Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-06-21
HERUT din Piata Romana 1989 (...@yahoo.com, IP: 70.237.217...)
2008-06-22 14:36
Salata de vinete

Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?

Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor valoare.

Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente : vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)

Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei. Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin. Acestea sunt adevaratele vinete.

Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute vinetele se vor acri.

Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi etern !, matern, peren, ... :-))

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.184...)
2008-06-22 16:54
Re: Salata de vinete KK..habar nu ai Calugare.atita shtii atita faci si tzi se pare PERFECT

PS. Sa shtii si tu ca uleiul de masline BRUT cum vrei tu e EXTRA VIRGIN adica are si pulpa de masline care la rafinare se scoate si devine ulei de masline obishnuit! Tine-te mai bine de Plsaltire ca acolo te contrazic mai putzini!



La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...)
2008-06-22 18:15
Re: Salata de vinete / Calugare,

Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici mama
si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.

Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.

Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
Si normal, felioare de rosii...


La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.184...)
2008-06-22 18:47
Re: Salata de vinete / Calugare,

incearca dovlecel fiert, usturoi (vorba lu' Sobru) si ceva smintina. Uleiul de masline nu are nici-o problema..............nu intzeleg.............ce imi inchipui e ca se brinzeshte la frig.......dar nu la fridge in mijloc.







La 2008-06-22 18:15:24, b.d. a scris:

> Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
> Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
> Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici
> mama
> si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.
>
> Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
> Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
> Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
> pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
> pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
> Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
> Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.
>
> Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
> Si normal, felioare de rosii...
>
>
> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2008-06-22 19:18
Re: Salata de vinete

La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:

> Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
>
> Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> valoare.
>
> Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
>
> Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> Acestea sunt adevaratele vinete.
>
> Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> vinetele se vor acri.
>
> Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> etern !, matern, peren, ... :-))
>


Herutule, hai sa-ti spun io un mic secret. Nu ai voie sa folosesti tocator sau ustensile metalice la prepararea vinetelor ca le innegresti. Mama avea un tocator de lemn. E bun si unul de plastic, dar doamne fereste sa fie metalic.

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.184...)
2008-06-22 19:27
Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...

si lasa balta Baltagu' lu' maica-ta.......care era ruginit de generationS........

GOSPODINA LU' PESHTE...........................


La 2008-06-22 19:18:28, katty1 a scris:

> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>
> Herutule, hai sa-ti spun io un mic secret. Nu ai voie sa folosesti
> tocator sau ustensile metalice la prepararea vinetelor ca le
> innegresti. Mama avea un tocator de lemn. E bun si unul de plastic,
> dar doamne fereste sa fie metalic.
>
>

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2008-06-22 19:37
Re: Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...

La 2008-06-22 19:27:30, Mos Grigore a scris:

> si lasa balta Baltagu' lu' maica-ta.......care era ruginit de
> generationS........
>
> GOSPODINA LU' PESHTE...........................
>
>

Bai rautate, vorbesti si prosti, nu ai citit ca era de lemn? De unde rugina? De desteptaciunea si cunostintele dumitale mi-ai dovedit cand te-ai luat de mine cu somonul peste slab Ramai la hamburgher mosule, ca asta e ieftin si umple matul!! Barbila!!

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2008-06-22 19:44
Re: Tu tzine-te la Heringi Muratzi cu Dulceatza de Caise cum se maninca pe acolo...



Heringi murati cu dulceata de caise s-o fi mancand in familia ta mosule. Iar caisele nu sant fructe care sa creasca aici, de aceea nici nu poate fi vorba de dulceata de caise.


Iar in ce priveste murati, daca te-ai referit la marinat, atunci nu stii si nu ai idee ce reteta gustoasa este, marinat in sos de otes sau de lamaie, cu ulei si cu foi de dafini.

cotrofelnitza (...@netscape.net, IP: 70.240.199...)
2008-06-22 20:28
Re: Salata de vinete / Calugare,

La 2008-06-22 18:15:24, b.d. a scris:

...Astia-aici le maninca zilele vinetelor fierte, ca arabii, o fi-nvatat da la ei... Varza la fel. Si sa mai plinge ca n-o maninca cupii, saracii da ei !
Cu salata da vinete, [ allas si io o prepar ca tine, cred ca fara ceapa tocata si-un praf generos si treptat de sare n-o maninca nici porcii], am dat intr-o alta dandana. N-avea seminte nici de saminta. Pa urma-mi dadui seama, avea culoarea lu' Obama nu era-negrite ca Mobutu Sese Seco, probabil necoapte suficient...
Bine ca nu le fabrica si p-astea seedless, e la moda, nu pot inghiti pepenii si strugurii fara seminte...
Generatia asta noua e sugrumata-n fund, nu stie nici anatomie, macar ca maimuta, si nici citi pepenii dulci mincam io prin salcampi...



> Eu prepar vinetele ''ca la mama acasa''.
> Le coc, le cojesc, si deabea atunci le pun sa se scurga de lichid.
> Pe urma, le tai cu tocatorul, (nu cu smecheria aia pe roti, ca nici
> mama
> si nici bunica n-aveau asa ceva), si le trec la castron adanc.
>
> Din momentul asta, ma modernizez , adica, trec a mixer.
> Dar, pt nimic in lume n-asi freca vinetele cu ulei de masline...
> Uleiul de masline il folosesc doar la salate de legume proaspete,
> pe care le consumam imediat. Pe cand, o salata de vinete, daca
> pregatesti o cantitate mare, o poti pastra la frigider.
> Iar uleiul de masline racit in frigider, este...chhhs...
> Normal ca in timp ce le frec la mixer, adaog si sare.
>
> Iar ceapa tocata maruntel, se pune in farfurie, cui doreste.
> Si normal, felioare de rosii...
>
>
> La 2008-06-22 14:36:18, HERUT a scris:
>
> > Pentru doamnele acestui forum care gatesc; madam b.d. ?
> >
> > Multora le plac salata de vinete, insa putini, foaaaarte putini stiu
> > cum s-o gateasca pt. ca sa se bucure cu adevarat de aceasta delicatesa
> > vegetala. Multe doamne le gatesc cu tot felul de ingrediente, cu
> > ceapa, cu maioneza, cu iaurt sau smintina; ma rog. Toate aceste retete
> > strica vinetele mai mult decit sa le gateasca la adevarata lor
> > valoare.
> >
> > Reteta mea e simpla si are in compozitia ei patru ingrediente :
> > vinete, ulei, sare si ... iubire ! (iubitzel !)
> >
> > Se coc vinetele pe gratar, se aseaza la chiuveta din bucatarie pe un
> > tocator de lemn mare si inclinat spre cuva chiuvetei ca sa se scurga
> > excesul de apa. Se decojesc. Cu vinetele decojite asezate pe tocator
> > se sfarima pulpa lor cu ajutorul unui dispozitiv cu roti din metal
> > care se gaseste in toate magazinele cu articole pentru bucatarie. Nu
> > se bat vinetele cu tocatorul pentru nimic in lume. Dispozitivul pe
> > care-l folosesc eu arata ca un minter de plastic, iar sub acest miner
> > se afla pe un ax patru roti ascutite din inox. Cu acest dispozitiv ma
> > plimb in sus si in jor pina cind fibra vinetelor este perfect
> > desfacut. Dupa acest proces se aduna cu o lingura de lemn si se aseaza
> > intr-un castron adinc. Din acest moment incepe munca adevarata. Se
> > freaca aceste vinete cam cinci minute in continuu dupa care se adauga
> > sare cit ai lua intre buricele degetelor, foarte ptina sare, si se
> > freaca inca cinci minute virtos dupa care se adauga citeva firicele de
> > ulei. Se continua cu frecarea pina cind vinetele devin spuma, albe si
> > pufoase. Deci, la doua frecari cu sare se adauga foaaaarteputin ulei.
> > Eu folosesc ulei de masline brut, nu porcariile alea de extravirgin.
> > Acestea sunt adevaratele vinete.
> >
> > Vinetele se servesc pe bucati de piine alba prospata cu cite o felie
> > de rosie taiata subtire de-asupra. Nu se pun feliile de rosii peste
> > salata de vinete in sens de ornare, deoarece dupa citeva minute
> > vinetele se vor acri.
> >
> > Acele doamne care se vor incumeta sa-mi asculte sfatul ma vor iubi
> > etern !, matern, peren, ... :-))
> >
>
>

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 68.165.184...)
2008-06-22 20:29
Ia spune-ne tu Bucataritz la Peste ce e aia Otes ca pe aici nu creshte........

La 2008-06-22 19:44:51, katty1 a scris:

cit despre heringul cu dulceatza de caise la-m avut in avion inainte de a te nashte tu.................ce gresheala.....................................
>
> Heringi murati cu dulceata de caise s-o fi mancand in familia ta
> mosule. Iar caisele nu sant fructe care sa creasca aici, de aceea nici
> nu poate fi vorba de dulceata de caise.
>
>
> Iar in ce priveste murati, daca te-ai referit la marinat, atunci nu
> stii si nu ai idee ce reteta gustoasa este, marinat in sos de otes sau
> de lamaie, cu ulei si cu foi de dafini.
>
>
>

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2008-06-22 21:43
Re: Ia spune-ne tu Bucataritz la Peste ce e aia Otes ca pe aici nu creshte........

La 2008-06-22 20:29:02, Mos Grigore a scris:

> La 2008-06-22 19:44:51, katty1 a scris:
>
> cit despre heringul cu dulceatza de caise la-m avut in avion inainte
> de a te nashte tu.................ce
> gresheala.....................................



Mergi mosule, si canta cui nu cunoaste. Caisa ca fruct nu creste in Scadinavia deci nu poate fi specialitatea casei. Daca nordicii mananca dulceata la ceva aceea este din niste fructe rosii de padure numite lingon si o servesc la unele fripturi. Hai pa!! Daca tu te plimbai la vremea ai prin Scadinavia inseamna ca erai scula mare la secu. Si din asta ai trait si traiesti acu!!!


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00880 sec.