Ziua Logo
  Nr. 4160 de sambata, 16 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare externe

2008-02-16
MariuStoica din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.92...)
2008-02-17 20:03
Precedentul Kosovo si perspectiva Harghita-Covasna partea II a

“Ne asteapta vremuri prevestitoare de nenorociri.”

Se pare ca cineva are interesul sa dirijeze maghiarimea din Bazinul Carpatic pe drumul terorismului. (...) Situatia este clara (lucru demonstrat si de presedintele Romaniei, Basescu, care a lasat sa-i scape ca “Transilvania nu este Kosovo, pentru ca aici nu a fost razboi”!) Cainii Mari europeni, indiferenti fata de situatia ta, draga Cititorule, privind drepturile omului si ale natiunii, nu iau in serios problemele oamenilor mici, ale natiunilor mici, ale diferitelor minoritati decat atunci cand, ridicandu-se pentru drepturile lor, ar crea probleme care le-ar afecta (...) activitatea de inmultire a banilor. “Maghiarimea de peste hotare” abia daca mai poate spera ca tara-mama sa-i rezolve problemele. (...) Cei de acolo sunt o multime care ar pactiza cu propriul lor calau daca asa le-ar cere-o interesele! Si atunci cu ce ramanem noi, maghiarii de peste hotare? Crede cineva ca maghiarii colaborationisti din Transilvania, Voivodina sau Tinutul de Sus, exceptand propria lor inavutire, au facut ceva si pentru a ameliora soarta celor care i-au ajutat sa ajunga la putere ???
A mai ramas, deci, o alta cale decat cea a asa-numitului terorism?
Exemplul irlandez, cel basc si cel palestinian!?
Lupta de aparare a pamantului natal si a pamantului stramosesc?
Lupta pentru viitorul urmasilor urmasilor nostri?
Razboiul poate fi purtat doar de cel care dispune de armata.
Celui care nu dispune nu-i ramane decat lupta de gherila - in cel mai bun caz!

Tradatorii nostri ne iau in serios numai cand actiunile noastre ar putea avea urmari. Astfel le-au impus irlandezii, in urma cu o suta de ani, fidelitate conationalilor” care s-au pus in slujba englezilor, devenind mercenari. Ne asteapta vremuri prevestitoare de nenorociri.”

Horvath Alpar,
in “Europai-Ido” (Covasna), nr.11 - mai 2006
- Titlu articol: “Pasnic sau prin mijloace violente? / Cu argumente sau cu sange?”

Natiunea autonoma a “inaintasilor”

Ideea comunitatii superioare, fauritoare de civilizatie in “bazinul carpatic”, samavolnic tinuta sub tutela, apare constant in presa de limba maghiara: “Din 16 decembrie 1989 in Transilvania si Partium a incetat orice motiv legal pentru ca noi sa fim tinuti sub tutela...Inaintasii nostrii au trait in aceste tinuturi din 896 pana in 1920 ca natiuni autonome. Ca urmare a investitiilor lor pe aceste meleaguri, in Ardeal si in Partium au luat fiinta sate, orase, a inflorit agricultura, industria, comertul.. este legitima pretentia comunitatii etnice maghiare din Ardeal si Partium sa i se restituie statutul de drept, dobandit de-a lungul istoriei... Noi, maghiarii din Ardeal si Partium, avem documente scrise care dovedesc ca timp de 1000 de ani pe aceste teritorii am fost natiune, acesta este statutul nostru de drept”.
(Erdely Magyarsag, 8, 1991)

Pe acest concept, de natiune dezvoltata separat, in afara societatii romanesti, si-a intemeiat UDMR-ul ideea ca Romania nu este stat national, ci o societate plurinationala in care grupul etnic maghiar reprezinta o societate distincta cu drept de organizare propriu si autonom fata de institutiile statului. Mai mult, dupa cum reiese din autodefinirea ca subiect politic, atribut propriu statelor, UDMR ravneste, calitatea de autoritate statala autonoma, rezultatul purtand titlul de secesiune si implicand redesenarea frontierei interne.

Avertisment Raoul Sorban

Raoul Sorban, ardent om de cultura ardelean scria cu ani in urma : “Culorile politice pe care le-a schimbat statul ungar intre timp, n-au modificat in nici un fel continutul doctrinei ungarismului, care isi arata esenta chiar si atunci cand ea imbraca hainele teoretice ale Casei Europei.”


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Taxa auto in varianta Mediu (3117 afisari)
 Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa (II) (3038 afisari)
 Kosovo, Serbia si romanii timoceni (2230 afisari)
 Tariceanu nu a renuntat la afaceri (2170 afisari)
 Operatiune SIE esuata (1719 afisari)
 Cel mai gras om din lume are o iubita fotomodel (4943 afisari)
 Colegii de generala ai Elenei Basescu: Operatiile estetice i-au schimbat mult infatisarea (4266 afisari)
 Kosovo, exemplu pentru liderii maghiari din Romania (1955 afisari)
 Eclipsa totala de luna in Romania pe data de 21 februarie 2008 (1616 afisari)
 Desi risca puscaria, un cuplu incestuos nu poate renunta la dragostea lor bolnava (1530 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.