Ziua Logo
  Nr. 4218 de joi, 24 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-04-24

Comentarii: 71, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

vida clara
2008-04-23 22:45:05

Adrian Severin?

Pai nu e mult timp de cand ziua ne freca la melodie cu filozofiile dlui severin.Sau,l-a lucrat din imterior.Sau cei de la ziua au vrut sa vedem daca ne prindem.
Acum,amestecam,stategic,oameni care s-au despartzit din cauza ideologiilor diferite.
Omul,e ca drumul.Nu-l cunosti,decat dupa ce-l parcurgi.Doar bunii cunoscatori,adevaratzi Winnetou in materie,pot descifra drumul,mai inainte de a-l parcurge pe tot.Dar pt asta tebuie sa ai stiintza vietzii.
Ziua,e unul din drumurile infundate.Putzini din cei ce se-nvart pe aici si nu au caracteristica drumului infundat,au in schimb ochelari de cal.
Despre voi,nu dau nume,dar despre mine,nu ma opresc sa ma laud.Sunt,un bun cititor,de drumuri.N-am gresit,niciodata.Altfel,n-as tzine nasul pe sus.

Phas,phas,phas:din zece postari in ziua,mi-au rasarit doar doua.
E mic neantul asta,numit internet,sau sunt multzi "cititori"pe m patrat,in spatele ecranului.Nu va place?S-au nu-si gasesc inca de munca,fostii specialisti in cenzura?Sper ca nu sunt 15000.

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:07:28

CUVANTAREA lui ION ILIESCU in zorii zilei de 14 iunie 1990 adresata minerilor adunati de FSN in Piat

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:08:17

SUA: Iliescu si guvernul sau au lovit in inima democratiei

Declaratia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii din 15 iunie 1990

Actiunile autorizate de presedintele Iliescu si guvernul sau, din ultimele cateva zile, au lovit in inima democratiei romane. Atacurile organizate impotriva sediilor partidelor de opozitie si a ziarelor independente si atacurile impotriva personalitatilor politice care urmareau teluri democratice prin mijloace pasnice, de catre muncitorii chemati in Bucuresti de presedintele Iliescu personal, ameninta sa readuca regimul autoritar in Romania.

Facem apel la presedintele Iliescu si guvernul sau sa inceteze imediat orice actiune impotriva procesului incipient de democratizare a Romaniei. In mod special, el trebuie sa recheme de pe strazi pe toti acei muncitori auto-organizati in grupari violente si sa-si ia in mod public angajamentul ca acestia nu vor mai fi incurajati sa se reintoarca.

El va trebui sa garanteze public siguranta conducatorilor si membrilor partidelor politice si a celor care-si exercita dreptul legitim la expresie si dizidenta si va trebui sa redeschida toate ziarele si publicatiile independente ale caror sedii au fost atacate in cursul zilei de joi. In continuare, insistam ca presedintele Iliescu si guvernul sau sa se angajeze intr-un dialog cu partidele de opozitie si alte grupari, pentru a repara daunele aduse democratiei romane, cauzate de evenimentele din ultimele zile.

In asteptarea reinstaurarii procesului democratizarii, Statele Unite au hotarat sa sisteze orice ajutoare economice neumanitare care ar fi putut fi acordate Romaniei. Ambasadorul Alan Green, care s-a aflat in aceasta saptamana la Washington pentru consultari, a primit instructiuni de a se reintoarce la Bucuresti, pentru a comunica conducerii Romaniei gravitatea ingrijorarii noastre legate de recentele evenimente care au avut loc in Romania.

Departamentul de Stat al SUA

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:09:28

Pentru mortii fara nume

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:10:35

Mortii fara nume din iunie 1990 - Vinovatii printre noi

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:11:20

13-15 iunie 1990 - 60 de morti peste cifra oficiala

Marturia Dr. D.G, medic la Spitalul Municipal din BUCURESTI

"Incepand cu noaptea de 13 iunie 1990 cand cei cativa zeci de manifestanti care-si petreceau noaptea in "Piata Universitatii"au fost batuti bestial de sute de politisti, care i-au incercuit in ziua de 13 iunie cand au fost lupte de strada (de data aceasta cu politistii in minoritate) si mai ales in zilele de 14 si 15 iunie, cand minerii, impreuna cu politisti si securisti deghizati au batut un mare numar de oarmeni, la "Sectia de Neurochirurgie" a Spitalului nr. 9 din Bucuresti au fost adusi sute de oameni cu "traumatism cranio-cerebral provocat prin lovire cu corpuri dure".

Numarul lor depasea cateva sute. Majoritatea cereau sa nu fie inregistrati si, dupa un prim ajutor, paraseau camera de garda. Peste 150 au fost insa retinuti prezentand traumatisme grave, cu alterarea starii de constiinta. Dintre acestia, aproximativ 60 au decedat la un interval de timp mai scurt sau mai lung, unii dupa ce au fost operati. Majoritatea erau loviti in regiunea cefei si unii prezentau urme de lovire si in alte regiuni ale corpului.

Nimeni nu facut ulterior nici o ancheta in privinta acestor decese, tratate ca morti naturale, in spital, registrul in care au fost inscrisi cei decedati, la intrare, a disparut! Comunicatele oficiale prezinta cifra de 6 morti, toti decedati pe strada si sute de raniti. Nimeni nu a intrebat ce s-a intamplat cu cei raniti si nu a fost condamnat nimeni pentru ranirea lor.

Astea sunt faptele pe care le cunosc vi le comunic in speranta ca cei vinovati vor fi pedepsiti pana la urma"

(Florin Matrescu, Holocaustul Rosu, Bucuresti, 1998, p.158)

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:13:28

Imnul Golanilor

A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania
O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia
Noi nu ne-am confundat nicicind cu oamenii de bine
Veniti si neocomunisti si fara de rusine.

Refren:
Mai bine haimana decit tradator,
Mai bine huligan decit dictator,
Mai bine golan decit activist,
Mai bine mort decit comunist,.

Vrem libertate, nu comunism si nici schimbari de forma
Si de aceea, securisti, sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
Democratii originale si nici minciuni sfruntate.

Ne-ati intrebat ce vrem aici, dar stie toata tara
Noi sustinem punctul 8 de la Timisoara.
A cazut 473, ce tinea TVR
Legata in lanturile ei, dar tot degeaba e.

Alegeri fara comunisti, fara nomenclatura
Si nu va temeti de golani fara coloratura.
Din cei care-au murit aici, ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost, macelul de atunci.

(muzica Cristian Paturca, versuri Laura Botolan)

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:13:54

Imnul GID (Nu plecam acasa)

Noi dorim o pace simbol sa ne fie
Lacrima izbanzii, libertatea noastra
Vrem cu mic cu mare" ntreaga Romanie
Sa rasara mandra ca o floare-n glastra.

Refren:
Noi de-aicea nu plecam
Nu plecam acasa
Pina nu vom castiga
Libertatea noastra.

Suntem luptatorii veacului ce vine,
Suntem diligenta veacurilor multe
Caii nostri alearga spre un tarm de bine
Cu potcoave albe dincolo de munte.

Dorul ne e frate si adanc ne scurma
Visul libertatii ne e sfant meleag
Fara violenta, nu suntem o turma
Libertatea insesi e al nostru steag.

Stelian Maria, GID
(Cantecul a fost scris pe loc in piata, la data de 24 aprilie 1990, dupa interventia batausilor (politiei) din dimineata aceleiasi zile).

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:14:53

Nopti

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:18:58

In memoriam Octavian Radulescu - figura emblematica a Pietei Universitatii

Octavian Radulescu
"Foarte periculos . A se transporta in lanturi"

Numele : Radulescu
Prenumele : Octavian
Data nasterii: 1930

Prima arestare : 8 nov. 1945, arestat impreuna cu fratele sau, loan Radulescu. loan Radulescu a decedat, sapte luni mai tirziu, fara o cauza precisa. Avea 17 ani. Retezase furtunul cu care pompierii stropeau demonstrantii.

A fost prins de par, batut cumplit cu bocancii pina la lesin. A fost eliminat din toate liceele din tara. A terminat liceul in particular. S-a inscris la 3 facultati: Dreptul, Academia comerciala, Academia cooperatista.

A doua arestare: 1949. Condamnat la 8 ani inchisoare grea. La Canal 4 ani. Arestul la Aiud. inchis la special, in lanturi.

Tuberculoza bilaterala cavitara, T.B.C. renal, T.B.C. intestinal, insuficienta mitrala, hepatita cronica cirotica. Operatie de rezectie a 5 cm. de intestin, alte operatii, toate fara anestezie. lata diagnosticurile cu care iese din spital. Este tinut in lanturi. Din 2 in 2 zile i se da de mincare. I se spunea fiara. Nu este batut.

Este eliberat in 1957. "imi injectau aer in stomac, ca sa imi impinga diafragma si sa-mi inchida cavernele. Plaminii mi se micsorasera, ajunsesera la nivelul mamelonului".
"M-am angajat ca salahor la Bacau, mai precis, la 20 km. de Bacau, impreuna cu alti 3 detinuti :
- Victor Coconet,
- Cicerone lonitoiu,
- Nicu Martin."

"Dupa 2 ani ocupam ilustra functie de sef de echipa"
in 1960 a fost din nou arestat impreuna cu doctorul Ahile Sau. Acuzatia: organizarea in inchisoare a unor grupe de rezistenta.

Din 1965 si pina in 1971 a fost anchetat din ordinul lui Nicolae Andruta Ceausescu. Sub diferite pretexte si scuze (motivatii aiurea) este din cind in cind retinut. Pe dosarul lui, Nicolae Andruta Ceausescu scrie: "Foarte periculos. A se transporta in lanturi !".

Primul atentat :
"in 21 dec. 1970, la 13,50, un civil inarmat cu un cutit lung il ataca in curtea imobilului in care locuia strigind : Banditule, dasman al poporului. Rezultatul : tendoanele si venele de la mina stinga taiate. Este dus la spitalul de chirurgie plastica.
Al doilea atentat : 1981.
Un camion "Bucegi" ii loveste masina.
Reparatia caroseriei costa 36 mii lei.
in 1983, din nou, retinut la Securitate. 1-10 iunie ,10 zile de ancheta. I se confisca de la domiciliu un manuscris si un eseu despre noul concept in arta.
Este anchetat pe un scaun fara speteaza si cu niste fire legate de picioare. Este iradiat. Se simte din ce in ce mai rau. Diagnosticul dupa 3 ani : cancer. Dr. luliu Suteu i-a extirpat o tumora cit un cap de copil.

Pina in 1988 a fost anchetat, urmarit, amenintat, terorizat La 22 dec. a fost la televiziune. La 12 ianuarie a fost cooptat in cadrul delegatiei care ducea tratative cu guvernul.
in ianuarie, la parastasul lui Iuliu Maniu, este urmarit. in 28 ianuarie participa la manifestatia pasnica din Piata Victoriei. Este batut cumplit, lovit in nas, in arcada, pe spinare, peste miini, in cap. Cele 2 lovituri in cap ii aduc in stare de inconstienta. Vomita singe. Este lovit, in special, in stomac. Cu lantul.
in noaptea de 25 spre 26 este atacat in Grozavesti de 4 persoane neidentificate. Este amenintat cu un pistol cu teava lunga. Unul din cei 4 aveau nise greutati pe sirma care pendulau. Atit masina, cit si agresorii erau straini. Scapa ca prin minune, si el si studentul care-l insoteste.

in data de 10 aprilie Octavian Radulescu da in judecata pe d-nii lon Iliescu, Petre Roman, si comp. pentru premeditare si incitare la violenta si declara : "Am fost o viata intreaga urmarit si terorizat de comunisti. Vreau ca adevarul sa iasa la suprafata. Nu mi-e frica. Durerea acestui neam trece si prin inimile noastre, a detinutilor politici. Un detinut politic nu se vinde si nici nu se cumpara. Oricum, el costa mai mult, cu mult mai mult decit 80.000 lei".

(articol preluat din "Figaro", nr. 2, 1990, Bucuresti)


Datorita sanatatii extrem de subrede, ajunsese la metastaza, Octavian Radulescu a murit in 2003. Dumnezeu sa-l odihneasca!

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:28:21

Raport asupra mineriadei din iunie 1990

13-15 iunie 1990
2008-04-24 00:44:49

"Grupurile de huligani din nou s-au adunat" - Ion Iliescu

Vestea reprimarii brutale a manifestantilor, in dimineata de 24 aprilie 1990, a facut repede inconjurul Bucurestiului; mii de oameni au aparut in zona, protestand si acuzand politia de violenta.

In dimineata acelei zile, au loc lucrarile Consiliului Provizoriu de Unitate Nationala, la care Ion Iliescu ii numeste "golani" pe organizatorii mitingului neautorizat din Piata Universitatii. Protesteaza dl Lup, secretarul PNT-CD, ca nu trebuie sa faca eroarea de a califica drept "golani" cetatenii care demonstreaza; in continuare acuza FSN de violente organizate impotriva membrilor PNT-CD in toata tara. La inceputul sedintei, C.Ticu Dumitrescu, de la AFDP, a avut discutii aprinse cu Ion Iliescu; nu i se da cuvantul in cadrul sedintei; intr-un interviu ulterior, a calificat violentele asupra demonstrantilor ca "o noua dovada ca pasim spre dictatura". Cazimir Ionescu acuza demonstrantii ca vor sa destabilizeze tara.

Dupa pauza, Ion Iliescu anunta: "grupurile de huligani din nou s-au adunat, ataca randurile de militieni. Dinca Dumitru, provocator de meserie, prezent la toate actiunile agresive, violent de la 12 ianuarie, 18 februarie, este si acum in fruntea manifestantilor"; cand i se aduce aminte ca Dinca a fost in strada si pe 21 decembrie, Ion Iliescu apreciaza ca asta nu-i o scuza: "este o incalcare flagranta a regulilor stabilite de catre noi".
Venit din strada, Nica Leon prezinta revendicarile manifestantilor si precizeaza ca sunt in numar de 10-15.000.
In urma acestor precizari, se constituie o comisie care se va deplasa in piata.

La ora 17, intoarsa in parlament, comisia va prezenta situatia pietei: ca nu este o manifestatie a partidelor, ca se doreste prezenta televiziunii care este acuzata de a fi subordonata puterii, ca este sustinut punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara;
comisia nu a remarcat prezenta in piata a huliganilor sau golanilor, apoi a dat citire unui "Apel disperat" al muncitorilor, studentilor si intelectualilor, prin care este acuzata politia de tradare si este chemat poporul in strada pentru apararea revolutiei furate. Generalul Diamandescu, seful politiei capitalei, apreciaza drept "pasnic" si "civilizat" comportamentul politiei fata de manifestanti.

Intre timp, in piata lumea se aduna in numar din ce in ce mai mare; seara erau deja 30.000 de manifestanti, asociatiile anuntandu-si prezenta: "Alianta Poporului","16-21 Decembrie","GID", "21 Decembrie"; se ridica baricade este oprita circulatia; asezati pe jos, pe ziare, striga lozinci, canta, aprind torte din ziarul "Adevarul"- oficios FSN.

Se scandeaza: "Libertate", "Timisoara", "Cinste lor, eroilor","Jos Iliescu", "Jos Chitac", "Jos nomenclatura", "Jos comunismul".

Se canta Imnul GID ("Noi de-aicea nu plecam"), "Hristos a inviat", cantece despre Avram Iancu si despre Ardeal. Peste noapte au ramas cateva sute de demonstranti.

13-15 iunie 1990
2008-04-24 01:05:01

Iliescu a cerut gloante de razboi si baionete

Sintezele informative ale serviciilor de informatii, jurnalele de activitate si registrele unitatilor armatei, inregistrarile convorbirilor telefonice oficiale, dar si alte documente militare mentioneaza implicarea ex-presedintelui Ion Iliescu in reprimarea demonstratiei din iunie 1990, prin ordinele date cadrelor militare cu putere de decizie.

Ordinele date de presedintele de atunci al tarii vizau interventia in forta contra demonstrantilor, distribuirea de munitie catre soldati, utilizarea de mijloace chimice. Ion Iliescu a ordonat si punerea baionetelor la arme, care sa fie folosite in caz de nevoie impotriva "contrarevolutionarilor legionari care au ridicat drapelul verde pe sediul Politiei Capitalei".

Ion Iliescu este invinuit de procurorii militari in doua dosare privind mineriada din iunie 1990. Intr-unul din dosare (nr. 74/P/97), Ion Iliescu este anchetat in legatura cu moartea prin impuscare, in noaptea de 13-14 iunie ‘90, a 4 persoane si ranirea cu munitie de razboi a altor doua. In al doilea dosar (nr. 75/P/98), acesta este cercetat pentru infractiuni grave comise in timpul mineriadei din 1990, precum subminarea puterii de stat, subminarea economiei nationale, talharie, distrugere, asociere in vederea comiterii de infractiuni, arestare ilegala si cercetare abuziva, lipsire de libertate in mod ilegal, aplicare de rele tratamente, genocid si crime impotriva umanitatii.
Romulus Cristea ! Miercuri, 20 Iunie 2007 ! Romania Libera, 21 Iunie 2007

13-15 iunie 1990
2008-04-24 01:06:10

Operatiunea "Nufarul"

In ziua de 13 iunie 1990, presedintele Iliescu a solicitat direct, in mod insistent, interventia armatei, implicand, nedorit, militarii in actiuni de represiune impotriva populatiei civile.

Ora 15.45. Presedintele Iliescu i-a cerut general-maiorului Nicolae schiopu, care il inlocuia pe seful Marelui Stat Major, "sa se intervina cu doua detasamente de militari din unitatile Ministerului Apararii Nationale in sprijinul trupelor Ministerului de Interne aflate in Piata Universitatii". In replica, gen. mr. schiopu i-a propus presedintelui ca "MApN sa nu intervina in Piata Universitatii si sa intareasca paza la Guvern si Televiziune".

Ora 16. Gen. col. Mihai Chitac a solicitat telefonic la Marele Stat Major ca "MApN sa intervina in Piata Universitatii". Gen. mr. Nicolae schiopu ii comunica lui Chitac ca "presedintele tarii a dispus ca armata sa intareasca paza la Palatul Victoriei si la Televiziune".

Ora 16.20. Presedintele tarii a cerut ca armata sa intareasca apararea la celelalte obiective de stat: MI, SRI etc.


Ora 19.25. In jurnalul unitatii Garnizoanei Bucuresti, se mentioneaza: "Presedintele Iliescu l-a informat pe adjunctul ministrului Apararii Nationale ca pe sediul Politiei Capitalei a fost ridicat drapelul verde legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare". Se propune infiintarea Comandamentului Militar al Capitalei si, in acest sens, au fost convocate cadrele de raspundere din MApN.

Ora 20.55. In jurnalul activitatilor de la Garnizoana Bucuresti, s-a consemnat convorbirea presedintelui referitoare la patrunderea demonstrantilor in TVR. Prim-adjunctul ministrului Apararii i-a transmis (presedintelui tarii - n.n.) ca a mai trimis 140 de parasutisti inarmati si care vor executa despresurarea cladirilor.

Ora 21.07. seful M.St.M. a dat ordin la Secretariat sa-l informeze pe ministrul Apararii, aflat la Berlin, ca "in Bucuresti se desfasoara o actiune legionara care vizeaza obiective de stat". Presedintele tarii este informat ca "a inceput eliberarea TVR de la etajul 11 in jos".

Romulus Cristea ! Miercuri, 20 Iunie 2007 ! Romania Libera, 21 Iunie 2007

13-15 iunie 1990
2008-04-24 01:06:58

Operatiunea "Crinul"

Tot Ion Iliescu este cel care a intervenit personal pentru folosirea mijloacelor chimice, a gazelor lacrimogene impotriva demonstrantilor din seara zilei de 13 iunie 1990. Ca masura de siguranta, toate comunicatele si ordinele ex-presedintelui au fost retransmise, oficial, la toate unitatile militare pentru "luare la cunostinta".
13 iunie 1990, ora 17.35. Ion Iliescu a telefonat la Marele Stat Major. Jurnalul activitatilor desfasurate de unitatile militare, in Garnizoana Bucuresti, mentioneaza: "S-a primit ordinul presedintelui Ion Iliescu de a se folosi gazele lacrimogene in zona sediului Ministerului de Interne. S-a transmis ordinul presedintelui tarii catre Comandamentul Trupelor Chimice".
Ora 17.50. Prim-adjunctul ministrului Apararii Nationale (ministrul era plecat intr-o deplasare la Berlin - n.n.) si seful Marelui Stat Major au transmis ordinul presedintelui Romaniei catre comandantul Armatei I pentru pregatirea Companiei de Protectie Antichimice - Detasamentul 57 spre a interveni cu substante lacrimogene la sediul MI.


Ora 19.20. Comandantul Trupelor Chimice a primit ordinul sa conduca personal operatiunea de intrebuintare a gazelor lacrimogene in preajma MI si a Politiei Capitalei.
In registrul unitatii s-a mentionat: "In acest sens, comandantul trupelor chimice are aprobarea presedintelui Iliescu". Sediul Politiei fusese incendiat. S-a mai transmis informatia ca "anumiti cetateni straini incita la actiuni violente".
Ora 22.20. Se pun la punct ultimele amanunte ale operatiunilor "Crinul" si "Nufarul", cu urmatorul desfasurator: elicopterul militar trebuia sa arunce fiolele lacrimogene, iar trupele de parasutisti, politie militara si politisti sa actioneze sustinute de tancuri si TAB-uri in dispozitiv convergent. Manifestantii care nu apucau sa fuga trebuiau prinsi si arestati.


Ora 23.20. General-maiorul Roman a raportat prim-adjunctului ministrului Apararii ca "masina care transporta fiolele lacrimogene a ajuns la Aeroportul Otopeni".
Ora 23.43. Elicopterul militar care incarcase, in cadrul operatiunii "Crinul", 2.200 de fiole cu gaze lacrimogene a decolat de pe aeroportul Otopeni, cu directia zona centrala a Capitalei. Intre timp, elicopterul militar, ajuns in zona magazinului Victoria-Politia Capitalei-Ministerul de Interne, a descarcat, in transe, sute de fiole continand gaze lacrimogene. Unele dintre acestea s-au spart pe asfalt, altele in capul manifestantilor.
In cadrul operatiunilor "Crinul" si "Nufarul", s-a intervenit in forta, evacuandu-se in cateva zeci de minute intreaga zona. Zeci de oameni au fost arestati si aruncati in dube. In jurul orei 1, in ziua de 14 iunie 1990, reprezentantii Armatei au raportat "degajarea zonei si ocuparea Ministerului de Interne si a Politiei Capitalei".

Cei impuscati nu aveau legatura cu manifestatia
In noaptea de 13-14 iunie 1990, au fost ucise prin impuscare patru persoane: doua langa sediul Ministerului de Interne si doua in zona barajului de la Casa Centrala a Armatei. Ulterior, s-a stabilit ca acestia nu aveau legatura cu miscarile de strada, se aflau intamplator in zona si au fost impuscati din spate.
In zona Ministerului de Interne au fost impuscati mortal: Valentin Velicu Mocanu, 25 de ani, casatorit, cu doi copii minori, muncitor la IOR Bucuresti, si Mitrita Lepadatu, 25 de ani, casatorit, doi copii minori, paznic la Directia de Transporturi Postale Bucuresti. Fara sa faca vreun gest de violenta si la o distanta mare de cladirea MI, acestia au fost impuscati mortal de tirurile trase. In momentul impuscarii, cei doi se aflau cu spatele catre cladirea MI.


In zona Calea Victoriei-Casa Centrala a Armatei, in noaptea zilei de 14 iunie, au fost impuscati de parasutisti Gheorghita Dunca si Dragos Drumes. Ambii plecasera sa vada ce se intampla prin oras, dupa ce aflasera de la televizor ca in zona centrala au loc unele manifestatii. Dragos Drumes se afla cu prietenul si vecinul sau Mircea Paraschiv la circa 50-60 de metri de barajul respectiv, cu spatele la acesta si fugind amandoi, in speranta ca vor scapa cu viata. Cei doi au apucat sa zareasca cum se executa foc dinspre cordonul de pe bulevard. Concluziile actului medico-legal de necropsie in cazul Dragos Drumes au fost: "Moartea a fost violenta si s-a datorat leziunilor produse prin impuscare cu arma de foc, tragerea fiind facuta de la distanta si din spatele victimei, aceasta avand o pozitie aplecata spre fata". La Gheorghita Dunca, "moartea a fost violenta si ea s-a datorat leziunilor produse prin impuscare cu un proiectil de 7,62 mm tras de la o distanta care depaseste limita de aparitie a factorilor suplimentari ai impuscarii".

"Eu ce trebuia sa fac? Sa stau cu mainile-n san?"
Invinuit in dosarul privind crimele comise in timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990, fostul presedinte Ion Iliescu se disculpa acuzand, la randul sau, organele de cercetare penala de faptul ca instrumenteaza un act "eminamente politic". Totodata, Iliescu aduce o explicatie surprinzatoare pentru gestul sau de a chema minerii la Bucuresti: atunci nu era politie. "Eram seful statului. Se declansase o actiune anarhica. O devastare a institutiilor statului. Eu ce trebuia sa fac? Sa stau cu mainile in san, sa ma uit la declansarea acestei anarhii, care putea sa duca la razboi civil pana la urma?! Nu am avut politie, nu am avut instrumente de actiune", a declarat Iliescu.

"Intentia de a li se suprima viata"
In noaptea de 13-14 iunie 1990, langa magazinul "Romarta Copiilor", au mai fost raniti prin impuscare: Dan Gabriel Parvulescu, Gabriel Cziuk Prodan si Catalin Iancu. Conform rechizitoriului Parchetului Militar, Gabriel Dan Parvulescu si Catalin Iancu, raniti in zona membrelor inferioare, nu au fost impuscati in zone vitale doar datorita incercarii lor de a se eschiva in fata gloantelor. Procurorii au concluzionat ca a existat intentia de a li se suprima viata celor doi prin impuscare cu arma de foc si doar reactia lor le-a salvat viata. In afara victimelor prezentate mai sus, din studierea arhivelor a 14 spitale de pe raza Capitalei au mai fost descoperite inca 7 persoane cu diagnostic de ranire prin impuscare.
-Romulus Cristea ! Miercuri, 20 Iunie 2007 ! Romania Libera, 21 Iunie 2007

cosor ion
2008-04-24 03:49:41

material bun de tipar

dar cu mici rectificari.in dec.89 Basescu era la agentia din Anvers.Ilici era dirsctor la editura tehnica si primea informatii de la editurile subordonate din Timisoara despre modul cum decurg evenimentele incepute inca din 16 dec,ca actiuni de strada datorita nemultumirii cetatenilor,dar aceste grupuri azi stim cu precizie din cine erau formate si modul cum actionau.in aceste evenimente a fost implicata si episcopia reformata,cu al ei pastoras,Tokes,pe care Magureanu l-a racolat si la mediatizat ca adevaratul revoltat care a generat intreaga miscare.azi stim ca totul este o minciuna asa cum afirma si Ilici in prima sa carte,revolutie si reforma.de fapt tot in aceasta carte,Ilici,face precizarea ca cei care au declansat aceste evenimente au fost cadre inalt specializate,din afara tarii.Voine,azi general,procurorul care a fost cel care a intocmit richizitoriul ceusestilor in mai putin de o ora si a pus concluziile de condamnare la moarte.este partas la crima ceusistilor,alaturi de Gelu Voican,Stanculescu si criminalii de la unitatea de parasutisti din Boteni,pentru ca in acele momente,procesul era un fals,care a facut ca Europa sa ne considere niste criminali,incalcind justitia,chiar cea comunista.acest general partas la crima a facut tot posibilul sa nu se afle adevarul acelor evenimente,asa cum au procedat si comisiile parlamentare mai ales cea condusa de Sergiu Nicolaescu,inginerul,regizor,actor,compozitor de pelicule,mare pupicurist,pe timpul impuscatului si marele pervers al acestei comisii.si ma opresc aici

georgems
2008-04-24 04:50:58

Re: Adrian Severin?

La 2008-04-23 22:45:05, vida clara a scris:

> Pai nu e mult timp de cand ziua ne freca la melodie cu filozofiile
> dlui severin.Sau,l-a lucrat din imterior.Sau cei de la ziua au vrut sa
> vedem daca ne prindem.
> Acum,amestecam,stategic,oameni care s-au despartzit din cauza
> ideologiilor diferite.
> Omul,e ca drumul.Nu-l cunosti,decat dupa ce-l parcurgi.Doar bunii
> cunoscatori,adevaratzi Winnetou in materie,pot descifra drumul,mai
> inainte de a-l parcurge pe tot.Dar pt asta tebuie sa ai stiintza
> vietzii.
> Ziua,e unul din drumurile infundate.Putzini din cei ce se-nvart pe
> aici si nu au caracteristica drumului infundat,au in schimb ochelari
> de cal.
> Despre voi,nu dau nume,dar despre mine,nu ma opresc sa ma laud.Sunt,un
> bun cititor,de drumuri.N-am gresit,niciodata.Altfel,n-as tzine nasul
> pe sus.
>
> Phas,phas,phas:din zece postari in ziua,mi-au rasarit doar doua.
> E mic neantul asta,numit internet,sau sunt multzi "cititori"pe m
> patrat,in spatele ecranului.Nu va place?S-au nu-si gasesc inca de
> munca,fostii specialisti in cenzura?Sper ca nu sunt 15000.
>
Sigur ca da Vida si capra raioasa tine coada sus.

Parsivu
2008-04-24 04:51:09

Asa i se spunea: Criminalul! Asasinul!

De 18 ani, lumea cere dreptate! Iliescu ranjeste si ne sfideaza! Stie el ce stie! N-au fost procese, judecati, n-au fost martori, dovezi!
Acest monstru comunist nu trebie sa scape de judecata! Cu nici un chip!

hej
2008-04-24 06:22:51

Raia FSN

Rusine tuturor conducerilor Romaniei din 21 Decembrie 1989 si pina acum .

bongos
2008-04-24 06:56:52

Re: Imnul GID (Nu plecam acasa).... Si totusi v-ati uschit ca potirnichile !

Bine v-au facut ca v-au stricat bagabontzeala !
Putzea prea rau acolo.
In rest sint de acord ca bagabontzii din articol ar merita niste procese dar stai linistit Castrule ca nu se-ntimpla nimic .
Tot shushanist , tot shushanist ?


La 2008-04-24 00:13:54, 13-15 iunie 1990 a scris:

> Noi dorim o pace simbol sa ne fie
> Lacrima izbanzii, libertatea noastra
> Vrem cu mic cu mare" ntreaga Romanie
> Sa rasara mandra ca o floare-n glastra.
>
> Refren:
> Noi de-aicea nu plecam
> Nu plecam acasa
> Pina nu vom castiga
> Libertatea noastra.
>
> Suntem luptatorii veacului ce vine,
> Suntem diligenta veacurilor multe
> Caii nostri alearga spre un tarm de bine
> Cu potcoave albe dincolo de munte.
>
> Dorul ne e frate si adanc ne scurma
> Visul libertatii ne e sfant meleag
> Fara violenta, nu suntem o turma
> Libertatea insesi e al nostru steag.
>
> Stelian Maria, GID
> (Cantecul a fost scris pe loc in piata, la data de 24 aprilie 1990,
> dupa interventia batausilor (politiei) din dimineata aceleiasi zile).
>

Alex.Pandrea
2008-04-24 07:36:01

Sa scuipi in fasole


Nu numai o mancare dar si o analiza atat de pertinenta privind Fenomenul Piata Universitatii poate fi compromisa daca cineva isi scuipa veninul,transformand lucrarea intr-o vendeta politica.
Am citit cu atentie articolul dlui RS si pot spune ca este una dintre cele mai pertinente analize a unui fenomen politic in care fosta noua generatie si intelectualitatea romana au incercat sa nege comunismul si criptocomunismul lui Iliescu si apoi a fenomenul rusinos al mineriadelor.
Dorinta de a face insa din aceasta analiza pertinenta o arma politica in care sa fie implicati toti aceia care sunt adversari politici duce insa in derizoriu aceasta analiza.
Faptul ca doua persoane sau fenomene coexista in timp si spatiu nu inseamna ca se cauzueaza.Iata ca acela care a condamnat comunismul,Traian Basescu este vinovat dupa autor,citez:In decembrie 1989 era director general al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile. A fost ministru al Transporturilor in guvernele Stolojan, Ciorbea, Vasile si Isarescu. A fost deputat in legislaturile 1992-1996, 1996-2000. In 2000 devine primar general al Capitalei, succes care l-a propulsat la sefia PD in 2001. In 2004 este reales primar, functie la care renunta dupa ce devine, in decembrie 2004, presedinte al Romaniei. In aprilie-mai 2007 a fost suspendat din functie de catre Parlament
.Aceiasi incriminare pentru ca a existat i se da si dlui Stolojan.

Adica dupa ce faci o analiza de inalt nivel a Pietrii Universitatii,dupa ce descoperi pe cei implicati,asa la plesneala, adaugi si numele unor oameni care au doar vina ca au existat.

Cine a condamnat comunismul,cine a desecretizat milioane de dosare ale fostei securitati.
Despre acestea tacere malc.
Enumerarea functiilor tehnice a dlui Basescu sau Stolojan reprezinta doar,cum se spune,mucii in fasole,si transformarea superbei analize intr-o arma de denigrare a oamenilor politici pe care dl-RS nu-i iubeste.

Daca dam la o parte insa veninul si utilizarea analizei pentru denigrarea unor personalitati care nu au avut nici un rol in inabusirea fenomenului Pietei Universitatii analiza autorului este de o valoare inestimabile.
Pacat ca partizanismul il face sa arunce cu mucii in fasole!

ionion
2008-04-24 07:37:21

Gata ! S-a dat Decretul! Tovarasul Basescu Traian va decora pe toti tovarasii fesenisti cu

Crucea de Aur clasa de Platina cu citate de la al XIV Congres si se va ridica MONUMENTUL PATRIEI inchinat tutulor membrilor CC al PCR.

george nemteanu
2008-04-24 08:05:34

Re: 13 - 15 iunie 1990 : IMPRESIONANT EFORTUL TAU DE ADUCERE AMINTE; SINCERE MULTUMIRI !

La 2008-04-24 01:06:58, 13-15 iunie 1990 a scris:

> Tot Ion Iliescu este cel care a intervenit personal pentru folosirea
> mijloacelor chimice, a gazelor lacrimogene impotriva demonstrantilor
> din seara zilei de 13 iunie 1990. Ca masura de siguranta, toate
> comunicatele si ordinele ex-presedintelui au fost retransmise,
> oficial, la toate unitatile militare pentru "luare la cunostinta".
> 13 iunie 1990, ora 17.35. Ion Iliescu a telefonat la Marele Stat
> Major. Jurnalul activitatilor desfasurate de unitatile militare, in
> Garnizoana Bucuresti, mentioneaza: "S-a primit ordinul presedintelui
> Ion Iliescu de a se folosi gazele lacrimogene in zona sediului
> Ministerului de Interne. S-a transmis ordinul presedintelui tarii
> catre Comandamentul Trupelor Chimice".
> Ora 17.50. Prim-adjunctul ministrului Apararii Nationale (ministrul
> era plecat intr-o deplasare la Berlin - n.n.) si seful Marelui Stat
> Major au transmis ordinul presedintelui Romaniei catre comandantul
> Armatei I pentru pregatirea Companiei de Protectie Antichimice -
> Detasamentul 57 spre a interveni cu substante lacrimogene la sediul
> MI.
>
>
> Ora 19.20. Comandantul Trupelor Chimice a primit ordinul sa conduca
> personal operatiunea de intrebuintare a gazelor lacrimogene in preajma
> MI si a Politiei Capitalei.
> In registrul unitatii s-a mentionat: "In acest sens, comandantul
> trupelor chimice are aprobarea presedintelui Iliescu". Sediul Politiei
> fusese incendiat. S-a mai transmis informatia ca "anumiti cetateni
> straini incita la actiuni violente".
> Ora 22.20. Se pun la punct ultimele amanunte ale operatiunilor
> "Crinul" si "Nufarul", cu urmatorul desfasurator: elicopterul militar
> trebuia sa arunce fiolele lacrimogene, iar trupele de parasutisti,
> politie militara si politisti sa actioneze sustinute de tancuri si
> TAB-uri in dispozitiv convergent. Manifestantii care nu apucau sa fuga
> trebuiau prinsi si arestati.
>
>
> Ora 23.20. General-maiorul Roman a raportat prim-adjunctului
> ministrului Apararii ca "masina care transporta fiolele lacrimogene a
> ajuns la Aeroportul Otopeni".
> Ora 23.43. Elicopterul militar care incarcase, in cadrul operatiunii
> "Crinul", 2.200 de fiole cu gaze lacrimogene a decolat de pe
> aeroportul Otopeni, cu directia zona centrala a Capitalei. Intre timp,
> elicopterul militar, ajuns in zona magazinului Victoria-Politia
> Capitalei-Ministerul de Interne, a descarcat, in transe, sute de fiole
> continand gaze lacrimogene. Unele dintre acestea s-au spart pe asfalt,
> altele in capul manifestantilor.
> In cadrul operatiunilor "Crinul" si "Nufarul", s-a intervenit in
> forta, evacuandu-se in cateva zeci de minute intreaga zona. Zeci de
> oameni au fost arestati si aruncati in dube. In jurul orei 1, in ziua
> de 14 iunie 1990, reprezentantii Armatei au raportat "degajarea zonei
> si ocuparea Ministerului de Interne si a Politiei Capitalei".
>
> Cei impuscati nu aveau legatura cu manifestatia
> In noaptea de 13-14 iunie 1990, au fost ucise prin impuscare patru
> persoane: doua langa sediul Ministerului de Interne si doua in zona
> barajului de la Casa Centrala a Armatei. Ulterior, s-a stabilit ca
> acestia nu aveau legatura cu miscarile de strada, se aflau intamplator
> in zona si au fost impuscati din spate.
> In zona Ministerului de Interne au fost impuscati mortal: Valentin
> Velicu Mocanu, 25 de ani, casatorit, cu doi copii minori, muncitor la
> IOR Bucuresti, si Mitrita Lepadatu, 25 de ani, casatorit, doi copii
> minori, paznic la Directia de Transporturi Postale Bucuresti. Fara sa
> faca vreun gest de violenta si la o distanta mare de cladirea MI,
> acestia au fost impuscati mortal de tirurile trase. In momentul
> impuscarii, cei doi se aflau cu spatele catre cladirea MI.
>
>
> In zona Calea Victoriei-Casa Centrala a Armatei, in noaptea zilei de
> 14 iunie, au fost impuscati de parasutisti Gheorghita Dunca si Dragos
> Drumes. Ambii plecasera sa vada ce se intampla prin oras, dupa ce
> aflasera de la televizor ca in zona centrala au loc unele
> manifestatii. Dragos Drumes se afla cu prietenul si vecinul sau Mircea
> Paraschiv la circa 50-60 de metri de barajul respectiv, cu spatele la
> acesta si fugind amandoi, in speranta ca vor scapa cu viata. Cei doi
> au apucat sa zareasca cum se executa foc dinspre cordonul de pe
> bulevard. Concluziile actului medico-legal de necropsie in cazul
> Dragos Drumes au fost: "Moartea a fost violenta si s-a datorat
> leziunilor produse prin impuscare cu arma de foc, tragerea fiind
> facuta de la distanta si din spatele victimei, aceasta avand o pozitie
> aplecata spre fata". La Gheorghita Dunca, "moartea a fost violenta si
> ea s-a datorat leziunilor produse prin impuscare cu un proiectil de
> 7,62 mm tras de la o distanta care depaseste limita de aparitie a
> factorilor suplimentari ai impuscarii".
>
> "Eu ce trebuia sa fac? Sa stau cu mainile-n san?"
> Invinuit in dosarul privind crimele comise in timpul mineriadei din
> 13-15 iunie 1990, fostul presedinte Ion Iliescu se disculpa acuzand,
> la randul sau, organele de cercetare penala de faptul ca
> instrumenteaza un act "eminamente politic". Totodata, Iliescu aduce o
> explicatie surprinzatoare pentru gestul sau de a chema minerii la
> Bucuresti: atunci nu era politie. "Eram seful statului. Se declansase
> o actiune anarhica. O devastare a institutiilor statului. Eu ce
> trebuia sa fac? Sa stau cu mainile in san, sa ma uit la declansarea
> acestei anarhii, care putea sa duca la razboi civil pana la urma?! Nu
> am avut politie, nu am avut instrumente de actiune", a declarat
> Iliescu.
>
> "Intentia de a li se suprima viata"
> In noaptea de 13-14 iunie 1990, langa magazinul "Romarta Copiilor", au
> mai fost raniti prin impuscare: Dan Gabriel Parvulescu, Gabriel Cziuk
> Prodan si Catalin Iancu. Conform rechizitoriului Parchetului Militar,
> Gabriel Dan Parvulescu si Catalin Iancu, raniti in zona membrelor
> inferioare, nu au fost impuscati in zone vitale doar datorita
> incercarii lor de a se eschiva in fata gloantelor. Procurorii au
> concluzionat ca a existat intentia de a li se suprima viata celor doi
> prin impuscare cu arma de foc si doar reactia lor le-a salvat viata.
> In afara victimelor prezentate mai sus, din studierea arhivelor a 14
> spitale de pe raza Capitalei au mai fost descoperite inca 7 persoane
> cu diagnostic de ranire prin impuscare.
> -Romulus Cristea ! Miercuri, 20 Iunie 2007 ! Romania Libera, 21 Iunie
> 2007
>

Changeman
2008-04-24 08:23:14

@george nemteanu

Re: 13 - 15 iunie 1990 : IMPRESIONANT EFORTUL TAU DE ADUCERE AMINTE; SINCERE MULTUMIRI !
( Crinul&Nufarul)


Corect. Si o precizare. Am constatat pe parcursul anilor ca romanii normali nu uita, niciodata , nimic ( restul fac totul ca sa stearga orice urma ! ). Au toate motivele !!!La 2008-04-24 01:06:58, 13-15 iunie 1990 a scris:

> Tot Ion Iliescu este cel care a intervenit personal pentru folosirea
> mijloacelor chimice, a gazelor lacrimogene impotriva demonstrantilor
> din seara zilei de 13 iunie 1990. Ca masura de siguranta, toate
> comunicatele si ordinele ex-presedintelui au fost retransmise,
> oficial, la toate unitatile militare pentru "luare la cunostinta".
> 13 iunie 1990, ora 17.35. Ion Iliescu a telefonat la Marele Stat
> Major. Jurnalul activitatilor desfasurate de unitatile militare, in
> Garnizoana Bucuresti, mentioneaza: "S-a primit ordinul presedintelui
> Ion Iliescu de a se folosi gazele lacrimogene in zona sediului
> Ministerului de Interne. S-a transmis ordinul presedintelui tarii
> catre Comandamentul Trupelor Chimice".
> Ora 17.50. Prim-adjunctul ministrului Apararii Nationale (ministrul
> era plecat intr-o deplasare la Berlin - n.n.) si seful Marelui Stat
> Major au transmis ordinul presedintelui Romaniei catre comandantul
> Armatei I pentru pregatirea Companiei de Protectie Antichimice -
> Detasamentul 57 spre a interveni cu substante lacrimogene la sediul
> MI.
>
>
> Ora 19.20. Comandantul Trupelor Chimice a primit ordinul sa conduca
> personal operatiunea de intrebuintare a gazelor lacrimogene in preajma
> MI si a Politiei Capitalei.
> In registrul unitatii s-a mentionat: "In acest sens, comandantul
> trupelor chimice are aprobarea presedintelui Iliescu". Sediul Politiei
> fusese incendiat. S-a mai transmis informatia ca "anumiti cetateni
> straini incita la actiuni violente".
> Ora 22.20. Se pun la punct ultimele amanunte ale operatiunilor
> "Crinul" si "Nufarul", cu urmatorul desfasurator: elicopterul militar
> trebuia sa arunce fiolele lacrimogene, iar trupele de parasutisti,
> politie militara si politisti sa actioneze sustinute de tancuri si
> TAB-uri in dispozitiv convergent. Manifestantii care nu apucau sa fuga
> trebuiau prinsi si arestati.
>
>
> Ora 23.20. General-maiorul Roman a raportat prim-adjunctului
> ministrului Apararii ca "masina care transporta fiolele lacrimogene a
> ajuns la Aeroportul Otopeni".
> Ora 23.43. Elicopterul militar care incarcase, in cadrul operatiunii
> "Crinul", 2.200 de fiole cu gaze lacrimogene a decolat de pe
> aeroportul Otopeni, cu directia zona centrala a Capitalei. Intre timp,
> elicopterul militar, ajuns in zona magazinului Victoria-Politia
> Capitalei-Ministerul de Interne, a descarcat, in transe, sute de fiole
> continand gaze lacrimogene. Unele dintre acestea s-au spart pe asfalt,
> altele in capul manifestantilor.
> In cadrul operatiunilor "Crinul" si "Nufarul", s-a intervenit in
> forta, evacuandu-se in cateva zeci de minute intreaga zona. Zeci de
> oameni au fost arestati si aruncati in dube. In jurul orei 1, in ziua
> de 14 iunie 1990, reprezentantii Armatei au raportat "degajarea zonei
> si ocuparea Ministerului de Interne si a Politiei Capitalei".
Re : Crinul & Nufarul

>
> Cei impuscati nu aveau legatura cu manifestatia
> In noaptea de 13-14 iunie 1990, au fost ucise prin impuscare patru
> persoane: doua langa sediul Ministerului de Interne si doua in zona
> barajului de la Casa Centrala a Armatei. Ulterior, s-a stabilit ca
> acestia nu aveau legatura cu miscarile de strada, se aflau intamplator
> in zona si au fost impuscati din spate.
> In zona Ministerului de Interne au fost impuscati mortal: Valentin
> Velicu Mocanu, 25 de ani, casatorit, cu doi copii minori, muncitor la
> IOR Bucuresti, si Mitrita Lepadatu, 25 de ani, casatorit, doi copii
> minori, paznic la Directia de Transporturi Postale Bucuresti. Fara sa
> faca vreun gest de violenta si la o distanta mare de cladirea MI,
> acestia au fost impuscati mortal de tirurile trase. In momentul
> impuscarii, cei doi se aflau cu spatele catre cladirea MI.
>
>
> In zona Calea Victoriei-Casa Centrala a Armatei, in noaptea zilei de
> 14 iunie, au fost impuscati de parasutisti Gheorghita Dunca si Dragos
> Drumes. Ambii plecasera sa vada ce se intampla prin oras, dupa ce
> aflasera de la televizor ca in zona centrala au loc unele
> manifestatii. Dragos Drumes se afla cu prietenul si vecinul sau Mircea
> Paraschiv la circa 50-60 de metri de barajul respectiv, cu spatele la
> acesta si fugind amandoi, in speranta ca vor scapa cu viata. Cei doi
> au apucat sa zareasca cum se executa foc dinspre cordonul de pe
> bulevard. Concluziile actului medico-legal de necropsie in cazul
> Dragos Drumes au fost: "Moartea a fost violenta si s-a datorat
> leziunilor produse prin impuscare cu arma de foc, tragerea fiind
> facuta de la distanta si din spatele victimei, aceasta avand o pozitie
> aplecata spre fata". La Gheorghita Dunca, "moartea a fost violenta si
> ea s-a datorat leziunilor produse prin impuscare cu un proiectil de
> 7,62 mm tras de la o distanta care depaseste limita de aparitie a
> factorilor suplimentari ai impuscarii".
>
> "Eu ce trebuia sa fac? Sa stau cu mainile-n san?"
> Invinuit in dosarul privind crimele comise in timpul mineriadei din
> 13-15 iunie 1990, fostul presedinte Ion Iliescu se disculpa acuzand,
> la randul sau, organele de cercetare penala de faptul ca
> instrumenteaza un act "eminamente politic". Totodata, Iliescu aduce o
> explicatie surprinzatoare pentru gestul sau de a chema minerii la
> Bucuresti: atunci nu era politie. "Eram seful statului. Se declansase
> o actiune anarhica. O devastare a institutiilor statului. Eu ce
> trebuia sa fac? Sa stau cu mainile in san, sa ma uit la declansarea
> acestei anarhii, care putea sa duca la razboi civil pana la urma?! Nu
> am avut politie, nu am avut instrumente de actiune", a declarat
> Iliescu.
>
> "Intentia de a li se suprima viata"
> In noaptea de 13-14 iunie 1990, langa magazinul "Romarta Copiilor", au
> mai fost raniti prin impuscare: Dan Gabriel Parvulescu, Gabriel Cziuk
> Prodan si Catalin Iancu. Conform rechizitoriului Parchetului Militar,
> Gabriel Dan Parvulescu si Catalin Iancu, raniti in zona membrelor
> inferioare, nu au fost impuscati in zone vitale doar datorita
> incercarii lor de a se eschiva in fata gloantelor. Procurorii au
> concluzionat ca a existat intentia de a li se suprima viata celor doi
> prin impuscare cu arma de foc si doar reactia lor le-a salvat viata.
> In afara victimelor prezentate mai sus, din studierea arhivelor a 14
> spitale de pe raza Capitalei au mai fost descoperite inca 7 persoane
> cu diagnostic de ranire prin impuscare.
> -Romulus Cristea ! Miercuri, 20 Iunie 2007 ! Romania Libera, 21 Iunie
> 2007
>

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-04-24 08:59:52

NU a fost "Revolutie"..COMUNISMUL / DICTATURA a schimbat FORMATUL - a facut un SALT CALITATIV...

...inlocuind IDEOLOGIA PLURALISTA (bunul POPORULUI..) in ESENTA DICTATORIALA cu o culoare ECONOMICA selectiva (hmm.. privatizare oferita unui public pauperizat voluntar in numele unei idei ..)

Germania a TRECUT PRIN DE-NAZIFICARE - post Hitler... ar trebui sa facetzi acest lucru - macar acu'...

De fapt - articolul asta e pentru adormitul prostilor...

Octavian Dan
2008-04-24 09:04:49

De ce nici ziaristi nu umbla dupa marturii?

Am fost martor in 13-14 iunie, la unele evenimente din bucuresti.
Am depus marturie la comisia parlamentara (vice presedinte Radu Ciuceanu - imi aduc aminte); am inmanat depozitia mea unui deputat PDAR din amintita comisie Valeriu (sigur) Pascariu(cu semnul ?)
Mai mult, am cerut, in parlament, eliberarea lui mARIAN mUNTEANU SI A CELOR ARESTATI CU ACEASTA OCAZIE; a doua zi au fost eliberati.

Octavian Dan
2008-04-24 09:06:38

Re: De ce nici ziaristi nu umbla dupa marturii?

La 2008-04-24 09:04:49, Octavian Dan a scris:

> Am fost martor in 13-14 iunie, la unele evenimente din bucuresti.
> Am depus marturie la comisia parlamentara (vice presedinte Radu
> Ciuceanu - imi aduc aminte); am inmanat depozitia mea unui deputat
> PDAR din amintita comisie Valeriu (sigur) Pascariu(cu semnul ?)
> Mai mult, am cerut, in parlament, eliberarea lui mARIAN mUNTEANU SI A
> CELOR ARESTATI CU ACEASTA OCAZIE; a doua zi au fost eliberati.
>
>
>

Alex.Pandrea
2008-04-24 09:24:56

Explicatia actualei derutei ideologice social-democrato-criptocomunista

talion
2008-04-24 10:12:18

bolivar

doar asa ceva ne-ar mai scapa de comunistii astia nenorociti, trogloditi si tradatori.

Hu Ciu Tzi
2008-04-24 10:16:35

Raia FSN......PCR=FSN=PSD=PD-L=PRM, ADICA aceste partide sint comuniste-securiste, NU LE VOTATI!!!!!

NU VOTATI PARDTIDELE comuniste PD-L, PSD si PRM!!!!!!!!

Mona G.
2008-04-24 10:31:20

Raia

Daca asta-i raia care ne mananca de 18 ani-si este!- cum de nici partidele istorice nu au reusit s-o elimine?Cum de un an si ceva PNL convietuieste in buna intelegere cu PSD-ul lui Iliescu?Cum de E.Constantinescu se intelege atat de bine cu Iliescu,formand impreuna Forumul Academic Roman?Poate ca se datoreaza totul si noua,poporului dar mai vinovati sunt politicienii!

Ghita Bizonu'
2008-04-24 11:15:33

Dicatura fesenista ? Haida-de. Ce-ati zice de contrareactie ceausista ?!

Dicatura fesenista ? Haida-de. Ce-ati zice de contrareactie ceausista ?!

Daca voi credeti ca -n puscarie Nicu si Zoe Ceausescu se bucura ca Ilescu-i tot comunist atunci imi pare rau ptr "intelectu" vost.
Sau ca gramada din tipii ramasi fara perspective erau fericiti ca PCR disparuse sau ca toti activistii PCR incapusera in FSN idem
Pai mai nefartatilor voi credeti ca absoltu intamplator la Romania Libera debutau 2 mari anticomunisti, turnatori ai securitatii ?! Doi, angajati in acelasi timp?
Sau ca tovii Ion Cristoiu si Cornel Nistorescu , gazetari "distinsi" ai UASCR , membrii de vaza ai camarilei Printisorului erau fericiti ca Nicu era la sbarna? Ca asa pe degeaba s-au bagt ei in opozitie ?! Din anticomunism sau ptr ca la 22 dec 1989 si-au vazut spulberat viitorul luminos (ptr ei !!)?
Sau cum explicati voi mica potriveala ca Marian Munteanu cel-din-Balconul-Luminat , si el fost UASCRist , a fost ceva mai tarziu catindatul Sarpelui cu Ochelari ?!

Nu credeti ca lucrurile s-ar putea sa stea nitel mai altfel ?!

ARP
2008-04-24 11:20:49

Re: In memoriam Octavian Radulescu - figura emblematica a Pietei Universitatii

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Hu Ciu Tzi
2008-04-24 11:29:31

Re: Raia

Fa, PNL a convietuit cu PD la guvernare pina primavara trecuta cind au dat afara de la guvernare PD-eul care in frunte cu marinaru' si-au batut joc non stop de PNL si de RO!!!!!


La 2008-04-24 10:31:20, Mona G. a scris:

> Daca asta-i raia care ne mananca de 18 ani-si este!- cum de nici
> partidele istorice nu au reusit s-o elimine?Cum de un an si ceva PNL
> convietuieste in buna intelegere cu PSD-ul lui Iliescu?Cum de
> E.Constantinescu se intelege atat de bine cu Iliescu,formand impreuna
> Forumul Academic Roman?Poate ca se datoreaza totul si noua,poporului
> dar mai vinovati sunt politicienii!
>

Socrate
2008-04-24 11:39:50

Re: Raia FSN......PCR=FSN=PSD=PD-L=PRM, ADICA aceste partide sint comuniste-securiste, NU LE VOTATI!

La 2008-04-24 10:16:35, Hu Ciu Tzi a scris:

> NU VOTATI PARDTIDELE comuniste PD-L, PSD si PRM!!!!!!!!
>

un naiv
2008-04-24 11:54:47

dar?

Pe isarescu l-ati uitat?
Asta a patronat toate potlogariile.
Dar pe membrii ccpcr care sunt acum mari oamenide afaceri?
Dar cei din tvr?

un naiv
2008-04-24 12:02:19

acum

Ce numiti voi revolutie?
Ati auzit de "LAMPADA"?
Mai tineti minte melodia aia de ne-o puneau de cel putin de doua ori pe ora?

Shadow
2008-04-24 12:09:27

Re: Sa scuipi in fasole tovrase nelu

> Nu numai o mancare dar si o analiza atat de pertinenta privind
> Fenomenul Piata Universitatii poate fi compromisa daca cineva isi
> scuipa veninul,transformand lucrarea intr-o vendeta politica.
> Am citit cu atentie articolul dlui RS si pot spune ca este una dintre
> cele mai pertinente analize a unui fenomen politic in care fosta noua
> generatie si intelectualitatea romana au incercat sa nege comunismul
> si criptocomunismul lui Iliescu si apoi a fenomenul rusinos al
> mineriadelor.
> Dorinta de a face insa din aceasta analiza pertinenta o arma politica
> in care sa fie implicati toti aceia care sunt adversari politici duce
> insa in derizoriu aceasta analiza.
> Faptul ca doua persoane sau fenomene coexista in timp si spatiu nu
> inseamna ca se cauzueaza.Iata ca acela care a condamnat
> comunismul,Traian Basescu este vinovat dupa autor,citez:In decembrie
> 1989 era director general al Inspectoratului de Stat al Navigatiei
> Civile. A fost ministru al Transporturilor in guvernele Stolojan,
> Ciorbea, Vasile si Isarescu. A fost deputat in legislaturile
> 1992-1996, 1996-2000. In 2000 devine primar general al Capitalei,
> succes care l-a propulsat la sefia PD in 2001. In 2004 este reales
> primar, functie la care renunta dupa ce devine, in decembrie 2004,
> presedinte al Romaniei. In aprilie-mai 2007 a fost suspendat din
> functie de catre Parlament
> .Aceiasi incriminare pentru ca a existat i se da si dlui Stolojan.
>
> Adica dupa ce faci o analiza de inalt nivel a Pietrii
> Universitatii,dupa ce descoperi pe cei implicati,asa la plesneala,
> adaugi si numele unor oameni care au doar vina ca au existat.
>
> Cine a condamnat comunismul,cine a desecretizat milioane de dosare ale
> fostei securitati.
> Despre acestea tacere malc.
> Enumerarea functiilor tehnice a dlui Basescu sau Stolojan reprezinta
> doar,cum se spune,mucii in fasole,si transformarea superbei analize
> intr-o arma de denigrare a oamenilor politici pe care dl-RS nu-i
> iubeste.
>
> Daca dam la o parte insa veninul si utilizarea analizei pentru
> denigrarea unor personalitati care nu au avut nici un rol in
> inabusirea fenomenului Pietei Universitatii analiza autorului este de
> o valoare inestimabile.
> Pacat ca partizanismul il face sa arunce cu mucii in fasole!

basescu si stolojan nu au avut doar functii tehnice ei fiind si secu ani de zile. Deci lasa "macaneala" si propaganda ca nu tine. Condamnarea comunismului s-a facut "de forma" de catre un presedinte comunist si securist la un studiu al unui "istoric" tot atat de comunist si securist emigrat in state(si care sustine ca aschimbat brusc de opinie). Studiu in care nu numai ca se minte cu nereusinare vizavi de victimele regimului(numarul dar si rolul celor mai cunoscuti) dar care si indeamna la asumarea unei vini "colective" pt micsorarea raspunderii celor care au beneficiat si lucrat pt sistem. Cei din lista de mai sus intre care basecu si stolojan sunt doar printre viorile intai.

Desecretizarea de dosare s-a facut tot pe "alese" cele ale "vipurilor" si ale JIPA ramanand bine ascunse si folosibile doar pt "santaj politic".
Dosarele trebuiau publicate in totalitate pe internet. Fara cercetare CNSAS sa stie romanul pe cine voteaza.

Ghita Bizonu'
2008-04-24 12:53:51

Re: Mai ceier paros de acord ca NU a fost "Revolutie, dar tu o iei pe aratura

< ...inlocuind IDEOLOGIA PLURALISTA (bunul POPORULUI..) >
Atsa nu e idologie plurarlista > eset socialista. Comunista. Samd. Pluralism inseamna mai multe partide .,

Mai in claia aia de de par sunt o multime de idei alandala. Si fiindca asa is cei mai multi, ce sa ne miram ca lucrurile o iau razna


La 2008-04-24 08:59:52, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> ...inlocuind IDEOLOGIA PLURALISTA (bunul POPORULUI..) in ESENTA
> DICTATORIALA cu o culoare ECONOMICA selectiva (hmm.. privatizare
> oferita unui public pauperizat voluntar in numele unei idei ..)
>
> Germania a TRECUT PRIN DE-NAZIFICARE - post Hitler... ar trebui sa
> facetzi acest lucru - macar acu'...
>
> De fapt - articolul asta e pentru adormitul prostilor...
>

nvt
2008-04-24 14:10:20

lista e prea mica, eh, mai sunt, mai sunt

sa-i trasneasca si sa-i bata Dumnezeu din neam in neam

Arogantu'
2008-04-24 14:27:06

Nu uitati !

Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie sigla FSN: trandafirasul socialist !
Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !

costy
2008-04-24 14:51:36

VR, un zilier bun la toate.... si folosit de toti.

Dl Spanul s-a folosit de el pt. a da consistenta demascarii sale ordinare
a "liicheanului" care si-a permis sa semneze un apel impotriva incercarii
sistemului ticalosit de a elimina presedintele incomod ales de popor.
Dl Savalicu se foloseste de VR pt. a da consistenta facaturii "Raia FSN",
facatura in care personaje care nu au avut de-a face cu FSN-ul sau au
activat ca a saptea spita la caruta...

Schema de cadre oferita de VR ni-i prezinta pe Basescu, Stolojan, Dinescu,
Blaga ca autori, alaturi de Ion Iliescu, ai inabusirii in sange a protestului
democratic din PU, autori care au impiedicat si continua sa o faca pana
la viitoarele alegeri restabilirea adevarului si pedeprirea vinovatilor.

Ii indic dlui VR materialul oferit de dl Daniel Uncu la inceputul anului 2005,
perioada de timp in care dl SRS ne pistona regulat cu coalitia Alianta DA-
PSD, despre sansa unica a alegrilor anticipate, material care avea sa-i
aduca urmasului regretatului Anton Uncu eliminarea de pe Ziua.

La trei ani de la alegerile anticipate propuse de "fsn-istul" Basescu colegilor
sai liberali, situatia se prezinta in felul urmator:

-alegerile anticipate (care ar fi putut crea conditiile unei guvernari normale, si
implicit un pas important in pedepsirea adevaratilor vinovati pt. mortii de
la lovitura de stat si mineriadelor) au fost refuzate cu un "no, merci" sfidator
de "urmasii" Bratenilor, cei care ar fi avut obligatia morala sa se zbata
de ceasul mortii pt. democratizarea Romaniei dupa ideologia liberala!

- cel care a fost impus la conducerea PNL de catre "fsn-istul" Stolojan si
la conducera primului guvern liberal de catre "fesenistul" Basescu, "liberalul"
Tariceanu, a tradat precum Iuda pe cei doi "fesenei" vai de ei, Alianta DA creata de ei, pe Brateni cu tot neamul si moastele lor si s-a aliat cu tartorul Iliescu pt.
a-l elimina pe presedintele dictator! Iar una din cauzele incalcarii Constitutiei
scremute in actul de "exterminare" al presdintelui ales era tocmai impunerea
ca PM a lui Tariceanu, cand de fapt alegerile fusesera castigate de PSD!

-presedintele Romaniei, "fesenistul", "securistul" Basescu a reactionat
pozitiv la cerinta unei parti a societatii civice, a unor luptatori anticomunisti
fosti detiunuti politici si a condamnat comunismul de pe pozitia de presedinte
al Romaniei in fata Parlamentului acesteia si - prin intermediu camerelor de
luat vederi, a mass mediei romanesti si internationale- in fata tuturor celor
interesati, cu toate ca aceasta condamnare nu facuse parte din promisiunile
camapaniei electorale.
Ce s-a intamplat la acel moment, istoric - pt. multi romani -, am vazut cu
totii din circul anti-Romania oferit de "libaralul" Olteanu, prm-istul vadim.
Trupa lui Iliescu a avut o rabufnire de bun simtz si s-a retras sa jubileze
actiunea planuita de ei si executata de Olteanu si prm-ei!
Iar dl VR si-a facut si el numarul trantind in noroi si calcand pe cei
douzeci sau douzeci si doi care au dat cu condamnare-n noi!

-dnii Mitrea si Iliescu explicau recent celor mai grei de cap ca i-au sustinut pe
liberali la guvernare si ca dorm, bine merci, cu moastele Bratenilor in pat!
Si asta dupe ce dl Tariceanu se dadea in spectacol de teatru cu "batista"
bolsevica, mergand pana acolo incat l-a laudat in fata studentilor din Regie la deschiderea anului universitar pe Ilici - unul din fostele cadre de nadejde ale Kremlinului si ale lui Ceasusescu - drept un hidrotehnist inofensiv de la
care asistentul universitar ceausist, hidrotehnistul Calin, a ainvatat meserie
din plin!

-liberalul Patriciu, cel care face si desface in PNL, a resusit performanta
unica de a se fenta Securitatea si patridul stat al bolsevicului Iliescu,
suflandu-le caimacul de pe oala cu lapte si devenind intr-un timp record, apropape peste noapte, multimiliardar in euro, cel mai bogat roman!
Propagandistii galagiosi si agresivi din legiunea sa ataca constant-regulat
pe "fesenistul" Basescu si pe cei care au infiintat Alianta DA si adus PNL-ul
la conducrea tarii, in timp ce multimiliardarul isi investeste parale -sponsorizand partidul bolseveilor - si energie pt. o viitoare coalitie PSD-PNL
unica sansa de viitor a Romaniei ielelor!

In aceste conditii, apare dl Savaliuc - cel care ne demasca de vreun an
justitia Monicai Macovei - ultima data cu martori de mucava refugiati la
mama Ziua si trimisi de aceasta la duduia Barbulescu, cu jalba-n protzap -
si ne explica ca fenechist-patricianu Chiuariul, justitionarul sau preferat, nu a scos in cele 8 luni de guvernat nici un cuvant despre doasrele mineriadelor
si loviturii de stat!

PS: In momentul cand Tariceanu a refuzat alegerile anticipate cu toate ca avea aprobarea parlamentarilor in buzunar, mi-am dat seama de teapa luata cu
acest Tatarscu II. Pt. ca mai apoi, cand seful PNL si PM tarii, a boicotat deschis legea infiintatii DNA, m-am convins unde-i va fi troaca!
Acest boicot a fost un mesaj transmis justitiei sistemului ticalosit: nu-l
bagati in seama pe presedinte si zbaterile lui pt. reformarea Justitiei si
pedepsire vinovatilor de toate culorile si infractiunile, il voi obliga sa stea
in banca sa!! De aceea nu am mira cum infractorii sunt facut scapati, in
grup, la pachet de judecatorii ceusisto-iliscienisti din tribunalele supreme,
curtile supreme si constitutionale etc, in timp ce dragul de Razvan
demasca saptamanal trupa anemica a incoruptibilului Morar!
G.B.
2008-04-24 15:11:12

Re: Nu uitati ! Nu cumva si matalutza-l votasi si-acu te dai virgin?ndc


La 2008-04-24 14:27:06, Arogantu' a scris:

> Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie
> sigla FSN: trandafirasul socialist !
> Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !
>

alwis46
2008-04-24 15:36:04

Re: Sa scuipi in fasole tovrase nelu

Mai nea Umbra,

Pai flacaul de Alex Pandrea are nitel dreptate.
Acilea se face vorbire de Piata Universitatii, de inabusirea in sange a acestui fenomen si de faptul ca atunci in iunie 1990 au murit niste oameni impuscati in cap sau pe la spate.
Ce legatura are Traian Basescu, si parca mai sunt cateva nume p-acolo aruncate aiurea, cu fenomenul Piata Universitatii, cu minerii din 13-15 iunie 1990 si cu mortii de atunci ?
Matelotu' era in Ministerul Transporturilor si raspundea de un secorm pe specificul lui, transporturile navale.
Au venit cumva minerii cu vaprul ?
Au fost cetatenii aia omorati cu torpile ?
Nu !
In privinta Piata Universitatii, Traian Basescu are tot atat legatura cu ea pe cat ai tu cu Stephen Hawking.

M-am mai uitat prin articol :
Ce legatura au cu crimele din 13-15 iunie urmatorii : Adrian Nastase, Mircea Dinescu, Theodor Stolojan, Eugen Dijmarescu, Nicolae VacaroiAu, Adrian Severin, Vasile Blaga, Adrian Videanu, Daniel Daianu, Florin Georgescu ?
Toate aceste nume sunt insiruite pur si simplu ca sa se umple unspatiu tipografic , legatura lor cu Piata Universitatii este sublima dar lipseste cu desavarsire.


La 2008-04-24 12:09:27, Shadow a scris:

> > Nu numai o mancare dar si o analiza atat de pertinenta privind
> > Fenomenul Piata Universitatii poate fi compromisa daca cineva isi
> > scuipa veninul,transformand lucrarea intr-o vendeta politica.
> > Am citit cu atentie articolul dlui RS si pot spune ca este una dintre
> > cele mai pertinente analize a unui fenomen politic in care fosta noua
> > generatie si intelectualitatea romana au incercat sa nege comunismul
> > si criptocomunismul lui Iliescu si apoi a fenomenul rusinos al
> > mineriadelor.
> > Dorinta de a face insa din aceasta analiza pertinenta o arma politica
> > in care sa fie implicati toti aceia care sunt adversari politici duce
> > insa in derizoriu aceasta analiza.
> > Faptul ca doua persoane sau fenomene coexista in timp si spatiu nu
> > inseamna ca se cauzueaza.Iata ca acela care a condamnat
> > comunismul,Traian Basescu este vinovat dupa autor,citez:In decembrie
> > 1989 era director general al Inspectoratului de Stat al Navigatiei
> > Civile. A fost ministru al Transporturilor in guvernele Stolojan,
> > Ciorbea, Vasile si Isarescu. A fost deputat in legislaturile
> > 1992-1996, 1996-2000. In 2000 devine primar general al Capitalei,
> > succes care l-a propulsat la sefia PD in 2001. In 2004 este reales
> > primar, functie la care renunta dupa ce devine, in decembrie 2004,
> > presedinte al Romaniei. In aprilie-mai 2007 a fost suspendat din
> > functie de catre Parlament
> > .Aceiasi incriminare pentru ca a existat i se da si dlui Stolojan.
> >
> > Adica dupa ce faci o analiza de inalt nivel a Pietrii
> > Universitatii,dupa ce descoperi pe cei implicati,asa la plesneala,
> > adaugi si numele unor oameni care au doar vina ca au existat.
> >
> > Cine a condamnat comunismul,cine a desecretizat milioane de dosare ale
> > fostei securitati.
> > Despre acestea tacere malc.
> > Enumerarea functiilor tehnice a dlui Basescu sau Stolojan reprezinta
> > doar,cum se spune,mucii in fasole,si transformarea superbei analize
> > intr-o arma de denigrare a oamenilor politici pe care dl-RS nu-i
> > iubeste.
> >
> > Daca dam la o parte insa veninul si utilizarea analizei pentru
> > denigrarea unor personalitati care nu au avut nici un rol in
> > inabusirea fenomenului Pietei Universitatii analiza autorului este de
> > o valoare inestimabile.
> > Pacat ca partizanismul il face sa arunce cu mucii in fasole!
>
> basescu si stolojan nu au avut doar functii tehnice ei fiind si secu
> ani de zile. Deci lasa "macaneala" si propaganda ca nu tine.
> Condamnarea comunismului s-a facut "de forma" de catre un presedinte
> comunist si securist la un studiu al unui "istoric" tot atat de
> comunist si securist emigrat in state(si care sustine ca aschimbat
> brusc de opinie). Studiu in care nu numai ca se minte cu nereusinare
> vizavi de victimele regimului(numarul dar si rolul celor mai
> cunoscuti) dar care si indeamna la asumarea unei vini "colective" pt
> micsorarea raspunderii celor care au beneficiat si lucrat pt sistem.
> Cei din lista de mai sus intre care basecu si stolojan sunt doar
> printre viorile intai.
>
> Desecretizarea de dosare s-a facut tot pe "alese" cele ale "vipurilor"
> si ale JIPA ramanand bine ascunse si folosibile doar pt "santaj
> politic".
> Dosarele trebuiau publicate in totalitate pe internet. Fara cercetare
> CNSAS sa stie romanul pe cine voteaza.
>

Arogantu'
2008-04-24 15:44:21

Re: Nu uitati ! Nu cumva si matalutza-l votasi si-acu te dai virgin? - He, he, he !

Mare pehlivan mai poti sa fii !
Adicatelea - as fi ramas cu buza umflata si d-aia dau in ei ?
Ntz !
Dau in ei ca sint lichele, mai precis - densitatea de lichele e maxima la pedalaci! Iar astia-s cu atit mai periculosi cu cit pretind ca nici revolutie n-au mincat si nici profit n-au tras din evenimente. De parca n-ar fi fost umar la umar cu taicutul Ilici pina in 1992 ...

La 2008-04-24 15:11:12, G.B. a scris:

>
> La 2008-04-24 14:27:06, Arogantu' a scris:
>
> > Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie
> > sigla FSN: trandafirasul socialist !
> > Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !
> >
>
>

G.B.
2008-04-24 16:08:12

Re: Nu uitati ! Nu cumva si matalutza-l votasi si-acu te dai virgin? - He, he, he !

Si-abia acu' aflasi? Ca kestia asta-i vizibila si din avion de multishor, bre!
Rotirea cadrelor-esalonul 2 al PCR.

La 2008-04-24 15:44:21, Arogantu' a scris:

> Mare pehlivan mai poti sa fii !
> Adicatelea - as fi ramas cu buza umflata si d-aia dau in ei ?
> Ntz !
> Dau in ei ca sint lichele, mai precis - densitatea de lichele e maxima
> la pedalaci! Iar astia-s cu atit mai periculosi cu cit pretind ca nici
> revolutie n-au mincat si nici profit n-au tras din evenimente. De
> parca n-ar fi fost umar la umar cu taicutul Ilici pina in 1992 ...
>
> La 2008-04-24 15:11:12, G.B. a scris:
>
> >
> > La 2008-04-24 14:27:06, Arogantu' a scris:
> >
> > > Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie
> > > sigla FSN: trandafirasul socialist !
> > > Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !
> > >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2008-04-24 16:16:14

Re: Nu uitati ! Nu cumva si matalutza-l votasi si-acu te dai virgin? - He, he, he !

Nu este vorba de mine - ci de candoarea cu care pedalacii se dau fete mari !

La 2008-04-24 16:08:12, G.B. a scris:

> Si-abia acu' aflasi? Ca kestia asta-i vizibila si din avion de
> multishor, bre!
> Rotirea cadrelor-esalonul 2 al PCR.
>
> La 2008-04-24 15:44:21, Arogantu' a scris:
>
> > Mare pehlivan mai poti sa fii !
> > Adicatelea - as fi ramas cu buza umflata si d-aia dau in ei ?
> > Ntz !
> > Dau in ei ca sint lichele, mai precis - densitatea de lichele e maxima
> > la pedalaci! Iar astia-s cu atit mai periculosi cu cit pretind ca nici
> > revolutie n-au mincat si nici profit n-au tras din evenimente. De
> > parca n-ar fi fost umar la umar cu taicutul Ilici pina in 1992 ...
> >
> > La 2008-04-24 15:11:12, G.B. a scris:
> >
> > >
> > > La 2008-04-24 14:27:06, Arogantu' a scris:
> > >
> > > > Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie
> > > > sigla FSN: trandafirasul socialist !
> > > > Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

costy
2008-04-24 16:17:23

Re: @george nemteanu

La 2008-04-24 08:23:14, Changeman a scris:

> Re: 13 - 15 iunie 1990 : IMPRESIONANT EFORTUL TAU DE ADUCERE AMINTE;
> SINCERE MULTUMIRI !
> ( Crinul&Nufarul)
>
>
> Corect. Si o precizare. Am constatat pe parcursul anilor ca romanii
> normali nu uita, niciodata , nimic ( restul fac totul ca sa stearga
> orice urma ! ). Au toate motivele !!!
>

Corect, insa se impune o precizarea importanta. Articolul prezentat
este preluat din RL, ziar care si-a facut datoria sa ne readuca la
momentul potrivit, dezinteresat si bineintentionat , aminte de acele zile
triste din istoria Romaniai!

Ghita Bizonu'
2008-04-24 16:58:52

Re: Nu uitati ! Arongantle i-ai votat !!1

ma rog , nu te acuz.
Insa te acuz la cestia cu rotarea cadrelor esalonu 2.
Ma ii pui prea sus !!1]
Erau mult mai gios, mult ....


La 2008-04-24 14:27:06, Arogantu' a scris:

> Exista un partid provenit din FSN, partid care pastreaza cu sfintenie
> sigla FSN: trandafirasul socialist !
> Propun sa-i felicitam cu totii pentru consecventa !
>

FB
2008-04-24 17:03:30

Opinia publica

fara ea ,eforturile politicienilor sunt in van.Taranistii au vrut sa faca dreptate in Romania.Sloganul lor era jos comunismul ,jos comunistii.Cine a marsaluit alaturi ?Prea putini.Si asa ,securistii i-au lucrat.Daca societatea civila ,opinia publica dorea curatarea morala a societatii si nu numai ,se putea.Dar asa cei care au vrut sa o faca s-au acoperit ei de ridicol. Cum intr-o tara cu 4 milioane de fosti comunisti (intentionat s-a avansata aceasta teorie)poti sa faci curatenie "uitandu-se"ca de fapt cei vinovati erau in jurul sa zicem 20 -30 de mii activisti plus securisti si asa nu s-a facut nimica.O condamnare formala a comunismului facuta de d,nul Basescu se poate spune e mai mult decat nimica
ok ,si in rest un mare zero.Dimpotriva lichelele securiste aciuate peste tot au lansat teoria cum ca printre detinutii politici exista vinovati (n-or fi fost toti la fel de tari ca si caracter )au intors o societate fragila cu dosul in sus.O societate fara repere morale care va sa zica nu le are.Taranistii ,Doina Cornea,Constantinescu ,intelectualii, au redevenit oile negre ale societatii aidoma perioadei comuniste.Pentru ca cei care i-au terorizat si ne-au terorizat atunci ,o fac si acuma.Cu acceptul nostru.


     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Raia FSN (3718 afisari)
 Un evreu american a tradat SUA pentru Israel (1767 afisari)
 "Esplanada" la secret (1748 afisari)
 Zece cifre la telefonul fix (1532 afisari)
 Esti ceea ce a mancat mama ta (1294 afisari)
 Varianta restilizata pentru Logan Sedan (3958 afisari)
 Ce se naste din asa o mama, Dita von Teese se cheama (2205 afisari)
 Cea mai mare banca din Germania refuza sa mai deconteze "abonamentele" la bordel ale angajatilor (1909 afisari)
 Sir Paul McCartney isi ia a treia nevasta (1570 afisari)
 Si-a uitat vioara Stradivarius in taxi si a primit-o totusi inapoi (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02161 sec.