Ziua Logo
  Nr. 4264 de sambata, 21 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-06-21
Artistul2007 din US (...@hotmail.com, IP: 79.116.238...)
2008-06-22 14:01
Religia ortodoxa e calea cea mai buna spre mantuire

Vreau sa mai fac putina religie comparata.
De ce trebuie sa fim crestini si nu orice crestini ci crestini ortodocsi?
Trebuie sa fim crestini pentru ca religia e in principal despre ce se intampla dupa moarte. Ori daca Mohamed si Budha nu au avut putere asupra mortii si dupa moarte nu s-au mai aratat si doar IIsus a inviat si a avut putere asupra mortii si se arata si azi asa cum am vazut si vorbeste si azi cu calugarii antoniti si cu cei curati, atunci trebuie sa fim crestini si sa ascultam dupa IIsus, caci doar IIsus a dovedit car are putere asupra mortii aratandu-se si azi dupa 2000 de ani. IIsus a dovedit ca are putere mai mare ca a tuturor imparatilor. Aici vreau sa arata 2 intamplari. Intamplarea din timpul imparatului Iulian . Imparatul Iulian a avut ideea sa reconstruiasca Templul de la Ierusalim inainte ca aceasta recosntruire sa fie prorocita in Biblie. A adus materiale si mesteri dar in momentul in care a inceput munca mingi de flacari au iesit din pamant zadarnicind orice efort. Dumnezeu va lasa sa se reconstruiasca Templul cand va vrea Dumnezeu, insa se pareca cel ce va domni acolo pentru un timp va fi Inselatorul.
O alta intamplare este cea de la caderea Constantinopolului si se stie ca trupul imparatului nu a fost gasit. Cineva a vazut sub Biserica Sfanta Sofia o incapere in care nemiscati stau Imparatul de atunci si cativa curteni unii cu sabia scoasa. Este ca in Basmul Frumoasa Adormita doar ca e realitate. Spune povestitorul ca turcii cand au gaist pe acesti curteni s-au repezit asupra lor dar mari neajunsuri li s-au intamplat cum ar fi mutarea gurii la ceafa si alte necazuri si din frica i-au lasat in pace. Povestitorul care marturiseste ca a fost acolo spune ca a luat o carte din mana unui calugar sa o citeasca. Ajungand acas a doua zi dimineata nu a gasit cartea si s-a dus din nou in locul din care a luat-o si cartea era inapoi la calugar. Iata cum lucreaza Dumnezeu.
MAri minuni face Dumnezeu pentru crestini. Mutarea muntilor e una si asta s-a intamplat de cel putin 2 ori,odata parca la Sfantul Marcu. Explicand ucenicului ca daca zice Munte muta-te cu credinta mutele se va muta, ucenicul a declarat ca a vazut muntele de langa ei mutandu-se. Zicand Sfantul ca daca va zice muntelui Munte Revin-o la loc, muntele va reveni la loc, ucenicul sfantului a declarat ca a vazut muntele venind la loc.

Dece trebuie sa fim ortodocsi nu protestanti de exemplu?
TRebuie sa spunem ca mantuirea vine de la Dumnezeu dupa regulile stabilite de Dumnezeu. Daca ne luam dupa ceea ce credem noi ca e important se poate sa ajungem rataciti, caci ceea ce noi credem ca e important poate fi fara valoare in ochii lui Dumnezeu. Numarul de credinciosi dintr-o confesiune poate fi neimportant, modul in care anumiti credinciosi respecta credinta lor si drumul lor si efortul lor foarte mare ne poate impresiona insa acest lucru poate fi nesimnificativ in ochii Domnului daca calea pe care pasesc acei crestini nu este calea cea dreapta. Din contra Apostolii s-au pronuntat raspicat impotriva cailor nedrepte numite erezii.
Cum putem sa aflam calea cea dreapta?
Bazandu-ne pe noi sau pe inteligenta noastra nu e suficient si daca o propozitie se poate interpreta in mai multe moduri azi avem peste 3000 curente protestante ce se declara detinatoare ale adevarului absolut pentru ca interpretarea lor e cea fara cusur. Deci nu ne putem baza pe inteligenta noastra. Din fericire pentru ortodoxuie noi avem pe traitorii ortodocsi care dialogand cu ingerii si cu puterile ceresti pot afla fara gres interpretarea adevarata si calea dreapta. O dovada a ceea ce zic este numarul de minuni ce se intampla doar in ortodoxie cum ar fi lumnina Sfanta ce se intampla anual si acesta este modul in care Dumnezeu arata credinta si calea cea dreapta asa cum se intampla si in Vechiul si in NOul Testament Este important sa ne dam silinta sa facem numai bine dar e si important sa ne pastram pe calea cea dreapta. Din nefericire exista sute de milioane de musulmani sute de milioane de necredinciosi si sute de milioane de protestanti. Cum va putea oare ca aceasta informatie sau adevarul sa ajunga la ei si nu numai la ei ci la cat mai multa lume


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretele Capelei Sixtine (3185 afisari)
 Israelul a simulat atacarea Iranului (2670 afisari)
 Iliescu si Vanghelie isi scot ochii (1537 afisari)
 Masacrul de la Katyn (1513 afisari)
 Temutul Pietroi eliberat de judecatori (1291 afisari)
 Brad Pitt a chelit, Kate Winslet arata ca o epava (2979 afisari)
 Un OZN a atacat un elicopter al politiei galeze (2937 afisari)
 Victor Ponta si Daciana Sarbu, nunta social-democrata a anului (2329 afisari)
 A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august (2056 afisari)
 Autostrada cu lingurita, dar pe trei benzi  (1731 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01899 sec.