Ziua Logo
  Nr. 4188 de joi, 20 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-20
octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 86.121.161...)
2008-03-20 08:12
Dinu Patriciu ?

Piata imobiliara cred ca va scadea. Adica mi se par preturile destul de ridicate. In comparatie cu orice. Preturile pe imobiliare au crescut an de an fara corectii. Preturile sunt mari in comparatie cu salariul mediu. Si mai e ceva.
E nevoie de zvonuri care sa scada preturile. Daca Patriciu si alti oameni de afaceri sau analisti financiari "prognozeaza" ca preturile vor scadea multi detinatori de imobile vor vinde repede ca sanu vanda la pret mic, precum si cumparatori zic..."hai ca maia stept sa cumpar mai ieftin". Astfel raportul cerere/oferta se va modifica, tragand pretul in jos. Sau macar tinand preturile pe loc.
Cat priveste bursa, nu stiu cate tari au mai scazut ca in Romania. DJIA a pierdut mai putin de jumatate in comparatie cu BET-FI-ul. In conditile in care criza a plecat de la ei. La noi sunt deja preturi mici. Tin minte cand, desi optimist de fel, Adrian SImionescu zicea ca nu isi imagina vreodata ca SIF5 va scadea sub 40.000 lei, iar acum e sub 30.000 . SI zic ca e anormal sa mai scada bursa noastra. Nici nu prea mai are de unde. Adica e anormal ca noi sa avem corectii mai mari ca in America, care chiar e lovita de criza. Adica ei au criza suprima. Ori la noi nici BRD nici TLV nu sunt implicate in sectorul subprime. Americanii sunt in recesiune , ori in Romania PIB-ul creste. Si premizele pentru viitor sunt la fel de bune. Deci e anormal ca o tara cu probleme sa mearga in paralel cu o tara care chiar isi continua trendul ascendent dpdv macroeconomic. Dar la noi deja a devenit [proverbiala zicala ca noi ne corectam doar pe scadere. Nu cred ca va mai continua.
Ce-i drept e greu sa avem cresteri daca nu intra si cumparatori straini. Caci noi nu prea avem puterea financiara necesara. Iar cine o are, vad ca vrea sa cumpere si mai ieftin :)

Oricum, din cate se stie, Patriciu e pe cash. Si e vorba de bani grei, nu gluma. Si de ce nu ar incerca sa traga si el piata in jos? E convenabil sa cumperi mai ieftin...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Afaceristul jucator (2268 afisari)
 Demisie strategica la Chisinau (1958 afisari)
 Autonomia de la Budapesta (1891 afisari)
 PD-L - cotat bine, dar izolat (1867 afisari)
 Londonezi speriati (1723 afisari)
 Gimnasta olimpica Rodica Dunca, nevoita sa danseze la bara intr-un cabaret (2983 afisari)
 I-a rupt mana si i-a salvat viata (2910 afisari)
 Miraculos: Declarata moarta de medici, readusa la viata de rugaciunile unui pastor (2663 afisari)
 Renee Zellweger de nerecunoscut (2561 afisari)
 Frantuzoaica mutilata de o tumoare faciala a fost gasita moarta in casa  (2480 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00652 sec.