or, daca un sistem logic e intrucitva posibil, nu tot acelasi lucru putem spune despre si despre un sistem al existentei. Un astfel de sistem este imposibil, din moment ce realitatea este mereu in timp, asa ca ea nu se poate forma niciodata intr-un intreg complet inchis, intregul nefiind posibil decit in sfera gindirii pure, adica in in sfera posibilitatii sau al idealitatzii. Existenta ar trebui sa fie complet desfiintata in veshnicie, o desfiintzare care trebuie sa se intimple mai inainte ca sistemul sa fie inchis, cai, dupa inchiderea acestuia, nu e permis sa mai ramina nici un rest de existentza. Un sistem al intregii existente nu e posibil pentru ca gindirea este inchisa in marginile existentei (gindim numai atita timp cit existam) si pe care nu le poate depasi niciodata. Noi nu putem gindi decit sau ceea ce a fost, or ceea ce va sa fie. Asadar, draga AVP, o simultaneitate, o unitate absoluta intre gindire si existenta nu e decit o iluzie lipsita de orice justificare. Si pina si pina la urma, dragul meu Padina, nu exista decit "concretul", insul, singularul. Obiectul gindirii nu este decit abstractul, acolo unde ne pierdem in propriile noastre neputinte.






Dzeu, cu alte cuvinte, poate fi si un avepist Poem, iar tu o virgulitza p-acilisa, un fonem, voila... :idea:


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Miracol in Spatiu (3828 afisari)
 UE - Pericolul unei a doua URSS (2719 afisari)
 Romanii Al-Queda (2000 afisari)
 Dosarul Nastase a fost dezamorsat (1750 afisari)
 Raptul Basarabiei, minut cu minut (1553 afisari)
 Doi bucuresteni au experimentat in Capitala cel mai nou sistem de furt din bancomate (4031 afisari)
 S-a demonstrat stiintific: Barbatii sunt mai inteligenti decat femeile (3273 afisari)
 Italia: A fost descoperit "intrerupatorul" care opreste metastazele si actiunea HIV (2229 afisari)
 Logan restilizat, de la 1 iulie (2162 afisari)
 Cuib de spioni GRU deconspirat in Norvegia (1675 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00798 sec.