Ziua Logo
  Nr. 4187 de miercuri, 19 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-19
Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 86.107.234...)
2008-03-19 10:38
Din Amsterdam strabte strigatul : Nu primim DOLARI !!! (da lei?!)

Unii (mai batuti in cap cica teleptuali) o sa vaza in asta o mare realizare si ca asta e puterea SUA ... sa bage pe toti in recesiune !

Io fiind mai bizon observ insa ca Poject for a New American Century risca sa se fasaie intr-un deceniu. Poate ar trebui calculat cat din astea se datoreaza si "exportului" de "democratie" in Irac (zona deloc favoranila democratiei tip occidental) si cheltuielilor aferente - trupe militare si "consulatntii" privatizati de-a lui Holly Burtoi si alti experti in privatizarea rezbelului ( a 2 a forta militara prezenta in Irac sunt companiile private din USA !). Miliarde cheltuite cu unicu rezultat al cresterii pretului perolului si al devalizarii contului curent federal. Asta imi face aminte de un englez care sustinea ca imperiile favorizeaza tranferul de resurse de la claselel mijlocii catre cele superioare (in 2 volum despre imperiul britanic in epoca interbelica).

"Imperiul binevoitor" preconizat in urma cu cativa ani incepe sa devina rapid imperiul impotent . Noroc ca nu au apucat sa se bage in Iran ca nu stiu zau ce se intampla. Si-mi aduc aminte de unu care dupa ocuparea Iracului vorbea cam mult si camprea tare ca ar fi urmat la rand Siria si Iranu (i-ar fi placut fostului terorist al grupului Stern !) . Asta chiar ar fi fost sfarsitul .

Fiindca draCii mei , imperiile se prabusesc nu atat din cauza atacurilor extertne cat din cauza cheltuilelilor interne - multi bani pe arme , servivii adtive , speculative, de lux, delasrae productiei interne (puteti sa-i ziceti globalizare), polarizare sociala cresuta , egoism social in crestere si deficite constante ... Si ajung la un moment dat sa -si atinga limita maxima dincolo de care nu mai exista decat faramitarea. Uitati ce frumos arata in 1938 imperiul briton - dar ce fragil era ! Prea multe angajamente in prea multe parti .... si basta. Sau URSS parea inexpugnabil si a implodat (aici ar mai fi de zi catesceva ).
Si SUA (nu ca mor de grija lor ! Dar s-ar putea ca sa-mi caza niste caramizi in cap !! ) se pare ca deja s-au apropiat de limita. Fiindca in Iul rand armata de profrsionisti este o resursa limitata ce se cere atent folosita . Si costa. Iar "privatiarea" inseamna si mai multi bani . Acu' au problele finaciare . Insa de unde vor veni banii externi care ani de zile au sustinut deficitu cronic ?
UE ?! S-ar putea sa aiba alte idei in momentul de fata - doreste ca ea sa devina un actor de prima mana .
China ? Au mormane de $ , dar tocmai acum in Tibet se intampla o incurcatura si Uncle Sam Shylock e de banuit ca si-a bagat coada. Ca sa nu mai zicem de cele 2 rachetet bagate "din greseala" in ambasada RPC . Asa ca s-ar putea sa coste cam mult (de exemplu dati-ne Taiwanu' si inca ceva pe de-asupara niste tehnologie mai .. "sensibila" .
Arabia Saudita ? Pai tocmai au fost urecheati si nu le-a placut de loc.
Ce dracu o sa iasa nu stiu. Ins astiu ca mult trambitata Ciocnire a civilizatiilor s-ar putea sa prinza SUA pe picior gresit.
Ce-mi pare rau insa este ca nu am emigrat cativa ani in urma intr-un loc ceva mai putin expus la poluare cu plutoniu ....de ex Noua Zeelanda .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Elena Basescu si Arhiepiscopul Laurentiu (4214 afisari)
 Recesiune in America (3997 afisari)
 Liber de Rusalii (3160 afisari)
 Anarhistii anti-NATO (2319 afisari)
 Legea martiala in Kosovo (2033 afisari)
 Socant: A violat bebelusul de cinci luni al prietenei sale (2646 afisari)
 Dinu Patriciu: Piata imobiliara din Romania va cadea foarte abrupt in urmatoarele luni (2448 afisari)
  S-a internat pentru o operatie la picior si s-a trezit cu un nou anus (2282 afisari)
 Actorul Patrick Swayze ar putea fi salvat de medicii britanici (2219 afisari)
 Actrita Winona Ryder a fost prinsa, din nou, la furat (1847 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00714 sec.