Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-06-21
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.110.109...)
2008-06-21 06:11
Totul e gata in 10-15 minute ...

inclusiv decojirea rosiilor??? rosii cherry = rosii cat o cireasa

In cate minute va fierbe apa sarata, etc. este o retzeta din categoria "putanesca"
insa foarte buna daca este imbunatatita un pic, adica ridicat la un alt nivel.
Bam!
Eu prepar un sauce din carne tocata de vita calita cu ceapa, usturoi ardei iute si adaug rosiile dupa vreo 3 ore ... ca eu nu ma grabesc.
Fierb bine carnea tocata, adaug mereu apa in sauce sa nu se arda doar in aburi sa se caleasca. Este important sa aiba gust bun carnea de vita.
Adaug la sfarsit si o bucata de unt ca-i da un gust grozav, inainte de a opri focul sa nu se arda, si pe urma busuiocul adica frunze de basil proaspete si branza.
Penele astea innebunite (arrabiata) de obicei sint antipasto pe masa mea cand nu se maninca mult (toata lumea are un regim de urmarit) sau nu este prea mult timp pentru a sta la masa. O salata verde sau asortata cu castraveti este excelent cu aceste macaroane pe langa Sangria, un vin rosu si dulce cu fructe.
Se poate face sauce-ul inainte si sta bine in congelator, la reincalzire in uleiul incins se arunca cativa catei ca usturoi zdrobiti si pe urma sauce-ul decongelat si devine proaspat!!!

(Aseara am programat pennele pentru meniul musafirilor romani din Julie care nici Sangria n-au baut inca! O sa mai comand pizza si aripioare iuti sa completeze meniul original italian si ashez un platou de mezeluri italiene cu mortadella, copa, salami, prosciutto, masline etc., langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de mine.)

dumisor2002 (...@yahoo.com, IP: 92.81.147...)
2008-06-21 11:10
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 06:11:11, Olga Khan a scris:

> inclusiv decojirea rosiilor??? rosii cherry = rosii cat o cireasa
>
> In cate minute va fierbe apa sarata, etc. este o retzeta din categoria
> "putanesca"
> insa foarte buna daca este imbunatatita un pic, adica ridicat la un
> alt nivel.
> Bam!
> Eu prepar un sauce din carne tocata de vita calita cu ceapa, usturoi
> ardei iute si adaug rosiile dupa vreo 3 ore ... ca eu nu ma grabesc.
>
> Fierb bine carnea tocata, adaug mereu apa in sauce sa nu se arda doar
> in aburi sa se caleasca. Este important sa aiba gust bun carnea de
> vita.
> Adaug la sfarsit si o bucata de unt ca-i da un gust grozav, inainte de
> a opri focul sa nu se arda, si pe urma busuiocul adica frunze de basil
> proaspete si branza.
> Penele astea innebunite (arrabiata) de obicei sint antipasto pe masa
> mea cand nu se maninca mult (toata lumea are un regim de urmarit) sau
> nu este prea mult timp pentru a sta la masa. O salata verde sau
> asortata cu castraveti este excelent cu aceste macaroane pe langa
> Sangria, un vin rosu si dulce cu fructe.
> Se poate face sauce-ul inainte si sta bine in congelator, la
> reincalzire in uleiul incins se arunca cativa catei ca usturoi
> zdrobiti si pe urma sauce-ul decongelat si devine proaspat!!!
>
> (Aseara am programat pennele pentru meniul musafirilor romani din
> Julie care nici Sangria n-au baut inca! O sa mai comand pizza si
> aripioare iuti sa completeze meniul original italian si ashez un
> platou de mezeluri italiene cu mortadella, copa, salami, prosciutto,
> masline etc., langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de
> mine.)
>
>


Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.110.109...)
2008-06-22 00:19
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:

> Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
>
>
>
De azi au devenit mancaruri originale italiene!!! de foame maninca si ei de toate.

the din Galia de Sud (...@hotmail.com, IP: 82.224.139...)
2008-06-22 11:37
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 06:11:11, Olga Khan a scris:

>... langa ceaunul cu supa de fasole uscata preparata de
> mine.)
>

***

fasole uscata PASTAI, sau boabe ?
intrebare serioasa, mi-ai trezit nostalgii :)))

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-06-22 16:05
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:

> Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
>
Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a petrecut la Londra !

dumisor2002 (...@yahoo.com, IP: 92.81.149...)
2008-06-22 17:37
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:

> La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
>
> > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> >
> Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> petrecut la Londra !
>


Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste e sos a la bolognese.

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.184...)
2008-06-22 17:56
Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

drept care a gatit ce a putut sa umple burta.......sint regiuni mai bogate si unele sarace de tot........................nu mi se pare o bucatarie de invidiat, atita vreme cit e bazata pe pasta care umple burta............e similar cu mamaliga baza alimentatziei tzaranului roman

Vad ca eshti de pe aici.......urmareshtel pe Mario Batali pe Food Channel.......

eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA imi par cei mai zgirie brinza




La 2008-06-22 17:37:04, dumisor2002 a scris:

> La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:
>
> > La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
> >
> > > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> > >
> > Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> > deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> > ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> > petrecut la Londra !
> >
>
>
> Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au
> adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile
> italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste
> e sos a la bolognese.
>

dumisor2002 (...@yahoo.com, IP: 92.81.145...)
2008-06-22 19:01
Re: Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

La 2008-06-22 17:56:46, Mos Grigore a scris:

> drept care a gatit ce a putut sa umple burta.......sint regiuni mai
> bogate si unele sarace de tot........................nu mi se pare o
> bucatarie de invidiat, atita vreme cit e bazata pe pasta care umple
> burta............e similar cu mamaliga baza alimentatziei tzaranului
> roman
>
> Vad ca eshti de pe aici.......urmareshtel pe Mario Batali pe Food
> Channel.......
>
> eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA
> imi par cei mai zgirie brinza
>
>
>
>
> La 2008-06-22 17:37:04, dumisor2002 a scris:
>
> > La 2008-06-22 16:05:32, Liviu2002j a scris:
> >
> > > La 2008-06-21 11:10:08, dumisor2002 a scris:
> > >
> > > > Care meniu original italian ? Sangria si chicken wings nu sunt
> > > > italiene, iar penne arrabiata reteta originala italiana e fara carne.
> > > >
> > > Mie mi-a preparat "penne arrabiata" un italian get-beget care pe
> > > deasupra mai era si chelner (nu bucatar !) si a adaugat carne tocata
> > > ... Eu am adus EXACT feteasca de Dealul Mare si toata "afacerea" s-a
> > > petrecut la Londra !
> > >
> >
> >
> > Da, te cred, totul depinde de imaginatie. Bucatarii italieni s-au
> > adaptat la cerintele pietii, asa e si-n Germania au ramas denumirile
> > italienesti - ca suna bine . Practic , sosul cu carne tocata pt. paste
> > e sos a la bolognese.
> >
>
>

Asa e mosule ! Am lucrat la restaurant cu italieni, erau vreo doi mai in virsta si ne povesteau ca atunci cind aveau o bucata de carne la masa era sarbatoare, d-aia mincau numai paste cu rosii (sau pizza).

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.110.109...)
2008-06-22 19:49
Re: Totul e gata in 10-15 minute ...

La 2008-06-22 11:37:29, the a scris:

> fasole uscata PASTAI, sau boabe ?
> intrebare serioasa, mi-ai trezit nostalgii :)))
>

Boabe uscate de fasole numai, insa cei care vin in vizita imi aduc din ROmania pastai uscati!!!!! ca nici eu n-am mai mancat din copilarie ... supa din pastai uscati cu smantana. Imi mai aduc si branza de oaie (grasa) de la stina!!! ca horinca se evapora din sticla pana ajung ei la mine.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.110.109...)
2008-06-22 20:50
Re: Italia prin definitzie a fost o tzara saraca (si mai e in buna masura)

La 2008-06-22 17:56:46, Mos Grigore a scris:

> eu am vazut culmea simplicitatzii macaroane cu pesmet ala >>>>TOSCANA
> imi par cei mai zgirie brinza
>

Si noi faceam macaroane cu pesmeti prajiti in ulei+zahar si scortisoara!!!
Dar cei mai grozavi au fost "derelye cu magiun" cu acesti pesmeti.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00626 sec.