Ziua Logo
  Nr. 4152 de joi, 7 februarie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Marile Dosare

2008-02-07

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

silviana
2008-02-07 00:56:29

datornici,restantieri,companii de stat,private,etc

si procedeul de recuperare,dar cine este de fapt datornicul??sa,regia,etc sau pe rind,toti cei care au fost la conducerea acestor firme,companii,etc si care sint persoane fizice responsabile de felul cum au condus,dar mai ales pentru salariile pe care si le'au acordat exact inversproportionale cu interesul societatii pe care o conduceau in stil mafiot,de fapt.daca se continua,in acelasi stil mafiot! sa se declare ca o denumire sau alta de societate de stat este responsabila de infractiuni financiare!respectiv evaziune si nu persoanele care au condus'o,si de la care sa se recupereze toate acumularile personale nejustificate de propriul management falimentar si ilegal,societatea va plati,iar infractorii statului,cu el impreuna,vor desfiinta locuri de munca si vor impovara pe oameni cu taxe!!!

FB
2008-02-07 03:26:19

Articolul apare a doua oara

nu mai sunt alte subiecte ?? se bate saua sa priceapa capra ,vezi guvernul ce nu i-a masuri,in fine.
Majoritatea acestor datornici sunt intreprinderi importante ce nu pot fi oprite.Cum e Regia Vaii Jiului,CFR-ul ,Electrica.Este ciudat cum intra insa in greva taman ei datornicii.CFR-istii de exemplu.Sigur ,faptul ca au cheltuieli mai mari decat profitul nu li se poate imputa in primul rand lor angajatilor.Dar o vina or fi avand.Cum zice guvernul: Poate sunteti prea multi.Daca cereti salarii marite fara sa va ganditi la rentabilitate ,atunci o sa ne gandim noi.Mai putini cu salarii mai mari.
Carbunele ramane o energie viabila in plin proces de incalzire al climei.Mai putina apa,mai putina energie hidro.Cat despre Alro Slatina aici e ciudat.Li s-au acordat tarife preferentiale la energie ,Stolojan o emitate economica mondiala si-a tras procent si sunt in pierdere.Daca acuma in plina guvernare liberala si nu se poate spune ca economia nu merge ,sau ca ei liberalii ar pasui pe unul sau altul ,deci daca acuma e asa cum a fost pe vremea lui iliescu ?
Prapad.
Cum ramane stimati ziaristi cu energia nucleara ? Parca mai ieri ati scris un articol despre un institut de proiectari nucleare ce nu se poate sa fie deposedat de teren ? Pai daca nici din energia nucleara nu stii sa faci bani ,atunci lasa-te de meserie.


ionion
2008-02-07 09:10:02

Poporul trebuie sa aiba intelegere pentruca tara este condusa de hoti si banditii pe care el insasi

si i-a ales.

www
2008-02-07 09:33:20

Re: datornici,restantieri,companii de stat,private,etc

La 2008-02-07 00:56:29, silviana a scris:

> si procedeul de recuperare,dar cine este de fapt
> datornicul??sa,regia,etc sau pe rind,toti cei care au fost la
> conducerea acestor firme,companii,etc si care sint persoane fizice
> responsabile de felul cum au condus,dar mai ales pentru salariile pe
> care si le'au acordat exact inversproportionale cu interesul
> societatii pe care o conduceau in stil mafiot,de fapt.daca se
> continua,in acelasi stil mafiot! sa se declare ca o denumire sau alta
> de societate de stat este responsabila de infractiuni
> financiare!respectiv evaziune si nu persoanele care au condus'o,si de
> la care sa se recupereze toate acumularile personale nejustificate de
> propriul management falimentar si ilegal,societatea va plati,iar
> infractorii statului,cu el impreuna,vor desfiinta locuri de munca si
> vor impovara pe oameni cu taxe!!!
>
Pun pariu ca toti fostii si actualii manageri de la aceste societati au vile si jeepuri,daca nu proprii macar ale societatilor pe care le "administreaza".
Recuperarea datoriilor ar trebui inceputa cu aceste obiecte indispensabile "actului de management".
Pana atunci guvernul trimite garda financiara,anaf,OPC etc,etc sa aplice amenzi agentilor economici corecti fiindca stiu ca de la cestia pot incasa.

mamaie
2008-02-07 10:18:21

Tara condusta de mafioti.

Traim in doua lumi paralele.
Una despre care se tot vorbeste, adica romanul de rand, iar despre bogatii tarii aratandu-i doar parte "buna", mai ca nu se stie nimic.
De fapt nu prea ma incanta cand aud de Voiculescu, de alti "magnati", sunt niste hiene, lesuri si tot ce poate fi mai rau.
Acei " domni" nu-si pot plati datoriile pentru ca cetateanul de rand le plateste fara sa zica "mac", stiind ca are datorii.
Asa s-au invatat ei sa-si plateasca darile fara sa caraie, doar plangandu-se ca nu le mai ajung banii si pentru medicamente.

YO YO
2008-02-07 11:19:53

Bogata tara saraca

S-au majorat pensiile cu 43 % in conditiile in care nimeni nu le-a cerut o asemenea pretentie (nu zic ca nu merita pensionari ) dar revenind la mult discutatele interventii ale presedintelui cu privire la sursa acestor majorari foarte multi au incercat sa scoata in evidenta faptul ca presedintele nu doreste aceasta majorare. Incet incet se va vedea ca a avut dreptate. TOTUSI ma intreb cat de elastica este aceasta economie incat sa traga de ea toti - parlamentari, guvernanti in scopul evident de a castiga capital electoral.
De la revolutie am reusit sa vindem aproape tot ce s-a realizat in zeci de ani, iar banii "s-au papat", impozitele au crescut atat numeric cat si procentual iar banii se duc " pe apa sambetei" , economia asta a despagubit sau urmeaza a despagubi atat pe cei la care li s-au conficat averile cat si pe cei la care nu lis-a confiscat nimic dar au "reusit" sa faca dovada unor mosteniri, economia asta incearca sa-i despagubeasca pe tcei care au depus niste bani pt. o Dacie sau pe cei de la FNI (MA INTREB DE Ce nu SI PE CEI DE LA Caritas sau pe cei de la Delfi sau SAFI ca de ! are tara de unde) In loc ca preocuparile sa fie pentru crearea de locuri de munca, locuri care genereaza impozite, impozite care pot conduce la majorarea de pensii sau majorari salariale, i-am impins pe foarte multi sa plece din tara si in loc sa produca pt. Romania produc impozite pt. alti.
STIE CINEVA CE VENITURI ( nu salariu) ARE UN PARLAMENTAR?
STIE CINEVA CE VENITURI ARE UN DIRECTOR DE MINISTER? NU UN MINISTRU SAU SECRETAR DE STAT.
STIE CINEVA CE VENITURI AU CEI DE LA SRI ? (poate stiti de vreo realizare in ultimi 18 ani)
STIE CINEVA cati bani se aloca armatei, ofiterilor, iesirilor la pensie - in conditiile in care armata romana nu a avut nici o confruntare de mai bine de 60 de ani
STIE CINEVA CAT A JUNS SA CASTIGE UN INSPECTOR DE FINANTE ? mai ales prin aplicarea unor legi din ce in ce mai confuze
STIE CAREVA DE VREO LEGE CARE SA AJUTE CETATEANUL ? nu sa il puna pe drumuri, sau sa-l oblige sa incalce Legea pt. ca STATUL sa incaseze niste amenzi - extrapoland legea circulatie rutiere daca nu ar fi incalcata ( ideal) de nici un conducator auto ce s-ar intampla - am inventa o Lege care ar da sanctiuni pentru ca suntem prea corecti?
STIE CINEVA UNDE SUNT TOTI BANII PE IMPOZITE? INDIFERENT DE NATURA ACESTORA? la o DACIA DE 1400 CMC DIN 1975 APLICI UN IMPOZIT DE 50 ron iar la o masina EURO 4 din 2007 de 1800 cmc (cu 400 cmc mai mult decat Dacia) aplici un impozit de 165 RON (de trei ori mai mult) . DE CE NU ATI PUS D-LOR UN IMPOZIT DE 1650 RON - va durea pixul?
CU CAT AM CASA MAI MARE TREBUIE SA PLATESC UN IMPOZIT MAI MARE !? Ilogic atata timp cat tu STAT nu mai ajutat nici macar cu o caramida in conditiile in care EU am contribuit suplimentar la buget - cumparand mai multe caramizi, mai mult ciment, mai mult var, mai mult parchet mai muta faianta, mai multe prize - si implicit am mentinut in productie mai multi oameni care la randul lor au avut de platit niste impozite. Sau mai exact - DACA TOTI AM TRAI IN CORTURI CUM s-ar chema impozitul si cum l-ati diferentia? pe culori?
CUM SE FACE CA ACEASTA TARA CARE AR PUTEA SUSTINE ALIMENTAR O INTREAGA EUROPA A AJUNS SA IMPORTE ALIMENTE? SAU ARE PRETURILE MULT MAI MARI LA ALIMENTE DECAT MULTE TARI EUROPENE?
CUMSE FACE CA DE 18 ANI TOT DESENAM PE HARTA NISCAIVA AUTOSTRAZI reusind sa finalizam doar vreo 100 de km. ?

?
?
?
AM o casa din care am vandut televizorul, iar banii i-am hali, am vandut covorul, mobila, geamurile, tot tot si banii i-am halit; mai ramane sa vand asa zisa casa si banii o sa-i halesc - nu imi pasa unde voi sta, va avea cineva grija de mine.

Mona G.
2008-02-07 11:54:04

Datorii

De ce nu ia guvernul toate masurile pentru recuperarea acestor datorii?Ar fi interesant sa vedem si companiile private datornice!

Shadow
2008-02-07 12:27:26

Re: Datorii Cum sa nu Mona

> De ce nu ia guvernul toate masurile pentru recuperarea acestor
> datorii?Ar fi interesant sa vedem si companiile private datornice!

Nu ia masuri pe de o parte ca unii din aia din lista sunt "protejatii lor" si pe de alta parte sunt protejati prezidentiali. Uita-te de exemplu la ALRO care are datorii la buget de ani de zile si pt care atat consilierul stolojan cat si basecu au facut presiuni pt a putea avea energie la pret mai mic decat populatia. Despre CFR ce sa mai vorbim ca e urmarea reformei de la cfr cat si a "specialistilor" plantati acolo de un anumit ministru al transporturilor. E drept "specialisti" foarte bine dotati sa faca fata oricarui nou ministru venit pt beneficiul lor personal.

ionion
2008-02-07 12:45:06

Guvernul nu ia nici o masura pentruca insasi Guvernul Romaniei este un guvern de banditi.sau nu stiati ?

Bumerang
2008-02-07 14:18:56

Degeaba incerci sa salvezi crengile unui copac putrezit la radacina...


Urmele comunismului, dar si a mentalitatii colective romanesti, nu se pot sterge cu buretele. Apelurile gratuite de genul Tara condusa de mafioti, Bogata tara saraca, sunt tipice atunci cand se scoate din nou (a nu stiu cata oara) la iveala, incapacitatea intregii societati de a-si corecta cursul. Legea lustratiei, punktul 8 al Proclamatiei de la Timisoara nu sunt mofturi, ci necesitati, pt. a scoate incompetentii si criminali in afara societatii. Faptul ca acest lucru nu reuseste, este vina intregii societati.


http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-02-07&zyear=2007&thread=225585&id=79376&page=4&nswitch=1&kword2=Bumerang#79376

http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-02-07&zyear=2007&thread=219549&id=41560&page=5&nswitch=1&kword2=Bumerang#41560

http://www.ziua.ro/f.php?data=2007-11-21&zyear=2007&thread=214940&id=11878&page=4&nswitch=1&kword2=Bumerang

http://www.ziua.ro/f.php?data=2007-11-21&zyear=2007&thread=226821&id=87800&page=2&nswitch=1&kword2=Bumerang#87800

Bush_IT
2008-02-07 15:11:29

EI SUNT DATORI? NU NOI!

Cititi si va cruciti! Datori astia de stat cu conducatorii in topul celor mai bine platiti romani si privatii care au venituri imense(vezi ALRO lui draga Stolo!) dar care "uita" sa plateasca taxele si impozitele,nu?
La streang cu cei care-i pasuiesc,nu conteaza cum ii cheama sau ce hram poarta! La zid cu ei,cu pietre ca-n Iran sa-i doboram - nu se mai justifica pasuirea nimanui de la plata datoriilor,n-au decat sa intre-n faliment daca afacerea nu merge,pomana nu primim noi astia de ne platim taxele(de multe ori stand la cozi imense!) fiindca n-avem pile politice !Hoooo magari imbuibati de furati tara asta si poporul "prost"!

Ghita Bizonu'
2008-02-07 15:19:21

O mica observatie - imbunatatirile funciare

azi numite Societatea Nationala Imbunatatiri Funciare SA restanta la stat cu 11.373.827 euro si aflata in administrare speciala, este de fapt fosta CEIELIFGA, DFIGA , OGA samd.
Niciodata nu a fost pe profit.
Insa ... fara ea pierderile ar fi ceva mai mari.
Stiti in gnl se ocupa de maluri inundabile , pamanturi sarturate samd .

Ghita Bizonu'
2008-02-07 15:23:18

Re: ba Buni tu chiar crezi

ca printre sustinatorii pct 8 nu-s o groaza de incompetenti?!
Pai uita-te la tine nene. Imi zici ca nu prea mai avem sange de roman (eu pun pariu ca nici un strop) dar habar n-ai ca nici Traian nu avea. Nici Hadrian.
Condamni nationalismuromanesc folosindu-te de argumente rasiste (amestecatura , ac au fost si slavi samd). Uitand (cat de covenabil) ca si neamul tau e si el o amestcatura ... de slavi, romani, germanici si ce s-o mai fi nimerit dintre calaretii de stepa inclus cumani....

EuLupu
2008-02-07 17:17:45

IOU

Nimic nou - lada de bani pentru Social Security este plina the IOU semnate de Bush,Pentagon si multi altii. Cind ai un fond asa de mare la dispozitie miinile ti se afunda pina la coate...

Bumerang
2008-02-07 18:39:23

Re: ba Buni tu chiar crezi

Bizonule,

incurci itele. Ba chiar cred ca le amesteci voit!
Chiar de-oi fi eu incompetent, prin punctul 8 se pune punctul pi i. Si pt. ca banuesc ca nici nu-l cunositi, uite-l aici:

http://ro.wikisource.org/wiki/Proclama%C5%A3ia_de_la_Timi%C5%9Foara

Daca el ar fi fost respectat, Iliescu nu ar fi fost Presedinte, tratatele cu URSS nu ar fi fost semnate, mineriadele si evenimentele de la Tragu Mures nu s-ar fi intamplat, Voiculescu si alti securisti nu ar fi fost milionari (in valuta), Gigi Becali ar fi muls oi...... Nu ar fi fost mai bine?

Si ce legatura are asta cu sangele meu sau al tau Bizonule? In urma cu cateva saptamani am chiar spus ca dupa cercetari facute, doar 30% din ungurii de astazi sunt inruditi prin sange cu cei care au venit in Panonia acum 1000 de ani!
In Romania asemenea studii NU SE FAC! De ce, pt ca majoritatea romanilor cred inca ca sunt pui de daci si romani, da mai ales daci. Sa le spui ca nu-i asa, ar fi o tragedie pt. multi. Si in primul rand s-ar destrama suportul moral, ca ei au fost primi in Ardeal.

Eu condamn nationalismul in general, nu numai cel romanesc. Te faci ca nu observi. Amestecatura poporului roman, ca si al celui ungur, nu are nimic cu rasismul, ci este o certitudine.La 2008-02-07 15:23:18, Ghita Bizonu' a scris:

> ca printre sustinatorii pct 8 nu-s o groaza de incompetenti?!
> Pai uita-te la tine nene. Imi zici ca nu prea mai avem sange de roman
> (eu pun pariu ca nici un strop) dar habar n-ai ca nici Traian nu avea.
> Nici Hadrian.
> Condamni nationalismuromanesc folosindu-te de argumente rasiste
> (amestecatura , ac au fost si slavi samd). Uitand (cat de covenabil)
> ca si neamul tau e si el o amestcatura ... de slavi, romani, germanici
> si ce s-o mai fi nimerit dintre calaretii de stepa inclus cumani....
>

Artistul2007
2008-02-07 18:52:57

Nabuco

Acuma daca trebue sa acceptam conducta ce sa facem. Ce nu inteleg eu e de ce trece prin mijlocul Romaniei, a Bulgariei, Ungariei, etc. De ce nu putem muta Nabuco prin est, pe la Drobeta Turnu Severin si pe langa Dunare. Daca s-apuca cei cu creionu sa modifice pe harta sa nu trebuiasca sa modifice atata. Mai ales ca pe unde e acuma, Nabuco trece pe langa Vrancea, zona de cutremure. Gaze ne mai trebuie in aer cand mai apare vreo zgaltaiala, ca restul avem. Nu-mi place pe unde trece si daca ne aliem cu Bulgarii si ungurii poate gasim un traseu mai convenabil, mai aproape de granite. E in avantajul tuturor.
Sa incerce sa-l gaseasca pe minerul din Maramures. Sa aduca utilaje performante de sapat sa ajunga langa el, sa se strige ca poate minerul raspunde. Trebuie sa avem legile ca in Canada ce permit mineritul doar daca la tunele sunt camere din 100 in 100m in care exista comunicatie cu exteriorul, apa, oxigen si altele. Chiar nu se poate asigura o comunicare walkie talkie in mina sa se salveze veiti?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Hotii de pensii (2921 afisari)
 Momentul eliberarii PNL de sub jugul PSD (1966 afisari)
 Omar ben Laden vrea sa se intalneasca cu Papa (1904 afisari)
 Anemia cronica (1781 afisari)
 Tinerete decapitata (1698 afisari)
 Ceausescu a fost torturat inainte de a muri (14221 afisari)
 Pamantul ar putea fi distrus de extraterestri (3258 afisari)
 SUA incercuiesc Rusia (2898 afisari)
 Ce-si fac vedetele cu bisturiul (1907 afisari)
 A murit jurnalistul Max Banus (1339 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.