Ziua Logo
  Nr. 4214 de sambata, 19 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-04-19
haritina (...@yahoo.com, IP: 89.37.24...)
2008-04-19 10:48
Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

Stimate domnule Serban Orascu, puteti crede adevarul: oamenii din Actiunea Populara, de oriunde ar fi ei(provicie sau capitala), sunt de buna calitate, ceea ce lipseste politicii actuale,in general si mai ales celei impostoare si ipocrite practicate de falasa dreapta PD-L - constructie politica bazata pe cultul personalitatii.
Tribut pentru mediocritate ar trebui sa plateasca toti aceia care au facut posibila astazi confruntarea democratiei cu cea mai mare primejdie-disolutia politicului in populismul care aduce succesul de moment al unui lider - aventurier si neincrederea in institutiile democratiei. Cred ca aveti capacitatea sa-i identificati pe aceia care il practica populismul, nu-i asa, stimate domn?!
Fuziunea PNL+AP si reantoarcerea Presedintelui Constantinescu pentru refacerea societatii civile distrusa de demagogi si populisti, va face posibil respectul fata de potentialul politic al fiecarui cetatean si antrenarea acestuia ca factor al progresului social. Iata de ce sunt convinsa ca fuziunea PNL-AP va schimba calitativ si cantitativ relatia dintre partide si societate, si acest lucru nu poate avea decat un efect semnificativ.

decan din Carpati (...@yahoo.co.uk, IP: 79.116.201...)
2008-04-19 11:45
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

haritina - cu tot respectul, AP parea un partid care avea un singur obiectiv, sa-l promoveze pe E.C. Cred ca nu asta era scopul, dar prin faptul ca nu existau alte opinii si declaratii decat cele ale lui E.C, asta sugera activitatea AP.
Asa cum nun exista opinii in PD-L altele decat cele ale lui Basescu, in AP nu exista decat declaratile si pozitile lui E.Constantinescu.

Daca E.C. se intorace in societatea civila si respectivul ONG o sa fie o formatiune care sustine declaratile lui E.C. efectul o sa fie null, din doua motive: 1. adevrsarii vor ridiculiza si denigra pe E.C.
2. perceptia ca formatiunea face loby pentru o personalitate, adica un cult al personalitatii si nu este preocupata de reforme concrete.

O organizatie civica cu sanse ar trebui sa adopte o conducere prin rotatie, pentru a nu permite atacarea si "erodarea personalitatilor", si pentru a fi credibila ca promoveaza democratia.
Declaratile in numele organizatiei trebuie sa fie facute dupa ce subiectul a fost dezbatut in organizatie si concluzia aprobata prin vot, si ele sa fie prezentate de un purtator de cuvand intr-o conferinta de presa.


La 2008-04-19 10:48:07, haritina a scris:

> ceea ce lipseste politicii actuale,in general si mai
> ales celei impostoare si ipocrite practicate de falasa dreapta PD-L -
> constructie politica bazata pe cultul personalitatii.

>Cred ca aveti capacitatea sa-i identificati pe aceia
> care il practica populismul, nu-i asa, stimate domn?!
> Fuziunea PNL+AP si reantoarcerea Presedintelui Constantinescu pentru
> refacerea societatii civile distrusa de demagogi si populisti, va face
> posibil respectul fata de potentialul politic al fiecarui cetatean si
> antrenarea acestuia ca factor al progresului social.

haritina (...@yahoo.com, IP: 89.37.24...)
2008-04-19 23:12
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-19 11:45:34, decan a scris:

> haritina - cu tot respectul, AP parea un partid care avea un singur
> obiectiv, sa-l promoveze pe E.C. Cred ca nu asta era scopul, dar prin
> faptul ca nu existau alte opinii si declaratii decat cele ale lui E.C,
> asta sugera activitatea AP.
> Asa cum nun exista opinii in PD-L altele decat cele ale lui Basescu,
> in AP nu exista decat declaratile si pozitile lui E.Constantinescu.
>
> Daca E.C. se intorace in societatea civila si respectivul ONG o sa fie
> o formatiune care sustine declaratile lui E.C. efectul o sa fie null,
> din doua motive: 1. adevrsarii vor ridiculiza si denigra pe E.C.
> 2. perceptia ca formatiunea face loby pentru o personalitate, adica un
> cult al personalitatii si nu este preocupata de reforme concrete.
>
> O organizatie civica cu sanse ar trebui sa adopte o conducere prin
> rotatie, pentru a nu permite atacarea si "erodarea personalitatilor",
> si pentru a fi credibila ca promoveaza democratia.
> Declaratile in numele organizatiei trebuie sa fie facute dupa ce
> subiectul a fost dezbatut in organizatie si concluzia aprobata prin
> vot, si ele sa fie prezentate de un purtator de cuvand intr-o
> conferinta de presa.
>
> Decan ti-am raspuns deja, pe un alt Forum. Totusi, pentru cei care ne citesc, merita sa o fac si aici.
Realitate este ca AP a fost un Proiect cu obiective importante pentru Romania- si care nu aveau nici o legatura cu promovarea Presedintelui Constantinescu. Poti sa consulti site-ul AP(www.actiunea.ro)si te vei convinge. Din pacate, mediatizarea AP a fost aproape inexistenta si neinteresanta pentru mass-media.

Presedintele Constantinescu nu are nevoie de promovare. S-a promovat singur prin ceea ce a realizat pentru Romania. Are o reputatie de necontestat si este o personalitate internationala recunoscuta, din pacate mai mult in afara tarii, nu si in Romania, unde manipularea este continua.
In AP existau opinii cu siguranta. Ca ele nu au ajuns in public denota ca fiecare opinie s-a dezbatut si ca deciziile s-au luat in cadru statutar, ceea ce a exclus orice contestare ulterioara. Deciziile politice, cum este si fuziunea recenta, nu s-au luat peste noapte, ca in cazul PD-L, asa ca inclusiv acest lucru ne diferentiaza.

Nu inteleg de ce consideri necredibile declaratiile Presedintelui Emil Constantinescu? Pentru ca numai din acest motiv ar insemna ca si aceia care il sustin sunt necredibili.
Presedintele Constantinescu cred ca isi argumenteaza intotdeauna declaratiile, iar argumentele sale sunt nu numai credibile pentru ca se bazeaza pe date, cifre si fapte, dar sunt si logice si cu un scop care exclude interesul personal.


Decan, ti-am citit in timp mesajele , si cred ca iti cunosc deja capacitatea de a intelege si , cu siguranta, nu se poate spune despre tine ca esti lipsit de inteligenta de a face diferenta intre "a face loby pentru o personalitate" si "cultul personalitatii". Cred ca stii ca este usor sa faci loby unei personalitati care are realizari si foarte greu , ca prin "cultul personalitatii" sa transformi un personaj intr-o personalitate. Ai jigni inteligenta celor care pot face diferenta intre personalitate si personaj.Ori cred ca nu poti sa spui despre Emil Constantinescu ca este un personaj. Ti-ar fi greu sa argumentezi.

Decan,in cazul de fata ideile primeaza, dar in Romania nu pot fi promovate decat de persoane potrivite, fata de care mass-media prezinta interes. Crezi ca daca declaratiile in AP ar fi fost facute de tine, de exemplu, ar fi fost mediatizate?!


george nemteanu din Chicago (...@yahoo.com., IP: 76.223.17...)
2008-04-20 00:46
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-19 23:12:28, haritina a scris:

> La 2008-04-19 11:45:34, decan a scris:
>
>
>
>
>
>
Emil Constantinescu este un produs al societatii civile. Sigur ca alaturarea AP la PNL ridica standardul partidului istoric si-i mai albeste imaginea.Pentru mine este insa un compromis din care iese din nou vaduvit PNTCD. Tradat in doua randuri de catre simpatizantii moderati care din rationamente contabile si-au indreptat voturile catre PNL, iata ca fostul presedinte repeta greseala, desi PNL-ul este in siguranta privind procentul electoral. Ma refer aici la uzura guvernarii si la petele de culoare ce au sifonat uneori prestigiul acestui partid. Ideea falsa ca PNTCD este un partid terminat ii determina pe multi simpatizanti sa se orienteze catre celalalt partid istoric. Parerea mea este ca societatea civila a fost mai legata de catre PNTCD, iar faptul ca acesta se zbate sa iasa din anonimat a lasat-o indiferenta, nefiind in masura de a-i intinde o mana de ajutor.Consider ca dl. Emil Constantinescu ar fi procedat corect daca ar fi staruit spre o unire cu taranistii. Dar in lipsa informatiilor ce au stat la luarea acestei hotarari, nu-mi ramane decat sa deplang aceasta initiativa care va ajuta , comparativ, mai putin partidul liberal.

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2008-04-20 00:58
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-19 23:12:28, haritina a scris:

>Presedintele Constantinescu cred ca isi argumenteaza intotdeauna >declaratiile, iar argumentele sale sunt nu numai credibile pentru ca se >bazeaza pe date, cifre si fapte, dar sunt si logice si cu un scop care exclude >interesul personal.
1. Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca a fost invins de securitate. Declaratie corecta, bazata pe fapte.
2. Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca va veni cu 15 mii de specialisti pe care ii are pregatiti de pe vremea cind statea in opozitie. Declaratie mincinoasa, credibila prin datele si cifrele de plan pe care le-a prezentat , dar complet infirmata de realitate.
3. Fostul presedinte Constantinescu a declarat ca in timpul guvernarii sale investitorii straini vor investi 50 miliarde de dolari in economia romaneasca. Declaratie mincinoasa bazata pe un vis candriu cde papugiu.
4. Fostul presedinjte Constantinescu nu a respectat Contractul cu Romania pe care l-a incheiat si semnat cu alegatorii din Romania. Contractul nu a fost respectat de catre ontractantul numit Emil Constantinescu si, drept urmare credibilitatea promisiunilor sale este nula deoarece cetateanul Emil Constantinescu nu este credibil in sensul ca nu poate sa-si onoreze semnatura.

george nemteanu din Chicago (...@yahoo.com., IP: 76.223.17...)
2008-04-20 01:31
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-20 00:58:11, Ion Caramache a scris:

> La 2008-04-19 23:12:28, haritina a scris:
>
> >Presedintele Constantinescu cred ca isi argumenteaza intotdeauna
> >declaratiile, iar argumentele sale sunt nu numai credibile pentru ca
> se >bazeaza pe date, cifre si fapte, dar sunt si logice si cu un scop
> care exclude >interesul personal.
> 1. Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca a fost invins
> de securitate. Declaratie corecta, bazata pe fapte.
> 2. Fostul presedinte Emil Constantinescu a declarat ca va veni cu 15
> mii de specialisti pe care ii are pregatiti de pe vremea cind statea
> in opozitie. Declaratie mincinoasa, credibila prin datele si cifrele
> de plan pe care le-a prezentat , dar complet infirmata de realitate.
> 3. Fostul presedinte Constantinescu a declarat ca in timpul guvernarii
> sale investitorii straini vor investi 50 miliarde de dolari in
> economia romaneasca. Declaratie mincinoasa bazata pe un vis candriu
> cde papugiu.
> 4. Fostul presedinjte Constantinescu nu a respectat Contractul cu
> Romania pe care l-a incheiat si semnat cu alegatorii din Romania.
> Contractul nu a fost respectat de catre ontractantul numit Emil
> Constantinescu si, drept urmare credibilitatea promisiunilor sale este
> nula deoarece cetateanul Emil Constantinescu nu este credibil in
> sensul ca nu poate sa-si onoreze semnatura.
>
>
>
Raman la parerea personala ca dl. Constantinescu a facut cam tot ce se putea face face in acei ani. Meritul sau a fost ca a netezit drumul spre schimbari hotarate, ce n-au mai putut fi franate de catre a treia venire a lui Iliescu in fruntea tarii. Referitor la cei 15000 de specialisti, acuza ce i se arunca ironic mai mereu domnului Constantinescu, ei au existat in realitate cu mult mai multi. Am avut ocazia istorica (acum) de a participa la mitingul partidelor istorice desfasurat in 28 ianuarie 1990. Eram in coloana PNT-ului, iar langa noi era un tip imobilizat intr-un scaun cu rotile ce era impins de catre fratele sau. Entuziasmul acestuia era vizibil. Am aflat ca amandoi erau cercetatori la un institut bucurestean, erau incadrati de un mare numar de colegi. Erau acolo cateva zeci de mii de intelectuali dornici constient de schimbare, la care se adaugau cei ramasi acasa precum si cei din tara.Constantinescu cunostea bine bine acest lucru, iar intrebarea de ce nu i-a putut folosi macar pe cei cinsprezece mii are raspunsuri logice pentru acei ani. Am mai spus-o pe acest forum, de la portarul fabricii de lapte (ca exemplu) pana la director, toti au sabotat vartos orice incercare de schimbare, iar specialistii pieduti numeric prin sutele de locuri de munca nu au putut face mai nimic.

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2008-04-20 03:16
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-20 01:31:10, george nemteanu a scris:

> Raman la parerea personala ca dl. Constantinescu a facut cam tot ce
> se putea face face in acei ani. Meritul sau a fost ca a netezit
> drumul spre schimbari hotarate, ce n-au mai putut fi franate de
> catre a treia venire a lui Iliescu in fruntea tarii. Referitor la
> cei 15000 de specialisti, acuza ce i se arunca ironic mai mereu
> domnului Constantinescu, ei au existat in realitate cu mult mai
> multi. Am avut ocazia istorica (acum) de a participa la mitingul
> partidelor istorice desfasurat in 28 ianuarie 1990. Eram in coloana
> PNT-ului, iar langa noi era un tip imobilizat intr-un scaun cu
> rotile ce era impins de catre fratele sau. Entuziasmul acestuia era
> vizibil. Am aflat ca amandoi erau cercetatori la un institut
> bucurestean, erau incadrati de un mare numar de colegi. Erau acolo
> cateva zeci de mii de intelectuali dornici constient de schimbare, la
> care se adaugau cei ramasi acasa precum si cei din tara.Constantinescu
> cunostea bine bine acest lucru, iar intrebarea de ce nu i-a putut
> folosi macar pe cei cinsprezece mii are raspunsuri logice pentru acei
> ani. Am mai spus-o pe acest forum, de la portarul fabricii de lapte
> (ca exemplu) pana la director, toti au sabotat vartos orice incercare
> de schimbare, iar specialistii pieduti numeric prin sutele de locuri
> de munca nu au putut face mai nimic.
>
Nu contest valabilitatea opiniei dumneavoastra. Chestiunea care se pune este foarte simpla: daca Emil Constantinescu nu a fost in stare sa faca ordine atunci cind avea toate frinele puterii si sprijinul opiniei publice, cu ce ar fi dinsulo mai breaz acum cind jocurile sunt de mult facute si puterea economica este in miinile stim noi cui?
Cit despre intelectuali, s-avem pardon! Una sunt inginerii, economistii, specialistii in stiintele exacte si alta sunt cei scirtza-scirtza pe hirtie, datatorii cu bidineaua, datatorii cu dalta, guristii, ceilalti oameni de chiultura si hartza care nu stiu decit de mirosul ciolanului si suptventia de la stat platita din birurile scoase de la milioanele de cetateni amarasteni. Cit despre portari - nici-o grija: ei oricum isi fac plinul atunci cind inchid ochii. Vreti sa spuneti ca nu-i asa?

FB din Romania (...@yahoo.com, IP: 67.71.108...)
2008-04-20 05:27
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-20 03:16:46, Ion Caramache a scris:
Dupa tine ce ar trebui sa faca un Presedinte democrat ? Sa se ia zilnic la tranta cu guvernul sau sa-l lase sa lucreze ? Care este mai democrat dintre Constantinescu si Basescu ? Care a fost mai aproape de trecutul regim ?
Constantinescu prof.universitar posesor a doua diplome universitare ,secretar de nu stiu care la Universitate sau Basescu promovat si repromovat pana la a ajunge seful unui birou la Anvers ?
Sa stii ca inclusiv Basescu este mai retinut in replici cand vine vorba despre Constantinescu ,decat tine.




> La 2008-04-20 01:31:10, george nemteanu a scris:
>
> > Raman la parerea personala ca dl. Constantinescu a facut cam tot ce
> > se putea face face in acei ani. Meritul sau a fost ca a netezit
> > drumul spre schimbari hotarate, ce n-au mai putut fi franate de
> > catre a treia venire a lui Iliescu in fruntea tarii. Referitor la
> > cei 15000 de specialisti, acuza ce i se arunca ironic mai mereu
> > domnului Constantinescu, ei au existat in realitate cu mult mai
> > multi. Am avut ocazia istorica (acum) de a participa la mitingul
> > partidelor istorice desfasurat in 28 ianuarie 1990. Eram in coloana
> > PNT-ului, iar langa noi era un tip imobilizat intr-un scaun cu
> > rotile ce era impins de catre fratele sau. Entuziasmul acestuia era
> > vizibil. Am aflat ca amandoi erau cercetatori la un institut
> > bucurestean, erau incadrati de un mare numar de colegi. Erau acolo
> > cateva zeci de mii de intelectuali dornici constient de schimbare, la
> > care se adaugau cei ramasi acasa precum si cei din tara.Constantinescu
> > cunostea bine bine acest lucru, iar intrebarea de ce nu i-a putut
> > folosi macar pe cei cinsprezece mii are raspunsuri logice pentru acei
> > ani. Am mai spus-o pe acest forum, de la portarul fabricii de lapte
> > (ca exemplu) pana la director, toti au sabotat vartos orice incercare
> > de schimbare, iar specialistii pieduti numeric prin sutele de locuri
> > de munca nu au putut face mai nimic.
> >
> Nu contest valabilitatea opiniei dumneavoastra. Chestiunea care se
> pune este foarte simpla: daca Emil Constantinescu nu a fost in stare
> sa faca ordine atunci cind avea toate frinele puterii si sprijinul
> opiniei publice, cu ce ar fi dinsulo mai breaz acum cind jocurile sunt
> de mult facute si puterea economica este in miinile stim noi cui?
> Cit despre intelectuali, s-avem pardon! Una sunt inginerii,
> economistii, specialistii in stiintele exacte si alta sunt cei
> scirtza-scirtza pe hirtie, datatorii cu bidineaua, datatorii cu dalta,
> guristii, ceilalti oameni de chiultura si hartza care nu stiu decit de
> mirosul ciolanului si suptventia de la stat platita din birurile
> scoase de la milioanele de cetateni amarasteni. Cit despre portari -
> nici-o grija: ei oricum isi fac plinul atunci cind inchid ochii. Vreti
> sa spuneti ca nu-i asa?
>

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2008-04-20 15:54
Re: Fuziunea PNL+AP va un efect semnificativ daca nu sunteti adeptii populismului si demagogiei.

La 2008-04-20 05:27:03, FB a scris:

> Sa stii ca inclusiv Basescu este mai retinut in replici cand vine
> vorba despre Constantinescu ,decat tine.

Nu ma indoiesc de lucrul acesta. Probabil ca retinerea si-o manifesta in public.
Presupun ca lucrurile stau cu totul si cu totul altfel in spatele usilor inchise si departe de urechile tale.
Cum eu sunt un alegator, si nu un ales, libertatea cuvintului este pentru mine curat constitutional absoluta. Cred ca te-am convins de lucrul acesta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Statul Kosovo s-a nascut mort (2848 afisari)
 Cartierele mortii albe (2396 afisari)
 Guvernele Basescu (2100 afisari)
 Misteriosul numar doi (1864 afisari)
 Kosovo si Ardealul (1700 afisari)
 Surpriza "picanta" din cabinetul lui Berlusconi: fotomodelul Mara Carfanga (4084 afisari)
 Cea mai sexy barmanita din SUA (3259 afisari)
 Ziarul care l-a "casatorit" pe Putin cu o fosta gimnasta a fost inchis (2243 afisari)
 Elena Basescu: Emil Boc, cel mai iubit (2099 afisari)
 Militarii iranieni au intrat in Afganistan (1910 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.