Ziua Logo
  Nr. 4175 de miercuri, 5 martie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-03-05
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-03-05 19:51
Urechean, Edinaia Rossia, PNL, SIE, ETC...


Partidul Edinaia Rossia (formatiunea aflata la guvernare la Moscova) si Alianta Moldova Noastra de la Chisinau (aflata in opozitie) au cazut de acord asupra unui protocol de colaborare. Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute de Constantin Kosaciov, presedintele comisiei prezidiului pentru relatii economice al Edinaia Rossia, si liderul AMN, Serafim Urechean, care s-au intalnit la Moscova in cadrul forumului partidelor politice europene "Pentru viitorul democratiei", informeaza pagina electronica http://www.edinros. ru/.

Kosaciov a afirmat ca dezvoltarea relatiilor moldo-ruse necesita o atentie si un control politic sporit, inclusiv, din partea partidelor politice, iar in cadrul intalnirii cu presedintele AMN s-a apreciat ca aceste relatii parcurg acum nu cea mai buna perioada de dezvoltare. Kosaciov si Urechean s-au inteles sa dezvolte relatiile dintre partidele lor. Serafim Urechean a declarat ca "Republica Moldova trebuie sa stabileasca relatii la fel de active si echilibrate cu vecinii din est si cei din vest, tinand cont de traditiile formate si de situatia actuala. Este un fapt absolut evident ca Rusia a fost si va fi mereu un partener important pentru Moldova. Rusia poate fi un partener interesant si cu perspectiva in rezolvarea multor probleme cu care se confrunta Moldova in lumea contemporana, inclusiv problema Transnistriei".

Tariceanu a infiltrat oamenii Moscovei intre liberalii europeni

Bucuresti, Romania/Romanian Global News

28 September 2007

Toata tevatura iscata cu ocazia producerii unui document al SRI fabricat de Ciuvica a scos la iveala conexiuni, deloc nevinovate, dintre PNL si Moscova, via Chisinau. Lideri ai PNL dau din colt in colt, ba chiar au inceput sa ameninte ziaristi, dupa ce au cerut inlaturarea ofiterilor SRI, care i-ar fi monitorizat. Norica Nicolai l-a apostrofat public pe reprezentantul Civic Media, ziarist la "Ziua", Victor Roncea, vexata probabil de atentia care i-a fost acordata de presa. Fara indoiala Norica este o entitate neglijabila in toata aceasta "afacere" care se joaca mult peste capetele liderilor marunti ai PNL.

Au iesit la iveala intre timp si alte asocieri "firesti", via Moscova, intre un Cristian Busoi, de exemplu si liderul AMN Serafim Urechean, care a povestit intr-un interviu aparut in presa de la Chisinau ca a fost insotit de Busoi la Moscova, la o reuniune parlamentara la care a fost prezent si Corneliu Vadim Tudor, care si-a lansat si o carte in limba rusa cu acea ocazie. "In cadrul acestei vizite am discutat cu unii colegi din Rusia despre relatiile moldo-ruse - atat in ceea ce priveste exportul vinurilor sau pretul la gaze, cat si referitor la cei vreo 500 de mii de moldoveni care lucreaza in Rusia. (...) Am mers impreuna cu dl Busoi...", preciza Urechean in publicatia "Timpul", din Chisinau.

Cu aceeasi ocazie, Urechean nega semnarea acordului cu Edinaya Rossia, (Rusia Unita), scrie cotidianul Curentul. "In ultima vreme, s-a tot spus ca AMN a semnat un acord cu Edinaia Rossia. In realitate, respectivul acord a fost semnat cu Partidul National Liberal din Romania." Evident Urechean mintea. Intr-un numar precedent al "Curentului" am publicat extrasul din pagina de web a Edinaya Rossia, unde se anunta acordul si declaratia comuna a lui Constantin Kosaciov si Urechean cu privire la semnarea acordului de colaborare dintre formatiunea presedintelui Putin si partidul moldovenesc "nasit" de Tariceanu.

Agentura ruseasca de la Chisinau, drapata in toale evropenesti a fost propulsata de Tariceanu (foto) in forurile europene liberale. Politicianul care deplangea in ziarul rus "Noviie Izvestia", in 2005, scaderea implicarii ruse in Moldova, a fost introdus pe usa din fata a internationalei personal de Calin Popescu Tariceanu, in luna aprilie a acestui an.

Pe 13 aprilie la Zagreb, Croatia, Consiliul Partidului European Liberal Democrat si Reformator a decis sa accepte in randurile sale ca membru cu drepturi depline Partidul Alianta "Moldova Noastra". ELDR este o grupare cu o prezenta substantiala in Parlamentul European, in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei si in alte foruri, in care votul sau e de multe ori, decisiv.

Politica PSD in Moldova continuata de PNL

Ceea ce ar fi trebuit sa stie Tariceanu (si ar fi fost imposibil sa nu afle), este faptul ca AMN a fost coordonata personal de Gleb Pavlovski, seful campaniei electorale din Rusia a lui Vladimir Putin. Seful de acoperire al campaniei electorale a AMN in Moldova a fost Cezar Caluschi, om de afaceri din Iasi, un tanar promitator apropiat al clanului Solcanu-Timofte. O parte din fondurile ajunse pe mana lui Urechean au fost virate de guvernul PSD, prin semnatura lui Adrian Nastase. O suma de organizatii asociate PSD-ului au mijlocit transferul de bani secretizat, prin hotarare de guvern de care Nastase, dintre Romania, respectiv DRRP si agentura rusa de la Chisinau. Combinatia respectiva a fost unul dintre scandalurile anului 2005, cand un director demisionar din Departamentul guvernamental a dezvaluit culisele afacerii, invocand si numele unui ofiter SIE, Ioana Stan, implicata in supravegherea aranjamentelor tenebroase moldo-pesediste. Ulterior un raport al Curtii de Conturi a Romaniei a confirmat datele si a recomandat Parchetului inceperea urmarii penale a celor implicati in fraudele pe aliniamentul Bucuresti - Iasi - Chisinau. Intamplator sau nu unul dintre personajele principale ale combinatiei cercetate de Curtea de Conturi este actual consilier al liderilor PNL Norica Nicolai si Teodor Melescanu.

Iulian Chifu, "expert" al Trustului lui S.O. Vintu, si apropiat al clanului Secares, este in siajul lui Melescanu si Marian Enache, fost ambasador in Moldova, inca de pe vremea cand acestia conduceau APR-ul. Tema principala care ar interesa siguranta nationala, admitand ca in cazul lui Tariceanu, partener de firma cu un cunoscut spion maghiar, ar functiona astfel de concepte, este cum a ajuns un prim-ministru al Romaniei intr-o relatie atat de stransa cu un vector clar al interesului rusesc.

Urechean si mafia rusa

Asocierea publica a premierului Romaniei cu un personaj de genul lui Urechean intereseaza nu doar siguranta nationala a Romaniei, ci este cert un subiect de interes si pentru partenerii euro-atlantici, care desigur cunosc mult mai multe despre seraficul fost primar al Chisinaului. Fie si numai cunoscuta sa asociere cu Boris Birstein, un agent multiplu, care a avut o contributie speciala in transferarea fondurilor PCUS in strainatate, cu o buna bucata de timp inainte de caderea regimului sovietic.
In 1991, utilizand vechiul sau pasaport sovietic, Boris a revenit in Moldova si s-a "naturalizat" rapid, devenind unul dintre "ownerii" regiunii. Pe langa afacerile legale Birstein mai avea si monopolul traficului de droguri si masini furate din Germania si Austria. Birstein si "Seabeco" se ocupau de "spalarea banilor" mafiei ruse, bani care ajungeau apoi, "curati", in bancile din Elvetia.






     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sperietura ruseasca (4821 afisari)
 Scandalul literei "s" in Sinod (2321 afisari)
 Iliescu conspirat (2081 afisari)
 Suntem pe cai-putere (1905 afisari)
 Sfidarea canoanelor (1771 afisari)
 Bolnav de cancer, Patrick Swayze mai are cinci saptamani de trait (8180 afisari)
 Tulibu dibu douchoo (7625 afisari)
 IPS Teofan este noul Mitropolit al Moldovei (2677 afisari)
 La doar 5,5 centimetri, cel mai mic pistol din lume poate ucide un om (2119 afisari)
 Adio, paradisuri fiscale! (1970 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00751 sec.