Ziua Logo
  Nr. 4210 de marti, 15 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-04-15
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-04-14 21:56
GUVERNUL DEZASTRULUI

Din afara, PNL se remarca ca fiind dominat,in primul rand,de slabirea puterii prezidentiale si a PD-L ,cu orice mijloace sau pret si aceasta fara a tine cont de interesele guvernarii tarii.
Se incrimineaza prezenta in PNL si in functii guvernamentale a grupurilor de interese, oameni de afaceri, neinteresati de bunastarea si nivelul de trai al cetatenilor ci mai ales de afacerile personale si ale patronilor lor.
Si cum oare sa ne mai indoim de aceste lucruri cand insasi dlSeres cand era ministrul economiei, spune ca este sufocat de interventiile politicienilor,sefilor de partide pentru a obtine avantaje economice si cum in urma refuzului este urmarit el si familia,li se intercepteaza convorbirile telefonice etc.
Nu a trecut nici 24 ore de la actul de curaj al dlui Fluture care a parasit PNL si in presa deja au aparut articole despre inchipuita coruptia din sectorul forestier la care el este incriminat,adica, cel care a miscat in front.

Unii ar spune ca este un stil mafiot,Dl.Stolojan le spune doar stil oligarhic de conducere al dlui Tariceanu,dar de fapt exprima acelasi lucru.
Sa vedem cum sunt inventariate presupusele succese:
Industria avicola a fost distrusa iar agricultura a fost lipsita de subventii,urmand a mai fi si impozitata.
Sistemul sanitar este intr-un impas total,managementul este incompetent,lipsa de medicamente este regula,bolnavii au continuat sa moara la cozile de medicamente,la fel ca si pe timpul lui Cinteza,farmaciile nu au fonduri decat pentru 2-3 zile.
Sistemul de educatie este prost organizat,fenomenele de coruptie au impregnat sistemul,s-au vandut subiectele de examen in strada iar blocarea prin greva profesorilor a invatamantului arata pana unde a ajuns guvernul Tariceanu sa duca dezastrul din acest sector.
Pensionarii au fost mintiti ca prin recalcularea pensiilor, acestea se vor mari,dar nu au obtinut nimic pentru ca politicile fiscale si bugetare dezastruoase au secatuit bugetul de stat.
A crescut preturile la gaze,electricitate,pretul gigacaloriei intr-un desinteres total fata de oamenii care nu au de unde sa plateasca, cu programe de asistenta sociala insuficiente,in timp ce statul a facut ca energia cumparata sa fie mai scumpa,si cumparata de la firmele potentatilor PNL.
Infrastructura nu a adaugat un kilometru de autostrada
Mediul de afaceri apare sub comanda oligarhilor PNL si este debusolat atunci cand se emit sute de ordonante de urgenta,bulversand sistemul fiscal prin modificari repetate ale codului fiscal.
Intrarea in UE se datoreaza mai mult bunei vointe tarilor europene,care pur si simplu ne imping acolo,pentru ca apoi sa ne trateze in maniera musafirului sarac.
In acest timp,guvernul are de rezolvat scandalurile politice care il macina din interior si nu are timp sa elaboreze strategia de dezvoltare pentru perioada post-aderare. Romania nu are astazi un plan coerent si consistent care sa ghideze politicile publice pentru integrarea in structurile comunitatii europene.
Fata de perioada anterioara intrarii la guvernare, economia romaneasca este in declin iar competitivitatea economiei noastre este in scadere accelerata.
Guvernul Tariceanu nu ia nici o masura pentru dezvoltarea satului romanesc,manifestandu-si tendinta de desfiintarea a proprietatii mici taranesti in favoarea marii proprietati funciare.
Prin impozitare progresiva,liberalii spera ca taranii sa-si abandoneze proprietatile,mai ales ca vor pune suprataxe pentru nelucrarea pamantului,dar este fericit de cresterea numarului – capsunarilor- care muncesc in fermele din Uniunea Europeana.
Renta viagera nu reprezinta o solutie viabila pentru micul producator agricol si de fapt ea nici nu se plateste,o retea administrativa blocand indeplinirea legii. Obiectivul real al acestei masuri este crearea unei piete funciare numai pentru cei care cumpara teren in interes speculativ , clientii politici ai Puterii liberale.
Dezastrul agriculturii sub dl.Tariceanu s-a exprimat prin importul masiv de produse agricole fara a exporta ceva.
Apare parca o adevarata intentionalitate din partea PNL de a distruge sau de a vinde industria romaneasca.
Toate aceste au facut din Romania o tara saraca,cifrele statisticii plasandu-ne pe ultimele locuri din Europa.
Peste 70% din populatie traieste in saracie,in conditii de subzistenta. Se pare ca sub liberalismul oligarhic este pe cale sa inceapa o adevarata revolutie a saracilor(dupa tipul revoltei recente din Ferentari).
Mii de pensionari si saraci au iesit in strada pentru a protesta impotriva atitudinii pe care guvernul o are fata de nivelul de viata al lor.
Valoarea punctului de pensie a ajuns la cel mai scazut nivel, 30% din salariul mediu brut,si asta in conditiile in care UE ne cere alinierea preturile si tarifele la valorile practicate in statele europene.
Din contra,dl.Tariceanu si ministrii liberali sustin reducerea drastica a programelor de asistenta sociala(chipurile ca acestea ar descuraja munca).
Problematica energiei reprezinta o tema de siguranta nationala, pe care Guvernul Romaniei a hotarat sa o trateze in functie de interesele clientelare ale prietenilor sai politici.
Marii perdanti ai neputintei politice si incompetentei administrative a Cabinetului Tariceanu sunt, in special: pensionarii, batranii cu boli cronice, cei fara resurse, care se vad lipsiti de catre Guvern de orice program social care i-ar putea ajuta.
Au fost uitate de asemenea reforma administrativa,restructurarea guvernului,ceea ce l-a facut pe Presedintele Republicii sa constate ca actuala structura este similara celei din epoca comunista prin centralizarea excesiva si politica grupurilor de interese.
Guvernul a avut o singura constanta in programul sau de guvernare: cota unica de 16%,care ajuta in special pe cei din top 300.
Puterea de cumparare a romanilor se situeaza la o treime fata de media europeana, tara noastra aflandu-se, in ceea ce priveste acest indicator, pe penultimul loc, doar inaintea Bulgariei.
Guvernul Tariceanu a demonstrat insa ca nu poate realiza nimic benefic pentru Romania(nici in domeniul transporturilor,constructiei de locuinte,a manierei de gestionare a crizelor sau dezastrelor naturale).
De fapt prin ceea ce a facut PNL si dl.Tariceanu in doi ani de guvernare denota doar neputinta si nepricepere,faptul ca nu pot iesi din sistemul grupurilor de interese,mai recent lansandu-.se,chiar din sanul liberalilor termenul de petro-liberali(dl.Stoica).
Peste 22 milioane de romani asista de 2 ani la o tragicomedie, prost realizata si jucata, ai carei actori sunt premierul Tariceanu si liderii fideli lui din fractiunea PNL pe care o conduce.
Criza prin care trece acum PNL,atacul frontal al grupurilor numeroase de dizidenti,excluderile,demisiile,toate ne arata ca PNL se afla intr-un moment de deruta totala si nu este exclus ca insasi existenta sa sa fie pusa in discutie.
Spectrul neantului,a soartei PNTCD se profileaza tot mai mult pentru dl.Tariceanu si fractiunea PNL pe care, sustine ca o conduce.


georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2008-04-15 07:32
Re: GUVERNUL SPERANTEI

La 2008-04-14 21:56:25, Alex.Pandrea a scris:

Ca de obicei ,debitezi prostii, ''mult prost si degeaba'', ca sa citez pe un alt forumist si excluzand iritarea multora. Ideea de a grupa cateva dintre sursele de energie e foarte buna , privind mentinerea controlului statului asupra bazei economiei.O alta zona ce trebuia mentinuta sub control central era sfera comunicatiilor.


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bucuresti plocon (47799 afisari)
 Guvernul Basescu (2991 afisari)
 O comoara, 86 amante, sute de copii (2380 afisari)
 Sursele noului conflict mondial (2087 afisari)
 Doctorul "Valuta" la "spalari de bani" (1695 afisari)
 Spaima Brailei: "Premiantul" viola copile de 12 ani in lift (3229 afisari)
 Casatorie de lux: Ivana Trump, trei tinute de mireasa, tort de patru metri si un sot tanar (2885 afisari)
 "Razboinicul" Gigi cusut pe viu dupa ce a refuzat "amortizarea" (2659 afisari)
 Adriana Saftoiu si-a gasit masina zgariata si mesajul "Tine-ti gura!" (2589 afisari)
 Fanii Universitatii Cluj au luat la bataie un tramvai intreg (2118 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00699 sec.