Ziua Logo
  Nr. 4208 de sambata, 12 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-04-12
sb (...@yahoo.com, IP: 206.191.98...)
2008-04-11 23:22
gresit!

Bagati panica in oameni degeaba. Asta se intampla peste tot nu numai in Romania.

Mai ales in Canada si USA mancarurile sint pline de chimicale si E-uri. Aici nimeni nu mai gateste, sint oameni care nu stiu sa foloseasca aragazul sau microundele decat pentru a-si incalzi mancarea congelata plina de chimicale, care tine ani de zile. Aici animalele nu stau pe afara, vacile nu pasc, nu sint mulse de om ci de aparate, nu mai mananca iarba si au devenit din vegetariene cum le-a facut Dumnezeu carnivore, caci le dau oamenii de stiinta sa manance cadavrele suratelor moarte, asa s-a ajuns la boala vacii nebune si multe alte boli ale omului modern. Carnea de vaca in America este rosie plina de substante colorante.

Cel mai cumplit e cand vezi rosia sub forma de cireasa, strugure sau ce le mai trazneste mintea "oamenilor de stiinta" sau piersica mov si alte traznai toate fara gust cu care te ingrozeste modificarea genetica.

Mai sint multe altele pe care te ingrozesti numai sa le auzi, dar pe acest continent minunat american ele constitue realitatea. Asa ca nu mai panicati romanii degeaba cand pot gasi bucurosi lapte adevarat si oua la tarani. Nu "organice", ci adevarate, cum le-a lasat Dumnezeu, nu cum le-a modificat omul nebun dupa eficientizarea alimentatiei.

paraipan (...@rogers.com, IP: 99.238.40...)
2008-04-12 06:13
Re: gresit!

La 2008-04-11 23:22:24, sb a scris:

> Bagati panica in oameni degeaba. Asta se intampla peste tot nu numai
> in Romania.
>
> Mai ales in Canada si USA mancarurile sint pline de chimicale si
> E-uri. Aici nimeni nu mai gateste, sint oameni care nu stiu sa
> foloseasca aragazul sau microundele decat pentru a-si incalzi
> mancarea congelata plina de chimicale, care tine ani de zile. Aici
> animalele nu stau pe afara, vacile nu pasc, nu sint mulse de om ci de
> aparate, nu mai mananca iarba si au devenit din vegetariene cum le-a
> facut Dumnezeu carnivore, caci le dau oamenii de stiinta sa manance
> cadavrele suratelor moarte, asa s-a ajuns la boala vacii nebune si
> multe alte boli ale omului modern. Carnea de vaca in America este
> rosie plina de substante colorante.
>
> Cel mai cumplit e cand vezi rosia sub forma de cireasa, strugure sau
> ce le mai trazneste mintea "oamenilor de stiinta" sau piersica mov si
> alte traznai toate fara gust cu care te ingrozeste modificarea
> genetica.
>
> Mai sint multe altele pe care te ingrozesti numai sa le auzi, dar pe
> acest continent minunat american ele constitue realitatea. Asa ca nu
> mai panicati romanii degeaba cand pot gasi bucurosi lapte adevarat si
> oua la tarani. Nu "organice", ci adevarate, cum le-a lasat Dumnezeu,
> nu cum le-a modificat omul nebun dupa eficientizarea alimentatiei.
>
Nu stiu ce virsta ai, da' pari a fi tinar. Alimentatzia omului in sec XX a fost drastic alterata din dorintza de maximizare a profitului. Romanii din 1920, nu mai mincau ca cei din vremea Conului Iancu sau Bacalbasa. Erau insa Romani care o puteau face. Sa nu crezi ca un Iorga, Bratianu, Poincare, si altzii .. cu posibilitazi, mincau ca muncitoru de la Malaxa. Lucrurile au mers din rau in mai rau, altfel ca in anii '60 si peste, invidiai ce mincase odata muncitoru de la Grivitza. Da' Dej, Ceausescu, si liota de activisti aveau .. FERMELE lor. Mincarea LOR, nu era .. mincarea NOASTRA. Si nu-tzi raminea decit sa te .. descurci singur. Atunci s-a invatzat hands-on the survival attitude.
Spui ca'n A de North nu mai potzi minca un beef-stek fara hormoni injectatzi sau netratat chimic. Mai cauta. In Ontaro, zona Kitchiner, comunitatea Menonita itzi vinde carne de vaca (si oaie, si capra) crescuta pe cimpii (si sint destule prin Ontario). Potzi sa iei cite vaci vrei. Ti le prepara si le bagi la congelator. Pretzul este de .. 4 ori mai mare decit la Loblaws, Dominon, etc. Mezeluri, la fel. Pai ce m'as face fara Nea Ghitza din Mississauga. Facute ca la Zalau, din materiale aduse de el de prin ... teritoriu. Il concureaza tare Polonezii, Ungurii si Portughezii. Incearca Caribou, e de 100 de ori mai gustoasa carnea decit cea de vaca. Si vorba aia, nu sta sa injecteze nimeni turmele de Caribou prin marele Nord. Da' pentru asta, bat cu vanu' 450 Km du si altzii 450 intors pina la lacurile de Nord (cum ii spun io). La Rezervatziile Nativilor Indieni. In familia mea, de peste 20 ani, carnea de Caribou, cea de vaca din Kitchiner si de porc de linga Ottawa, sint o constanta. Legumele si fructele sint cumparate de la micii fermieri de pe linga Newmarket. Cit vor mai exista, ca's under pressure. Desi pretzurile's mari, profitul lor e foarte mic. Brinzeturile la fel. Facute in mici business-uri familiale, din raw milk (ceea ce incalca legea din ON) de regula Italiene. Cumparatorii nu sufla un cuvint, ca vine AGENTZIA si le inchide business-ul la oameni. E o ... conspiratzie underground pentru mincarea naturala, in tot Ontario (nu stiu in restul Provinciilor). Deocamdata'i OK.
Sa-tzi fie clar! Mincarea naturala .. nu este ieftina. E chiar foarte scumpa. In plus, trebuie s'o cautzi ca s'o gasesti, ca n'o sa-tzi vina nimeni la usa cu un produs ... ILEGAL conform LEGII. Si evident sa platesti. Da' platesti pentru viatza ta si a familiei tale. Face!

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.129...)
2008-04-13 01:23
Mie ce scrie Paraipan mi se pare terifiant !!!

Paraipane, ce scrii matale este si mai terifiant !!! Este ca si cum ati trai acolo in ilegalitate ... Mai bine va duceti in munti si va cresteti singuri caprele caribou si tot ce aveti nevoie !!! Si matale tot stai in Canda dar ce se fac astia din sud ?!!! Bine, ca multi au fost "spalati pe creier" si prin alimentatie este clar ... Probabil tot asa le tine si atentia treaza !!! Si te mai miri de unde au unii atat de multa energie sa scrie cu atat convingere pe acest forum ...

paraipan (...@rogers.com, IP: 99.238.40...)
2008-04-13 18:48
Re: Mie ce scrie Paraipan mi se pare terifiant !!! Mon Cher Liviu!

La 2008-04-13 01:23:49, Liviu2002j a scris:

> Paraipane, ce scrii matale este si mai terifiant !!! Este ca si cum
> ati trai acolo in ilegalitate ... Mai bine va duceti in munti si va
> cresteti singuri caprele caribou si tot ce aveti nevoie !!! Si matale
> tot stai in Canda dar ce se fac astia din sud ?!!! Bine, ca multi au
> fost "spalati pe creier" si prin alimentatie este clar ... Probabil
> tot asa le tine si atentia treaza !!! Si te mai miri de unde au unii
> atat de multa energie sa scrie cu atat convingere pe acest forum ...
>
Nu e nimic terifiant in ce'am postat. Iar "Brainwashingu'", e alta topica. A minca alimente naturale, nu e .. terifiant. Terifiant e ca nu le prea .. gasesti. Terifiant e ca in A de Nord nu e o legislatie puternica a la UE, prin care fiecare produs alimentar sa fie labbeled corespunzator, astfel incit sa stii ce maninci (ca in Evropa). Aici e ..lobby-ul Corporatziilor Agro, in virtutea maximizarii profiturilor. Zi si tu. Cumperi o ..dulceatza. TOATE au intre 25-55% .. gelatina, ca filler. O dulceatza e fruct + Zahar. Punct. De cind e lumea si pamintu'. Singurele dulcetzuri / gemuri care respecta retzeta traditzionala sint din Evropa (chiar si alea cele din WEST au Acid Citric conservant, da cele din Moldova, RO, Adzerbadjan, Georgia, Bulgaria, Polonia, Grecia, nu au decit zahar si fruct), home made, sau cumparate de la micii producatori. Bine! Dulcetzurile n'ar fi o tragedie ca intake-ul anual e foarte mic, desii la copii poate fi maricel, ca ei ar minca toata ziua. Greu e sa procuri mincarea naturala pentru meniul zilnic. In viatza dinamica de pe aici sa gasesti timpul si the right connections ca s-o potzi cumpara. Pretzul e .. irelevant. De fapt, sint convins ca stii de existentza industriei produselor organice. Cu produsele organice am o problema. Traditzional. un produs organic e un produs obtzinut fara asistentza pesticidelor, fungicidelor, insecticidelor, sau fertilizatorilor chimici de sinteza. Da', da' nu se sufla nimic despre .. semintze. Sint ele naturale sau Genetically Modified? Nimeni nu spune clar, o scalda. Io, copil de la tzara, stiu ca rosia organica din semintze naturale este .. urita ca forma, si are un parfum .. de o maninci pe loc. Pe aici cam toate rosiile organice au forme regulate, usor de ambalat, iar mirosu'i in cel mai bun caz .. vag. Sint organice conform metodelor de crestere, da' nu's convins ce semintzele nu's modificate. Am incercat sa fac rasaduri din diferite rosii organice. Daca ar fi genetically modified .. nu s'ar reproduce (desi si proprietatea asta poate fi minarita). Experimentu' meu n'a dus la nici o concluzie beyond any doubts, intrucit, cu exceptzia claraa unor rosii organice din Mexico, Italia, si US care n-au dat nici un fel de rasaduri, cele din Canada, Spania, Guatemala, au dat partzial. Ceea ce dovedeste ca tehnica mea in a face rasaduri de rosii e departe de pretentziile si acuratetzea ce se impun pentru a produce rezultate credibile. Asa ca le cumpar de la fermierii din Newmarket. Ce sa fac?
In rest, viatza'i frumoasa. Daca stii s-o vezi asa.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Subiecte finale pentru Bac (4594 afisari)
 Alimente otravite (2029 afisari)
 Misterul manuscrisului Voynich (1929 afisari)
 Ministerul Asasinatelor Externe (1906 afisari)
 Armata Rusiei ameninta NATO (1723 afisari)
 O femeie obeza a pozat nud pentru nepotul celebrului Sigmund Freud (3782 afisari)
 Dezvaluiri socante in cazul bunicii care s-a aruncat cu nepotelul in brate de la etajul noua (2976 afisari)
 "Omul copac" isi cauta mireasa  (2444 afisari)
 Legi americane inutile si absurde (2281 afisari)
 Socant: A fost fortata sa se marite cu un barbat de 50 de ani, care mai avea sase neveste (1929 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00712 sec.