Ziua Logo
  Nr. 4199 de miercuri, 2 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-04-02

Comentarii: 82, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Paul din Ohio
2008-04-01 23:05:47

Intrebari si raspunsuri

Citez din articol:

"Domnul nostru Iisus Hristos a facut numai bine oamenilor. De aceea multi il iubeau, il urmau si il ascultau. Oamenii rai nu credeau ca El este Dumnezeu>> (s.n.) Necredinta sau scepticismul sunt asociate cu rautatea, ceea ce va genera intoleranta fata de necrestini, poate chiar antisemitism, mai ales ca in partea de jos a paginii sunt puse intrebari precum: <<De cine a fost judecat si rastignit Domnul nostru Iisus Hristos? De ce?>> care se preteaza la raspunsuri cu continut intolerant, antisemit".
Avand la baza cunostintele dobandite din lectie, copilul va putea raspunde la aceste intrebari astfel: Domnul nostru Iisus Hristos a fost rastignit de oamenii rai, pentru ca acestia nu credeau ca El este Dumnezeu, invidiindu-L pentru intelepciunea si pentru minunile Sale. Continutul acestui raspuns este intolerant si antisemit? Este mentionat vreun indiciu care sa le sugereze copiilor ca acei oameni rai erau evrei? Impartirea intre oameni rai si buni este o modalitate pedagogica prin care copiii pot intelege cum s-au desfasurat in urma cu doua mii de ani aceste evenimente."

Cata perfidie! Cu alte cuvinte, Pilat din Pont, Caiafa si ceilalti il "invidiau" pe Iisus pentru minunile Sale. Singura explicatie valabila si anume ca pontifii evrei nu au acceptat aceasta venire a lui Mesia si au vazut ca si Pilat, in Iisus un pericol pentru ordinea politica, sociala si religioasa a acelor vremuri nu poate fi data de o biserica retrograda, fanatica si fundamentalista. In plus, copilul va afla de la parintii sai si de la altii ca evreii nu cred in Iisus nici acum. Deci cine erau-sint acei "oameni rai"?

Arcturus
2008-04-01 23:21:48

din lac in putz

"Aici nu se vorbeste de nici o pedeapsa divina. Copilul se joaca cu mingea in strada, iar parintele ii spune <<Nu te duce ca poti sa ai un accident, ca poate sa dea masina peste tine>>, nu ca te pedepseste Dumnezeu. "

Pai normal ca nu e vorba de nici o pedeapsa divina, insa ce cauta asemenea lectii in manualul de religie? Ce legatura are neascultarea cu religia, daca si popii spun ca nu te pedepseste nimeni care e scopul acestor lectii?

Arcturus
2008-04-01 23:31:35

apropo ... cine e autorul?

Chiar din titlu se vede incalcarea impartialitatii jurnalistice. Patriarhia are dreptul sa raspunda in orice mod doreste, insa atunci cand titlu articolului este "Patriarhia demonteaza minciunile", ma intreb ce fel de jurnalisti isi castiga painea la Ziua ...

HERUT
2008-04-01 23:51:19

Re: din lac in putz

La 2008-04-01 23:21:48, Arcturus a scris:

*********Pai normal ca nu e vorba de nici o pedeapsa divina, insa ce cauta asemenea lectii in manualul de religie? Ce legatura are neascultarea cu religia, daca si popii spun ca nu te pedepseste nimeni care e scopul acestor lectii?*********


Sunt lucruri de bun simt scrise pentru copiii de virsta scolara. Cum se poate ca d-stra, domnule Arcturus, un om matur sa nu puteti pricepe lucruri atit de simple ? Eu am sa incerc, totusi, sa va ajut.

Prin paragraful pe care-l amendati d-stra si care este atit de simplu si edificator, autorul incearca sa faca o paralela intre cei doi parinti ai copiilor : cel pamintesc si cel ceresc. Daca parintele pamintesc isi avertizeaza copilul ca joaca cu mingea in locuri nepermise poate sa-i cauzeze acestuia chiar si pierderea vietii, atunci, necredinta in Dumnezeu, este o "joaca" ce poate duce la moartea sufleteasca. Avem de-a face, deci, cu doua moduri de a indrepta un copil care are intentia si pornirea de a deraia de la o cale sanatoasa de a-si trai viata.

Oricum, doamna Enache a fost facuta de rusine (pentru a cita oara ?) si ar fi cazul sa iasa la pensie. Poza care insoteste acest editorial e edificatoare din acest punct de vedere.

PAZ
2008-04-02 00:10:34

care e explicatia?

Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai religioase tari, cei care traiesc aici s-au putut convinge de acesta, cum aproape toata lumea se duce duminica la biserica (respectiv in alte zile traditionale, la lacasul de cult de care apartine, aici m-am gandit la evrei, musulmani, budhisti etc. ). Totusi, inca de la formarea acestei tari, s-a avut grija mare ca religia sa fie total despartita de scolile publice si de politica. Copii primesc educatia religioasa in familie si in cadrul organizat de cultul de care apartine familia, respectiv in scoli private, intretinute de comunitatea religioasa. Oare care este explicatia?

Seherezada
2008-04-02 00:27:37

Re: din lac in putz

La 2008-04-01 23:51:19, HERUT a scris:

> *********Sunt lucruri de bun simt scrise pentru copiii de virsta scolara. Cum
> se poate ca d-stra, domnule Arcturus, un om matur sa nu puteti pricepe
> lucruri atit de simple ? Eu am sa incerc, totusi, sa va ajut.
*********

Oare tu, oooo Herut cel plin de bun simt si de intelegere al sufletului de copil de virsta scolara ...

sa fi acelasi Herut ... care ii reproseaza lui Paul McCartney fraza din cartea lui adresata tot unor copii:
"Adevaratul caracter al omului se poate vedea din felul in care se poarta cu animalele, fratii lui de pe planeta Pamant." ,

acelasi Herut care exclama cu patos :

**********
Ceausescu era mort dupa dobermanii lui. Lenin scria "nemaipomenitele" lui timpenii cu pisica in brate. Hitler ! Hitler nu mergea nicaieri fara cateaua lui.
Paul vorbeste prostii. Vezi Doamne, daca ai citeva milioane "ciupite" pe lalituri si scalimbaturi pe scena e musai sa fii si destept avind pretentii la a genera "maxime si proverbe" si sa ti se ia de buna de catre fraieri !
Vai de el ! ***********

deci ce ar fi trebuit Paul sa spuna unor copii despre dragostea fatza de animale ??

Seherezada
2008-04-02 00:29:51

Re: undeva in loc de ``al`` a se citi ``a``

La 2008-04-02 00:27:37, Seherezada a scris:


george nemteanu
2008-04-02 01:55:08

Re: Apreciez interventia lui HERUT

La 2008-04-01 23:51:19, HERUT a scris:

> La 2008-04-01 23:21:48, Arcturus a scris:
>
> *********Pai normal ca nu e vorba de nici o pedeapsa divina, insa ce
> cauta asemenea lectii in manualul de religie? Ce legatura are
> neascultarea cu religia, daca si popii spun ca nu te pedepseste nimeni
> care e scopul acestor lectii?*********
>
>
> Sunt lucruri de bun simt scrise pentru copiii de virsta scolara. Cum
> se poate ca d-stra, domnule Arcturus, un om matur sa nu puteti pricepe
> lucruri atit de simple ? Eu am sa incerc, totusi, sa va ajut.
>
> Prin paragraful pe care-l amendati d-stra si care este atit de simplu
> si edificator, autorul incearca sa faca o paralela intre cei doi
> parinti ai copiilor : cel pamintesc si cel ceresc. Daca parintele
> pamintesc isi avertizeaza copilul ca joaca cu mingea in locuri
> nepermise poate sa-i cauzeze acestuia chiar si pierderea vietii,
> atunci, necredinta in Dumnezeu, este o "joaca" ce poate duce la
> moartea sufleteasca. Avem de-a face, deci, cu doua moduri de a
> indrepta un copil care are intentia si pornirea de a deraia de la o
> cale sanatoasa de a-si trai viata.
>
> Oricum, doamna Enache a fost facuta de rusine (pentru a cita oara ?)
> si ar fi cazul sa iasa la pensie. Poza care insoteste acest editorial
> e edificatoare din acest punct de vedere.
>
*********************************************************************************** Este logica si la obiect.Sunt foarte curios cati din mai marii acelei ligi cu titlu pompos sunt practicanti ai cultului ortodox Daca sunt, atunci activitatea lor este de neinteles pentru mine.

Ion Caramache
2008-04-02 03:42:24

Re: apropo ... cine e autorul?

La 2008-04-01 23:31:35, Arcturus a scris:

>apropo ... cine e autorul?
Pai nu este evident? Cel caruia nu i se poate pronunta Numele!

Agentura
2008-04-02 03:43:18

Re: Apreciez interventia lui HERUT

Dar ce, numai practicantii cultului ortodox au dreptul la opinie? Sau au copii de varsta scolara? Si parinti "neortodocsi" au dreptul sa se pronunte cu privire la programa scolara a copiilor lor.


La 2008-04-02 01:55:08, george nemteanu a scris:
> ***********************************************************************************
> Este logica si la obiect.Sunt foarte curios cati din mai marii
> acelei ligi cu titlu pompos sunt practicanti ai cultului ortodox
> Daca sunt, atunci activitatea lor este de neinteles pentru mine.
>

george nemteanu
2008-04-02 04:05:14

Re: Apreciez interventia lui HERUT

La 2008-04-02 03:43:18, Agentura a scris:

> Dar ce, numai practicantii cultului ortodox au dreptul la opinie? Sau
> au copii de varsta scolara? Si parinti "neortodocsi" au dreptul sa se
> pronunte cu privire la programa scolara a copiilor lor.
>
>
>
> >
>
>
Sunt de acord cu aceste replici. Dar mi-am exprimat nedumerirea in acord cu procentul covarsitor de romani care au declarat la ultimul recensamant ca sunt credinciosi ortodocsi.

Mache
2008-04-02 04:43:53

Mizerabila creatura

Daca in epoca de aur calitatile Smarandei Enache nu au fost intelese si exploatate pe deplin de mai marii vremurilor (ea reusind sa se ridice doar pana la umila pozitie de turnatoare la Teatrul de Papusi din Tg. Mures) iata ca azi a ajuns la deplina implire. Dejectiile ei fac in sfarsit valuri in presa centrala.

Totusi la momentul in care se aprecieaza succesele acestei creaturi, trebuie sa tinem cont ca fara indelungatul stagiu in slujba organelor, ea nu ar fi ajuns sa stapaneasca arta calomniei si a falsului cu o asemenea maiestrie si seninatate.

saccsiv
2008-04-02 06:10:48

ANTI CRESTINII ( 1 )

Nu stiu cati isi mai aduc aminte de o emisiune mai veche in care ( culmea ! ) Horia Patapievici si Dan Puric au incercat, prin teorii mai mult decat pertinente, fara patima, sa-i arate lui Emil Moise semnificatia profunda a icoanelor, a legaturii milenare dintre romani si aceste simboluri, necesitatea raportarii la simbolurile religioase, in contextul actualei crize morale. Inutil.

El nu este singur , ci sustinut de un grupuscul foarte activ de " elite " . Iata de exemplu cativa cosemnatari ai " Scrisoare deschisa catre
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de sustinere a necesitatii retragerii simbolurilor religioase din institutiile publice de invatamant " :


Gabriel Andreescu &#8211; Centrul de Studii Internationale
Renate Weber
Romanita Iordache &#8211; ACCEPT
Smaranda Enache &#8211; Liga Pro Europa
Remus Cernea &#8211; Solidaritatea pentru libertatea de constiinta

Acestea sunt numele sonore dintr-o lista un pic mai mare care isi semneaza unii altora tot felul de petitii in care folosesc conceptul de " toleranta " pentru a scuipa pe cele trei mari valori traditionale : crestinismul ortodox , patriotismul si familia . Este suficienta alocarea catorva zeci de minute pentru a gasi pe internet activitatea grupului ce rezulta din propriile lor documente . Veti gasi inclusiv tot felul de " studii " si " analize " , platite pe fata de Soros , care urla impotriva " pericolului " ortodoxiei si a nationalismului ( asa numesc ei patriotismul ) intr-o Romanie apartinatoare UE , care UE este continuatoare autodeclarata a " Libertatii , Egalitatii , Fraternitatii " primei revolutii de stanga , care a tinut sa renege orice legatura a Europei cu crestinismul , care s-a oripilat cand politicanul cre?tin-democrat Rocco Buttiglione afirma ca homosexualitatea este un pacat si care si-a construit Cladirea Parlamentului European dupa modelul picturii " Turnul Babel "a lui Peter Brueghel cel Batran.

Este evident ca atunci cand copii vor fi invatati la scoala ( asa cum se preconizeaza ) ca familia nu inseamna tata-mama-copil ci si variante tata-tata-copil sau mama-mama-copil , aceste asociatii vor fi pe deplin multumite si nu-si vor mai pune problema ca oripileaza segmentul majoritatii populatiei normale .

Religia se doreste a fi exclusa din scoli deoarece este principal factor anti politiCA COrecta .


http://saccsiv.weblog.ro/

saccsiv
2008-04-02 06:19:26

Gabriel Andreescu

saccsiv
2008-04-02 06:42:00

George Soros

saccsiv
2008-04-02 07:00:15

STAPANII

Fam Rockefeller

In afara de banci (inclusiv prin asocierea cu JP Morgan ) , domina in sectorul petrolier ( Standard Oil ) , Bilderberg Group , Trilateral Commission , Council on Foreign Relations ( unde iar intalnim J P Morgan ) . Aceste trei organisme reprezinta laboratoarele statelor civilizate , unde se stabileste ce si cum si se dau directive indeplinite intocmai de guvernele nationale si megacompanii .

ALTE PREOCUPARI :

Finantare masiva eugenism inca de la inceputul secolului 20 . De exemplu catre Margaret Higgins Sanger fondatoarea American birth control , azi Planned Parenthood .

Finantare masiva campanie pro avort prin absortie , prin Population Council .

INCEPUTURI :

Familia Rothschild a finantat si inscaunat dinastii financiare ca Rockefeller (monopolul petrolului), Carnegie (monopolul otelului), Harriman (caile ferate). Casatorinduse intre ei, acestia formeaza de acum o unitate atat biologica, cat si financiara.


Cea mai mare influenta asupra vietii economice americane o are, prin mecanismul acesta, familia Rothschild. Pe la 1820, cinci frati Rothschild stapaneau sistemul bancar din Franta, Anglia, Austria, Italia si Germania. Bancherii asociati lor au prosperat, iar cei nealiniati au disparut din aceste tari. Spre sfarsitul secolului XIX, bancherii Rothschild au intrat in finantele Statelor Unite prin bancherii Warburg din Germania, care erau partenerii bancii Kuhn si Loeb din New York. Paul Warburg a fost primul presedinte la Federal Reserve System, iar J.P. Morgan li sa asociat, caci familia lui sprijinise conspiratia masonica si guvernul mondial , cand ruda lui Morgan, Alexander Hamilton, devenise primul secretar al Trezoreriei Statelor Unite.


"Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala "

( David Rockefeller ) .


Ca inceput de studiu individual va propun si vizionarea documentarului EndGame al lui Alex Jones


http://saccsiv.weblog.ro/2008-03-30/329161/ENDGAME-ALEX-JONES.html
ARP
2008-04-02 09:12:47

Am la strasina un cuib de randunele

Daca prind un ateu ca le strica cuibul ....
Va trebui sa fie foarte atent pe unde calca dupa aceia, pentru ca ar putea sa doara foarte tare.

ARP
2008-04-02 09:47:09

Re: din lac in putz/ Nu va mai certati - segregare e solutia

Propun scoli segregate din punct de vedere religios.
Ortodoxii sa plateasca impozite pentru scoli ortodoxe, catocii pentru scoli catolice, protestantii pentru scoli protestante, ateii pentru scoli atee si tot asa. Fiecare cu copii si cu scoala lui si cu imozitele pe care le plateste,

Daca ateii nu-i suporta pe ortodoxi eu chiar nu inteleg de ce nu se fac scoli segregate si gata. Contactele se pot limita la nivel de olimpiada de matematica sau fizica si gata. Chiar si la olimpiada de evolutionism.

Daca am luptat toti cu atata ardoare sa scoatem statul din economie de ce nu i-am respinge si monopolul asupra educatiei? Costachi si Rosca Codreanu ca si Kogalniceanu au facut scoli bune la Barlad si respectiv Vaslui. Iar Episcopia a facut o treaba minunata la Husi.

Mos Martin
2008-04-02 10:04:53

Re: George Soros: Un "mic" detaliu


Ai putea sa ne documentezi cum ai aflat faptul ca George Soros ar fi "omul de incredere al iluminatilor" de care vorbesti?... (Ce probe exista in acest sens?)

La 2008-04-02 06:42:00, saccsiv a scris:

> Este omul de incredere
> al iluminatilor ( cei cu abolirea crestinismului , a patriotismului si
> a notiunii de familie traditionala , doctrina lor inca din sec. 18 ,
> motorul STANGII ) . Se intelege astfel de ce toti militantii anti
> crestini promoveaza si eugenia , homosexualitatea , si duc o politica
> antineam .
...................................................................................................................................

Crusader
2008-04-02 10:22:09

O intrepretare

Dumnezeu si-a trimis Fiul sa salveze poporul ales. Acesta l-a respins, iar cei salvati au fot raspinditi in lume. Deci mesajul anti semit este o ignorare a credintei a 1 miliard de oameni?

cristian 3340
2008-04-02 10:29:45

catre ACT TURRUS

Greu iti mai este sa pricepi lucruri evidente,dar nu dispera,ar fi momentul si cazul sa incepi a gandi cu capul si sa incetezi a mai gandi cu turrul.Unul din criteriile de baza in munca de concepere a unui manual,care pune in valoare maxima continutul stiintific al acestuia,este acela de a asigura interdisciplinaritatea abordarii temelor impuse de programa scolara.Aceasta interdisciplinaritate trebuie sa fie realizata atat in partea informativa a temelor(adica pe intelesul tau-in textul lectiilor-),cat si in partea formativa a lectiilor(adica pe intelesul tau-in exercitiile si aplicatiile lectiilor-).La lectia despre faptele rele s-a pus accent pe ideea de norma,regula cetrebuie prin consensul comunitatii, a fi respectata.Nerespectarea regulilor duce ,logic,la urmari neplacute in plan orizontal -incalcand reguli omenesti:cum ar fi cele de circulatie,cele ecologiste,etc.Incalcarea regulilor divine duce la urmari de alt gen,cum ar fi:nu face semnul sfintei cruci -probabil va fi lipsit de respect fata de parinti ,fata de ceilalti membri ai comunitatii sale,daca va fura...,daca va fi un bataus...,daca va lipsi de la slujba sintei liturghii=lipsa respect+lene,etc.Orice cadru didactic iti va vorbi in acelasi concept.LASA-L PE REMUS IN PLATA DOMNULUI ,NU CONTINUA ACEASTA CALE DE GICA CONTRA-IMPOTRIVA EVIDENTELOR-TE FACI DE RAS,ADICA ...TE-AI FACUT!

unchiuletul
2008-04-02 10:33:02

smaranda enache este o ANTI romana convinsa

Intr-adevar aceasta femeie este "pornita" impotriva a tot ceea ce este roman, romanesc, etc. Numai numele ei are rezonanta romaneasca, in rest NIMIC. Si cand te gandesti ca tapul a trimis-o ambasadoare a ROMANIEI (! ? ! ) in Finlanda !.
Rusine si celor care o baga in seama. Pe ea si toata gasca ei de fomisti. Nu-si pune nimeni intrebarea : din ce bani injura astia Romania si poporul Roman ?

the
2008-04-02 12:24:46

La Spanacul Putred

the
2008-04-02 12:27:23

Re: La Spanacul Putred

Budapestanul
2008-04-02 12:44:35

Am si eu o intrebare

CE cauta educatia religioasa ( ortodoxa catolica sau de care o fii ) in scoala:?
Dece nu poate pedagogul sa ii explice la copil ca nu e bine daca face actiunea x :? Dece trebuie implicat D zeu , intr-o forma sua alta:? Dece trebuie invatat un copil de mic ca trebuie sa se teama ce cineva inexistent:??????

ARP
2008-04-02 13:35:20

Re: Am si eu o intrebare

Ce cauta statul in educatia copiilor este o intrebare si mai pertinenta? De ce nu sunt lasati parintii si comunitatea sa hotarasca cum si de catre cine si mai ales CE sa invete copii?

De ce presupuneti ca dumneavoastra sau statul stiti ce este mai bine pentru copiii decat parintii copiilor?

De unde stiti ca este inexistent? E presupunerea dvs. Altii cred altceva. Fiecare cu treaba lui, nu e asa democratic?

Nu va place scoala crestinilor faceti o scoala atee, fiecare in functie de impozitele pe care le plateste la stat.....

Robin
2008-04-02 13:51:24

Re: Mizerabila creatura

La 2008-04-02 04:43:53, Mache a scris:

> Daca in epoca de aur calitatile Smarandei Enache nu au fost intelese
> si exploatate pe deplin de mai marii vremurilor (ea reusind sa se
> ridice doar pana la umila pozitie de turnatoare la Teatrul de Papusi
> din Tg. Mures) iata ca azi a ajuns la deplina implire. Dejectiile ei
> fac in sfarsit valuri in presa centrala.
>
> Totusi la momentul in care se aprecieaza succesele acestei creaturi,
> trebuie sa tinem cont ca fara indelungatul stagiu in slujba organelor,
> ea nu ar fi ajuns sa stapaneasca arta calomniei si a falsului cu o
> asemenea maiestrie si seninatate.


Chestia cu turnatoria de pe vremea cind era la teatrul de papusi este gaselnita lui Roncea. Nu stiu daca esti la curent despre ce si cum. Este asa de trasa de par incit pute a calomnie de la o posta. Tot asa ortodoxul Roncea l-a scos turnator pe parintele Iulian Marchis de la Cheia pentru ca a scris un nevinovat raport de intilnire cu strainii, raport pe care era obligat sa-l dea orice cetatean RSR.

Problema nu era nici calugaria lui Marchis, nici papusismul lui Smaranda Enache. Problema era aversiunea ideologica a "handler"-ilor lui Roncea fata de anumite personaje.

Un amic imi spunea odata ca pe nebuni ii recunosti dupa cautatura. Daca o sa mai dea astia poza lui Roncea pe aici, uita-te mai cu atentie la ea.

Ai zis ceva de "presa centrala"? Ma faci sa rid! ;-)

Mai usor cu indignarea, Mache, altfel ajungi sa-ti transformi porecla in renume.

Mache
2008-04-02 14:21:34

Re: Mizerabila creatura

Nu te pripi mon cher. Smaranda Enache a dat cu generozitate rapoarte nu numai despre intalnirile sale cu strainii ci mai ales despre despre colegii ei care nu erau deloc cetateni straini. Ba chiar a incasat sume modeste de bani pentru aceste activitati "patriotice" In mod surprinzator, nu a negat niciodata faptul si nici nu a cerut sa-i fie facut public dosarul de securitate, bazandu-se probabil pe faptul ca nimeni nu o sa-l scoata la iveala atata timp cat nu ocupa functii publice.

Faptul ca s-a lipit imediat dupa '90 de fostii activisti comunisti ajunsi in fruntea UDMR (Kiraly, Andras, Domokos etc. - care la randul lor avusesera relatii "profesionale" cu securitatea) arata foarte bine ce fel de poama este. Nu mai are rost sa amintesc obstinatia cu care minte, citeaza trunchiat si interpreteaza tendentios, de cate ori are ocazia.

Cat priveste nebuni, ai vazut-o vreodata cum se exprima in public? Nu tin sa spun ca Roncea e neaparat pe sine, dar ti se pare ca ea are cautatura unui om normal? Ce-i drept nu e inca la nivelul lui Vadim sau Tokes, dar e pe calea cea buna...

La 2008-04-02 13:51:24, Robin a scris:

> La 2008-04-02 04:43:53, Mache a scris:
>
> > Daca in epoca de aur calitatile Smarandei Enache nu au fost intelese
> > si exploatate pe deplin de mai marii vremurilor (ea reusind sa se
> > ridice doar pana la umila pozitie de turnatoare la Teatrul de Papusi
> > din Tg. Mures) iata ca azi a ajuns la deplina implire. Dejectiile ei
> > fac in sfarsit valuri in presa centrala.
> >
> > Totusi la momentul in care se aprecieaza succesele acestei creaturi,
> > trebuie sa tinem cont ca fara indelungatul stagiu in slujba organelor,
> > ea nu ar fi ajuns sa stapaneasca arta calomniei si a falsului cu o
> > asemenea maiestrie si seninatate.
>
>
> Chestia cu turnatoria de pe vremea cind era la teatrul de papusi este
> gaselnita lui Roncea. Nu stiu daca esti la curent despre ce si cum.
> Este asa de trasa de par incit pute a calomnie de la o posta. Tot asa
> ortodoxul Roncea l-a scos turnator pe parintele Iulian Marchis de la
> Cheia pentru ca a scris un nevinovat raport de intilnire cu strainii,
> raport pe care era obligat sa-l dea orice cetatean RSR.
>
> Problema nu era nici calugaria lui Marchis, nici papusismul lui
> Smaranda Enache. Problema era aversiunea ideologica a "handler"-ilor
> lui Roncea fata de anumite personaje.
>
> Un amic imi spunea odata ca pe nebuni ii recunosti dupa cautatura.
> Daca o sa mai dea astia poza lui Roncea pe aici, uita-te mai cu
> atentie la ea.
>
> Ai zis ceva de "presa centrala"? Ma faci sa rid! ;-)
>
> Mai usor cu indignarea, Mache, altfel ajungi sa-ti transformi porecla
> in renume.
>
>

Budapestanul
2008-04-02 14:27:29

Domnule ARP

Nu mi-ati raspuns la intrebarea numarul 3 : dece trebuieimplicat cineva ceva ca "marele pedepsitor imaprtitor de adevar".....................


Va raspund cu o intrebare : Exista dovezi palpabile ale lui dumenezeu:? A masurat cineva ceva este cumva descris cu metode stintifice:?

Despre credinta: poti desigur sa crezi in sinea ta ce doresti inclusiv cai verzi pe pereti dar in viata de zii cu zii interactionezi cu oameni ..

Mache
2008-04-02 14:29:15

Re: Am si eu o intrebare

La 2008-04-02 12:44:35, Budapestanul a scris:

> CE cauta educatia religioasa ( ortodoxa catolica sau de care o fii )
> in scoala:?
> Dece nu poate pedagogul sa ii explice la copil ca nu e bine daca face
> actiunea x :? Dece trebuie implicat D zeu , intr-o forma sua alta:?
> Dece trebuie invatat un copil de mic ca trebuie sa se teama ce cineva
> inexistent:??????
>

In primul rand ca educatia religioasa e o chestie optionala.

Apoi e normal ca intr-o tara unde sondajele pretind in mod constant ca peste 80% din locuitori au o credinta religioasa, ca statul sa ofere celor interesati educatie religioasa in scoli.

Budapestanul
2008-04-02 14:32:34

Domnule Mache

Cu tot respectul pentru dumneavoastra, m-ias lipsi de asa optiune copilul.

Sa inteleg ca iarasi Romania face un drum special:? Cine mai face asa:? Austria, Elvetia, Norvegia, Suedia:? sau sa inteleg ca in romania e alta tara.
Daca tot ar fii sa fie asa atunci prefer ce spune domnul ARP dupa cat impozit zau asa. De ce sa platesc eu din impozitul meu pentru scoala ortodoxa daca sant catolic:?

cristian 3340
2008-04-02 14:52:12

domnule buda peste an...

chiar nu gandesti inainte de a scrie ceva pe forum?ce-i cu tonul acesta inchizitorial si discriminator,dar inainte de toate tendentios si manipulator?NU AI AFLAT CA elevii catolici invata pe manuale catolice iar elevii protestanti pe manuale protestante asa cum ortodocsii invata pe manuale ortodoxe!!! Din modul cum ai pus problema rezulta ca folosesti niste clisee standard ale ligii pro EUROPA fara a fi nici catolic nici protestant ,nici ortodox ,ci esti doar un anti TEO care cauti sa dezbini si sa otravesti mintile oamenilor de buna credinta.RUSINE!!!

Viorica Ianc
2008-04-02 15:05:37

...Pro Europa


Domnule Budapestan

Po sa spun ca elevii in Austria au prima nota intr-un certificat de absolvire si
asta a fiecarui an scolar, inclusiv matura (bacalaureatul) la ora de religie.
Crestini, musulmani, evrei iar cei ce sunt fara...s-a propus ...ore de ETICA !
Pe tema asta am mai intrat pe forum.
Interesant ca stema Austriei are ...secera si ciocanul...
Pie cine deranjeaja ?
Statul asta are multa...diplomatie.

HERUT
2008-04-02 15:07:19

Stimatei doamne Seherezada. Cu respect.

La 2008-04-02 00:27:37, Seherezada a scris:

**********deci ce ar fi trebuit Paul sa spuna unor copii despre dragostea fatza de animale ??**********


Stimata si adorabila doamna, intrebarea d-stra este una fara sens, zic eu. Sunt convins ca orice om "normal" de pe aceasta planeta poate sa spuna lucruri mult mai valoroase despre relatia copii-animale decit un rocker.

Cind eram mic, avem un prieten pe numele lui Sorin. Noi il poreclisem "Buze" pentru ca avea niste buze enorme; altfel ?, avea o fizionomie de inger. Acest nabadaios baiat avea o meteahna. Ii placea sa chinuiasca pisicile. Nu mai exista o pisica prin bloc. Cind auzeau vecinii vreo pisica alergind bezmetica, fugarita fiind de vreo cutie de conserva, ei stiau a cui este opera si-si rideau in barba. Sorin a devenit tata de copii (trei la numar), om respectat, "a facut si-o facultate" (e-atit de romaneasca aceasta expresie, adorabila doamna !; nu-i asa ?) si, in general este un om blind, la locul lui, atasat familiei si comunitatii in care traieste, si e recunoscut prin tandretea lui fata de copii si de tot ce-l inconjoara. "Nu ti-ar omori o musca", spun cei care-l cunosc.

Aici, unde traiesc eu, acum vreo doi ani la news a aparut o "mama" de copii (doi la numar), o devotata "animal lover" care cazuse intr-o teribila dragoste cu un sarpe boa. Acest sarpe era al "treilea" ei "copilas". Guess what ! Intr-o zi, mamicuta a plecat si ea sa vada ce "s-a mai bagat" la Wallmart. In acest timp, "iubitelul" ei "boulica" a servit "doua" fripturici si mamica a ramas fara copii. Va-le-leee-uu, va-le-leuu, (ar zice Maria Tanase). Mamicuta a fost tirita prin court vreo trei saptamini dupa care a fost trimisa acasa la "iubitelul" ei pe motiv de "neglijenta".

Zicindu-va aceste lucruri, nu stiu ce-as putea sa va mai raspund la intrebarea cu care m-ati provocat, stimata, adorata, adorabila, inegalabila si maiestuasa doamna !

Cu acelasi respect si devotament nelimitat

Robin
2008-04-02 15:13:22

Re: Mizerabila creatura

La 2008-04-02 14:21:34, Mache a scris:

> Nu te pripi mon cher. Smaranda Enache a dat cu generozitate rapoarte
> nu numai despre intalnirile sale cu strainii ci mai ales despre despre
> colegii ei care nu erau deloc cetateni straini. Ba chiar a incasat
> sume modeste de bani pentru aceste activitati "patriotice" In mod
> surprinzator, nu a negat niciodata faptul si nici nu a cerut sa-i fie
> facut public dosarul de securitate, bazandu-se probabil pe faptul ca
> nimeni nu o sa-l scoata la iveala atata timp cat nu ocupa functii
> publice.

Cred ca iar te avinti. Io n-am zis de Enache ca a dat relatii cu strainii ci de Marchis. Povestea cu Enache a pus-o pe tapet Roncea mai de mult. Singura proba pe care a reusit s-o produca Roncea a fost o declaratie pe care a dat-o despre un subaltern de-al ei care "fugise", declaratie pe care au cerut-o, de altfel, de la toti angajatii teatrului de papusi. Cit despre bani si activitati patriotice, nici macar Roncea n-a suflat nimic.

Iar declaratia aia era scrisa la un asa misto, incit eu, sa fi fost in locul lor, as fi umflat-o pe motiv ca-si bate joc de organe - inca o dovada ca baietii cu ochi albastri nu erau altceva decit niste militieni cu staif.

La vremea respectiva m-am bagat si pe forum cu acelasi point, cu rezultatul ca m-am trezit imediat pe cap cu Roncea, in cele doua forme ale sale: de Harkonen si de Tanase Florica.

Eu, ca neocon si conservator ce sint, nu ader, evident, la valorile profesate de Enache si de oenge-urile lu' peste. Pe de alta parte, consider ca excitarea gloatelor cu vitriol retoric este neproductiva si nu te ajuta sa cistigi argumentul. You lose your way and your point. Le dai ocazia sa mute subiectul de pe issues pe discutarea acuzatiilor colaterale.

Confuzia in chestia turnatorilor nu-i ajuta decit pe turnatori. O turnatoare dovedita precum Musca se va folosi de acuzatiile false la adresa altora ca sa emita judecati de genul: "asa erau timpurile, eram cu totii obligati", "cu totii am facut compromisuri". Sau, daca, de exemplu, un Marchis este scos ulterior din culpa, sa spuna: "daca Marchis n-a fost, nici eu n-am fost".

Cind atac persoana, nu ideea, prefer sa arunc in ea cu ridicol. Daca reusesti sa faci ca lumea sa rida de ei, cistigi de 100 de ori mai clar decit aruncind in ei cu retorica.


> sau Tokes, dar e pe calea cea buna...

Ecco! Same goes for Tokes! Un pic de ridicol ar fi fost mai eficient decit sa bati cimpii in nestire (si CIMPI, nene, nu gluma!) despre Austro-Ungaria cu alde moroianu. ;-)

ARP
2008-04-02 15:18:50

Re: Domnule ARP

Nu nu am la ce sa va raspund. Intrebarea dumneavoastra nu are sens. Este chiar rizibila, ma iertati. Ce vreti sa masurati? O doctrina religioasa, una filosofica, un sistem moral? vreti sa puneti microscopul pe ele, ca sa descoperiti ce? :)))))))))) Sau santeti dintre cei care cred ca marxismul fie el si cultural este stiintifiic? :))))))))))))))))))))))) Si daca vreti sa vorbim despre masuratori putem vorbi desigur. Totusi chiar in lumea fizica sunt destule lucruri ce nu pot fi masurate/determinate (vorbind aici deterministic nu statistic). De ce ar fi Dumnezeu masurabil?

In definitiv stiinta nu e decat o colectie de modele valable in anumite contexte (experimente). Nu reprezinta nici macar o realitate. Doar convenim ca reprezinta realitatea pana la experimentul care le demonstreaza ca fiind false sau incomplete sau eronate. Stiinta nu face altceva decat sa ne spuna ca in conditii similare lucrurile se vor petrece intotdeauna la fel. Daca vreti un sistem moral bazat pe ultima observatie e problema dumneavoastra.

Credinta in Dumnezeu e total diferita. Rezolva probleme de cu totul alta natura. Probleme pe care vi le puteti sau nu pune....

Eu am vorbit despre LIBERTATE.... sau libertatea dumneavoastra e libertate iar a celorlalti e dogma ce trebuie demontata? De unde stiti ca nu sunteti la randul dvs victima unei dogme? Sau mai grav de va incaiera cu omul de paie al "obscurantismului" (de fapt nu stiti cat era in realitate obscurantism si cat "legenda" creata ulterior din considerante tactice) evului mediu?

Daca impozitele platite de crestini sunt bune pentru stat, atunci crestinii au dreptul la un cuvant legat de modul cum trebuie investiti banii in invatamant. Ca si ateii de alt fel. Fiecare cu banii, munca si credinta lui. Dar daca 95% se declara crestini ar trebui sa aiba un cuvant asupra educatiei copiilor lor si mai ales scolile pentru copii lor sa fie finantate cu 95% din buget - sau in fine cu cat e suma impozitelor platie de acestia in numele invatamantului. Ei aici de ce nu ar fi bune masuratorile, ca aici putem masura.

De ce vrem sa masuram ceea ce nu se masoara dar vreti sa nu masuram ceea ce ar trebui masurat?

Poate imi spuneti si mie cat cantareste un punct si ce lungime are o dreapta. Ca nici astea nu exista. Iar daca nu exista nu si-a propus nimeni sa exileze matematica. Nu e asa?

Asa ca lasti in pace si matematica si cuiburile de randunica si crestinii in pace. Caci altfel orice actiune are si o reactiune.

Mache
2008-04-02 15:20:40

Re: Domnule Mache

La 2008-04-02 14:32:34, Budapestanul a scris:

> Cu tot respectul pentru dumneavoastra, m-ias lipsi de asa optiune
> copilul.

Nimeni nu va opreste. E o chestie optionala

> Sa inteleg ca iarasi Romania face un drum special:? Cine mai face
> asa:? Austria, Elvetia, Norvegia, Suedia:? sau sa inteleg ca in
> romania e alta tara.

Deci sa inteleg ca programa scolara a Romaniei ar trebui ajustata dupa cele din Austria, Elvetia, Norvegia, Suedia?

> Daca tot ar fii sa fie asa atunci prefer ce spune domnul ARP dupa cat
> impozit zau asa. De ce sa platesc eu din impozitul meu pentru scoala
> ortodoxa daca sant catolic:?
>
Aveti optinuea sa votati un partid care ajuns la putere nu va finanta "scola ortodoxa". Daca lucruile se judeca asfel, de ce ar trebui majoritatea romaneasca sa plateasca impozite pentru scolile maghiare, de exemplu?

ug
2008-04-02 15:27:05

....

http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=215&cmd=articol&id=7957

ARP
2008-04-02 15:31:20

Re: Am si eu o intrebare/Mache

Statul trebuie sa ofere ceea ce ii cer cetatenii. Inclusiv cei 89% ortodoxi. Copii ortodoxilor (89%) nu pot fi educati altfel decat asa cum vor cei 89% parinti ortodoxi. Iar statul asta trebuie sa faca. Corespunzator pentru catolici, protestanti etc....
Ceea ce incearca sa faca in harmalaia teribila produsa de, iertata fie-mi vorba proasta, profesorii de open schlitz.

ionion
2008-04-02 15:35:08

D-na Smaranda are dreptate-

asta o stie si Patriarhia dar nu vorbeste adevarul.

ARP
2008-04-02 15:45:37

Re: ....

La 2008-04-02 15:27:05, ug a scris:

> http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=215&cmd=articol&id=7957
>
:))))))))) Savant mare Mandruta asta. Chestia cu semiotica si semnificatia personalizata a fiecarui lucru. Obiectiv semioticianul Mandruta. Cat despre Darwin, banui ca habar nu are ce e aia
"The Origin of Species" sau "The Descent of Man and Selection in Relation to Sex", darmite sa le fi tinut in mana.

Darwin este "the boogie man" cu care semioticianul si jurnalistul vrea sa-i sperie pe obscurantistii crestini. Absolut indecent acest Mandruta. Daca tot stie el ce si cum e cu Darwin ar trebui sa faca apel mai des la descoperirile lui si poate mai ales la urmasii acestuia mai moderni. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ce obraznicatura... discipolul brucanului.

Apropos de evolutie. daca exista evolutie sigur exista si involutie, iar la Dilema Veche este evidenta de a ajuns "semioticianul" Mandruta sa-si spuna inepta parere legata de evolutionism.

simiondan
2008-04-02 15:46:14

Re: un posibil raspuns

"Pe bunul Dumnezeu, vezi tu, nici cele sapte caturi ale cerului, nici cele sapte caturi ale pamantului nu-l pot curpinde. Dar inima omului il cuprinde"
nikos kazantzakis si fabulosul sau Zorba.


La 2008-04-02 14:27:29, Budapestanul a scris:

> Nu mi-ati raspuns la intrebarea numarul 3 : dece trebuieimplicat
> cineva ceva ca "marele pedepsitor imaprtitor de
> adevar".....................
>
>
> Va raspund cu o intrebare : Exista dovezi palpabile ale lui
> dumenezeu:? A masurat cineva ceva este cumva descris cu metode
> stintifice:?
>
> Despre credinta: poti desigur sa crezi in sinea ta ce doresti
> inclusiv cai verzi pe pereti dar in viata de zii cu zii interactionezi
> cu oameni ..
>

Seherezada
2008-04-02 15:50:23

Re: Cu respect nelimitat ?

La 2008-04-02 15:07:19, HERUT a scris:

> Cind eram mic, avem un prieten pe numele lui Sorin. Noi il poreclisem
> "Buze" pentru ca avea niste buze enorme; altfel ?, avea o fizionomie
> de inger. Acest nabadaios baiat avea o meteahna. Ii placea sa
> chinuiasca pisicile. Nu mai exista o pisica prin bloc. Cind auzeau
> vecinii vreo pisica alergind bezmetica, fugarita fiind de vreo cutie
> de conserva, ei stiau a cui este opera si-si rideau in barba. Sorin a
> devenit tata de copii (trei la numar), om respectat, "a facut si-o
> facultate" (e-atit de romaneasca aceasta expresie, adorabila doamna !;
> nu-i asa ?) si, in general este un om blind, la locul lui, atasat
> familiei si comunitatii in care traieste, si e recunoscut prin
> tandretea lui fata de copii si de tot ce-l inconjoara. "Nu ti-ar omori
> o musca", spun cei care-l cunosc.
>
> Aici, unde traiesc eu, acum vreo doi ani la news a aparut o "mama" de
> copii (doi la numar), o devotata "animal lover" care cazuse intr-o
> teribila dragoste cu un sarpe boa. Acest sarpe era al "treilea" ei
> "copilas". Guess what ! Intr-o zi, mamicuta a plecat si ea sa vada ce
> "s-a mai bagat" la Wallmart. In acest timp, "iubitelul" ei "boulica" a
> servit "doua" fripturici si mamica a ramas fara copii. Va-le-leee-uu,
> va-le-leuu, (ar zice Maria Tanase). Mamicuta a fost tirita prin court
> vreo trei saptamini dupa care a fost trimisa acasa la "iubitelul" ei
> pe motiv de "neglijenta".
-------------------
vai ce lacrimoso ...
Ce ai demonstrat prin aceste cazuri izolate ???

decit ca iti bazezi ideile tale maretze pe citeva experientze personale ...
care apoi, ... prin niste coligamente misterioase care se produc in capul tau ..., devin pentru tine adevaruri universal valabile ...

insa NU alegi sa judeci in acelasi fel (si cu aceleasi coligamente) ...
in cazul copilului avertizat de parinti ca daca se joaca cu mingea in strada poate fi calcat de o masina ...

Aici NU VREI sa recunosti ca el are toate shansele sa ajunga un om bun, echilibrat, folositor societatii , ... chiar si FARA sa i se fi spus in copilarie ca daca se joaca cu mingea in locuri nepermise va fi pedepsit de Dzeu chiar cu pierderea vietii ...

ARP
2008-04-02 15:50:32

Re: Domnule ARP/Simion Dan

Diferenta intre verbiajul stiintific si simplitatea marturisirii.... :)

Sper sa-i fie de folos macar unul din comentarii.

Mache
2008-04-02 15:51:17

Re: Mizerabila creatura

Omule,

Ca sa nu mai lungim inutil povestea, Smaranda Enache a miniti de nenumarate ori, minte si in prezent si va minti si in viitor. Daca asta e genul de oameni ce-ti trezesc admiratia, sa-ti fie de bine. Cere-o de nevasta si traiti fericiti pana la adanci batraneti.

Observ ca si tu citezi trunchiat (ca si ea) deci probabil ca ati face un cuplu potrivit.

Hai pa!

La 2008-04-02 15:13:22, Robin a scris:

> La 2008-04-02 14:21:34, Mache a scris:
>
> > Nu te pripi mon cher. Smaranda Enache a dat cu generozitate rapoarte
> > nu numai despre intalnirile sale cu strainii ci mai ales despre despre
> > colegii ei care nu erau deloc cetateni straini. Ba chiar a incasat
> > sume modeste de bani pentru aceste activitati "patriotice" In mod
> > surprinzator, nu a negat niciodata faptul si nici nu a cerut sa-i fie
> > facut public dosarul de securitate, bazandu-se probabil pe faptul ca
> > nimeni nu o sa-l scoata la iveala atata timp cat nu ocupa functii
> > publice.
>
> Cred ca iar te avinti. Io n-am zis de Enache ca a dat relatii cu
> strainii ci de Marchis. Povestea cu Enache a pus-o pe tapet Roncea mai
> de mult. Singura proba pe care a reusit s-o produca Roncea a fost o
> declaratie pe care a dat-o despre un subaltern de-al ei care "fugise",
> declaratie pe care au cerut-o, de altfel, de la toti angajatii
> teatrului de papusi. Cit despre bani si activitati patriotice, nici
> macar Roncea n-a suflat nimic.
>
> Iar declaratia aia era scrisa la un asa misto, incit eu, sa fi fost in
> locul lor, as fi umflat-o pe motiv ca-si bate joc de organe - inca o
> dovada ca baietii cu ochi albastri nu erau altceva decit niste
> militieni cu staif.
>
> La vremea respectiva m-am bagat si pe forum cu acelasi point, cu
> rezultatul ca m-am trezit imediat pe cap cu Roncea, in cele doua forme
> ale sale: de Harkonen si de Tanase Florica.
>
> Eu, ca neocon si conservator ce sint, nu ader, evident, la valorile
> profesate de Enache si de oenge-urile lu' peste. Pe de alta parte,
> consider ca excitarea gloatelor cu vitriol retoric este neproductiva
> si nu te ajuta sa cistigi argumentul. You lose your way and your
> point. Le dai ocazia sa mute subiectul de pe issues pe discutarea
> acuzatiilor colaterale.
>
> Confuzia in chestia turnatorilor nu-i ajuta decit pe turnatori. O
> turnatoare dovedita precum Musca se va folosi de acuzatiile false la
> adresa altora ca sa emita judecati de genul: "asa erau timpurile, eram
> cu totii obligati", "cu totii am facut compromisuri". Sau, daca, de
> exemplu, un Marchis este scos ulterior din culpa, sa spuna: "daca
> Marchis n-a fost, nici eu n-am fost".
>
> Cind atac persoana, nu ideea, prefer sa arunc in ea cu ridicol. Daca
> reusesti sa faci ca lumea sa rida de ei, cistigi de 100 de ori mai
> clar decit aruncind in ei cu retorica.
>
>
> > sau Tokes, dar e pe calea cea buna...
>
> Ecco! Same goes for Tokes! Un pic de ridicol ar fi fost mai eficient
> decit sa bati cimpii in nestire (si CIMPI, nene, nu gluma!) despre
> Austro-Ungaria cu alde moroianu. ;-)
>
>

ug
2008-04-02 15:59:39

XXX


" ....lumea vrea sa n-o deranjeze nimeni cand isi face planuri pentru viata de apoi. Nu-i vorba, o ajuta si provider-ul de sperante: biserica ramane cea mai mare agentie de voiaj din lume, care promite si livreaza fiecarui client vacanta vesnica, fara sa fi auzit de vreo plangere la OPC" [OPC = Oficiul pentru Protectia
Consumatorilor]
Text complet in http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=215&cmd=articol&id=7957

Golanul
2008-04-02 16:05:06

Re: ....

La 2008-04-02 15:27:05, ug a scris:

> http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=215&cmd=articol&id=7957
>

Argumentele lui Mindruta sint pur subiective. Nu se ridica nici macar pina la genunchiul lui Arcturus. Cit de ignorant trebuie sa fi ca sa iei drept postulat ca cercetarile lui Darwin de acum aproape doua secole sint adevar stiintific de necontestat? Chiar asa, nu s-a mai intimplat nimic prin lumea stiintei de la Darwin incoace? Tot la <<functia creeaza organul>>, <<genetica stiinta burgheza reactionara>> si <<religia opiu pentru popor>> ne limitam?

Procesul maimutelor a avut loc in anii 20. Pe atunci evolutionismul era, inca, vazut ca stiinta avansata. De atunci au trecut 80 de ani. Paradoxal, cei care pretind ca sint de partea stiintei (evolutionistii) au ramas incremeniti intr-un proiect vechi de 200 de ani. Au devenit ei insisi obscurantisti si intoleranti, ca Inchizitia de pe vremuri! Doar ca se inchina la selectia naturala...

HERUT
2008-04-02 16:05:32

Re: Cu respect nelimitat ?

La 2008-04-02 15:50:23, Seherezada a scris:

***********decit ca iti bazezi ideile tale maretze pe citeva experientze personale ...
care apoi, ... prin niste coligamente misterioase care se produc in capul tau ..., devin pentru tine adevaruri universal valabile ... ***********

Multstimata si adorabila si neasemuita si preamult stimata doamna, dar nu reprezinta viata noastra experientele noastre ? Nu din ele traim ? Nu ele, experientele, ne-au fost cel mai bun invatator ? Nu prin ele, prin experiente, ne vorbeste Doamne-Doamne ? Ca nu mi-o-ti spune d-stra mie ca d-stra v-ati format si calauzit viata din "coligamentele" (ahhhh !, ce adorabila sunteti !) "ciupite" de la Schiller, Hegel sau Mussorgsky ! "Coligamente" ! Daca nu existai trebuiai inventat ! Traiasca desertul ! Si diva lui !


*********Aici NU VREI sa recunosti ca el are toate shansele sa ajunga un om bun, echilibrat, folositor societatii , ... chiar si FARA sa i se fi spus in copilarie ca daca se joaca cu mingea in locuri nepermise va fi pedepsit de Dzeu chiar cu pierderea vietii ...***********

Stimata si adorata si senzuala doamna, daca copilasul d-stra s-ar juca cu andreaua la o priza ce i-ati spune ? Ce ne spune Domnul noua prin gura supusului Lui, David, un fost confrate de-al d-stra ?, ca "Frica de Domnul este poarta spre Cer ?" Nu stiu cum sa va spun, dar de fiecare data cind va aud "glasul", pentru mine, "timpanele" sunt mingiiate de clincheturi de mii de clopotei de lacramioare de-mi vine sa ma "coligamentez" instantaneu ! Noroc ca suntem in Postul Mare si nu se "cade" !

Vinee, vineee, pri-i-mavaraa
Se asterne-ntoa-ata tara
Floricele pe cimpii
Hai sa le ciordim copii !

p.s. - d-stra nu vorbiti, stimata doamna. D-stra "silkuiti" !

ARP
2008-04-02 16:12:01

Re: XXX

Consumerismul "intelectualicesc", apogeul gandirii materialiste. Totusi de ce are nevoie materialismul de un organism oficial de protectie?

E un sistem pe cale de disparitie, capabil doar de citate dupa ilustrul mandruta cel mai stralucit discipol brucanian?

EuLupu
2008-04-02 16:29:31

Re: Am si eu o intrebare

La 2008-04-02 12:44:35, Budapestanul a scris:

> CE cauta educatia religioasa ( ortodoxa catolica sau de care o fii )
> in scoala:?
> Dece nu poate pedagogul sa ii explice la copil ca nu e bine daca face
> actiunea x :? Dece trebuie implicat D zeu , intr-o forma sua alta:?
> Dece trebuie invatat un copil de mic ca trebuie sa se teama ce cineva
> inexistent:??????
> Intrebare fireasca! Raspuns firesc - religia nu are ce cauta in scolile de stat (optional sau nu). A introduce o optiune pentru o religie inseamna sa introduci aceasi optiune pentru toate religile chiar daca ai avea numai un elev pe scoala pentru una din ele. Parintii care cer educatie religioasa nu au decit sa-si dea elevii la scoli particulare sau sa ceara biesricii de care apartin si o sustin financiar scoli duminicale. Statul trebuie sa mentina religia afara din scoli, 89% argument nu inseamna decit descriminare religioasa, motiv in plus pentru minoritati sa se plinga!

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pus pe fuga (3298 afisari)
 Muschii Americii (2819 afisari)
 Putin cenzurat de NATO (2478 afisari)
 Patriarhia demonteaza minciunile Ligii Pro Europa (2476 afisari)
 Pana cand vom nesocoti canoanele? (2326 afisari)
 Faceti cunostinta cu cel mai mare caine din lume (9503 afisari)
 De nerecunoscut: Katie Holmes, tunsa a la Tom Cruise (7691 afisari)
 Primele fotografii cu noul SUV de la Dacia (4088 afisari)
 Fiul lui Horia Moculescu a murit la Berlin (4084 afisari)
 Dita Von Teese, fosta sotie a lui Marilyn Manson, protagonista intr-un film pentru adulti (2688 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01119 sec.