Atamild (...@t-online.de, IP: 84.169.242...) 2008-06-21 23:07 |
Costy, ai dreptate, inainte sa ma apuc de tort, trebuie sa recunosc
| |
Ca in anumite cazuri stii, sti se scrie cu un i. De exemplu aici ;-) a fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. si nici eu n-as avea de unde sti.
O sera placuta din cartierul marginas pana in cartierul tau nobil si o salutare!
Matilda | |
| |
costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.85...) 2008-06-22 13:05 |
Re: Costy, ai dreptate, inainte sa ma apuc de tort, trebuie sa recunosc
| |
La 2008-06-21 23:07:10, Atamild a scris:
> Ca in anumite cazuri stii, sti se scrie cu un i. De exemplu aici ;-) a
> fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. si nici eu
> n-as avea de unde sti.
> O sera placuta din cartierul marginas pana in cartierul tau nobil si o
> salutare!
> Matilda
>
Inainte de a te apuca de tort, trebuia sa ma intrebi ce inseamna
"poale-n brau"! Torturi gasesti pe tote drumurile, la toate
cofetariile, Tilda.... pe cand specialitatile moldovenesti a la mama
acasa nu sunt la indemana oricui.
O duminica placuta si pofta buna la tort....in cazul cand ti-a
reusit si poate sa "fie" mancat...
Salutare din Baia Serpilor.
| |
| |
b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...) 2008-06-22 14:48 |
Re: Costy, ai dreptate, inainte sa ma apuc de tort, trebuie sa recunosc
| |
La 2008-06-22 13:05:07, costy a scris:
> La 2008-06-21 23:07:10, Atamild a scris:
>
> > Ca in anumite cazuri stii, sti se scrie cu un i. De exemplu aici ;-) a
> > fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. si nici eu
> > n-as avea de unde sti.
> > O sera placuta din cartierul marginas pana in cartierul tau nobil si o
> > salutare!
> > Matilda
> >
>
>
> Inainte de a te apuca de tort, trebuia sa ma intrebi ce inseamna
> "poale-n brau"! Torturi gasesti pe tote drumurile, la toate
> cofetariile, Tilda.... pe cand specialitatile moldovenesti a la mama
> acasa nu sunt la indemana oricui.
>
> O duminica placuta si pofta buna la tort....in cazul cand ti-a
> reusit si poate sa "fie" mancat...
>
> Salutare din Baia Serpilor.
>
>
>
> ...............................
Daca vorbesti de specialitati ''a la mama acasa'', am mancat si
eu placintzele cu branza si stafide, ale caror parfum de vanilie
si coaja rasa de lamaie le mai simt si-acum...
Doar ca, spre deosebire de reteta originala de ''poale-n brau'',
mama n-a pus niciodata marar. Le pregatea ca ''dulciuri''.
Restul, aceeasi reteta ca originala :)
Cum de o stia, cand noi eram din Muntenia ?;)
PS. Am gasit si aici la cofetarii aceste placintzele...
| |
| |
costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.80...) 2008-06-22 15:48 |
Re: Costy, ai dreptate, inainte sa ma apuc de tort, trebuie sa recunosc/ bd
| |
La 2008-06-22 14:48:53, b.d. a scris:
> La 2008-06-22 13:05:07, costy a scris:
>
> > La 2008-06-21 23:07:10, Atamild a scris:
> >
> > > Ca in anumite cazuri stii, sti se scrie cu un i. De exemplu aici ;-) a
> > > fost o data ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.. si nici eu
> > > n-as avea de unde sti.
> > > O sera placuta din cartierul marginas pana in cartierul tau nobil si o
> > > salutare!
> > > Matilda
> > >
> >
> >
> > Inainte de a te apuca de tort, trebuia sa ma intrebi ce inseamna
> > "poale-n brau"! Torturi gasesti pe tote drumurile, la toate
> > cofetariile, Tilda.... pe cand specialitatile moldovenesti a la mama
> > acasa nu sunt la indemana oricui.
> >
> > O duminica placuta si pofta buna la tort....in cazul cand ti-a
> > reusit si poate sa "fie" mancat...
> >
> > Salutare din Baia Serpilor.
> >
> >
> >
> > ...............................
>
> Daca vorbesti de specialitati ''a la mama acasa'', am mancat si
> eu placintzele cu branza si stafide, ale caror parfum de vanilie
> si coaja rasa de lamaie le mai simt si-acum...
> Doar ca, spre deosebire de reteta originala de ''poale-n brau'',
> mama n-a pus niciodata marar. Le pregatea ca ''dulciuri''.
> Restul, aceeasi reteta ca originala :)
> Cum de o stia, cand noi eram din Muntenia ?;)
>
> PS. Am gasit si aici la cofetarii aceste placintzele...
>
>
Nici nu am stiut ca "reteta originala" era cu marar, iar de stafide nici
urma prin Moldova copilariei mele, unde - cu chiu cu vai - puteai gasi
o lamaie, doua! In schimb odrasla cea mica, singura care mai era
acasa, primea portie dubla de zahar pudra pe smantana cu care le
ungea cand le scotea din cuptor.
Cele mai delicioase sunt cele carora nu le "iesise bine sufletul",
dupa ce se racesc...la cofetarii, isi pierd jumate din deliciu!
| |
| |
katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...) 2008-06-22 16:19 |
Re: Costy, ai dreptate, inainte sa ma apuc de tort, trebuie sa recunosc b.d.
| |
> Daca vorbesti de specialitati ''a la mama acasa'', am mancat si
> eu placintzele cu branza si stafide, ale caror parfum de vanilie
> si coaja rasa de lamaie le mai simt si-acum...
> Doar ca, spre deosebire de reteta originala de ''poale-n brau'',
> mama n-a pus niciodata marar. Le pregatea ca ''dulciuri''.
> Restul, aceeasi reteta ca originala :)
> Cum de o stia, cand noi eram din Muntenia ?;)
>
> PS. Am gasit si aici la cofetarii aceste placintzele...
>
Reteta "poale in brau" este moldoveneasca si au adus-o cu ei moldovenii cand s-au mutat in Muntenia cu casa si serviciul. Mama facea si placintele cu marar, extraordinar de gustoase si sanatoase. Bucurestiul prin atractia pe care a exercitat-o asupra locuitorilor din intreaga Romanie, facandu-i sa se mute in el, a fost locul de intalnire a specificului culinar regional din intreaga tara. Aveam o vecina venita din Ardeal care gatea mancaruri dulci, sosuri cu zahar, in timp ce alta vecina, moldoveanca nu suporta mancarurile dulci, exceptandu-le pe alea de post (pilaf cu prune sau sarmale de post) ci era cu saratul si cu acreala la fripturi si garnituri, ciorbele de loboda, agurida, corcoduse, mancarurile cu urzici si spanac (foarte sanatoase) primavara.
| |
| |
« Comentariu anterior Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|