Ziua Logo
  Nr. 4187 de miercuri, 19 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-19
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 219.134.221...)
2008-03-19 09:47
America America America - Alamar dixit -2

Si ce ar trebui sa fie bugetul unei tzari al pe ce ar trebui sa cheltuie banii pe care nu-i are un guvern pe anul in curs ? Doar armata si politzia ? Doar pe fortza de exercitare a represiunii intrene si externe ?

Ca nu care cumva sa credem ca datoria unui guvern fatzra de cei pe care ii guverneaza = cetatzenii sai sa fac ceva pentru ei pentru pensionarii care ar vrea s afaca ceva da nu mai pot , pentru copii de saracani care ar vrea sa se scoata din lumea ghetourielor si a drogurilor prin scoala da scoala costa bani ei ei n-au, pentru bolnavi care au tras batzul cel scurt si deci la smetz cu ei desi stim si putem sa si vindecam da nu vrem ca nu ne pasa .

Nu nu in mod hotarat nu . Un guvern republican , respetabil si koucher se ocupa exclusiv cu :
1- punerea batei pe cartierele sarace ca doar de acolo de la traficanztii de droguri de acolo ii iese banul politzistului corupt
2- punere batei prin razboaie discretzionare pe cei care cred ca bogatziile naturale de pe teritoriul natzionnala apartzin tazrii respectieve si nu transnatziuionalelelor si crerea astfel e unui imperiu , fricii si poconului la marele licurici.

Doar un govern cumsecade nu trebuie sa raspunda in fatza cetatzenilor pentru pensii si servicii sociale ca scoala – spital ci exclusive in fatza megatrsturilor care ii cer sa puna bata pe sindicate, bata pe tarile starine recalcitrante = rogue nation .

E si asta e o filozofie de guvernare un guvern al opersiunii interne si jafului extern .Guvern care finantzeaza in principal doar instrumentele de opresiune adica politzie si armata si nu un guvern care asigura servicii sociale strict necesare pentru a da o sansa egala in viatza oricarui cetatean indiferent de situatzia sociala a parintzilor, un guvern care sa se preocupa nu doar sa tolereze ci sa faciliteze dinamica sociala din bordei spre conac si retur .

Depinde de ce-tzi doresti : un guvern al sistemului si pentru sistem sau un guvern al sperantzei si dianmicii sociale bazate pe merite dovedite intr-o competitzie in care talentul si nu resursele sa fie principala limitare .

Un guvern al unei ierahii feudale de facto sau un guvern al poporului si al speranztei sale de mai bine ?

A si ca sa fiu clar nu cred ca democraztii si Obama sunt respective sperantza , da sunt lucrul cel mai apropiat de ea din ceea ce exista al ora actuala in America O copie caraghioasa si micinoasa da o copie superioarar americii egoismului care i-a trantzi usa in nas lui Huckabee cu al sau “I think that America know better than this I think that ammerica knows better that to punish a son for the parents sinn”

Ca izti dai seama ce ticalosie maica ? A dearqului sarantoci ! Vor sa fie luatzi de oameni si tratazi si grijitzi prin spitale de parca ar fi niste oameni ca noi astia elita si nu niste viermi. Viermii drecului ! La cos cu ei la camerea de gazare. Auzi bai vor medicamente moca ca altfel crapa, sa carpe dreaqu odata ce-mi pasa mie de ei ! Nu asa ? . BAI IN AMERERICA SPITALUL SI IN GENERAL MEDICINA TREBUIE SA FIE DOAR PENTRU NOI SMECHERII SI FAMILIA NOASTRA SI NU PENTRU PLEVA !!!!!!

Eeeee misto logo electoral si stii care e culmea ? Boii de sarantoci si voteaza ca sa primeasca asa una peste bot . Pai sa nu-i bagi in masa de taranoi ( hillbilly - redneck) prosti ?

Si ca sa fiu clar eu sunt pentru sanse, oricate sanse pentru cei ce nu isi bat joc de ele si nu pentru pomeni neconditzionate de eforturi si sacrificii personale .

Ref intreventzia Fed-ului si bail out-ului pe real estate .
Una e combaterea market - cornerul-ul (nu ala de la fotbal ci ala de pe pietele de capital) si alta e intreventzia discretzionara dementa si inutile . Problema e ce pentru prostovani ambele arata la fel .

De aceea Fed -ul si omologii sai de peste tot a fost creat ca sa intrevina si sa bail-out banci care sunt sound ca au intra in blocaj au active exigibile de termen solvabile lung si creantza scadente pe termen scurt (cuvantul cheie e SOLVABILE) . Asta e una iar cand anumite bani au tocat banii in speculatzii din care s-a ales prafu asta e alta si acolo pur si simplu nu se merita sa bail-out si mai bine cazi la pace si ii dai spaga - pomana – ransom fee, 2 miliarde excrocului din CA (boardroom) care tzi-a pus presa pe cap decat sa cover up 10 -15 miliarde evaporate prin tot felul de smecherii exotice

Altminteri in toata acesta vanzoleala din America nimeni nu pare intresat sa spuna adevaraul depre Realitate.
De ce Daimler Benz poate fi rentabil in Germania la un pretz dublui al orei mainii de lucru si nu poate fi rentabil in USA prin Chrysler ? Si care din “minunatele lor solutzii “ vehiculate de fumigistii republicani sau democratzi ar face ca Chrysler sau oricere alta industrei muribunda actualmente in USA sa redevine la fel de rentabila in USA asa ca Daimler in Germania .
Ca fara o industrie rentabila de ce masa’n cur sa nu fie recesiune ?

Planul de 4 miliarde $ e un plan de stabilizarea al pietziei imobiliare si isi are ratzionalitatea lui in combaterea panicii. Blocand deprecierea real estate-ului blochezi writeout-ului bancar ca deh majoritatea garantziilor bancare sunt mortgage si daca scade excesiv valoarea morgage-ului scade capitalizarea si deci cresc dobanzile datorita cresterii expunerii si se poate ajunge in situatzia sa se plateasca prin dobanzi mari mai mult decat cele dobanda la 4 miliarde cu care speri sa evitzi panica pe piatza imobiliara .
Si ca peste tot si aici totul depinde de detalii . E desebirea dintre medicament si otrava intre uz si abuz.
Si iaca de aia propunerea a trecut uns si a iesit bi-partizan , pt ca e sound si mecansimele matermatice si detaliile teoriei economice pe care se bazeaza actziunea au fost de mult nu doar premiate Nobel ci si verificate in parctica variilor rezerve natzionale de stat , de la cereale la petrol .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Elena Basescu si Arhiepiscopul Laurentiu (4214 afisari)
 Recesiune in America (3997 afisari)
 Liber de Rusalii (3160 afisari)
 Anarhistii anti-NATO (2319 afisari)
 Legea martiala in Kosovo (2033 afisari)
 Socant: A violat bebelusul de cinci luni al prietenei sale (2646 afisari)
 Dinu Patriciu: Piata imobiliara din Romania va cadea foarte abrupt in urmatoarele luni (2448 afisari)
  S-a internat pentru o operatie la picior si s-a trezit cu un nou anus (2282 afisari)
 Actorul Patrick Swayze ar putea fi salvat de medicii britanici (2219 afisari)
 Actrita Winona Ryder a fost prinsa, din nou, la furat (1847 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.