Ziua Logo
  Nr. 4194 de joi, 27 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Procesul Comunismului

2008-03-27
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-03-27 20:10
Bani romanesti pentru presedintele moldovean

OLEG VORONIN detine, inca din 1993, jumatate din actiunile firmei SC „Kaolin Impex” SRL din Vaslui. Afacerile derulate de OLEG VORONIN in Romania nu sunt foarte cunoscute, dar cert este ca a intermediat tranzactii cu zahar de pe piata ex-sovietica. SC „Kaolin Impex” SRL Vaslui a fost infiintata in decembrie 1993, iar sediul firmei a fost declarat intr-un apartament din strada Calugareni, unde locuia unul dintre cei doi actionari.

Din datele de la Registrul Comertului reiese ca obiectele de activitate erau diverse, de la cresterea animalelor, exploatarea forestiera pana la comert cu autovehicule si multe altele. Directorul Oficiului Registrului Comertului (ORC) Vaslui, Elena Mocanu, sustine ca „firma pare in parasire, nemaifiind de mult raportate bilanturile ori facute schimbari ale statutului”. Singurul act care arata ca firma a mai avut activitate este o notificare a unui judecator sindic, care anunta ORC Vaslui ca Bancorex Iasi a cerut declansarea procedurii de faliment a SC Kaolin Impex, din cauza unui credit nerambursat. Nu s-a mentionat nici o suma, iar ulterior n-au mai fost facute alte notificari, astfel ca, oficial, firma este inca „in functiune”.

Asociatii sunt OLEG VORONIN si Virgil Cadar. La momentul constituirii firmei, primul a contribuit la capitalul societatii cu 16.000 de dolari, iar cel de-al doilea cu aceeasi suma in lei, impartirea actiunilor fiind „fifty-fifty”. Cadar este de profesie inginer silvic, fiind, unul dintre afaceristii cunoscuti din Vaslui, unde, in trecut, a adunat mai multe functii importante: membru al Consiliului de Administratie al Casei de Sanatate, presedinte al filialelor locale ale Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, al Clubului Rotary si al UGIR 1903.
Numele lui Cadar apare si in scandalul national al spatiilor vandute Caselor de Pensii la preturi exorbitante. Similar cu ce s-a intamplat la Iasi, dar si in alte judete, Cadar a vandut in 2001 Casei de Pensii din Vaslui un spatiu cu 8 miliarde de lei, cladirea necesitand si amenajari de 3,7 miliarde de lei, afacerea fiind incriminata in raportul Curtii de Conturi a Romaniei.

OLEG VORONIN nu este singurul VIP din Republica Moldova care figureaza drept actionar la o firma din Romania. Dumitru Braghis, fost premier al Republicii Moldova, detine si in prezent 20% din actiunile SC Diva Exim International SRL Vaslui, filiala a SC Diva Exim Bucuresti. Si ea infiintata in 1993, firma a fost catalogata de directoarea Registrului Comertului Vaslui, Elena Mocanu, drept „mortaciune”. „Nu a mai venit nimeni sa se intereseze de soarta ei si nici nu are bilant depus. Daca nu se va reinmatricula pana pe 30 decembrie 2004 va fi radiata”, spune Elena Mocanu. In acest moment, Braghis este deputat in Parlamentul Republicii Moldova,

In timp ce populatia Moldovei moare de foame si aproximativ o treime din moldoveni traiesc sub pragul saraciei, fiul presedintelui tarii isi cumpara o limuzina de 180.000 de euro. Cel mai prosper om de afaceri din Moldova, Oleg VORONIN, a comandat in Germania un automobil luxos „Maybach”, al carui pret depaseste suma de 180.000 euro, in functie de accesorii.

Acesta are o slabiciune pentru automobilele si motocicletele de lux, relateaza cotidianul „Flux”. Fiul lui Vladimir VORONIN detine un automobil Toyota Land Cruiser, fabricat in 1998, un Mercedes 600 argintiu, cu numere de inmatriculare CVO 800 (VO vine de la initialele numelui proprietarului - n. r.), produs in 2004, un Jeep Hummer, produs in 2003, (costul acestor automobile variaza intre 40.000 si 80.000 dolari) si o Skoda Octavia, care i-a fost daruita de oamenii de afaceri din Chisinau in 2002.

In plus, OLEG VORONINmai are doua motociclete, un „Kawasaki” in valoare de 60.000 dolari si o „Honda”. De asemenea, VORONIN Junior mai este pasionat si de jocurile de noroc, astfel ca la inceputul lunii februarie a cheltuit, in 30 minute, 45.000 dolari la Cazino-ul „Imperial” din Chisinau. Cel putin de doua-trei ori pe luna, OLEG VORONIN frecventeaza cazinourile din capitala Moldovei, jocurile la ruleta fiind printre preferatele sale.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Voronin (7526 afisari)
 Euro-manipulare contra Romaniei (2193 afisari)
 Calea scurta (2152 afisari)
 1918: despre popor si conducatori (1780 afisari)
 Basescu - mesaj catre Basarabia (1772 afisari)
 A murit George Pruteanu (5455 afisari)
 Katie Holmes, chinuita de casnicia cu Tom Cruise (2732 afisari)
 Summit-ul NATO: filaj la prostituate (2433 afisari)
 Sarkozy, eclipsat total de sotia sa Carla Bruni (2336 afisari)
 Fobia de dentist a dus la moartea unei fetite de opt ani (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.