Ziua Logo
  Nr. 4187 de miercuri, 19 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-19
laur din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 219.134.221...)
2008-03-19 09:43
America America America - Alamar dixit

Alamar e asa un fel de corcitura intre Alex Pandrea si EMI , un Tractorist al demetzei conservatorismului American imbratzisat dar nedigerat .

Nu credetzi ca e demntza pai cum se chema cel ce amesteca cu buna stiintza argumente perfect valabile gen
1-“Fact : costul razboiului din Iraq si Afganistan : 0.5% din GDP”
“Bugetul Pentagonului reprezinta 4.2% din GDP...”
Cu tampenii monumentale gen
2- “America cheltuie cca. dublu pe elev ,decat orice alta tara industrializata din lume ( cca. 10.500 $ /per elev/per an)...iar rezultatele le stim : elevii care absolva centrele de reeducare sunt semi analfabeti......”

Adica da asa este ca la punctul 1, nu pote fi razboiul cauza recesiunii deorece suma chetuielilor dementzei militariste discretzionare (care poate fi schimbata in functzie de cum i se scoala sau nu presedintelui USA sa declare razboi lumii ) e relativ redusa ~1% GDP, 0.5 % sunt doar cheltueile directe cu razboiul restul sunt ascunse prin tot felul de “entitlements” pe la “ VA - Veteran Administration , pension system , university grants , wealthcare for combat injuries “chetuieli care se duc tot in curul celor ce activeaza pe fronturile asasinatului si terorii din Afgansitan si Irak se duc (4 milione de refugiatzi + irakiani ma indreptatzesc la acest calificativ , front al terorii si asasinatului , cand CCCP- a cauzat prin ocupatzie militare un procent similar de victime calificativul a fost correct insemna ca correct e si acuma)
Totusi 1% discretzional nu reprezinta sursa problemelor de substanzta care ies la iveala zilele aste in America .

Ia sa itzi dau un exemplu de probleme de substanta care nu sunt nici republicane si nici democrate ci sunt de asumare a respunderii si implicit a costurilor dreptului de a te numi in stat civilizat si democrat :
Esecul firmei Daymler de a face bani prin firma Chrysler desi Daimler Benz are o lunga experinetza istorica in a produce rentabil autoturisme si asta nu doar in America ci si in tzari unde mana de lucru / ora costa ~ dublu decat in America . In Germania asta e sitauatzia mana de lucru / ora costa dublu. Si cu tote astea Chrysler nu a fost rentabil asta atata vreme cat pana si Daymler America (fabricile de asamblare si nu doar lantzul de concesionari) este rentabil ca sa nu mai vorbim de Daymler Deuchland.

Si problema -2- “what in the name of Christ is the connection between the juvenile deliquence literacy “elevii care absolva centrele de reeducare sunt semi analfabeti” and the amount of spending for education “America cheltuie cca. dublu pe elev ,decat orice alta tara industrializata din lume”
Asta numai un fan indobitocit de prea mult neo-con ne poate spune si asta este CAPUL lor nu asa ?
Exemplul de logica similara : intrucat mancarea strericata pute rezulta ca pretzel manacrii e excesiv chiar daca ea nu e stricata .

Si pe fond ceea ce ragaie Alamar e ca : De ce da guvernul atatea pomeni “inutile” ca de exemplu :

1- SCOALA si nu doar o darapanatura unde sa se adune hamesitzii profesorii platizti sub media pe economie a nivelului lor de studii cu elevii hamesitzi ci, culmea infamiei la da si de MANCARE LA SCOLA stiut fiind n’asa ca elevii invatza mult mai bine cand nu mananca nimic toata ziua, n’asa ? Iar scoala produce maximum de rezultate cand acasa nu-i un chior e mancare si asta nu produce nicidecum abandon scolar fortzat Nuuu ?

2- MEDICARE –MEDICAID imaginatzi-va doar ca in Ro asistenzta medicala minima pentru copii de la raceala la fractura ar avea pretzurile din America (masinile o au de la salvari la tomografe de la biturii la detergentzi ) si ca guvernul Taricenau – Basescu ar trebui sa va zica asa ca in conceptzai lui Alamar :
Te-ai imbolnaviat ? Ai ghinion , ai murit !! hahaha CRASPA JAVRA HAI CRAPA ODATA !!!!
ca asa e America (Romanai )- Survival of the fittest n’asa ? C’asa e in capitalism
America (Romanai ) e doar pentru bogatzi si cei care isi pot plati pe companie pretzul unui pat de spital la minim 2.000 USD/zi ca o operatzie te duce lejer in 250.000 USD. Cool n’asa?

3- Social Security ce-i asta ? Nu mai potzi munci ca sa il imbogatzesti pe patron , la cimitir cu tine carcasa ambulanata , sa se instituie triajul obligatoriu asa ca in lagarele naziste unde cei ce nu mai erau aptzi de munca erau trimis la camera de gazare . Ce atata paine moca fara munca ! Sus pe cos cu in sus cu cu cadavrele ambulante ! Ce atata cheltuiala “inutila ” cu cei ce prin munca, talentul, priceperea si devotamentul lor au facut America de azi (baby boomer-ii) ce atata pomana ? iaca ce zice Alamar : “baby boom \\\"generation a inceput sa se pensioneze … 70 mil. de persoane urmatoarele : pensie de stat (social security), asigurare medicala de stat (medicare) , medicamente subventionate sau pe gratis (drug prescription program) , welfare ( taxarea celor care muncesc si perpetuarea lipitorilor societatii)” Va datz-i seama ce necaz ? Vita de munca nu mai vrea / poate sa mai traga in jug si vrea sa stea si sa isi rumege batranetzile in grajd ori asta e inacceptabil . Unde e cutzitul sa-i luam beregatziel si s-o atarnam in carlige ? Ce atata pesnnie si medicamente la pensionari – LA CAMERA DE GAZARE CU EI ! Hai pas alregator , schenell schneeel . In carlige cu bosoraogii Eeee???? Misto moto electoral pt republicani nu credetzi ?

Ca doar asa se ajunge ca “pensii , welfare, medicare , medicaid , prescripsion drugs, school meals ,etc) … deja consuma peste 60% din bugetul national in curs”

Si ce ar trebui sa fie bugetul unei tzari al pe ce ar trebui sa cheltuie banii pe care nu-i are un guvern pe anul in curs ? Doar armata si politzia ? Doar pe fortza de exercitare a terorii intrene si externe ?

Si ca sa fiu clar eu sunt pentru sanse, oricate sanse pentru cei ce nu isi bat joc de ele si nu pentru pomeni neconditzionate de eforturi si sacrificii personale .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Elena Basescu si Arhiepiscopul Laurentiu (4214 afisari)
 Recesiune in America (3997 afisari)
 Liber de Rusalii (3160 afisari)
 Anarhistii anti-NATO (2319 afisari)
 Legea martiala in Kosovo (2033 afisari)
 Socant: A violat bebelusul de cinci luni al prietenei sale (2646 afisari)
 Dinu Patriciu: Piata imobiliara din Romania va cadea foarte abrupt in urmatoarele luni (2448 afisari)
  S-a internat pentru o operatie la picior si s-a trezit cu un nou anus (2282 afisari)
 Actorul Patrick Swayze ar putea fi salvat de medicii britanici (2219 afisari)
 Actrita Winona Ryder a fost prinsa, din nou, la furat (1847 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.