Ziua Logo
  Nr. 4179 de luni, 10 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-03-10
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2008-03-10 19:31
Iubirea uneste si creaza pe cand ura dezbina si distruge

De aceea trebuie sa cautam si in religie elementele ce indeamna la iubire si unire.
Pana si marirea productivitatii muncii, ceruta romanilor de catre forurile financiare internationale pt cresterea salariilor is pensiilor, depinde de iubirea de Dumnezeu si oameni.
ma gandesc la un exemplu auzit recent de la anumiti pastori americani pe Daystar. Zice ca unul a visat noaptea cum sa faca o masinarie care a ajutat compania sa sa fabrice o nava pe zi. Ei primisera o comanda urgenta de 300 de vase pt armata americana in al 2-lea RM, si li se ordonase sa lucreze si duminica pt a le termina la timp. Ei au refuzat spunand ca vor putea lucra in cursul saptamanii mai repede daca vor respecta Ziua Domnului mergand la biserica. Au fost amenintati cu inchisoarea, dar nimic nu i-a clinitit. Asa se face ca fiul proprietarului companiei, in cautarile lui, a fost daruit de Dumnezeu cu acest vis.
Sa ne amintim ca si Noe a fost invatat tot de Dumnezeu, datorita credintei lui, cum sa construiasca Arca pt a scapa de potop.
altadata am auzit la catolici, cum un tunator in metale, nu reusea sa potriveasca proportiile fetei pt amplasarea ochilor la Statuia Sf. Fecioare, pe care se angajase s-o faca pt un prieten a carui sotie fusese vindecata de cancer dupa cae a promis statuai Maicii Domnului, astfel ca a visat noaptea cum sa o faca si a iesit perfect.
Si eu am visat noaptea ca imi spunea cineva o portiune din Rozary in engleza pe care nu reusisem s-o inteleg de la tv: "And lead all souls to heaven" (si condu toate sufletele la Paradis), iar mai departe stiam ca zicea: "in special pe acelea care au mai mare nevoie de mila Ta" - facandu-ma sa inteleg ca si eu eram una din acele suflete.
E fantastic ce lucruri marete pot face oamenii din iubire, mai ales cand e neimplinita. Mihai Eminescu a creat poezii nemuritoare; un alt barbat a construit Tajmahalul pt iubirea ce o purta sotiei sale care a murit la nasterea celui de al saisprezecelea copil. Probabil ca sa nu inebuneasca si-a pus toata iubirea in constructia acelei minunatii a lumii.
As zice ca si Mircea Eliade a creat operele sale tot datorita iubirii neimplinite pt indianca Maitreyi. Probabil ca atat l-a framantat impotrivirea tatalui fetei la casatoria lor, si stiind ca motivele erau de ordin religios, a cautat sa inteleaga de ce si cum ajung oamenii sa creeze bariere intre ei datorita credintelor religioase.
Iubirea uneste si creaza, pe cand ura dezbina si distruge.
O alta minune cladita din iubire este constructia "Coral Castle" , de langa Miami (in italiana inseamna "ma iubesti"), minune nu atat datorita frumusetii cat misterului asupra constructiei sale. Acesta a fost construit de latvianulEd Leskalnin, inchinat iubirii tp logodnica sa care s-a razgandit inaintea nuntii. El, un om scund si slab, a ridicat acele blocuri mari de piatra cantarind tone, fara ajutorul macaralelor, folosind numai cateva mici instrumente de slefuit pt a le da forma dorita. intrebat cum a facut-o, a raspuns: "Cu iubire."
Dat fiind ca a scris o cartulie numita "Sweet Sixteen" (Dulce Saisprezece), in care zicea ca s-ar gasi explicatiile reusitei acelor performante si cum a descifrat secretul constructiei piramidelor, aplicand acea metoda in constructia sa, cred ca raspunseul il gasim in credinta si practica religiei sale. Cartea contine de fapt numai sfaturi cum sa cresti si sa educi o feciaora ca sa nu fie pangarita de barbat. Or asta ne duce cu gandul la Fecioara Maria, iar el fiind din Latvia, trebuie ca era catolic cu devotiune fata de ea si mai mult ca sigur ca recita Rozariul.
Dupa refuzul iubitei (sau poate fusese pangarita de altcineva si el a rupt logodna), Edward a plecat in America sa-si caute norocul - dupa cum fac atatia si acum. Ce-a gasit aici a fost munca grea (parca in constructii), pana s-a imbolnavit de tuberculoza. Atunci s-a retras in Florida pt ca era mai cald, si se vede ca s-a pus pe rugaciuniel Rozariului ca singura speranta - cum a facut si preotul irlandez Patrick Peyton in 1941. Preotul s-a vindecat si in cei peste 50 de ani cat a mai trait, si-a inchinat viata strangerii oamenilor in intreaga lume la rugaciuni in familie is in locuri publice, mobilizarii actorilor de la hollywood in realizarea unor filme pe subiecte biblice si a "Familly Theater" la radio si Tv. pt ca sa realizam acea societate a pacii si iubirii.
Edward a reusit dezlegarea misterului constructiilor piramidelor si constructia sa inchinata iubirii si prin iubie. Probabil ca a suferit asa de mult ridicand greutati mari in constructii, incat datorita rugaciunilor, Fecioara Maria l-a facut sa inteleaga cum o poate face mai usor, demonstrand si celorlati oaemni ca se poate.
Oamenii au fost belstemati de Dumnezeu sa munceasca greu numai dupa ce Adam si Eva au cazut in pacat neascultand de El. pana atunci mancau fructe din Eden, iar dupa asta au fost pedepsiti sa manace ierburi si paine obtinute cu sudoarea fruntii, si sa-i mai ameninte si sarpele sau animalele salbatice.
De-aia, usurarea muncii si cresterea productivitatii nu le gasim decat indreptandu-ne cu rugaciuni la Dumnezeu.
Eccleziast 2:26: "Pt ca Dumnezeu da omului pe care il vede bun, intelepciune si stiinta, dar unui pacatos ii da munca grea, sa adune si sa incarce..."
Proverbe 10:22: 'Binecuvantarile Domnului fac bogatie, si nu adauga munca grea pt ea."
Astea le-am auzit ieri la tv. ,Dr. Bill Winston - pastor de culoare, le-a scris in cartea sa "Manifesting Abundance" - vol II. El dadea inca multe alte citate biblice si zicea : "Voi nu trebuie sa mai munciti greu pt nevoile voastre any longer." Asta cu conditia sa buchism Biblia cum a facut el si s-o aplicam in viata. Daca negri s-au ridicat prin asta cred ca am putea s-o facem si noi.
in comunism munceam si duminica manati de la spate pt ca nu indrazneam sa ne impotrivim si sa ne ducem la biserica. acum nu ne mai mana nimeni, dar muncim singuri ca prostii crezand ca ne vom imbogati. Vine o vreme cand fiecare are un moment de trezire cand vede ca a muncit de pomana si se alege praful de tot pt ca n-a ascultat de Dumnezeu.

OldPhil din tot acolo (...@yahoo.com, IP: 68.238.181...)
2008-03-10 21:23
Re: Iubirea uneste si creaza pe cand ura dezbina si distruge

La 2008-03-10 19:31:24, JMJ a scris:

hihihihihihihi, si unde-i noutatea? apropo, ce mai spunea popa astazi?


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cui foloseste rastignirea Serbiei (4248 afisari)
 Camera de luat vederi care vede pe sub haine (2463 afisari)
 Aplauze pentru balbe (2152 afisari)
 Noaptea negocierilor (2043 afisari)
 Serbia in deriva (1285 afisari)
 Michael Douglas trebuie sa-si mai faca urgent o operatie estetica  (3239 afisari)
 Actrita Goldie Hawn "intinereste" alaturi de un print musulman de 25 de ani (3177 afisari)
 In direct la TV: Prezentator luat pe sus de vijelia despre care relata (2548 afisari)
 CIA, asasinarea lui Aldo Moro si teoria conspiratiei (2392 afisari)
 Blugii stramti impiedica violul (2109 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00712 sec.