Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-06-21

Comentarii: 27, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

HERUT
2008-06-20 22:16:20

Penne arrabiata merge cu un hartan ?

Penne arrabiata asta simpla si cam aiurita, nu poate fi insotzita decit de o fleica de porc fara nici un strop de grasime pe ea. Sau, daca nu ne place carnea de porc, putem amesteca in pastele astea niste bucati de cirnat trandafir afumat. Si daca nici asta nu ne convine, atunci merg doi pieptzi de pui fara os si fara piele, facuti pe gratar dupa ce au fost marinati cu o zi inainte cu un sos marinat facut cu putin mustar Dijones, vin alb, piper, putin usturoi, busuioc, patrunjel, o linguritza de otzet balasamic roshu.

Cit despre vin ? Merge cam orice la paste. Tare sa fie si baut pe nerasuflate. Daca esti bosorog si il bei cu mam'mare, merge intr-adevar vinul recomandat de Cezarica, ca oricum il beau degeaba.

Olga Khan
2008-06-21 06:11:11

Totul e gata in 10-15 minute ...

inclusiv decojirea rosiilor??? rosii cherry = rosii cat o cireasa

In cate minute va fierbe apa sarata, etc. este o retzeta din categoria "putanesca"
insa foarte buna daca este imbunatatita un pic, adica ridicat la un alt nivel.
Bam!
Eu prepar un sauce din carne tocata de vita calita cu ceapa, usturoi ardei iute si adaug rosiile dupa vreo 3 ore ... ca eu nu ma grabesc.
Fierb bine carnea tocata, adaug mereu apa in sauce sa nu se arda doar in aburi sa se caleasca. Este important sa aiba gust bun carnea de vita.
Adaug la sfarsit si o bucata de unt ca-i da un gust grozav, inainte de a opri focul sa nu se arda, si pe urma busuiocul adica frunze de basil proaspete si branza.
Penele astea innebunite (arrabiata) de obicei sint antipasto pe masa mea cand nu se maninca mult (toata lumea are un regim de urmarit) sau nu este prea mult timp pentru a sta la masa. O salata verde sau asortata cu castraveti este excelent cu aceste macaroane pe langa Sangria, un vin rosu si dulce cu fructe.
Se poate face sauce-ul inainte si sta bine in congelator, la reincalzire in uleiul incins se arunca cativa catei ca usturoi zdrobiti si pe urma sauce-ul decongelat si devine proaspat!!!

(Aseara am programat pennele pentru meniul musafirilor romani din Julie care nici Sangria n-au baut inca! O sa mai comand pizza si aripioare iuti sa completeze meniul original italian si ashez un platou de mezeluri italiene cu mortadella, copa, salami, prosciutto, masline etc., langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de mine.)

Viorica Ianc
2008-06-21 07:46:42

Penne


" bosorog si cu...mam`mare..." poate ca nu-si beau vinul degeaba !
Ha, ha, ha ! Nu se poate sti !
Stiu ca unii batrani au o viata sexuala sanatoasa !
Cand voi fi batrana voi sti cum sa-i rezist bosorogului...numai sa nu ajung...o
capra uscata !

dumisor2002
2008-06-21 11:10:08

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 06:11:11, Olga Khan a scris:

> inclusiv decojirea rosiilor??? rosii cherry = rosii cat o cireasa
>
> In cate minute va fierbe apa sarata, etc. este o retzeta din categoria
> "putanesca"
> insa foarte buna daca este imbunatatita un pic, adica ridicat la un
> alt nivel.
> Bam!
> Eu prepar un sauce din carne tocata de vita calita cu ceapa, usturoi
> ardei iute si adaug rosiile dupa vreo 3 ore ... ca eu nu ma grabesc.
>
> Fierb bine carnea tocata, adaug mereu apa in sauce sa nu se arda doar
> in aburi sa se caleasca. Este important sa aiba gust bun carnea de
> vita.
> Adaug la sfarsit si o bucata de unt ca-i da un gust grozav, inainte de
> a opri focul sa nu se arda, si pe urma busuiocul adica frunze de basil
> proaspete si branza.
> Penele astea innebunite (arrabiata) de obicei sint antipasto pe masa
> mea cand nu se maninca mult (toata lumea are un regim de urmarit) sau
> nu este prea mult timp pentru a sta la masa. O salata verde sau
> asortata cu castraveti este excelent cu aceste macaroane pe langa
> Sangria, un vin rosu si dulce cu fructe.
> Se poate face sauce-ul inainte si sta bine in congelator, la
> reincalzire in uleiul incins se arunca cativa catei ca usturoi
> zdrobiti si pe urma sauce-ul decongelat si devine proaspat!!!
>
> (Aseara am programat pennele pentru meniul musafirilor romani din
> Julie care nici Sangria n-au baut inca! O sa mai comand pizza si
> aripioare iuti sa completeze meniul original italian si ashez un
> platou de mezeluri italiene cu mortadella, copa, salami, prosciutto,
> masline etc., langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de
> mine.)
>
>


Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.

Mos Grigore
2008-06-21 17:37:16

WHERE IS THE BEEF........MIEILOR.....WHERE IS THE BEEF................

macaroanele astea italieneshti sint mincare de SARACIE..............mai tragi o cana doua de apa, alea se umfla'n burta si .......doar bun sa te duci la.SIESTA.cazul LOR!

Olga Khan
2008-06-22 00:19:11

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:

> Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
>
>
>
De azi au devenit mancaruri originale italiene!!! de foame maninca si ei de toate.

california
2008-06-22 03:21:30

Re: WHERE IS THE BEEF........MIEILOR.....WHERE IS THE BEEF................

La 2008-06-21 17:37:16, Mos Grigore a scris:

> macaroanele astea italieneshti sint mincare de
> SARACIE..............mai tragi o cana doua de apa, alea se umfla'n
> burta si .......doar bun sa te duci la.SIESTA.cazul LOR!
>

Si scoicile, melcii si tot ce culegeau de pe plaja in timpul si dupa WW2, asa numitele fructe de mare, tot mancare de saracie sunt, iar acum sunt considerate delicatese.
Vorba aia, " I ordered escargot and they brought me snails".

cotrofelnitza
2008-06-22 04:50:58

Re: WHERE IS THE BEEF........MIEILOR.....WHERE IS THE BEEF................

La 2008-06-21 17:37:16, Mos Grigore a scris:

...Mai da-le-n bashici da porc sau peste, vacile provaca colarezi si colesterol,
in Texas e reclame inalte de 20 de metri cu doua bovine dragalase si cu clopotzei,
care amenintza ca daca nu mincam pui se sinucid sarind in jos...
Io unu' n-am indraznit sa zic nu, ca, dupa ce-ti faci plinu' si speli masina, vreme de 120 da dolari, nu-i nici o placere sa cada o vaca peste ea...


> macaroanele astea italieneshti sint mincare de
> SARACIE..............mai tragi o cana doua de apa, alea se umfla'n
> burta si .......doar bun sa te duci la.SIESTA.cazul LOR!
>

cotrofelnitza
2008-06-22 05:07:42

Re: Penne arrabiata merge cu un hartan ?

La 2008-06-20 22:16:20, HERUT a scris:

...Mie nu ma place macaroanele astea da loc, cu penne sau fara penne, arrabiate sau evrreizate, m-a hranit nemtii austrieci la Traiskirchen cu-o-asa o cantitate ca-ncepusem sa ma ingraunez la capitolele toate.
Din cind in cind, le cumpar gata facute, asa cum se servesc la restaurantele italiene cu patroni mexicani si bucatari chinezi, sau invers.
Cit despre vin, trei sa fiu cretin sa dau $7 p-un pahar, stiu ce-are ei pa cartea da bucate si-l aduc p-al meu, $7 sticla, de multe ori mai bun si mai eficace...

> Penne arrabiata asta simpla si cam aiurita, nu poate fi insotzita
> decit de o fleica de porc fara nici un strop de grasime pe ea. Sau,
> daca nu ne place carnea de porc, putem amesteca in pastele astea niste
> bucati de cirnat trandafir afumat. Si daca nici asta nu ne convine,
> atunci merg doi pieptzi de pui fara os si fara piele, facuti pe gratar
> dupa ce au fost marinati cu o zi inainte cu un sos marinat facut cu
> putin mustar Dijones, vin alb, piper, putin usturoi, busuioc,
> patrunjel, o linguritza de otzet balasamic roshu.
>
> Cit despre vin ? Merge cam orice la paste. Tare sa fie si baut pe
> nerasuflate. Daca esti bosorog si il bei cu mam'mare, merge
> intr-adevar vinul recomandat de Cezarica, ca oricum il beau degeaba.
>

the
2008-06-22 11:37:29

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 06:11:11, Olga Khan a scris:

>... langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de
> mine.)
>

***

fasole uscata PASTAI, sau boabe ?
intrebare serioasa, mi-ai trezit nostalgii :)))

HERUT
2008-06-22 14:36:18

Salata de vinete

Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?

Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor valoare.

Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente : vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)

Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei. Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin. Acestea sunt adevaratele vinete.

Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute vinetele se vor acri.

Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi etern !, matern, peren, ... :-))

Liviu2002j
2008-06-22 16:05:32

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:

> Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
>
Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a petrecut la Londra !

Mos Grigore
2008-06-22 16:54:25

Re: Salata de vinete KK..habar nu ai Calugare.atita shtii atita faci si tzi se pare PERFECT

PS. Sa shtii si tu ca uleiul de masline BRUT cum vrei tu e EXTRA VIRGIN adica are si pulpa de masline care la rafinare se scoate si devine ulei de masline obishnuit! Tine-te mai bine de Plsaltire ca acolo te contrazic mai putzini!



La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>

dumisor2002
2008-06-22 17:37:04

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:

> La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
>
> > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> >
> Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> petrecut la Londra !
>


Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste e sos a la bolognese.

Mos Grigore
2008-06-22 17:56:46

Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

drept care a gatit ce a putut sa umple burta.......sint regiuni mai bogate si unele sarace de tot........................nu mi se pare o bucatarie de invidiat, atita vreme cit e bazata pe pasta care umple burta............e similar cu mamaliga baza alimentatziei tzaranului roman

Vad ca eshti de pe aici.......urmareshtel pe Mario Batali pe Food Channel.......

eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA imi par cei mai zgirie brinza




La 2008-06-22 17:37:04, dumisor2002 a scris:

> La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:
>
> > La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
> >
> > > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> > >
> > Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> > deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> > ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> > petrecut la Londra !
> >
>
>
> Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au
> adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile
> italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste
> e sos a la bolognese.
>

b.d.
2008-06-22 18:15:24

Re: Salata de vinete / Calugare,

Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici mama
si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.

Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.

Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
Si normal, felioare de rosii...


La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>

Mos Grigore
2008-06-22 18:47:51

Re: Salata de vinete / Calugare,

incearca dovlecel fiert, usturoi (vorba lu' Sobru) si ceva smintina. Uleiul de masline nu are nici-o problema..............nu intzeleg.............ce imi inchipui e ca se brinzeshte la frig.......dar nu la fridge in mijloc.







La 2008-06-22 18:15:24, b.d. a scris:

> Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
> Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
> Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici
> mama
> si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.
>
> Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
> Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
> Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
> pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
> pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
> Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
> Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.
>
> Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
> Si normal, felioare de rosii...
>
>
> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>

dumisor2002
2008-06-22 19:01:09

Re: Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

La 2008-06-22 17:56:46, Mos Grigore a scris:

> drept care a gatit ce a putut sa umple burta.......sint regiuni mai
> bogate si unele sarace de tot........................nu mi se pare o
> bucatarie de invidiat, atita vreme cit e bazata pe pasta care umple
> burta............e similar cu mamaliga baza alimentatziei tzaranului
> roman
>
> Vad ca eshti de pe aici.......urmareshtel pe Mario Batali pe Food
> Channel.......
>
> eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA
> imi par cei mai zgirie brinza
>
>
>
>
> La 2008-06-22 17:37:04, dumisor2002 a scris:
>
> > La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:
> >
> > > La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
> > >
> > > > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > > > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> > > >
> > > Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> > > deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> > > ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> > > petrecut la Londra !
> > >
> >
> >
> > Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au
> > adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile
> > italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste
> > e sos a la bolognese.
> >
>
>

Asa e mosule ! Am lucrat la restaurant cu italieni, erau vreo doi mai in virsta si ne povesteau ca atunci cind aveau o bucata de carne la masa era sarbatoare, d-aia mincau numai paste cu rosii (sau pizza).

katty1
2008-06-22 19:18:28

Re: Salata de vinete

La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>


Herutule, hai sa-ti spun io un mic secret. Nu ai voie sa folosesti tocator sau ustensile metalice la prepararea vinetelor ca le innegresti. Mama avea un tocator de lemn. E bun si unul de plastic, dar doamne fereste sa fie metalic.

Mos Grigore
2008-06-22 19:27:30

Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...

si lasa balta Baltagu' lu' maica-ta.......care era ruginit de generationS........

GOSPODINA LU' PESHTE...........................


La 2008-06-22 19:18:28, katty1 a scris:

> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>
> Herutule, hai sa-ti spun io un mic secret. Nu ai voie sa folosesti
> tocator sau ustensile metalice la prepararea vinetelor ca le
> innegresti. Mama avea un tocator de lemn. E bun si unul de plastic,
> dar doamne fereste sa fie metalic.
>
>

katty1
2008-06-22 19:37:28

Re: Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...

La 2008-06-22 19:27:30, Mos Grigore a scris:

> si lasa balta Baltagu' lu' maica-ta.......care era ruginit de
> generationS........
>
> GOSPODINA LU' PESHTE...........................
>
>

Bai rautate, vorbesti si prosti, nu ai citit ca era de lemn? De unde rugina? De desteptaciunea si cunostintele dumitale mi-ai dovedit cand te-ai luat de mine cu somonul peste slab Ramai la hamburgher mosule, ca asta e ieftin si umple matul!! Barbila!!

katty1
2008-06-22 19:44:51

Re: Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...



Heringi murati cu dulceata de caise s-o fi mancand in familia ta mosule. Iar caisele nu sant fructe care sa creasca aici, de aceea nici nu poate fi vorba de dulceata de caise.


Iar in ce priveste murati, daca te-ai referit la marinat, atunci nu stii si nu ai idee ce reteta gustoasa este, marinat in sos de otes sau de lamaie, cu ulei si cu foi de dafini.

Olga Khan
2008-06-22 19:49:13

Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-22 11:37:29, the a scris:

> fasole uscata PASTAI, sau boabe ?
> intrebare serioasa, mi-ai trezit nostalgii :)))
>

Boabe uscate de fasole numai, insa cei care vin in vizita imi aduc din ROmania pastai uscati!!!!! ca nici eu n-am mai mancat din copilarie ... supa din pastai uscati cu smantana. Imi mai aduc si branza de oaie (grasa) de la stina!!! ca horinca se evapora din sticla pana ajung ei la mine.

cotrofelnitza
2008-06-22 20:28:35

Re: Salata de vinete / Calugare,

La 2008-06-22 18:15:24, b.d. a scris:

...Astia-aici le maninca zilele vinetelor fierte, ca arabii, o fi-nvatat da la ei... Varza la fel. Si sa mai plinge ca n-o maninca cupii, saracii da ei !
Cu salata da vinete, [ allas si io o prepar ca tine, cred ca fara ceapa tocata si-un praf generos si treptat de sare n-o maninca nici porcii], am dat intr-o alta dandana. N-avea seminte nici de saminta. Pa urma-mi dadui seama, avea culoarea lu' Obama nu era-negrite ca Mobutu Sese Seco, probabil necoapte suficient...
Bine ca nu le fabrica si p-astea seedless, e la moda, nu pot inghiti pepenii si strugurii fara seminte...
Generatia asta noua e sugrumata-n fund, nu stie nici anatomie, macar ca maimuta, si nici citi pepenii dulci mincam io prin salcampi...



> Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
> Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
> Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici
> mama
> si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.
>
> Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
> Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
> Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
> pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
> pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
> Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
> Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.
>
> Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
> Si normal, felioare de rosii...
>
>
> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>

Mos Grigore
2008-06-22 20:29:02

Ia spune-ne tu Bucataritz la Peste ce e aia Otes ca pe aici nu creshte........

La 2008-06-22 19:44:51, katty1 a scris:

cit despre heringul cu dulceatza de caise la-m avut in avion inainte de a te nashte tu.................ce gresheala.....................................
>
> Heringi murati cu dulceata de caise s-o fi mancand in familia ta
> mosule. Iar caisele nu sant fructe care sa creasca aici, de aceea nici
> nu poate fi vorba de dulceata de caise.
>
>
> Iar in ce priveste murati, daca te-ai referit la marinat, atunci nu
> stii si nu ai idee ce reteta gustoasa este, marinat in sos de otes sau
> de lamaie, cu ulei si cu foi de dafini.
>
>
>

Olga Khan
2008-06-22 20:50:32

Re: Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

La 2008-06-22 17:56:46, Mos Grigore a scris:

> eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA
> imi par cei mai zgirie brinza
>

Si noi faceam macaroane cu pesmeti prajiti in ulei+zahar si scortisoara!!!
Dar cei mai grozavi au fost "derelye cu magiun" cu acesti pesmeti.

katty1
2008-06-22 21:43:26

Re: Ia spune-ne tu Bucataritz la Peste ce e aia Otes ca pe aici nu creshte........

La 2008-06-22 20:29:02, Mos Grigore a scris:

> La 2008-06-22 19:44:51, katty1 a scris:
>
> cit despre heringul cu dulceatza de caise la-m avut in avion inainte
> de a te nashte tu.................ce
> gresheala.....................................



Mergi mosule, si canta cui nu cunoaste. Caisa ca fruct nu creste in Scadinavia deci nu poate fi specialitatea casei. Daca nordicii mananca dulceata la ceva aceea este din niste fructe rosii de padure numite lingon si o servesc la unele fripturi. Hai pa!! Daca tu te plimbai la vremea ai prin Scadinavia inseamna ca erai scula mare la secu. Si din asta ai trait si traiesti acu!!!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00873 sec.