Ziua Logo
  Nr. 4253 de luni, 9 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-06-09
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2008-06-09 20:22
Cat timp exista diviziuni vor exista si discordii si suferinte

Ma gandeam ce ironie a soartei: preotii catoliii, care traiesc sub juramantul de castitate si saracie (deci fara averi), inchinandu-si viata propovaduirii crestinismului, sunt acuzati de sustinerea capitalismului. Pe cand preotii ortodocsi, care au familii si averi, au fost nevoiti sa sustina comunismul.
Deci, jumatate din adevarul lui Hristos se gaseste la catolici, si jumatate la ortodocsi. De fapt, poate cate o treime la fiecare, pt ca sectele protestante, prin educatia sustinuta a invaturilor biblice, reusesc sa creeze prosperitate.
Iisus insusi a multiplicat hrana sa ajunga pt mii de oameni, deci crea bogatie, numai ca n-o pastra pt El ci o impartea multimilor.
De-aia cred ca spiritul ecumenic, sau a fi open minded si sa adoptam ceea ce e bun si de la altii pt ca sa "hranim turma" - asa cum a cerut Iisus, este esential. Sa lasam judecatile deoparte intrucat avem un Dumnezeu care sa judece, si sa avem grija de propria gradina pt ca lumea sa nu mai fie nevoita sa plece pe alte meleaguri. Ca sa nu existe discordie, nici nu cred c-ar fi necesara unirea sub aceeasi autoritate, ci unirea in credinta si Spiritul lui Hristos.
La fel observam si in politica americana cum Partidul Republican sustine religia si dreptul la viata, dar sunt pt marea proprietate si apara drepturile celor bogati; pe cand Partidul Democrat este pt liberalism, uneori chiar contra religiei sustinand dreptul al avorturi si altele ce contravin drepturilor biblice acordate de Dumnezeu, dar se declara aparatori ai masselor.
De-asta pt crestini e foarte greu sa gaseasca vreun candidat perfect intre ceea ce se ofera. De-asta cred ca si economia este ciclica si dupa periaode de revigorare vin perioade de declin. Unirea s-a putea face numai in Dumnezeu, dar multi sunt interesati sa intretina diviziunile. Numai ca asta are repercursiuni asupra oamenilor si climei.


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tacerea Patriarhului (4716 afisari)
 Daca ei vor tacea, pietrele vor striga (3197 afisari)
 Arma secreta a Cotrocenilor (2025 afisari)
 "Locomotiva" Basescu trebuie sa intre-n revizie (1931 afisari)
 SRI scurtcircuitat (1740 afisari)
 OZN surprins deasupra Aeroportului Henri Coandã (5723 afisari)
 Senatorul John McCain si-a abandonat sotia invalida pentru o frumoasa fiica de miliardar (3808 afisari)
 O romanca a fost admisa la noua universitati de top din lume (2675 afisari)
 "Uleiul lui Lorenzo", o drama ce a salvat vietile a zeci de copii (2230 afisari)
 Case care sfideaza gravitatia (1979 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.